עבור לתוכן

מבקש המלצה לראוטר - חיבור קווי אחד ומחשב שני באלחוט+אייפונים

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מבקש בבקשה המלצה לראוטר שיתאים לצרכים שלי שאותם אני אפרט.

חיבור 2 מחשבים שנמצאים במרחק של כ-10 מטר בצורה אלחוטית ווייפיי כאשר הראוטר (המחשב הראשי) נמצא בקומה ה-2 וה-2 מחשבים נמצאים בקומה ה-3, כלומר תקרה מפרידה ביני לבין 2 המחשבים הממוקמים בקומה ה-3.

המחשבים בקומה ה-3 משמשים אך ורק לגלישה ברשת ולשני המחשבים יש אנטנות USB לקליטת רשתות וייפי (באחד המחשבים יש סטיק 54BPS ובמחשב השני יש סטיק 300BPS).

יש לי כרגע ראוטר של לינקסיס WRT54GL מחובר וה-2 מחשבים בקומה ה-3 בקושי רב קולטים את האות (רק קו אחד ירוק ולפעמים גם זה נעלם).

כאשר הראוטר מחובר בקומה ה-3 כמובן 2 המחשבים גולשים במהירות.

יש לי כרגע חיבור ADSL במהירות 10 מגה יכול להיות שהמהירות תעלה בעתיד הקרוב ויכול להיות שאני אעבור לכבלים בעתיד הרחוק.

אני משתמש באימיול ואני מחבר גם סטרימר, הראוטר צריך להכיר את המכשירים האלה ולעבוד בהתאם להגדרות שיוגדרו בו.

לצורך השוואה ראוטר של חבר בשם הוטבוקס שישבתי עליו שבוע ולא הצלחתי לגרום לו לעבוד טוב עם אימיול.

על איזה ראוטר הייתם ממליצים לי שיעשה את העבודה? התקציב עד 300 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

אין הצעות חברים ?

ניסיתי לבדוק הודעות קודמות אבל אני לא בטוח

שהן הכי הכי רךוונטיות לי.

מצאתי כמה הודעות על הראוטר של טיפילינק עם

ה-3 אנטנות ותמיכה ברשת גיגה הוא עולה 269 בזאפ.

כדאי ללכת עליו?

פורסם

לי יש את ה TL-1043 שהזכרת והוא שיפר לי את הקליטה בחדר שינה. משהו מקו אחד ל2-3 . עדיין הדירה שלי על מפלס אחד וקשה גם ככה להשיג קצבים גבוהים ברשת אל חוטית. לרוב אם יש יותר ממפלס אחד מומלץ להעביר כבל בין המפלסים ולשים נתב בכל מפלס. זה גם תלוי מה אתה רוצה לעשות ומה קצב מספק עבורך. אני חושב שיש לי 40mbps בסלון ובחדר שינה 10-15 . טלפונים סליולרים לא תמיד יכולים לעבור את ה25mbps (בשלי 25mbps זה המקסימום שלו כנראה N עם אנטנה אחת) .

עם ה1043 היו לי כמה בעיות עם הfirmware המקורי אז התקנתי DD-WRT שעובד הרבה יותר יציב.

מה שאתה יכול לעשות זה לבדוק את הנתב הקיים ולראות "עד איפה הוא מגיע" יש תוכנות לטלפון סליולרי כמו wifi analyzer שיגידו לך מה עוצמת האות הנקלטת ויראה לך גם במה משתמשים השכנים. התוכנה יכולה גם להמליץ לך להחליף ערוץ. בגלל שיש יותר מפלסים יש סיכוי שיהיה לך שטח מת ואת זה אתה יכול לבדוק עכשיו עם הנתב הקיים. אפשר גם להזיז את הנתב בבית כדי לבדוק מה המיקום האידאלי לנתב.

אני לא מומחה לRF אבל אני מכיר כמה מושגים. אם הסיגנאל קופץ מקירות (אני חושב שזה האופי של התדר הזה) אז מה שיכול לקרות זה דעיכה בגלל שינויי פאזה ובגלל זה לפעמים זה רעיון טוב למקם את הנתב ליד חלון ככה שהגלים יקפצו מבניינים סמוכים ולא בתוך הבית. המיקום הוא לרוב מה שמשפיע הכי הרבה על איכות הקליטה. חוץ מזה אם השכנים משדרים באותו ערוץ או ערוץ סמוך זה מוריד את היחס אות לרעש מה שיכול להשפיע לרעה גם על הקליטה וגם על הקצב . (כשהwifi לא קולט הוא פשוט מוריד את הקצב ומבזבז יותר ביטים על ECC)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

הבנתי שרבים עברו לפירמוור הלא רשמי הבעייה שזה לא אמין.

מילא אם הפירמוור היה נותן משהו מעבר למה שסופק עם התוכנה המקורית והרשמית

אך אם הדבר היחיד שנוסף זה חיבור יציב אז אני לא בטוח ששווה להסתכן עם זה.

האם יש אפשרות לחזור בכל עת לפירמוור המקורי או לעדכן בפירמוור מקורי שאולי ייצא?

בכלל איך חברה כזאת גדולה של ראוטרים מוציאה לשוק דבר כזה ?

פורסם

כמה הערות:

1. אכן יש גולשים שמדווחים על בעיות עם ה-1043 אבל עדיין לא נמצאה חוקיות בבעיות אלה ורוב המשתמשים לא נתקלו בהן. שירות הלקוחות של בנדא, שמפיצה אותם, מחליפה נתבים תקולים בלי הרבה בעיה.

2. DD_WRT היא קושחה חלופית לגיטימית לחלוטין ויש בסקירה שלי הסבר מדוייק כיצד להתקין ולהסיר אותה. http://www.netcheif.com/Reviews/TL-WR1043ND/TL-WR1043ND.htm.

3. אני משתמש בקושחת DD_WRT והיא יציבה ונטולת בעיות לחלוטין כך שלדעתי אין לך מה לחשוש ממנה.

4. הפתרון לשידור אלחוטי בין שתי קומות הוא לא שימוש בנתב ואות אלחוטי. הדרך הטובה היותר היא להעביר כבל רשת בין שתי הקומות ולחבר אל הקצה נתב שישמש כנקודת גישה כפי שמוסבר בפרק האחרון של המדריך הזה -- http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm

פורסם
  • מחבר

תודה רבה Niseg,

לא הצלחתי לשפר את הקליטה וניסיתי מיקומים שונים עד כמה שאפשר, אני דיי בטוח שהאנטנות המבוססות USB בעלי כושר קליטה ירודה, היתרון היחיד שלהן הוא קלות החיבור והניתוק והגודל הקטן שלהן.

החלטתי לרכוש את ה-1043, אני מקווה שאוכל להגיע לפחות לאותן התוצאות שאתה הגעת עליהן.

Cheif,

נהניתי מאוד לקרוא את המדריך הממצה שלך, הוא ענה לי על שאלות רבות.

החלטתי לרכוש את ה-1043 ואני מאוד מקווה שהוא לבד יצליח לשדר מספיק חזק או מספיק טוב ע"מ שהמחשבים בקומה ה-2 יקלטו אותו יותר טוב מאשר את הראוטר הנוכחי שלי (לינקסיס WRT54GL) .

אין אפשרות להעביר ראוטר נוסף שישמש בתור AP, הדיירים בקומה ה-2 (יותר נכון האמא) מפחדים מהקרינה .

שאלה:

שימוש באנטנות ארוכות יותר עשוי לשפר את עוצמת השידור?

(יש לי אנטנה אחת מיותרת של אדימקס (חובר פעם לכרטיס רשת אלחוטי) וחשבתי אולי להחליף איתה את האנטנה האמצעית של ה-1043).

שאלה נוספת על הדרך:

כבר שאלתי זו בעבר בהתבסס על הראוטר של לינקסיס ואני מעוניין לדעת האם בהתבסס על הראוטר החדש ה-1043 יש בעיות קרינה? אפשר למקם את הראוטר על השולחן עבודה?

פורסם

1. אל תחליף אנטנות. השיפור קטן מאוד עד בלתי מורגש, במיוחד אם אתה מחליף רק אחת.

2. את דעתי בנושא הקרינה אתה יכול לקרוא כאן - http://www.netcheif.com/blog/?p=2526

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים