עבור לתוכן

מקסימום גימיינג מינימום מחיר 2200 שח

Featured Replies

פורסם

כן זה מה שרציתי לדעת להישאר עם המפרט שסיכמנו האחרון...יש לי שאלה בנוגע למפרט הזה האם תוספת של עד 100 שקל ככה יכולה לשפר באופן משמעותי (הכל יחסי) את המפרט?

ללכת על המפרט של יאיר רק בגלל שיש מאוורר? טעות.

במפרט שהצעתי לך יש לוח חדש יותר, וגם מודול זיכרון מהיר יותר (שגם כדאי יותר גם מבחינת מחיר)

אין טעם לבחור במפרט בעל רכיבים פחות עדכניים רק בגלל שיש מאוורר.

OR2OOO היה ונשאר אחיתופל, ובשמיעה לו אתה תניח את כספך על קרן הצבי, חבל.

לשיקולך.

• תגובות 160
  • צפיות 40.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

^ חבל שאין לך את היכולת להבין שבלי המאוורר הזה אין סרקולצייה מינימלית, דבר שחייב להיות במחשב משחקים, אחרת הוא ירתח... בייחוד עם קירור סטוק.

הזיכרון לא יגיע ליותר מ-מה שניתמך על ידי המעבד...

לוח האם הזה עולה עוד כסף, חסר לפותח הדיון משהו בלוח הנוכחי? יש לו USB3.0 עוד משהו?

מהבחינה הזאת אתה צודק, הזיכרון שהצעת זול ב-3 ש"ח, אז תחליף (אם זה מהווה שיקול).

ללכת על המפרט של יאיר רק בגלל שיש מאוורר? טעות.

טעות שלך, והכסף לא, כדי שתשקול שוב את דברייך, אני לא חושב שיש לך מספיק ידע בתחום, אחרי שאני רואה אותך ממליץ על כל כך הרבה דברים לא משתלמים ורלוונטיים (כאן בשרשור או בנושאים אחרים). כמות הטעויות שלך היית גדולה, אפילו שצדקת זה לווה בטעות.

במפרט שהצעתי לך יש לוח חדש יותר, וגם מודול זיכרון מהיר יותר (שגם כדאי יותר גם מבחינת מחיר)

אין טעם לבחור במפרט בעל רכיבים פחות עדכניים רק בגלל שיש מאוורר.

זה רכיב עיקרי שלא כדאי לזלזל בו.

OR2OOO היה ונשאר אחיתופל, ובשמיעה לו אתה תניח את כספך על קרן הצבי, חבל.

באמרה הזאת הגעת לקו האדום שלי, יש לי רק שאלה אחת אליך, על בסיס מה אתה אומר את זה?

ב-100 ש"ח נוספים אפשר לקחת HD6870 עם קירור צד שלישי (קירור טוב יותר ושקט יותר).

פורסם

^ חבל שאין לך את היכולת להבין שבלי המאוורר הזה אין סרקולצייה מינימלית, דבר שחייב להיות במחשב משחקים, אחרת הוא ירתח... בייחוד עם קירור סטוק.

שטות של מתחילים.

בין כה וכה העומס העיקרי יהיה על כרטיס המסך, שגם אם יתחמם, הרי שגוף הקירור הקיים יבצע את העבודה, מאוורר בודד נוסף לא ישנה דבר.

לגבי המעבד, הסטוק יעשה את העבודה ללא דופי, בדיוק כמו במספר מערכות מבוססות i3-2100\G620 שיש לי (ללא מאווררים נוספים) חוץ מהסטוק,

ובשימוש יום יומי הם לא עוברים את ה-55 מעלות, אין מזגן.

הזיכרון לא יגיע ליותר מ-מה שניתמך על ידי המעבד...

זה ממה, ללא קו מפריד.

הזיכרון תומך וזול יותר, מה זה משנה.

לוח האם הזה עולה עוד כסף, חסר לפותח הדיון משהו בלוח הנוכחי? יש לו USB3.0 עוד משהו?

SATA 3?

B75?

USB 3 מהצ'יפסט עצמו ולא מבקר צד שלישי תוצרת Etron?

PCIe 3.0 (לפרוטוקול)

לגבי האדום דם, אני לא הולך לעשות העתק הדבק, תוציא מציטוט.

ואחיתופל הוא לא אדם רע.

פורסם

הוא היה יועץ טוב ועצותיו היו טובות. ;)

האדום לא היה נגדרך, נראה לי יותר קל לקשר אליו (הוא גם בין הראשונים).

שאומרים את זה מתכוונים לעצה רעה (לא יודע למה) וזאת היית הכוונה שלך.

לא דיברתי על הסטוק של המעבד (דיברתי על כרטיס המסך), אבל בלי מאווררים בכלל, זה ניסיון הרג (למרות שלבסיס זה לא משנה, אבל דיברנו על גיימינג, אז תפסיק להחליף נושא. 55 מעלות בעבודה רגילה? ב-100% אתה צולה אותו... תחליף משחה.

אתה צודק, כתבתי שיחליף (זיכרון).

SATA3, לא נראה לי שהוא ישתמש בזה... אם פותח הדיון מתכנן להוסיף זה הזמן.

B75... נו באמת, איזו שטות, אתה מעלה את הנושא הזה... מה זה צריך לומר?

וזה משנה? אני עם בקר שלהם ומקבל מהירות מקסימלית של 190MBs כפי שמוצהר על ה-DOK.

הוא לא יכול להשתמש בו עם המעבד הנוכחי... גם ככה לא קונים לוח/מעבד רק בשביל זה (אלא אם מתכננים משהו גדול).

פורסם

אנא שמרו על תרבות דיון בבקשה.

- אם לקחת את ה-B75 או לא זה כבר תלוי בפותח הדיון. אני בספק אם למחשב הזה הוא יצרף SSD בעתיד ממילא.

- מאוורר נוסף חיוני למערכת. היות וקירור שעל גבי הכרטיס אינו מסוג Blower (שמעיף את החום אל מחוץ למארז), בשילוב עם העובדה שהקירור כולל מאוורר אנכי שבמידה כזו או אחרת "דופק" את זרימת האויר, עם מאוורר בודד על המארז חלק מהחום ישאר במקומות מסויימים לאורך זמן, מה שיגרום להתחממות של החומרה בעיקר בעת גיימינג ממושך. הדבר לא ישרוף שום רכיב, אך כן קיים סיכוי שחיי החומרה יקוצרו ואם המחשב לא ינוקה כל מספר חודשים, יכול מאוד להיות שיהיו תופעות לוואי (כגון ריסטים והאטה בביצועים) עקב התחממות יתר.

- אם אכן תדר הזכרון ירד ממילא, דווקא עדיף לקחת 1333Mhz ולא 1600Mhz משום שה-CL ישאר לך על 11 (לעומת 9 ב-1333Mhz), ואתה לא רוצה להתעסק עם התזמונים.

פורסם

כמו שאמרתי.

על התזמונים לא חשבתי...

פורסם
  • מחבר

נו אז מה תכלס מכל הדיון האחרון?

פורסם

הוא היה יועץ טוב ועצותיו היו טובות. ;)

האדום לא היה נגדרך, נראה לי יותר קל לקשר אליו (הוא גם בין הראשונים).

לא חשבתי אחרת.

לא דיברתי על הסטוק של המעבד (דיברתי על כרטיס המסך), אבל בלי מאווררים בכלל, זה ניסיון הרג (למרות שלבסיס זה לא משנה, אבל דיברנו על גיימינג, אז תפסיק להחליף נושא.

להחליף נושא? ככל הנראה אי הבנה ביני לבינך, לא יותר.

בכל אופן או גופן, ה-650 Ti ש-TMS\Wellcom משווקים הוא הכרטיס הבא

6819_big.png

זומזום, הקטן הזה^ צריך תוספת מאוורר? לא.

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4380#ov

55 מעלות בעבודה רגילה? ב-100% אתה צולה אותו... תחליף משחה.

דיברתי על המעבדים במערכות שלי להורדה...מדובר על ממוצע טמפרטורות בעומס של 80~60 אחוז.

אתה צודק, כתבתי שיחליף (זיכרון).

a ok

SATA3, לא נראה לי שהוא ישתמש בזה... אם פותח הדיון מתכנן להוסיף זה הזמן.

אם אפשר לשריין עבורו את האופציה הזו לעתיד, אני גורס למה לא.

B75... נו באמת, איזו שטות, אתה מעלה את הנושא הזה... מה זה צריך לומר?

אומר שזו ערכת ה-B75 עם כל המשתמע ממנה, מה זה אומר לך? תגיד אתה.

http://www.intel.com/content/www/us/en/chipsets/business-chipsets/b75-express-chipset.html

http://www.intel.com/content/www/us/en/chipsets/mainstream-chipsets/h61-express-chipset.html

וזה משנה? אני עם בקר שלהם ומקבל מהירות מקסימלית של 190MBs כפי שמוצהר על ה-DOK.

השוואה מול בקר אינטל?

- מאוורר נוסף חיוני למערכת. היות וקירור שעל גבי הכרטיס אינו מסוג Blower (שמעיף את החום אל מחוץ למארז), בשילוב עם העובדה שהקירור כולל מאוורר אנכי שבמידה כזו או אחרת "דופק" את זרימת האויר, עם מאוורר בודד על המארז חלק מהחום ישאר במקומות מסויימים לאורך זמן, מה שיגרום להתחממות של החומרה בעיקר בעת גיימינג ממושך.

^SilverStone כבר חשבו על זה.

case_top_nofilter_588x441.jpg

הדבר לא ישרוף שום רכיב, אך כן קיים סיכוי שחיי החומרה יקוצרו ואם המחשב לא ינוקה כל מספר חודשים, יכול מאוד להיות שיהיו תופעות לוואי (כגון ריסטים והאטה בביצועים) עקב התחממות יתר.

^מיתוס^

לא חסרים חברי פורום עם מערכות מאובקות עד מאוד (ויקרות בנוסף) שלא מדווחים על תופעות הלוואי שאתה מדווח עליהם,

לדעתי אתה מגזים בנושא ניקיון המחשב או בחשיבות חוסר האבק במערכת שכזאת....אולי פעם בשנה יש לנקות וגם זאת חומרא,

(לא שהמערכת שלו תצבור אבק במהירות שכזו בכלל....יותר מאווררים = יותר אבק...)

תמיד אפשר להוסיף מאוורר למערכת, לוח לא משדרגים כל יום, קח או כך.

- אם אכן תדר הזכרון ירד ממילא, דווקא עדיף לקחת 1333Mhz ולא 1600Mhz משום שה-CL ישאר לך על 11 (לעומת 9 ב-1333Mhz), ואתה לא רוצה להתעסק עם התזמונים.

אין מה להתעסק ולא צריך להפחיד, התזמונים ישארו על 11, לא קריטי...

פורסם
  • מחבר

אני מצטער אבל אני לא מבין כלום מהדיון האחרון שביניכם תוכלו בבקשה לסכם לי? ואם צריך להחליף משהו תוכלו לשים את המפרט המחודש?

פורסם

- בנוגע לקירור- שום רכיב לא דורש שום החלפת קירור, הקירור על גבי הכרטיס יותר ממצוין וקירור הסטוק יחזיק בצורה טובה את המעבד הנ"ל, כנ"ל לגבי מעבדים עם TDP גבוה הרבה יותר.

- בנוגע להתחממות- כן, זה מיתוס. כזה מיתוס עד כדי כך שזה קרה לי רק לפני איזה שבועיים עם מארז V9 BE, כאשר גם הוא כולל פתחי איוורור עליונים(אלא אם כן תטען שאני אגדה :) ). דוד שלי בא אלי עם טענה שהמחשב שלו דופק BSOD וקריסת דרייברים.

המערכת פועלת בצורה הטובה ביותר כאשר היא בחוץ (כלומר לא בשום מארז). אם היא כן במארז, צריך שתהיה זרימת אויר סדירה (לכן גם לשים מאווררים בכל חור במארז זה לא מומלץ, זה בעיקר תורם למערבולות ורעש). אם איני טועה, המאוורר בסילבסטון נמצא בחלק הקדמי, וזה נעשה ע"מ שיהיה שקט יותר, אך זה אומר גם זרימת אויר נמוכה מאוד בחלק האחורי. למה? הכי הפתחים העליונים אומנם מעולים להוצאה איטית של חום (חום עולה למעלה) אבל יחד עם זאת אין לך זרימת אויר סדירה במארז. בנוסף לכך, אותם פתחים עליונים גורמים להצטברות אבק כה גדולה, עד שתוך שנה בערך אתה תראה יער צומח לך על הקירור למעבד- true story :-\ .

- בקשר לזכרון- לא להפחיד, רשמתי למה לדעתי עדיף להוסיף 3 שקלים וללכת על ה-1333Mhz במקרה הזה.

- כמו שאמרתי לגבי ה-B75- מדובר על לוח מצויין עם מחיר מעולה, השאלה אם הוא ישתמש בפיצ'רים שהוא נותן לו- אני בספק. אם כן יוחלט ללכת על הלוח הזה, שזה לא יהיה על חשבון אותו מאוורר מסכן נוסף בעלות של 20 ש"ח.

ahpxru- השאלה היא כזו- בחריגה קטנה מהתקציב שהצבת, ניתן לקחת לוח-אם חדיש יותר כאשר ההבדל הבעיקר מבחינתך הוא תמיכה בחיבור SATA3 (כלומר תוכל בעתיד לחבר כוננים מהירים מאוד ללא הגבלת מהירות מצד החיבור, כמו חיבור כונני SSD). האם תרצה לשלם אקסטרה כמה עשרות שקלים או שזה לא רלוונטי לגביך ואתה מעדיף לחסוך?

פורסם
  • מחבר

במה מועיל חיבור הכוננים הללו? וכמה צריך להוסיף

פורסם

60 ש"ח, תוכל לחבר כוננים כאלו גם עם SATA2 ולקבל שיפור ביצועים גדול. נכון להיום 120GB עולה כ-500 ש"ח בממוצע יש יקרים יותר ויש זולים יותר, אבל לא פחות מ-400 ש"ח (גם את זה קשה למצוא). כנראה שלא תוסיף את זה, נכון להיום זה מותרות.

פורסם

למפרט ששמתי בעמוד 7 (הראשון), מדובר על הוספה של סביב ה-50 ש"ח.

החיבור הזה לא יגביל אותך אם תרצה לחבר בעתיד כוננים מהירים יותר (שמנו לך פה כונן קשיח נכון? יש כוננים בשם כונני SSD שמהירים יותר אך כיום הם יקרים. אותו חיבור לא יגביל את המהירות שלהם אם תרצה לרכוש אחד כזה בעתיד).

פורסם
  • מחבר

בקיצור אני לא צריך את זה.. אז שוב אין שינווים ללכת על המפרט האחרון שיאיר בנה ...אה ולגבי המסך אז ללכת על המסך AOC בטוח? אין משהו טוב ממנו בכסף הזה? ושוב אל תגידו לי על הDELL אין תקציב לכך ואני לא רוצה להוריד את המחיר של המפרט עצמו למען המסך..

פורסם

- בנוגע להתחממות- כן, זה מיתוס. כזה מיתוס עד כדי כך שזה קרה לי רק לפני איזה שבועיים עם מארז V9 BE, כאשר גם הוא כולל פתחי איוורור עליונים(אלא אם כן תטען שאני אגדה :) ). דוד שלי בא אלי עם טענה שהמחשב שלו דופק BSOD וקריסת דרייברים.

BSOD נוצר על אלף ואחד סיבות.

לדעתי, יש לחומרה סיכוי גדול יותר לשבות בגלל מטען סטטי סתמי מהמשתמש מאשר הררי אבק.

אם איני טועה, המאוורר בסילבסטון נמצא בחלק הקדמי, וזה נעשה ע"מ שיהיה שקט יותר, אך זה אומר גם זרימת אויר נמוכה מאוד בחלק האחורי. למה? הכי הפתחים העליונים אומנם מעולים להוצאה איטית של חום (חום עולה למעלה) אבל יחד עם זאת אין לך זרימת אויר סדירה במארז. בנוסף לכך, אותם פתחים עליונים גורמים להצטברות אבק כה גדולה, עד שתוך שנה בערך אתה תראה יער צומח לך על הקירור למעבד- true story :-\ .

יש פילטר, לא דובים ולא יער.

case_top_filter_588x441.jpg

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים