עבור לתוכן

בעיה דיי נפוצה ב-Winrar

Featured Replies

פורסם

שלום לכל חברי הפורום!

אני חווה בעיה עם הוינראר במחשב שלי שהיא דיי מעיקה.

בעת חילוץ קבצים מוינראר מרובה חלקים מקבלים הודעת שגיאה CRC , קובץ אחד או יותר פגומים.

הבעיה מתרחשת בכל פעם שאני בא לחלץ קובץ מוינראר שמגיע בחלקים לא משנה מאיפה בין אם הועבר ממחשב אחר או שמא הורד מהאינטרנט.

הדפוס הוא שאם הקובץ הוא יותר מ-100MB הבעיה מתחרשת (לדוגמא קרה לי עם הדרייברים של הכרטיס מסך).

על מנת להבהיר את עצמי אומר, שהבעיה יכולה להיות באמת בקובץ פגום, אבל כשהדבר מתרחש בכל ראר המגיע ממקורות שונים ואף מחולץ בהצלחה במחשב אחר ללא שגיאות CRC זו כבר בעיה אחרת, שאליה אני מתייחס.

עכשיו מחיפושים הן בפורום ובגוגל, שמתי לב שהבעיה יחסית נפוצה והאבסורד הוא שלא הצלחתי למצוא לה פתרון, אע"פ שעברתי על מאות פוסטים.

אז חשבתי שאולי יחד כל חברי הפורום נוכל לבצע איזשהו סיעור מוחות ולהגיע לפתרון שיהיה אפילו בדביק אם צריך מכיוון שהבעיה, כפי שרשמתי, נפוצה מאוד.

יש לי מערכת הפעלה Windows 7

מעבד Pentium D 3.4GHZ

זיכרון 2GB DDR2

ולוח אם של Gigabyte

עכשיו בשביל לחסוך זמן לכם חברי הפורום, שאגב מאוד התרשמתי מהידע שלכם, ריכזתי את הכל הפתרונות שהוצעו לבעיה בעבר

ומה שבפועל הצליח לנטרל את הבעיה.

אז ככה:

א. ההצעה של לעדכן את הגרסת הוינראר לא תורמת לפתרון הבעיה

ב. ההצעה של להתשמש בתוכנות חילוץ אחרות כגון WINZIP ו-7ZIP לא תורמת לפתרון הבעיה

ג. ההצעה של תיקון הקובץ הפגום לא תורמת לפתרון הבעיה, מה שקורה במקרה כזה, הוא שהוינראר מצביע על קובץ אחר שנהיה פגום.

ד. ההצעה של שימוש בתוכנות שמתקנות קבצי ראר לא תורמת בפתרון הבעיה

ה. ההצעה של הורדה מחדש של חלקי הקבצים הפגומים, גם היא אינה תורמת לפתרון הבעיה

ו. הטענה שקו האינטרנט לא תקין ולכן גורם לבעיות בהורדה או שמא להורדה לא סופית לא נכונה, מאחר ולי היה מחשב אחר על אותו הקו שחילץ בהצלחה קבצים מחלקי ראר מרובים.

ז. בעיה בזכרונות גם היא לא מבוססת, מאחר והשתמשתי ב-4 סטיקים שונים של זכרונות מאותו הסוג 1GB DDR2 667MHZ של Kingston

וזה לא פתר את הבעיה (הזכרונות החלופיים היו במחשב שבו הראר חולץ בהצלחה).

ח. פרמוט של המחשב לא תורם לבעיה

ט. סגירת אנטיוירוס או פיירוול למיניהם לא תורמים גם הם.

י. החלפת ספק גם לא תורם לפתרון, מאחר ואני השתמשתי בשני ספקים שונים והדבר לא פתר את הבעיה (הספק שהחלופי היה במחשב שבו הראר חולץ בהצלחה).

אז מה כן פתר את הבעיה במקרים הבודדים שהבעיה נפתרה??

אז ככה:

א. אחד הבחורים החליף ספק וזכרונות וטען שהבעיה נפתרה לאחר מכן.

ב. בחור אחר החליף לוח אם וטען שהבעיה נפתרה לאחר מכן.

ג. אחד האנשים טען שלאחר החלפת המקומות של הזכרונות לצ'אנל אחר הבעיה נפתרה.

ד. מישהו אף טען כי הבעיה פשוט נעלמה מעצמה מתישהו.

ה. בוינראר יש אופציה בעת החילוץ להשאיר את הקבצים השבורים "Keep broken files", זה לא מעלים את בעיית הקבצים הפגומים, אבל מה שמוזר הוא, שהקובץ מחולץ והוא תקין לחלוטין.

כביכול אפשר לומר, שנמצא פתרון לבעיה, עממה יש לי חשד דיי מבוסס שאיכות הקובץ במקרה הזה נפגמת ויש מה שנקרא בעיות בקובץ "מאחורי הקלעים" ששמים אליהם לב אח"כ.

ו.תגובה בת'רד הזה גורסת כי ע"י שימוש ב-check disc המובנה של Windows7 על כל הכוננים ניתן לפתור את הבעיה

ההשערה שלי היא כזו:

ראשית לווינדוס 7 יש חלק עיקרי בבעיה הזאת, לאף אחד מה"נבדקים" לא היה ווינדוס XP או אחר.

אני גם חושב שלדפקט כלשהו בסלוטים של הזכרון יש קשר לבעיה הזו.

אשמח אם תשתתפו בנסיון לפתור את הבעיה, לטובת כלל האנשים שסובלים ממנה

תודה ויום טוב!

פורסם

אני חושב שהייתה לי פעם בעיה כזו, ומה שפתר לי אותה זה check disk (המובנה של windows) לכל הכוננים.

פורסם

תתחיל בבדיקת memtest86

הבעיה הנפוצה ביותר זה תקלה בזכרונות או בסלוטים של הזכרונות

פורסם
  • מחבר

ערכתי בדיקות Memtest 86 רבות.

ערכתי עבור כל זיכרון בנפרד (4 פעמים)

ערכתי עבור כל זוג סטיקים (6 פעמים)

לעיתים עלו שגיאות בבדיקה ולעיתים לא, גם נסיתי בכל פעם להכנס למחשב ולבצע חילוץ של הראר

כדי לראות אם זכרון מסוים או שילוב זכרונות מסוים בסלוט כזה או אחר מונעים ממני את שגיאת ה-CRC.

כרגע הזכרונות שלי הם בצ'אנל שלא היו בו שגיאות ע"פ ה-memtest86.

אציין כי בבדיקה המובנית ב-Win7 של הזכרונות, הכל יצא תקין בכל הצ'אנלים.

ואני אישית לא מבין איך ייתכן שסלוט יהיה לא תקין ובכל זאת הזכרון ייקרא על ידו ויעבוד בצורה תקינה...

ערכתי Check DISC המובנה של Win 7 על הכוננים הקשיחים וכן Check disc של western digital לא נמצאו שום בעיות וסקטורים פגומים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים