עבור לתוכן

Western Digital Elements Desktop 2TB - כדאי?

Featured Replies

פורסם

אני מחפש כונן קשיח חיצוני בשביל לשמור את כל השטויות שאני מוריד ולא רוצה למחוק, גיבוי וכו'.

אני מסתכל בעיקר על יחס מחיר/נפח, אבל כמובן חשוב לי ש:

• הכונן יהיה אמין (יחזיק מעמד כמה שנים)
  • עמיד באופן סביר בניוד (לא מתכוון להזיז אותו בתדירות גבוהה או להעביר אותו טלטולים, אבל שלפחות ישרוד נסיעה ברכבת/אוטובוס פעם בכמה חודשים)
  • מהירות העתקה/כתיבה נורמלית לתקופתנו (לא יודע בדיוק כמה, אבל אני מוכן להתפשר על קצת פחות מהנורמלי היום. יש לי זמן וסבלנות, אבל כסף - קצת פחות :P )
  • חיבור USB3 (אני מניח שזה עוזר למהירות העתקה/כתיבה, לא?)

פחות חשוב לי גודל וחיבור לחשמל, כי רוב הזמן הוא יהיה מחובר למחשב נייח (או בכלל מנותק ממנו, ומחובר רק כשאני רוצה לשמור בו דברים).

אז חיפשתי קצת בזאפ, וראיתי של-WD Elements יש יחס ממש טוב של מחיר/נפח. אז תהיתי אם יש איזהשהו קץ'?

בינתיים מה ששמתי לב זה שלנפחים גבוהים מ-1TB החיבור הוא USB2 ולא 3, אבל אני מוכן להתפשר על זה.

הלכתי על 2TB כי אחרי זה ההבדל ביחס מחיר/נפח לא כזה גדול, אבל המחיר האבסולוטי כן (3TB ב-796 ש"ח, לעומת 2TB ב-594. הוא אמנם מעט משתלם יותר, אבל 2TB זה כנראה מספיק לי, ו-800 שקל זה הרבה לדעתי)

על אמינות ועמידות אי אפשר להגיד מזאפ, זה לא מופיע במפרט הטכני :P

אני פתוח גם להמלצות אחרות. ראיתי למשל שיש גם WD My Book Essential עם יחס מחיר/נפח טוב + חיבור USB3, אבל ביקורות הגולשים עליו קוטלות, אז זה כנראה מעיד על האמינות והעמידות שלו.

אשמח לעצת ועזרת המומחים כאן כדי שאוכל לקבל החלטה מושכלת :)

פורסם

אחד מהבוקים האלה מצפין את המידע,מה שהופך את אפשרות לשחזור נתונים וחיבורו למחשב כדיסק רגיל במידת הצורך לכמעט בלתי אפשרית. .לדעתי זה הדגם הזול יותר,ממליץ לבדוק את העניין.

אני הייתי הולך במקום (באותו מחיר) על כונן סייגייט http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=762676

פורסם

מה זאת אומרת מצפין את המידע? זה לא פשוט כונן סטנדרטי לחלוטין ב-FAT32/NTFS ?

אולי הם מספקים איתו תוכנת גיבוי כלשהי שבין היתר גם מסוגלת להצפין את המידע אם רוצים, אבל זה לא חיסרון.. אם כבר אז יתרון.

פורסם
  • מחבר

מצפינים את המידע על הדיסק?! באמת הזוי...

טוב, גם הסיגייט נראה טוב ובמחיר טוב. אם אין התנגדויות אחרות לגביו, נראה לי שזה מה שאקנה :)

פורסם
  • מחבר

רגע רגע רגע... אני חושב שרק עכשיו נפל לי האסימון. בגלל שיש הצפנה על הכונן אי אפשר להשתמש בו ככונן רגיל שמחובר למחשב (נגיד לראות סרטים שנמצאים עליו)?

כי לפי הדף הזה: http://www.pccenter.co.il/product/%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%9F-%D7%A7%D7%A9%D7%99%D7%97-%D7%97%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%A0%D7%99-freeagent-goflex-desk-2tb-stac2000200

גם בכונן של seagate יש הצפנה כלשהי, אבל אני לא יודע אם זה מאותו סוג, או שזה לא קשור... ויכול להיות בכלל שהמידע שם לא נכון, אז איך אני מוודא?

עכשיו אני מבולבל ???

פורסם

אפשר להשתמש בו ככונן חיצוני רגיל.אך ברגע שקרת תקלה אי אפשר להשתמש בו ככונן פנימי וכמעט בלתי אפשרי להוציא את המידע שעליו.

כל עוד יש לך גיבוי לנותונים זה לא קריטי אך למה להכניס את הראש למיטה חולה.

פורסם
  • מחבר

אפשר להשתמש בו ככונן חיצוני רגיל.אך ברגע שקרת תקלה אי אפשר להשתמש בו ככונן פנימי וכמעט בלתי אפשרי להוציא את המידע שעליו.

כל עוד יש לך גיבוי לנותונים זה לא קריטי אך למה להכניס את הראש למיטה חולה.

אתה מדבר כאן על ה-WD, הסיגייט, או שניהם? (או כל כונן עם הצפנה כלשהי?)

על איזה סוג תקלה מדובר? יודעים מה גורם לה או איך אפשר למנוע אותה? תקלה קטנה שקורת בתדירות גבוהה, או משהו רציני שהסיכויים שלו לקרות נמוכים?

אז עדיף לחפש כונן בלי הצפנה?

כל המטרה של כונן קשיח חיצוני זה גיבוי, לא? אז מה אני צריך בשביל לגבות אותו!? :facepalm:

פורסם

נראה לי הכי בטוח פשוט לקנות "מגירה" חיצונית כזאת ולהכניס אליה איזה כונן שרוצים.. לא?

פורסם

אתה מדבר כאן על ה-WD, הסיגייט, או שניהם? (או כל כונן עם הצפנה כלשהי?)

על איזה סוג תקלה מדובר?

דיברתי על WD אלמנטס.

תקלה->משהו שגרם לדיסק להפסיק לעבוד :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים