עבור לתוכן

למה כדי לרכוש משחק ב-Pre-Order?

Featured Replies

פורסם

אני לא מבין, יש המון PRE ORDER של משחקים, אז מה ההיתרון של הרכישה הזאת?

הרי כמה שבועות אחרי שהמשחק מושק, יש הנחות פה ושמה.. זה כאילו שלא נותנים לי איזה הנחה לקניה מוקדמת, אלא אני משלם מחיר מלא (ואפילו יותר גבוה לעומת המשך החודש), וגם אני עדיין לא יכול לראות חוות דעת של גולשים-מבקרים, אלא לרכוש בעיניים עצומות.

משהוא מוכן להסביר לי מה העניין של זה?

(אני לא מדבר על יחידי סגולה שמביאים משחקים ישנים להם בתמורה לרכישה מוקדמת).

תודה רבה !

פורסם

לרוב מקבלים הנחה, חפצים נוספים, dlc בחינם, אפשרות לעשות טעינה מוקדמת בשביל לשחק כמה שיותר מוקדם ועוד.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אם זה עושה לאנשים את זה.. אז סבבה..

אני אישית, ללא קריאה מעמיקה של ביקורות וצפיה בחוות דעת, קשה לי להוציא סתם כסף מהכיס.

פורסם

בד"כ למשחקים יש הרבה טריילרים ודוגמאות של גיימפלי וגם הרבה חוות דעת ממי שהספיק לשחק במשחק בארוע כזה או אחר, בטא וכו'. ככה שאפשר לבסס חוות דעת בעצמך אפילו שהמשחק עוד לא יצא.

הנחות יש דווקא בעיקר להזמנות מוקדמות. לא תמיד, אבל יש.

עוד סיבה למה אנשים עושים הזמנות מוקדמות? אם אותו אחד בוחר להזמין את המשחק בקופסא ולא דיגיטלי ואז יש עניין של חוסר מלאי. וכמו שנאמר, למזמינים באופן דיגיטלי יש תוספות שונות שהם יכולים לקבל.

פורסם

חוסר מלאי זה מקרה מאוד נדיר.

יש 2 סיבות מאוד בסיסיות:

1. להתחיל לשחק כמה שיותר צמוד ליציאת המשחק. זה נכון יותר למשחקים כמו BF ו COD.

2. הנחות ובונוסים. אני למשל קניתי עכשיו את XCOM החדש בהנחה הזויה ועם בונוסים מאוד נחמדים, יצא לי 133 שקל ל XCOM + DLC + CIV 5, דיל מצויין להזמנה מוקדמת. גם נתנו לי DLC וגם משחק נוסף ומאוד טוב וגם שילמתי מחיר זנותי ביותר :smile1:

ב STEAM נותנים הרבה בונוסים בהזמנה מוקדמת, הרבה תוספות ל TF2 שאי אפשר אחרי זה למצוא יותר. ב GMG נותנים הנחות של 20% ויותר להרבה משחקים. כמובן שיש גם משחקים כמו COD שלא נותנים בהם הנחה ובמקרה הטוב נותנים תוכן נוסף (כמו NUKE TOWN ב BLOPS2). עם MOH החדש מגיע BF4 BETA KEY למשל, יש אנשים שיזמינו את המשחק רק בשביל זה :lol:

פורסם

יש חוקיות כללית למתי באמת כדאי לשקות לקנות בהזמנה מוקדמת אבל לרוב זה לא כדאי בגלל שבמבצע אפשר לקנות את המשחק בחצי מחיר ומטה אחרי שנה- שנה וחצי.

הנה הקריטריונים שמעודדים אותי להזמין את המשחק בהזמנה מוקדמת:

-חובב הסדרה או הז'אנר

-המשחקים שיש לי באותו זמן לא מספקים לי מספיק בידור .(לפעמים חסר לי משחק בקריטריון מסויים)

- המשחק הוא AAA אבל רק אם יש לו MP

- המחיר הותוספות אטרקטיביים מספיק

- יש gameplay demo

- הgamplay media מספיק טוב כדי להחליף gameplay demo .

את כל הקריטריונים האילו ועוד אני שוקל מול "המחיר" של לא לקנות את המשחק. צריך לשקול מה תעשה אם לא תקנה את המשחק.

בכל מקרה מתי שאתה לא בטוח שאתה רוצה את המשחק כדאי להמנע מלעשות preorder גם לא כדאי להסתמך על מה שחברים שלך קונים או אומרים על המשחק. מה שחשוב זה מה אתה חושב על המשחק. לרוב זה לא כזה נורא לאחר. אני למשל קניתי את FTL מאוחר - אולי שלמתי 1$ יותר אבל זה לא אומר שזה גרם לי לאיזה סבל. לרוב כההנחה לא מספיק גדולה זה מוריד את הכדאיות של preorder . הנחה של 33% היא לרוב מאוד משמעותית בזמן שהנחה של 25% סבירה. הנחה של 15-10% זה ממש לא רציני בעיקר אם המחיר ההתחלתי לא גבוה.

חוץ מזה דבר שלא ציינתי הוא MMORPG - אני לא משחק בג'אנר יותר אבל התחלה מוקדמת לרוב נותנת יתרונות וחוויה יותר טובה לפני שאנשים מתחילים להשפיע על הכלכלה של המשחק באופן משמעותי.

פורסם

לא הבנתי את השאלה המקורית, אם יש משחק שאתה רוצה לקנות , עדיף כמובן לעשות Pre-Order.

זה תמיד מחיר זול יותר ו/או עסקה משתלמת יותר מבחינת DLC או אחרים.

בד"כ גם החנויות מספקות את המשחק קודם לאלה שהזמינו ראשונים.

מאז ומתמיד עשיתי Pre-Order לדברים שרציתי , זאת השיטה הכי טובה.

פורסם

"יש חוקיות כללית למתי באמת כדאי לשקות לקנות בהזמנה מוקדמת אבל לרוב זה לא כדאי בגלל שבמבצע אפשר לקנות את המשחק בחצי מחיר ומטה אחרי שנה- שנה וחצי."

לא כולם יחכו כמה חודשים ומעלה להוזלות

אני מסכים שבדרך כלל זה לא משתלם עלות תועלת ,אבל למי שרוצה לקנות בחודשים הראשונים זה הרבה פעמים מאוד משתלם

בגלל הנחות או מתנות שמקבלים בהרבה הזמנות מוקדמות דיגיטליות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים