עבור לתוכן

בעיה בעת הפעלת אובונטו

Featured Replies

פורסם

תקציר: ניסתי להתקין windows שיהיה במקביל לאובונטו. לא הצלחתי. עכשיו האובנטו לא מסכים להדלק בטענה ש erorre loding opretion system.

יש לי אובונטו על המחשב כבר כמה שבועות. מאוד טוב.

היום ניסיתי להתקין windows על המחיצה השניה במחשב שלי (שהיתה מפורמטת ל

NTFS).

ניסיתי וניסיתי אבל משום מה כל פעם הגעתי לשלב של בחירת המחיצה של ההתקנה ושם הוינדוס כתב שיש בעיה כלשהי*. ניסיתי קומבינציות שונות ואולי אפילו פירמטתי את המחיצה של השטח דפדוף (אני לא זוכר נראה לי שלא). קיצר - התיאשתי. הדלקתי את המחשב מחדש והפתעה!!! עכשיו גם האובונטו לא מסכים לעלות בטענה ש erorre loding opretion system.

נכנסתי לביוס ועשיתי הדלקה של הבוט עם "הגדרות אופטימליות". עכשיו אפילו הוא לא מסכים להריץ את הדיסק של הwindows...

*(http://n2.a7.org/Resizer.ashx?image=20121010094405.jpg&forum=1&a=500&save=1) תמונת מסך של הבעיה שהיתה שם.

פורסם

תעלה את המחשב עם liveCD ותביא תמונה של מצב המחיצות (עם gparted או parted /dev/sda print בקונסול)

פורסם
  • מחבר

הצלחתי להעלות אותו עם דיסק התקנה של אובנטו.

הנה המחיצות:

בקובץ המצורף

פורסם

בעיקרון לא כדאי להתקין וינדוס אחרי אובונטו.

ההתקנה של וינדוס דורסת את מנהל האתחול של אובונטו.

יתכן שזה גם מה שקרה אצלך, הבעיה היא שההתקנה של וינדוס לא הצליחה ויצאת קירח מכאן ומכאן.

פורסם
  • מחבר

איך מחזירים את מנהל האיתחול?

פורסם
בעיקרון לא כדאי להתקין וינדוס אחרי אובונטו.

מאחורי זה עומדים 2 דברים והם מה שקורה כאן :

וינדוס "מיועד" (על ידי מיקרוסופט) להיות מערכת ההפעלה היחידה במחשב. הוא לא מקבל ממש בטוב כששמים אותו על מיחיצה שאינה הראשונה בדיסק - הוא יכול לעבוד אבל יתכנו בעיות בקטע של בוט / הפעלה מתוך ה grub

בזמן ההתקנה וינדוס בדרך כלל מוחק את ה grub ואז המחשב עולה ישר לוינדוס בלי לשאול

יש מקרים שבהם אין ממש ברירה למשל הוינדוס נדפק וצריך לפרמט אותו, אז מתקינים מחדש בלי לגעת באובונטו

במקרה שכאן ניתן לעלות מדיסק של אובונטו ולסדר את ה grub לפי המדריך :

http://www.ohbuntu.blogspot.co.il/2009/11/repair-grub2-after-install-windows-7.html

אפשרות שיש לך כרגע (ואני הייתי שוקל לנצל אותה) היא לפרמט ל ext4 את המחיצה של ה NTFS, להעביר אליה את כל האובונטו, להגדיר את ה fstab וה grub באובונטו כדיי שהוא יעבוד מהמחיצה החדשה, ולפנות את המחיצה הראשונה לוינדוס ולהתקין בה וינדוס. מסובך יותר אבל נראה לי יכול למנוע כמה בעיות בעתיד

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים