עבור לתוכן

** אתר NetCHEIF היה לא זמין. כרגע פעיל באופן מלא.

Featured Replies

פורסם

שימו לב - אתר NetCHEIF.com לא זמין כרגע עקב עבודות תחזוקה. אם הכל יעבוד כשורה, האתר יחזור לקראת שעות הבוקר.

פורסם
  • מחבר

מאז שאתר NetCHEIF עלה לאוויר לפני יותר מ-7 שנים, הוא התארח בחוות שרתים בארה"ב. הסיבה לכך היתה כלכלית גרידא - עלויות האכסון בארה"ב היו בזמנו הרבה יותר זולות ממה שהוצע בארץ וגם האמינות של השרתים שם היתה הרבה יותר טובה.

מצב זה גרם לבעיה מהותית כיוון שכ-90% מהגולשים באתר נמצאים בארץ והתעבורה לארה"ב ובחזרה מאטה מאוד את ביצועי האתר.

בתקופה האחרונה פנו אלי די הרבה גולשים והתלוננו שלמרות שמהירות האינטרנט של רובנו היא יחסית גבוהה, הביצועים של האתר לא ממש טובים. במקביל גם כמות הגולשים גדלה ונפח התעבורה החודשי עלה ליותר מ-40G בחודש.

כייון שכך, בשבועות האחרונים בחנתי מספר חלופות לשיפור המצב. אחרי לא מעט התלבטויות ואחרי שהתברר לי שעלויות האכסון של האתר בארץ יהיו מעבר ליכולת הכספית שלי, החלטתי על פתרון ביניים.

כאשר האתר יעלה חזרה לאוויר, בעוד כמה שעות, הוא ישב על שרתים הנמצאים בהולנד. לאור פריסת הכבלים התת-ימיים החדשים, אירופה מאוד התקרבה אלינו והמהירות אליה השתפרה באופן משמעותי, תוך שה-PING יורד משמעותית.

הבחירה באירוח באירופה היא חלופה שמצד אחד אני יכול להתמודד עימה כלכלית ומצד שני תשפר מאוד את הביצועים. זמני ה-PING יחתכו ב-3 -- מכ-250ms לכ-80ms ובבדיקות שערכתי השרתים שם הם בעלי רוחב פס הרבה יותר גבוה.

אני מקווה שכאשר האתר יעלה לאוויר תחושו בשיפור המהירות.

תודה על ההבנה.

פורסם
:xyxthumbs:
פורסם

ח"ח ותתחדש על השרת החדש :xyxthumbs:

שים פרסומות כלשהן..אני אשמח להקליק מידי פעם!

פורסם

תמיד מעניין לקרוא על ה"מאחורי הקלעים". תודה על השיתוף.

פורסם
  • מחבר

האתר חזר לתפקוד באופן מלא. אם מישהו נתקל בבעיה, שיבצע CTRL+F5. כתובת ה-IP החדשה של האתר היא 188.121.58.1.

תודה על ההבנה והמחמאות. יש באתר פרסומות, אבל לא הרבה, כדי לא "ללכלך" אותו יותר מדי.

פורסם

כל הכבוד על העבודה הרבה וההשקעה בשיפור האינטרנט הישראלי.

:xyxthumbs:

פורסם

אולי יחליטו גם לטפל בשרתים של הפורום הזה מתישהו ._.

בכל מקרה, תתחדש! :)

פורסם

אני חושב שהבעיה של הפורום היא ברמת התוכנה ולא השרתים..

השרתים בנמצאים ב012 , אבל התוכנה היא חינמית וכנראה הביצועים שלה לא משהו..

אבל אולי אני טועה.. ;D

פורסם

יותר הגיוני שהבעיות נובעות מהשרתים,

גם מהסיבה שאלו בעיות של טעינת דפים,

וגם מהסיבה שsmf זאת מערכת מעולה שלא גורמת לבעיות כאלו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים