עבור לתוכן

Geforce 3 VS ATi 8500 הראדון כבר לא עדיף...?

Featured Replies

פורסם

אני נעשה פחות ופחות בטוח שה ATi 8500 הוא בחירה עדיפה על הגיפורס 3... ההפרש במחיר אומנם 300 ש"ח

אך אני כבר לא רואה הרבה יתרונות ממששים לכרטיס של ATI בעיקר עכשיו אחרי ש Anandtech גילו שאפשר לקבל ביצועי

FSAA טובים יותר עם גיפורס 3 גם מבחינת האיכות - וזה היה הקלף העיקרי של הראדון עד עכשיו...

בעיקר שמשחקים שמשתמשים ב DX 8.1 API 1.4 מאוד רחוקים ו TRUEFORM עד כמה שאני יודע נתמך רק בסיריוס סאם...

ול nVidia עדיין היתרונות הגדולים יותר יציב יותר בטוח עידכוני דריוורים שוטפים שממשיכים לשפר את הביצועים.

ול ATI עדיין החסרונות הרגילים - מחלקת דריוורים שלא נדע, יציבות - הבעיות לא נפתרו לגמרי התמיכה במערכות הפעלה חדשות

של הדריוורים של ATI מעולם לא הייתה משהו משהו וזה יודע כל מי שהיה לו RADEON על W2K...

אולי הביטחון בקניית כרטיס nVidia שווה את ה300 ש"ח?

את ההחלטה אני משאיר לכם.

ד"א אני יוסי מהחדשות... אני לא כותב בפורמים כ"כ הרבה אז אני חושש שהרבה לא מכירים אותי...

אבל הנה שוב הכתובת של הכתבה בanandtech על ה FSAA של הראדון 8500 והגיפורס 3

ממש פה

פורסם

תגיד, לא עשית בדיוק אותו ת'רד בגיימר?

ד"א: בגיימר קוראים לי night_knight.

נתראה שם, ;)

פורסם

תגיד, לא עשית בדיוק אותו ת'רד בגיימר?

ד"א: בגיימר קוראים לי night_knight.

נתראה שם,  ;)

התכוונת כאן... ;)

פורסם

עוד כמה זמן אני מוסיף הרבה דברים למחשב שלי(זיכרון, רשת, כרטיס מסך, הארדיסק) ואני צריך הרבה מידע כדי לדעת מה לקנות, אז נרשמתי לכאן, ועכשיו אני יודע יחסית די הרבה על סוגי כרטיסי מסך, מעבדים, ולמדתי מזה אוברקלוקינג...בזכות כל זה לא תהיה לי בעייה לדעת מה כדאי לקנות ומה לא.

אבל רוב הזמן אני בגיימר.

פורסם

אך אני כבר לא רואה הרבה יתרונות ממששים לכרטיס של ATI בעיקר עכשיו אחרי ש Anandtech גילו שאפשר לקבל ביצועי

FSAA טובים יותר עם גיפורס 3 גם מבחינת האיכות - וזה היה הקלף העיקרי של הראדון עד עכשיו...

אתה מתכון שה- Ti500 עושה את זה יותר טוב, לא ה- Ti200 שמתחרה איתו.

בעיקר שמשחקים שמשתמשים ב DX 8.1 API 1.4 מאוד רחוקים ו TRUEFORM עד כמה שאני יודע נתמך רק בסיריוס סאם...

כל המשחקים החדשים כבר יתמכו בפיצ'ר זה... גם RtCW תומך בזה (ראה תמונה)

graphicsettings.jpg

ול nVidia עדיין היתרונות הגדולים יותר יציב יותר בטוח עידכוני דריוורים שוטפים שממשיכים לשפר את הביצועים.

ול ATI עדיין החסרונות הרגילים - מחלקת דריוורים שלא נדע, יציבות - הבעיות לא נפתרו לגמרי התמיכה במערכות הפעלה חדשות

נו באמת... כבר דיברנו על כך ש- ATI מכינה דריברים טובים יותר בכל פעם מחדש (תראה את הדריברים שיצאו עם ה- Radeon256, הם היו גועל נפש אבל אחרי כמה חודשים הם השתפרו מאוד מכל הבחינות [אחרי חצי שני ה- Radeon כבר עבר את ה- gts בהפרש גדול מאוד...])

של הדריוורים של ATI מעולם לא הייתה משהו משהו וזה יודע כל מי שהיה לו RADEON על W2K...

מזה...?! תקרא את הכתבה של טום ותראה שגם ל- Ti500 וגם ל- Radeon 8500 יש בעיות קשות באותה המידה על Win XP (שזה בדיוק כמו win 2K + SP2).

אולי הביטחון בקניית כרטיס nVidia שווה את ה300 ש"ח?

לא, היא לא שווה...!

פורסם

אתם לא חושבים שהגעתם לנקודה שבה אתם כבר טוחנים מים ?

פורסם

"אתם לא חושבים שהגעתם לנקודה שבה אתם כבר טוחנים מים ?"

בדיוק.

פורסם

מה זה בדיוק Trueform ?

אני יודע שזה שיפור גרפי שיש רק בכרטיסים של ATI אבל מה זה בדיוק עושה?

פורסם
  • מחבר

מה באמת ההבדל בין 100 פרימים לשניה ל 70?

היום כשביצועי ה FSAA הם אחד הדבריםהחשובים ביותר בכרטיסי מסך ופה גיפורס 3 הרבה יותר טוב...

FSAA*4 בראדון מורידה חצי מהביצועים לפחות כי הוא צריך להעביר עוד 3 פיקסלים מחדש ברנדר פייפלינים שלו

בשיטה שהוא פועל בעוד הגיפורס 3 אפילו אם אתה מפעיל את הפילטר שמחדד את התמונה ומסלק את ה"רעש" בטקסטורה

הרבה יותר מהיר...וגם נראה יותר טוב ככה הבנצמארקים נראים אחרת...

ואם יש לך היום גיפורס 3 או RADEON 8500 אתה מפעיל FSAA! כי כמו שאמרתי אפשר לזלול את ה FPSים שלא משנים

כלום מעל 35 ולנצל אותם לדברים יותר מועילים... ופה אם תראו את הבנצמארקים אפילו עם גיפורס 3 רגיל ההפרש גדול!

והדריוורים של ATI לא יכולים לשפר את ביצועי ה FSAA (כי סופרסאמפלינג - זה אלגוריתם קבוע) הם תמיד יורידו 50% ומעלה

מהביצעוים של הראדון... ואפילו אם שיפור הביצועים הכללים יכול להיות שההפרש כשמדובר בעבודה עם FSAA גבוה מידי לסגירה עקב הטעות של ATI בה הם השתמשו בסופרסאמפלינג במקום המולטיסאמפלינג של הגיפרוס 3 עבור הFSAA ואפילו אנאנדטק אומרים שזה צריך להשתנות בכרטיסים של ATI לעתיד...

תחשבו בראש פתוח... יש פה נקודה...

פורסם

אני ברדאון לא נוגע עם לייזר עד שלא יגיעו דרייברים שאפשר לראות בהם נורמאלי

פורסם

מה באמת ההבדל בין 100 פרימים לשניה ל 70?

האמת היא שגם בזה ה-geForce לפעמים מנצח...

אני הייתי באמת סקרן לגבי הכרטיסים החדשים עד לא מזמן אבל מאז שקראתי את הכתבה בanandtech אני ממש לא חושב על הרדאון...

אולי בתור גרסת ה-All in Wonder שלו

שמעתי שזה יהיה טוב

אבל רגיל...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים