עבור לתוכן

מתלבט האם להשתמש בכרטיס ה-GeForce 9800 GT שלי או בליבה הגרפית של המעבד שלי

Featured Replies

פורסם

מפרט המחשב שלי:

לוח אם: Gigabyte GA-G41M-ES2L rev 1.0

מעבד: DualCore Intel Pentium E5400, 2700 MHz

זיכרון: 2048 מגה (DDR2-800 DDR2 SDRAM)

ספק כוח: Huntkey CP-400HP V2.3

מסך LCD מרובע ברזולוצייה מקסימלית של 1280x1024

לפרטים נוספים על המפרט שלי, לחצו על התגית "מפרט מחשב" בפינה הימנית של ההודעה שלי, או כנסו לפרופיל שלי.

השימושים העיקריים שלי במחשב שלי שתלויים ביחידה/כרטיס הגרפית/ים: צפייה בסרטוני יוטיוב (לפעמים ברזולוצייה המקסימלית שהם), משחקים ישנים של דוס (דרך דוסבוקס) אן משחקי חלונות קטנים יחסית (Airxonix, Icytower, Windig, Digger XP ובעיקר משחקי נוסטלגיה), Final Doom וכ"ו (המשחק הבאמת רציני היחיד שאני משחק בו הוא דום דרך המנוע הגרפי Doomsday Engine על הגדרות מקסימליות [גרסה 1.8.6 אמנם, אך השאלה תקפה גם לגבי הגרסאות המאוחרות יותר של המנוע הגרפי הזה, אם אני אחליט שאני אוריד את הגרסה האחרונה שלו], שלא נראה לי שדורש כרטיס מסך רציני).

אני מתלבט האם להשתמש בכרטיס המסך החיצוני שלי, nVIDIA GeForce 9800 GT, או בליבה הגרפית המובנית במעבד שלי (תוצרת אינטל אך אינני יודע את הדגם שלה), כיוון שהליבה הגרפית צורכת הרבה פחות חשמל מאשר הכרטיס החיצוני שלי, ואני חושב שלשימושים שלי, הליבה הגרפית אמורה להספיק. מה גם שזה יכול להוריד את העומס על ספק הכוח שלי ולהאריך את החיים שלו. בנוסף, אם אני אוציא את כרטיס המסך החיצוני שלי מהמחשב, במידה ואכן יתברר לי ממכם שאני לא צריך אותו לשימושים שלי, זה יתן מרחב איוורור וקירור גדול יותר למארז, ואז רכיבי המחשב שלי יתחממו פחות, וזה יאריך את חייהם.

מה אתם חושבים לגבי העניין? האם לשימושים שלי שנתתי, הליבה הגרפית של המעבד שלי תספיק?

פורסם

לא נשמע לי כאילו יש צורך, אבל לגמרי תלוי בך.

אתה מרוצה מאיך שהמשחקים רצים/סרטים מתנגנים וכדומה? אם כן, אין שום צורך.

אם תרגיש בהמשך שמשהו לא רץ לך טוב, תתקין את הכרטיס החיצוני.

אני למשל כבר תקופה ארוכה לא עושה שימוש בכרטיס החיצוני שלי, כרגע, הליבה הגרפית שמשולבת בלוח אם בהחלט מספיקה לי.

פורסם

אכן הוא מתכוון לליבה המובנית בלוח (צ'יפסט).

על פניו הליבה המובנית אמורה להספיק. כבר מזמן לא התעסקתי עם Doomsday engine ואני לא יודע עד כמה רציניות הדרישות שלו מבחינת הGPU, אבל כנראה לא יותר מידי. בכל מקרה - שווה לנסות בלי הכרטיס החיצוני ורק אם תראה שמשהו לא מספיק, תחבר אותו.

פורסם
  • מחבר

מי אמר שלמעבד העתיק הזה יש ליבה גרפית?

http://ark.intel.com/products/40478/Intel-Pentium-Processor-E5400-2M-Cache-2_70-GHz-800-MHz-FSB

אולי אתה מתכוון לכ"מ מובנה בלוח אם?

אז אני מבין שהליבה הגרפית המובנית במחשב שלי, נמצאת על הלוח אם עצמו ולא במעבד.

אכן התכוונתי לכרטיס הגרפי שהמובנה שבלוח האם.

אכן הוא מתכוון לליבה המובנית בלוח (צ'יפסט).

על פניו הליבה המובנית אמורה להספיק. כבר מזמן לא התעסקתי עם Doomsday engine ואני לא יודע עד כמה רציניות הדרישות שלו מבחינת הGPU, אבל כנראה לא יותר מידי. בכל מקרה - שווה לנסות בלי הכרטיס החיצוני ורק אם תראה שמשהו לא מספיק, תחבר אותו.

לא ידעתי שהליבה הגרפית של לוח האם הזה מובנית בצ'יפסט. או שהיא נמצאת במקום אחר בלוח האם בנפרד מהצ'יפסט?

טוב, אז האם יש דרייבר ייעודי נפרד לכרטיס המובנה שאפשר לעדכן? או שצריך לעדכן את הדרייבר של הצ'יפסט עצמו?

ואיך אני עובר מהכרטיס החיצוני לכרטיס המובנה, מבלי לנתק את הכרטיס החיצוני קודם כל, למקרה שאתחרט? האם אני אמור לשנות משהו בביוס (פרטי ביוס במפרט המחשב שלי בפרופיל), בנוסף להעברת כבל המסך מהכרטיס החיצוני ליציאה שבלוח האם?

עריכה: כאשר כיביתי את המחשב, והתכוונתי להעביר את כבל ה-DVI של המסך שלי ללוח האם, התברר לי שהכרטיס המובנה בו מכיל רק יציאת VGA (לא אוהב LCD עם VGA: עושה בעיות של יציבות ואיכות תמונה) ואין יציאת DVI, אז זה לא פרקטי בשבילי.

פורסם

הספק שלך ידוע כאחד שהורס חומרה - חובה להחליפו.

פורסם
  • מחבר

למה? עד עכשיו לא היו לי בעיות חומרה במחשב. הספק הוא ספק גנרי אמנם, אבל מתוצרת חברה מוכרת וכזה באיכות טובה יחסית, עם PFC פסיבי.

למי שרוצה, הנה תמונה שלו:

Huntkey%2520CP-400HP%2520V2.3%2520PSU.JPG

פורסם

השם מוכר כי זה הדראק שמוכרים בארץ למי שלא מבין, מדובר ספק גנרי מהסוג הגרוע ביותר

פורסם

^^^

השם (HUNTKEY) מוכר! מאד מוכר... כזבל.

פורסם
  • מחבר

מה שיש לי, זה לא ה-Huntkey Green Star 450 W שבסרטון, אלא דגם אחר של Huntkey.

פורסם

זו בסך הכל הייתה הדגמה למה ספקים אלה יכולים לגרום

רובם מחרבים את שאר הרכיבים הרבה לפני שהם עושים טובה ומחזירים את נשמת לבורא

פורסם

בכל מקרה מוצהר על 156W במסילות ה-12V מה שלא מספיק למעבד + כרטיס כזה.

פורסם

השם מוכר כי זה הדראק שמוכרים בארץ למי שלא מבין, מדובר ספק גנרי מהסוג הגרוע ביותר

נגיד (למרות שאם גנרי הכוונה למוצר מדבקה - אז זה לא ממש מוצר מדבקה). מה הוידאו מראה בדיוק חוץ מזה שהספק לא באמת יכול לספק 450W? זה לא אומר שום דבר על הרס חומרה ולא אומר שום דבר על איך הספק מתמודד עם 300W (שזה במקסימום מה שהמערכת שלו יכולה לצרוך, גם עם ה9800GT).

זו בסך הכל הייתה הדגמה למה ספקים אלה יכולים לגרום

רובם מחרבים את שאר הרכיבים הרבה לפני שהם עושים טובה ומחזירים את נשמת לבורא

באמת? היו לי בעבר ספקים גנריים (או סתם גרועים) ולא זכורה לי חומרה שרופה (הרוסה), גם כשהם החזירו את נשמתם לבורא.

למרות שלא הייתי ממליץ על ספק כזה לאף אחד, אני חושב שהמסקנה שרבים מסיקים בפורום - כאילו זה מסלול ש100% מבטיח חומרה שרופה תוך זמן קצר - היא שגויה.

בכל מקרה מוצהר על 156W במסילות ה-12V מה שלא מספיק למעבד + כרטיס כזה.

יש 2 מסילות של 156W כל אחת.

פורסם
  • מחבר

האמת היא שהמחשב שלי נקנה לפני כמה שנים, ולמרות ספק הכוח הנוכחי שלו, לא היו עם המחשב אף בעיות חומרה או עם ספק הכוח.

כל פעם שהמחשב שלי אצל טכנאי המחשבים שלי לצרכי ניקוי המארז, ואני מבקש ממנו שינקה את פנים ספק הכוח ויבדוק את הרכיבים שלו, הוא אומר שאין אף רכיב דפוק בספק הכוח שלי.

גם רוב ההגדרות של צריכת החשמל של המחשב בחלונות 7 שלי מלבד דיסק קשיח, הם על מקסימום חיסכון בצריכת החשמל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים