עבור לתוכן

בקשה| בניית מפרט גיימינג 5.5K

Featured Replies

פורסם

שלום, אני מתכנן לקנות מחשב, בזמן הקרוב.

הסתכלתי במפרטים המומלצים באתר וראיתי את המפרט הזה.

דבר ראשון, אתם חושבים שהוא טוב? אם כן, אתם יכולים בבקשה לבנות לי מפרט על פי המפרט הזה?

1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל.

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן, עד 5.5K ש"ח.

2. מה שימושי המחשב ? משחקים, תכנות, צפייה בתכני HD, זהו בעיקר.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. רוב המשחקים החזקים שיצאו ושייצאו: AC3, BF3, COD,GTA וכו'...

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 אקנה בלי נדר מסך 21-23 אינץ'.

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב? גבוהות.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? נראה לי בסביבות ה- 7 שיהיה שקט, שיהיה כיף לשחק לעבוד לראות סרטים...

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לגבי זה, אני לא כל כך יודע, אם כדאי לי לעשות OC אני מבקש שתעזרו לי בזה.

7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?לא, הרכבה עדיין לא יודע נראה לי שיש מישהו שיעזור לי ואני גם רוצה ללמוד לעשות את זה לבד, בינתיים לא.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אני חושב, KSP או TMS אני גר באיזור עמק חפר, ליד חדרה.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא מתוכנן, שדרוג מאסיבי.

בקשר ללוח אם, מה אתם אומרים עליו? Gigabyte GAZ77D3H.

תודה רבה אנשים, על העזרה שלכם, מקווה שתוכלו לענות לי על שאר השאלות שיהיו לי.

בשבת לא אהיה פה, אענה לכם רק במוצאי שבת.

פורסם

הנה לדוגמא מפרט אפשרי התומך באוברקלוק.

מפרט ללא תמיכה באוברקלוק (למעבד כמובן) יוריד לך בערך כ-300 ש"ח מהמחיר.

יש באתר מדריכים כיצד לעשות זאת וכמובן את פורום אוברקלוק.

מעבד:

Intel Ivy Bridge Core i5 3570K Socket 1155 6MB 3.4Ghz Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1140

קירור למעבד:

Scythe MUGEN 3 REV B

כמות: 1 - מחיר: ₪224

לוח אם:

Gigabyte GA-Z77-D3H

כמות: 1 - מחיר: ₪661

מארז:

Fractal Design Define R3 + Seasoniv S12II-520W - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪775

זיכרון:

Kingston 4GB 1600

כמות: 2 - מחיר: ₪110

קשיח למחשב שולחני:

Seagate 1TB, 3.5", SATA3, Barracuda 7200.14

כמות: 1 - מחיר: ₪438

כרטיס מסך:

Sapphire 7950 3GB GDDR5 HDMI RETAIL - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪1675

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪105

סה"כ: ₪5238

מתחרים בכל הצעה ומפרט בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 5134 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/6nxsc7b5

פורסם
  • מחבר

אוקי, באמת כל הדברים שאני תיכננתי לקנות.

עכשיו יש לי שאלות לגבי המארז, הספק כוח והזכרונות.

1. אני לא צריך 8Gb זיכרון? לא כדאי לקחת 4X2? ולפי מה שאמרת במדריך, אין הבדל גדול בין 1333MZH לבית 1600MZH אז למה הבאת את זה?

2. הספק הזה יספיק גם אם אני אעשה OC או אשדרג? לא עדיף כבר לקחת 600W?

3. מה עם המארז, יש לו זרימת אוויר מצויינת? לא עדיף לקחת בנפרד מארז טוב, וספק כח?

4. OC במשך כמה שנים פוגע בחלקים?

תודה רבה!!!

פורסם

1. שמתי לך 8GB זיכרון (שים לב לכמות:2). הפרש הביצועים בין 1333Mhz ל-1600Mhz הוא אכן קטן ולרוב לא מורגש, אך כיום בהרבה מאוד מקרים המחיר הוא זהה.

2. מדובר על ספק איכותי מאוד ואמור להספיק גם אם תעשה אוברקלוק למעבד ולכרטיס המסך. באנדל המארז+ספק ששמתי לך, רק עם ספק 620W יעלה 100 ש"ח יותר. לשיקולך.

3. המארז והספק נמכרים בנפרד, מדובר על באנדל שהחנות הזו עשתה (אם אתה לוקח את שניהם, אתה מקבל מחיר נמוך יותר).

מדובר על מארז מצויין עם חומר מבודד רעשים ובעל זרימת אויר טובה ביחד עם ספק איכותי מאוד. אתה יכול לעבור על מארזים שיש שם ולשים פה את אלו שאהבת ונבדוק את איכותם/תאימותם למערכת.

4. תלוי איזה אוברקלוק. אם תעדיף לשים מתח גבוה בתמורה ל-OC גבוה אז זה פוגע עם הזמן. בכללי, הפגיעה היא קטנה מאוד עד אפסית- אין לך סיבה לחשוש אם תעשה זאת לאט ולא תהיה פזיז (כמובן כמו שאמרתי- יש לך פה מדריכים ופורום אוברקלוק שיעזרו לך במידת הצורך).

פורסם
  • מחבר

1. אוקיי תודה, ואין הבדל בזכרונות בין החברות, למשל לא עדיף לקנות במקום, זכרונות של- corsair ? וראיתי זכרונות 4X2 במחיר יותר גבוה , זה אומר משהו על האיכות שלהם?

2."באנדל המארז+ספק ששמתי לך, רק עם ספק 620W יעלה 100 ש"ח יותר".

לא הבנתי את המשפט הזה.

באתר של- fractal design לא ראיתי את המידות של המארז, אני מאמין שהוא יתאים ללוח האם וכו'.. אבל בא לי לראות את זה בעיניים.

הבנתי שעם המארז באים 2 מאווררים בתוכו, ויש לו עוד די הרבה מקומות של מאווררים, כמה מאווררים אם בכלל כדאי להוסיף?

4. "אם תעדיף לשים מתח גבוה בתמורה ל-OC גבוה אז זה פוגע עם הזמן. "

גם את המשפט הזה לא הבנתי.

תודה רבה!!

פורסם

1. אוקיי תודה, ואין הבדל בזכרונות בין החברות, למשל לא עדיף לקנות במקום, זכרונות של- corsair ? וראיתי זכרונות 4X2 במחיר יותר גבוה , זה אומר משהו על האיכות שלהם?

2."באנדל המארז+ספק ששמתי לך, רק עם ספק 620W יעלה 100 ש"ח יותר".

לא הבנתי את המשפט הזה.

באתר של- fractal design לא ראיתי את המידות של המארז, אני מאמין שהוא יתאים ללוח האם וכו'.. אבל בא לי לראות את זה בעיניים.

הבנתי שעם המארז באים 2 מאווררים בתוכו, ויש לו עוד די הרבה מקומות של מאווררים, כמה מאווררים אם בכלל כדאי להוסיף?

4. "אם תעדיף לשים מתח גבוה בתמורה ל-OC גבוה אז זה פוגע עם הזמן. "

גם את המשפט הזה לא הבנתי.

תודה רבה!!

אנסה לעזור לך:

1. אין צורך להשקיע מעבר לזיכרונות הכלולים. מדובר בזיכרונות טובים, מחברה נחשבת מאוד בתחום לא פחות מ Corsair, אם לא יותר.

2. המארז והספק שכלולים במפרט שהרכיב עבורך מגיעים ביחד (באנדל), ובכך חוסכים לך מעט במחיר. הכוונה שלו הייתה, שבמידה ותרצה לשדרג את הספק תוכל לעשות זאת בתוספת של כ 100 ש"ח. הספק שכלול במפרט יהיה די והותר למערכת.

לגבי המארז - הוא יתאים ללוח M, הסר דאגה מלבך. ומומלץ יהיה להוסיף למארז מאורר אחד נוסף, ולמקמו בגג המארז, בצורה בה יוצאי אוויר חם מאיזור הקירור למעבד\זיכרונות ועוד.

3. במהלך OC לרוב נעשית העלאת מתחים לרכיב מסויים. לדוגמא: מעבד. הכוונה שלו הייתה שבמידה ותעלה את המתח למעבד (דוגמא) בצורה ניכרת לטווח הרחוק זה יפגע בו.

פורסם

1) ההבדל בין הזיכרונות הוא אפסי, אין סיבה לקחת באנדל (2X4GB) אם הוא יקר יותר- מדובר פה על אותו הדבר.

2) שמתי לך מארז וספק נכון? בחנות הזו מוכרים את אותו המארז, רק עם ספק של 620W ב-100 ש"ח יותר.

3) יש באתר את כל הנתונים שאתה צריך (המידות הן 529.5mm x 207.5mm x 442mm). אני מן הסתם לא הייתי נותן לך מארז שלא יתאים לחומרה. יש לך לא מעט סקירות עליו ברשת וגם סרטוני הדגמה ביוטוב. מבחינת איוורור- מדובר על מאווררים איכותיים עם דחיפת אויר טובה. לא חובה להוסיף עוד מאווררים.

4) כשתקרא איך עושים אוברקלוק, תבין את המשפט (ע"מ לעלות את תדר המעבד, לפעמים אתה צריך להוסיף לו עוד מתח. העלאה גבוהה מאוד של מתח יכולה לפגום בו וכמובן המעבד יהיה חם יותר).

פורסם
  • מחבר

שבוע טוב!

תודה רבה על התגובות!

1. לזכרונות האלה אין קירור נכון? אם אני לא עושה להם OC אין זוכר לשים להם קירור?

2. אם אני אעשה OC למעבד ולכרטיס מסך הוא 520W יספיקו? לא עדיף כבר את ה- 620W? מה אני אמור לשקול?

3. כדאי להוסיף את המאוורר הזה בגג?

4. המפרט הזה לתקציב שלי אמור להיות הכי אידאלי?

5. האם כדאי להוסיף כונן SSD של 60GB למערכת ההפעלה גודל כזה יספיק?

עריכה: שאלה קטנה, אני יודע שאולי אין לכם דרך לדעת את התשובה, אם אין תשערו, המחשב הזה יריץ על ההגדרות הכי גבוהות GTA V , חלק?

ערב טוב.

פורסם

1. לזכרונות האלה אין קירור נכון?

נכון

אם אני לא עושה להם OC אין זוכר לשים להם קירור?

?

2. אם אני אעשה OC למעבד ולכרטיס מסך הוא 520W יספיקו?

כן

לא עדיף כבר את ה- 620W?

לא

3. כדאי להוסיף את המאוורר הזה בגג?

לא

4. המפרט הזה לתקציב שלי אמור להיות הכי אידאלי?

תיקון קל למה שאמר יאיר קודם, ירידה מ OC תחסוך כ 600-800 ש"ח

5. האם כדאי להוסיף כונן SSD של 60GB למערכת ההפעלה גודל כזה יספיק?

לא, גודל מומלץ ל SSD הוא 120GB

עריכה: שאלה קטנה, אני יודע שאולי אין לכם דרך לדעת את התשובה, אם אין תשערו, המחשב הזה יריץ על ההגדרות הכי גבוהות GTA V , חלק?

הנבואה ניתנה לשוטים

פורסם
  • מחבר

חחחחחחחח, גרמת לי לצחוק.. =]

1. התכוונתי להגיד, שאם אני לא עושה לזכרונות OC אין סיבה לשים להם קירור?

2. בטוח בטוח?

3. לא כדאי בכלל עוד מאוור שם? אפשר דעת למה?

4. בסדר שזה יחסוך, אבל האם ככה זה המפרט הכי טוב? כדאי לרדת מ- OC??

כדאי עם המפרט שלי לעשות OC או שהמשחקים העכשוויים ירוצו ככה חלק? ואולי בעתיד שהמשחקים ידרשו עוד לעשות?

ושאלה קצת מעצבנת גם אותי, בקרוב אני משער תצא סדרת ה- 8xxx של AMD יש טעם לחכות ליציאתה כדי שהמחירים ירדו?

עריכה: ראיתי סרטון ביוטיוב על המארז -define r3 והוא אמר שם, "שעם המארז הזה ה- GPU (כרטיס מסך כן?) שלו היה חם יותר ב- 20 מעלות מאשר רוב מארזי הגיימרים".

מה יש לכם להגיד על זה?

תודה רבה על הסבלנות והעזרה!!

פורסם

1. לא.

2. כן כן.

3. אתה יכול להוסיף אם אתה רוצה, אבל בכללי הקירור שמגיע עם המארז אמור להספיק.

4. OC יחסוך לך כמה מאות שקלים (600-800 ש"ח אם תקח חומרה משתלמת זולה יותר).

עם או בלי OC זה יעבוד חלק. אוברקלוק יתרום לך בעתיד כאשר תזדקק לכח עיבוד נוסף ו/או תראה שהמעבד שלך כבר מתחיל ליצור צוואר בקבוק.

סדרה 8XXX יוצאת מתישהו שנה הבאה, ואין סיבה לחכות. אם אתה תחכה, יצאו כרטיסים של אנוידיה וכן הלאה. אתה פשוט תחכה לעד.

ה-R3 מארז שנועד להשתיק והוא אינו כולל קירור מאסיבי יותר מרוב המארזים במחיר שלו. כך או כך, 20 מעלות זו אמירה כללית מאוד ולא נכונה.

אני בספק מאוד אם תהיה לך פה בעיית התחממות כלשהי.

פורסם
  • מחבר

אוקיי,

1. אז אין מארז יותר כדאי, במחירים שלי ?

2. בקשר לזכרונות, מה שהבאת נראים פשוטים כאלה, ואני טיפה חושש. אין לי ממה?

מה ההבדלים למשל בין הזכרונות שהבאת לבין הזכרונות האלה? http://www.tms.co.il/product/10537

3. לגבי כונן SSD מה אתם מציעים לקנות עכשיו 128GB או, ראיתי במדריך שלך להרכבת מפרט, שכדאי לחכות, כי ירדו המחירים או משהו..

4. מערכת הפעלה, אני לא יודע אם מותר לדבר פה על פרוצות, אבל אני בכל זאת אשאל. עדיף לקנות מערכת באיזה 300 שקל? או להוריד?

5. אם אני לא אקח i7 בעתיד במשחקים אני גם לא ארגיש את ההבדל?

6. אני גם רוצה מסך חדש, יש המלצות?

7. אפשר לסגור את המפרט?

תודה רבה!!

פורסם

1. תעבור בין המארזים שטווח המחירים שאתה רוצה לרכוש, תאסוף כמה שאתה אוהב- קרא עליהם סקירות ברשת/סרטונים ביוטוב ותבחר. כל אחד והעדיפויות שלו.

2. הזכרונות נראים פשוטים כי הם ללא צלעות קירור- בפועל כל הזכרונות נראה ככה מן הסתם. בנוגע לדגמים אחרים- אתה בעיקר משתלם עבור מותג וצלעות הקירור שאתה ממילא לא צריך.

3. העדכון האחרון של המדריך להרכב מפרט היה לפני מספר חודשים, העניין של כונני ה-SSD הוא עדיין נכון אבל המחירים כיום טיפה שפויים יותר מבעבר.

אם אתה רוצה לקבל בוסט ביצועים במערכת ההפעלה (ובעליה שלה) ובתוכנות אחרות שתבחר להתקין על הכונן- לך עליו.

4. אסור לדבר על זה פה.

5. לא. עיקר ההבדלים בין i5 ל-i7 (הדמייה לליבות לוגיות). אין לזה ממש תמיכה במשחקים ובחלק מהם זה גורם לבעיות (כמו ב-BF3).

6. תלוי מה התקציב. בכללי, המסך המומלץ ביותר הוא dell u2312hm שעולה סביב ה-900 ש"ח. ארגונומי ובעל פאנל מצויין (IPS).

7. זה תלוי בך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים