עבור לתוכן

בקשה למפרט מחשב גיימרים ועריכת סאונד 6 K ללא מעבד

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

1. מה התקציב המקסימאלי? 6K

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) גיימינג כבד תכני HD הקלטה ועריכת סאונד

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). cubase 5 תדיר

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

assassin's creed ,gta, cod ,BF3, HITMAN absolution -חשוב לי לשחק במשחקים אלו על ultra

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). דרוש מסך 23 אינץ'

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא:

,

, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מקלדת, פאד ועכבר- חשוב שבמקלדת

תהיה תאורה

לכל המקשים, עד כמה שניתן שיהיו אלחוטיים. מבקש המלצה לרמקולים טובים בתקציב של עד 800 שקל למשחקים ללא קשר לתקציב, מסך 23"

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? פה יש לי שאלה - יש ברשותי מעבד I5 2500 K , השאלה אם כדי לבצע OC ולהשתמש בו או שעדיף להשקיע במעבד חדש?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8-9 אני מבצע הקלטות , אמנם עם מיקרופון דינמי ולא קונדנסר.

6. האם מתוכנן

(

)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? למעבד ואולי לכרטיס מסך, תלוי בהמלצות

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? WIN 7 והרכבה בחנות

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אין ההעדפה

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

רצוי שיהיו על המארז מקדימה 3 חיבורי USB, אפשר גם 2 אם זו בעיה ושאחד מהם יהיה בחיבור SATA3 , usb 3 אחד לפחות, תמיכה של הלוח בFW - ניתן להוסיף כרטיס בנפרד אם זו בעיה, כונן SSD 128 ,

אם זה רלוונטי אל המחשב יתחבר כרטיס קול חיצוני בחיבור FW M-AUDIO PROFIRE 610.

חשוב לי שהכרטיס מסך יהיה רלוונטי לכמה שיותר זמן קדימה, לפי מה שאני קורא לאחרונה אני מבין שלמשל משתלם לקחת 660TI ולא 670 או 680 נכון להיום, אבל השאלה היא מה מבחינת זמן קדימה, אשמח אם תחדדו לי את העניין

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

לשמור, למטרת שידרוג יכולות גראפיות.

בתודה ומצטער מראש על כל הבקשות המיוחדות.

כל הכבוד למתחזקים של הפורום על העבודה המעולה!

פורסם

הנה דוגמא למפרט אפשרי עבורך, שים לב להערות הבאות:

- המפרט אינו כולל ציוד הקפי (פרט למסך). אני מציע לך לפתוח דיון בפורום ציוד הקפי לקבלת מקלדת/עכבר/פד אופטימליים בשבילים. בנוגע לרמקלים, אני לא יודע כמה ערוצים אתה רוצה, אבל בפורום קניות קבוצתיות נערכת עכשיו קניה של SOLO 7C של מיקרולאב- ככל הנראה מערכת 2.0 הטובה ביותר שניתן לרכוש כיום עד סביב ה-900-1000 ש"ח- מציע לך לבדוק ואם מתאים לך- תצטרף שם לקניה ויש סיכוי שתחסוך לא מעט כסף.

- המפרט לא כולל חיבור FW- כיום רוב לוחות האם המוחלט לא כולל חיבור שכזה, שכן הוא נעשה לפחות ופחות רלוונטי להיות בגלל התקנים מהירים אחרים. לכן, אם אתה צריך (ולפי מה שאני רואה, אתה צריך), בקש פשוט מתאם- עולה כמה עשרות שקלים לרוב.

- לצערי הייתי צריך לנצל את החריגה שלך לקבלת מפרט אופטימלי ולפי בקשותיך. בתקווה שהרמקולים יהיו זולים יותר, הם יצמצמו את החריגה.

המפרט כולל לוח-אם מצויין עם 4 חיבורי USB4 מאחור, קירור מצויין ושקט למעבד, ספק כח מהאיכותיים ביותר- חרישי לחלוטין המשודך למארז הכולל חומר מבודד רעשים וכ-4 חיבורי USB בחלק הקידמי-עליון שלו (2 של USB2 ו-2 של USB3 אם איני טועה). כמו כן, כללתי כונן 128GB SSD ביחד עם כונן קשיח בנפח טרה. נכלל כאן כרטיס מסך GTX660TI, כאשר אם אתה רוצה בתוספת של כמה עשרות שקלים אתה יכול לקחת HD7950 שלרוב מעט חזק יותר. נכללו כאן 16GB זיכרון ראם, כונן אופטי סטנדרטי, מערכת הפעלה 64 ביט (אל תשכח לבחור שפה וכן תמיכה של תוכנות בהן אתה עובד למערכת ההפעלה) ומסך 23" איכותי, ארגונומי המבוסס פאנל IPS מצויין.

- בנוגע למעבד שלך- לא הייתי מחליף אותו, מדובר על מעבד מצויין עם פוטנציאל אוברקלוק נהדר שיכול להוסיף לך עוד עשרות אחוזי עיבוד.

- ניתן לחסוך ולקחת את הבאנדל מארז+ספק הבא, אך יש לשאול אילו יציאות קדמיות-עליונות הוא כולל. http://www.tms.co.il/product/11819

קירור למעבד:

Scythe MUGEN 3 REV B

כמות: 1 - מחיר: ₪224

לוח אם:

Gigabyte GA-Z77-D3H

כמות: 1 - מחיר: ₪661

מארז:

Fractal Design Define R4 - Black + Seasonic X-650W - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪999

זיכרון:

Elpida 8GB DDR3 1600

כמות: 2 - מחיר: ₪338

קשיח למחשב שולחני:

Intel SSD 120G Sandforce 2281-330 Sata 3

כמות: 1 - מחיר: ₪538

קשיח למחשב שולחני:

Toshiba 1TB 3.5" SATA 3

כמות: 1 - מחיר: ₪413

כרטיס מסך:

Gigabyte GTX660TI 2GB GDDR5 WINFORCE 3 RETAIL

כמות: 1 - מחיר: ₪1670

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪105

מסך:

DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM - IPS PANEL - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪880

תוכנות:

Microsoft Windows 7 Home Premium English 64BIT

כמות: 1 - מחיר: ₪369

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪6535

.

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 6405 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/uhw19cqa

פורסם
  • מחבר

המון תודה על ההשקעה בתשובה !

האם המארז+ספק השני שהצעת שקט גם הוא באותה רמה בהנחה שאני מתפשר מבחינת חיבורים?

האם ניתן לקנות קירור למעבד במחיר זול יותר באותה רמת שקט אפילו מחנות אחרת? -אשמח להמלצה.

ולגבי הכרטיס מסך, האם כדי להשקיע ב7970 או ב670 כדי לשמור על רמת ביצוע גבוהה לאורך יותר זמן?

הבנתי שיש ייתרונות לכרטיסי NVIDIA על פני ATI במשחקים מסוימים, האם זה נכון וכמה זה קריטי?

ה 7970 טוב יותר למטרות OC ומגיע עם 3GB (ייתרון בעתיד?) או שהייתרונות של NVIDIA שווים וייתור על התכונות האלו?

פורסם
האם המארז+ספק השני שהצעת שקט גם הוא באותה רמה בהנחה שאני מתפשר מבחינת חיבורים?

כן, מדובר גם כן על מארז עם חומר מבודד רעשים ביחד עם ספק כח איכותי מאוד.

האם ניתן לקנות קירור למעבד במחיר זול יותר באותה רמת שקט אפילו מחנות אחרת? -אשמח להמלצה.

לרוב הפרשי מחירי הקירורים הם באחוזים בודדים, ככה שאין טעם להתאמץ. אם אתה לא מתכנן אוברקלוק גבוה, אפשר לשים קירור אחר שעולה סביב ה-130 ש"ח.

ולגבי הכרטיס מסך, האם כדי להשקיע ב7970 או ב670 כדי לשמור על רמת ביצוע גבוהה לאורך יותר זמן?

תרד מהכרטיסים הללו. הפרש הביצועים בינהם לבין HD7950/GTX660TI הוא אינו גבוה לכן בעתיד פשוט עדיף להחליף את הכרטיס.

יש לך פה בסיס מצויין שלא אמור להגביל אותך בשנים הקרובים, ככה שאם בעתיד תחליט שהמחשב כבר לא מספק לגיימינג, פשוט תחליף את הכרטיס מסך ויהיה לך כאילו מחשב גיימינג חדש. כמובן זה תיאורתית ועל סמך של נסיון קודם, איני נביא.

הבנתי שיש ייתרונות לכרטיסי NVIDIA על פני ATI במשחקים מסוימים, האם זה נכון וכמה זה קריטי?

ה 7970 טוב יותר למטרות OC ומגיע עם 3GB (ייתרון בעתיד?) או שהייתרונות של NVIDIA שווים וייתור על התכונות האלו?

כמו שאמרתי- תרד מ-7950. אם בהתבסס על השוואה של HD7950 לבין GTX660TI, ה-HD7950 מעט יקר יותר אך גם מעט חזק יותר לרוב.

ה-GTX660TI כולל תמיכה בפיזיקס (מוסיף אפקטים בכמה מספקים שתומכים) ואתה יכול להמיר סרטים על גבי כח עיבוד הכרטיס (עם תוכנות תומכות ב-CUDA), אבל זה כבר די שולי.

פורסם

דרך נוספת לחסוך היא לרכוש את אותו מארז+ספק דרך אייבורי ובכך לחסוך 160 ש"ח

פורסם
  • מחבר

חברים באמת תודה על התשובות המצוינות שלכם!

עוד שאלה, האם עם ה660 אוכל לשחק על ULTRA בכל המשחקים שציינתי? בהנחה ולא, האם אוכל לעשות זאת עם ה7970?

ובכלל בהנחה ואני הולך על ה660 או ה7950, מי מהם עדיף? האם כדי לקחת את ה7950 בזכות יכולות הOC שלו וה3 GB? או את ה 660 בזכות התמיכה בפיזיקס? כמה באמת ארגיש תכונות אלו?

שוב תודה רבה!

פורסם
  • מחבר

??

פורסם

יש לך סקירות ובנצ'מרקים על הכרטיס הזה בכל רחבי הרשת, כולל באתר הזה. כנס אליהם ותראה כיצד הוא מריץ משחקים מודרניים.

בכללי, כן הוא אמור להריץ משחקים על הגדרות גרפיות מקסימליות.

בנוגע להשוואה בין 7950 ל-GTX660TI גם את זה אתה יכול לראות בסקירות. כפי שרשמתי מקודם- לרוב HD7950 עוקף מעט בביצועיו את GTX660TI. יש אנשים שהפיזיקס חשוב להם יותר מכמה אחוזי ביצועים ויש כאלו שלא. חפש משחקים שתומכים בפיזיקס ותראה האם זה רלוונטי בעיניך או לא.

פורסם
  • מחבר

שיניתי מספר דברים, איני מעוניין ב OC, אני יודע שהמעבד שלי מיועד לכך ולמרות זאת איני מעוניין, איני קונה אותו, קיבלתי אותו.

קירור למעבד:[/r][/t]ZALMAN CNPS5X SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1

מחיר: ₪129לוח אם:[/t]Gigabyte GA-B75M-D3H

מארז:[/Fractal Design Define R4 - Black + Seasonic X-650W-ייקנה מאייבורי בנפרדכמות: 1מחיר: ₪840

מחיר: ₪875זיכרון:[/t]Kingston HyperX BLU 1600Mhz 4GB (צבע אדום)

מחיר: ₪128קשיח למחשב שולחני:[/t]Seagate 1TB, 3.5", SATA3, Barracuda 7200.14

מחיר: ₪438קשיח למחשב שולחני:[/t]Crucial 128G SSD Marvell M4

מחיר: ₪540כרטיס מסך:[/t]Gigabyte GTX670 2GB WIND FORCE 2 - בקניית מחשב חדש בלבד

מחיר: ₪2173כונן אופטי:[/t]SONY NEC DVDRW DVR x 24 SATA AD7280S BLACK

מחיר: ₪105מסך:[/t]DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM - IPS PANEL - בקניית מחשב חדש

מחיר: ₪880סה"כ: ₪5654[/t][/t]http://www.tms.co.il/preview/spec/jefqt2hu

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 5541 ₪

כמה שאלות:

-האם המעבד שיש ברשותי יספק אותי מבלי שאעשה OC?

-אשמח לקבל דגמי קירור אחרים למעבד במחיר דומה מחנויות אחרות שהפעולה שלהם יותר שקטה ואיכות הקירור יותר טובה מזה שבחרתי

-אשמח לקבל עוד הצעה ללוח אחר בגודל ATX שדומה במחירו ובתכונותיו לזה שבחרתי

-איך ה Hard Disk שבחרתי מבחינת רמת שקט? האם בגירסת ה2T שלו המצב שונה? אם אינו שקט אשמח ל HD אחר שקט ככל שניתן באותה רמת

[/r]

פורסם

- כן, מדובר על מעבד חזק. לדעתי, חבל מאוד שאתה לא לוקח חומרה שתאפשר לך לבצע אוברקלוק- אתה יכול לקבל עוד עשרות אחוזי כוח עיבוד במקרה הטוב. יש לך אפשרות להחליף את לוח האם שלך ללוח הזה שתומך ב-OC, מדובר על הוספה של 100 ש"ח מאשר לוח המבוסס B75 בתקן ATX סטנדרטי (הלוח הזה מן הסתם מתקדם יותר וגם כן בתקן ATX סטנדרטי).

- כל הכוננים הקשיחים כיום אמורים להיות שקטים יחסית, קורה שלפעמים אנשים מקבלים כונן קשיח רועש יותר (מתקתק) אבל לרוב זה לא קורה וגם אז- בד"כ אפשר לממש אחריות אם הבעיה חמורה (יש לשאול בחנות). הכונן שלקחת כיום כבר לא כ"כ משתלם, היות ובתוספת של כמה שקלים יש לך את הכונן הזה בנפח של טרה וחצי.

- כפי שאמרתי מקודם, לדעתי כרטיס המסך הזה לא משתלם.

- אמליץ להחליף את הצורב לאחד של LG/SAMSUNG כי לצורבי NEC אין הסטוריה מפוארת.

פורסם

ה HDD אומנם בעל נפח גדול יותר, אך הוא איטי.

פורסם

הוא אומנם 5900rpm אך קרוב מאוד לביצועיו של כונן סטנדרטי.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה יאיר ומצטער על האשכול שננעל

עוד שאלות

-יש צורב שקט יותר בין השניים שהצעת? או שההבדלים זניחים מבחינה זו?

- בהנחה ואעשה OC למעבד יש קירור שיהיה שקט ויתאים לOC ובכל זאת באיזור ה150 ש"ח? אם לא על איזה קירור אחר תמליץ לי? שוב אני מדגיש חשוב לי שיהיה שקט, גם אם זה אומר שאצטרך להוסיף עוד כסף

פורסם

איני יודע מי מהם שקט יותר. מן הסתם שבעת צריכה (בעיקר במהירויות גבוהות) אתה תשמע אותו. אם כרגע הצורב שלך ממש מרעיש, זה ככל הנראה בגלל בלאי מכמות הצריבות שהוא עבר.

הקירור ששמת אמור להיות שקט, גם אם תעשה אוברקלוק קל-בינוני. קירור חזק ושקט יותר יעלה סביב ה-200 ש"ח (כמו ה-mugen).

פורסם

הוא אומנם 5900rpm אך קרוב מאוד לביצועיו של כונן סטנדרטי.

[/quote

משפט זה תופס על קשיחים ירוקים בעלי נפח של 1TB ו 2TB שהם בעלי פלטות של 1TB

אך זה אינו המקרה, כאן מדובר בקשיח ישן בעל 3 פלטות של 500MB + מהירות סיבוב נמוכה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים