עבור לתוכן

דרוש מפרט למחשב גיימינג בתקציב של כ-6500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

אהלן,

הלך לי הלוח אם לפני כמה ימים והוא די ישן(Nforce4), אז החלטתי שזו הזמדנות טובה לשדרג את המחשב למשהו קצת יותר חדש.

1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 ש"ח

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3, Crysis 3 וכו'

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24"

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?5

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? כרגע לא, אולי קל במידת הצורך.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אזור המרכז

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? הוספה של כרטיס מסך נוסף במקרה הצורך

מקווה שלא צריך עוד משהו.

המון תודה לעוזרים! ;D

פורסם

שלום וברוך הבא לפורום.

לפני זמן קצת הצעתי בדיון אחר את המפרט הזה, אשר אמור להתאים גם לך.

אתה יכול להוסיף כונן SSD אם תרצה+ לשנות את הכונן הקשיח ששמתי שם לדגם הטרה וחצי (שעולה בערך אותו מחיר, אך מעט איטי יותר).

כמו כן, המפרט לא תומך במערך כרטיסי SLI/CF כי לדעתי זה משהו שלא משתלם לעשות- עדיף בעתיד להחליף את הכרטיס באחד חזק, מודרני ומעודכן יותר טכנולוגית.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה,

כעיקרון אני יודע פחות או יותר מה אני רוצה, הבעיה שלי זה לבחור לוח אם. אני לא כל כך יודע מה ההבדל בין כל צי'פסט, מה יותר חדש מה עדיף לשדרוגים עתידיים וכו'.

לגבי הכרטיס מסך, חשבתי לקחת במקום מה שהצעת את ה-GTX 660 TI ואם ישאר לי מספיק כסף אפילו את ה-670.

פורסם

לדעתי ה-670 לא ממש משתלם, היות ויש לך את GTX660TI/HD7950 שלרוב נושקים לביצועיו ועולים כמה מאות שקלים פחות.

GTX660TI לרוב מעט חלש יותר מ-HD7950, אך כולל את הפיצ'רים הרגילים כמו פיזיקס וקודה. מדובר על 2 כרטיסים מעולים-לשיקולך.

בקשר ללוח-אם השאלה מה הדרישות שלך ממנו מבחינת תמיכות וחיבורים.

ערכות שבבים B75 ול-H77 לא תומכות בביצוע אוברקלוק למעבד. ערכת שבבים Z77 כן תומכת באוברקלוק ועוד כמה פיצ'רים שוליים.

בתוך כל ערכת שבבים, יש כמה לוחות אם בעלי נתונים שונים מבחינת תמיכות, חיבורים, גודל וכדומה.

פורסם
  • מחבר

אז ה-GA-Z77-D3H הוא לוח אם טוב? אם אני ארצה לשדרג רכיבים בעתיד לא תהיה לי בעיה? נגיד בעוד שנתיים שלוש.

מה שקרה לי עם הNF4 הוא שכשקניתי אותו הוא היה עם המעבד הכי טוב שהיה לתושבת הזו, והוא היה חד ליבה, ככה שקצת נדפקתי. אני לא רוצה שזה יקרה לי שוב. :nixweiss:

פורסם

תלוי מה אתה רוצה לשדרג. הלוח לא תומך ב-CF/SLI (גם לא ממש מומלץ) ומעבדים בסדרות הבאות ככל הנראה לא תוכל לשים כי הסוקט משתנה לרוב מדור לדור כיום.

פורסם
  • מחבר

אם כל דור מחליפים סוקט ואני לוקח את ה-3570 שהוא אחד הטובים בסדרה של ה-i5, ו-i7 לא מתאים במיוחד למשחקים(מבחינת עלות מול ביצועים) אז כשאני ארצה להחליף למעבד חזק יותר אני אצטרך לקנות שוב לוח אם?

ויודעים מתי מוציאים את הדור הבאה של המעבדים?

פורסם

מעבד מסדרת i5 אמור להספיק לכמה שנים, במיוחד אם הוא תומך באוברקלוק (כמו 3570k).

סדרת מעבדים יוצאת בערך כל שנה, לכן גם אם הסוקט היה נשמר ל-2-3 דורות- זה לא היה רלוונטי ממש שכן המעבד שלך עדיין יספק אותך (רוב הסיכויים). לכן כן, אם אתה רוצה לרכוש מעבד בדורות הבאים, ככל הנראה תצטרך להחליף את לוח האם שלך.

סדרת המעבדים הבא תצא בשנה הבא, קשה לחזות בדיוק מתי (סדרת Ivy הנוכחית היא חדשה יחסית ממילא).

פורסם

תלוי מה אתה רוצה לשדרג. הלוח לא תומך ב-CF/SLI (גם לא ממש מומלץ) ומעבדים בסדרות הבאות ככל הנראה לא תוכל לשים כי הסוקט משתנה לרוב מדור לדור כיום.

הלוח דווקא כן תומך ב Cross Fire (אבל לא ב SLI) . לינק

לדעתי מדובר על לוח מצוין.

יאיר - מה גורם לך לחשוב אחרת?

פורסם

אני חושב שהכוונה היתה שSLI/CF זה לא מומלץ, לא שהלוח לא מומלץ

פורסם

הלוח דווקא כן תומך ב Cross Fire (אבל לא ב SLI) . לינק

לדעתי מדובר על לוח מצוין.

יאיר - מה גורם לך לחשוב אחרת?

הכוונה שם היא שאתה יכול לשים זוג כרטיסי מסך לצורך ריבוי מסכים. אם אתה תחבר על הלוח הזה מערך כרטיסים לגיימינג, אתה לא תקבל את מלא הביצועים מהם. זאת משום שה-PCIE השני עובד על 4X (כאשר מומלץ 8X ומעלה). זה גם אחד ההבדלים היותר גדולים בין הלוח הזה ל-Z77X כאשר השני כן תומך.

וכן, התכוונתי שמערך כרטיסים לא מומלץ, הלוח עצמו מצויין כמובן.

פורסם
  • מחבר

אז איך המפרט הבא?

http://www.tms.co.il/preview/spec/q8le69w1

לא בחרתי ספק ומארז כי אני לא סגור עליהם עדיין, חשבתי אולי על NZXT Phantom 410

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=5455

יש לכם המלצות למארזים טובים אחרים וספקים שיעמדו בהספק של החומרה?

אני מאמין שזה קצת נבלע בשיחה שלכם...יש לכם הצעות?

פורסם

רוב החלקים שכללת די אוברקיל או לא משתלמים, לדוגמא:

- יש זיכרונות זולים יותר באותו התדר.

- למה אתה צריך לוח-אם שכזה, למה בחרת בו מאשר זה שהוצע לך?

- כרטיס מסך לא שווה את הכסף. GTX670 קרוב לביצועים שלו, ו-GTX660TI/HD7950 קרובים לביצועים של GTX670.

לכן, המסקנה היא שהכי מומלץ לחסוך את ה-1000 ש"ח הללו ולקחת GTX660TI/HD7950 כי תוספת הביצועים לא שווה את זה.

לגבי מארז, יש לך באייבורי Define R4 ואנטק P280 במחיר זול יותר (שגם משתיקים). כך או כך, אם אתה אוהב את המארז הזה- לך עליו.

פורסם
  • מחבר

רוב החלקים שכללת די אוברקיל או לא משתלמים, לדוגמא:

- יש זיכרונות זולים יותר באותו התדר.

- למה אתה צריך לוח-אם שכזה, למה בחרת בו מאשר זה שהוצע לך?

- כרטיס מסך לא שווה את הכסף. GTX670 קרוב לביצועים שלו, ו-GTX660TI/HD7950 קרובים לביצועים של GTX670.

לכן, המסקנה היא שהכי מומלץ לחסוך את ה-1000 ש"ח הללו ולקחת GTX660TI/HD7950 כי תוספת הביצועים לא שווה את זה.

לגבי מארז, יש לך באייבורי Define R4 ואנטק P280 במחיר זול יותר (שגם משתיקים). כך או כך, אם אתה אוהב את המארז הזה- לך עליו.

הזיכרון היותר זול שמצאתי זול ב-20 שקל. לא משמעותי במיוחד.

אני מעדיף שיהיה לי לוח אם שיתמוך לי בSLI, גם אם כרגע נראה שאני לא משתמש בזה, תמיד עדיף שיהיה מאשר שיחסר לי בהמשך. הבדל של 200 שקל

מה ההבדל בביצועים(מבחינת אחוזים) פחות או יותר בין 680 ל660TI?

וכמה וואט אני אצטרך בספק?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים