עבור לתוכן

אין חדש תחת השמש - כתבת חדשות רשלנית על A10-5800K

Featured Replies

פורסם

AMD הוציאו מעבד חדש ומצויין, הטרינטי עם טכנולוגיית פיוז'ן A10-5800K. על פי המחירים היחד הוא להתחרות במעבדי i3 של אינטל ועל פי השיקלול מחיר + ביצועים הטריניטי החדש כן מצליח להתעלות על ה-i3 כמעט בכל פרמטר למעט ביצועי ליבה בודדת.

אלא מה, במחלקת החדשות של HWZONE לא כ"כ אוהבים שהתמונה כ"כ ברורה לטובת מעבדי הטריניטי אז הם נתפסים לעניין ליבות העיבוד ומציגים השוואות (לא שלהם) בין הטריניטי החדש ובין i5-3470 שעולה בין פעם וחצי ופי 2. מיותר לציין שכל ההשוואות הן סיטטיות וכמובן שיש לAMD עצמה מעבדים שיפגינו פער כזה לעומת הפיוז'ן.

הם מגדילים ועושים ומהללים את anandech כאתר מקצועי וידוע..... כן שמענו, אנאנד רחוק מלהיות מקצועי, אף אתר מקצועי לא משתמש במבחן הבית של אינטל sysmark שכל התעשייה מתייחסת אליו כאל בדיחה וייצרני החומרה הגדולים כולם משכו ידיהם ממנו.

וכמובן "צריכת ההספק" הידועה לשימצה - רק שוכחים שההספק הזה כולל ליבות עיבוד גרפי מובנות שחזקות פי כמה מכל מקבילה אינטלית.

אז לקורא התמים שהתגלגל לכאן וקורא את כתבת החדשות של HWZONE... עזוב, זה לא רציני והאתרים שעליהם הם מסתמכים ידועים הסטורית כאתרים עם העדפה ברורה למוצרי אינטל.

תכלס, הA10-5800K עדיף על הi3 כמעט בכל פרמטר:

- כוח עיבוד כולל גבוה יותר בזכות ארכיטקורה טובה יותר ליצור נימים (מודול לעומת HT, כוח עיבוד=תפוקה מקסימלית כשכל הליבות ב100% מאמץ)

- GPU מובנה שחזק משמעותית מכל פתרון שיש לאינטל להציע, לא אותה ליגה בכלל

- זול יותר ממעבדי i3 (בחו"ל)

האינטל עדיף בביצועי ליבה בודדת (בממוצע, לא בכל המבחנים)

לצערי כתבת החדשות הזאת מחשידה את HWZONE כאתר בובה או לפחות את הכותב, ככותב מטעם. הנה כמה פנינים:

"ל-AMD ישנה עדיין כברת דרך משמעותית לעבור לפני שתוכל להוות אלטרנטיבה אמיתית לאינטל"

שקר! זה נכון על ליבה בודדת, כפלטפורמה המוצר הזה עדיף על מוצרים מקבילים במחיר. האם הלשון הזאת היא חלק מיצירת תדמית? האם הכותב נותן ידו באי מתן לגיטמציה והפחדת הקוראים מפני אלטרנטיבות אחרות?

"ההשוואה הבאה היא מהאתר Xbitlabs.com, הידוע במקצועיות שלו בזכות אנשי המקצוע המנהלים אותו"

סליחה?? אתה עושה פרסומת לאתר בובה של אינטל? האם כי אתה כזה? האם ככה הורו לך לכתוב?

"האתר Anandtech.com, שנחשב גם הוא לשם דבר בכל הנוגע לביקורות וחדשות חומרה"

בדיחה עצובה - אנאנד הוא אתר עם הטייה הסטורית בביקורות בעד אינטל ונגד AMD, ציינתי קודם שהוא נוקט באוסף מוזר של תוכנות בדיקה, רובן ישנות על 32 ביט על פי הספציפיקציה של אינטל ועם הקומפיילר של אינטל. מי שבאמת רוצה דיווחי חומרה הוגנים ולא שופר תעמולה, שלא יבקר באנאנד.

"מה שאומר שלאחר המהרה – צפו לחשבון חשמל גדול מהרגיל"

שקר, הטעיה ודמגוגיה. עוד 20W של הספק עולים 9 ש"ח בחודש אחד. המחשב עצמו נמצא רוב הזמן בIDLE ודווקא כאן צריכת מעבדי הפיוז'ן נמוכה יותר.

"המזל של דור ה-Trinity הוא העובדה שהם זולים. יתכן ואפילו זולים מספיק בכדי לשכנע את הצרכן להתעלם מהעובדה כי ליבה אחת של אינטל עושה יותר בכל מחזור שעון, ולאמץ במקומה מספר רב יותר של ליבות מבית AMD"

כן, ככה בונים תדמית - זה מוצר לא משהו אבל זול... רק המוצר הזה בכללותו טוב יותר מi3, מאוזן יותר, בעל כוח עיבוד רב יותר, עם גרפיקה עדיפה משמעותית, ובפחות כסף. ביצועים לליבה בודדת חשובים אבל לא עד כדי כך כי אפליקציות שרצות לשרוד מנצלת את כל משבי המחשב ולטריניטי יש יותר (הרבה יותר אם נכניס את היכולת החישובית של הליבות הגרפיות)

לבסוף כדי לאזן את התמונה הנה כמה ביקורות הוגנות יותר, מקצועיות יותר, למען הקורא התמים:

השוואה מול i3-322X כולל אוברקלוק והורדת מתח:

http://www.tomshardware.com/reviews/a10-5800k-trinity-efficiency,3315.html

השוואה ישירה מול i3-2120

http://www.hardwareheaven.com/reviews/1583/pg1/amd-a10-5800k-apu-performance-review-introduction.html

פורסם

גם אני חשבתי בדיוק כמוך, אבל לא ראיתי את זה בצורה כזאת קיצונית, כמו שזה נראה עוד מעט תגיד שהם עדיפים על ה-I7 3960X... מה שנכון זה ש-AMD לא יכולה (נכון לעכשיו) להתחרות באינטל בשווקי האקסטרים, מצד שני בשווקים הנמוכים הם עדיפים על אינטל ובהרבה.

פורסם

אני מצטער, לא רואה איפה AMD יהיו עדיפים כיום בשוק הישראלי על פני אינטל מלבד שוק הAPU. כיום לAMD אין תשובה למעבדים כמו G640, לא למעבדים כמו 3470 בדומסטיות ולא ל-3570K בביצועים וביחס שלהם ליעילות המעבד. ואגב, אל תצפה ש-A10 5800K יעלה בארץ כמו I3, ככה זה פה, ראית מה הלך עם מעבדי הבולדוזר ומה עוד יותר הלך עם הפיוז'ן ביחס למחירים בחו"ל.

בור ועם הספר, אני חושב שאתה לוקח דברים בצורה דרמתית להחריד, בחיי. ראיתי all out die hard fans בחיי, לויאליסטיות לחברות sucks. לא יודע מה גורם לבנאדם להיות קטגור בשביל חברה כזאת או אחרת, סתם תמוה.

נכון, ה-A10 5800K הוא המעבד הטוב ביותר בקטגוריה שלו - קטגוריית ה-APUs. יזקף לזכותו שיש לליבה הגרפית שלו יכולות המהרה טובות מאוד

פורסם

אני שותף לדעתו של פותח הדיון, אכן ה5800K מעבד מצויין שנותן תמורה מעולה למחיר ומשאיר אבק למיתחרה מבית אינטל (I3-3220).

והביקורות הם ממש לא מקצועיות בחו"ל ותישאל מי שהשווה במציאות בין מעבד ה8150 לבין 2500K~2600K יגיד לכם שכמעט ואין הבדל במציאות בביצועים בריבוי ליבות(זה מה שחשוב- אחרת מי קונה מעבד 8 "ליבות"?)

ומספיק שתיסתכלו על הבאנצים של הבולדוזר במשחקים- שמים משחק ענתיקה על רזולוציה נמוכה ומשווים בין 150 FPS ש אינטל ל100 של בולדוזר-WTF? מי משחק בהגדרות האלה במערכות יקרות כאלה? כולם משחקים על מקס רזולוציה ואיכות (מעל 40FPS) ואז תגלו שאין הבדל בביצועים בין המעבדים כי הכרטיס מסך הופך לצוואר בקבוק.

לדוגמא- תיראו שברזולוציות הרלוונטיות (עם 580GTX) אין שום יתרון אפילו למעבד הכי חזק של אינטל:

עכשיו תבינו שרוב הביקורות ניבנו בצורה שתעשה נזק למעבדים של AMD:

לקוח מGURU3D

506c9e19cf18f.png

אני התחלתי לישנוא את אינטל מהיום שהם הפסיקו עם האפשרות הOC למעבדים הרגילים שלהם, וככה מאלצים את הלקוח להוציא יותר כסף על כל 100MHZ ולעומתם AMD מוכרת לכם מעבדים פתוחים שתעשו בהם ככל שתירצו כי זה שלכם!

וצריכת חשמל- LOL . תגידו לי אתם , בסוף החודש- מה האחוז שהמחשב היה בעומס מלא 100% מכל הזמן שהיה דלוק? כי רוב הסיכוים שבחשבון החשמל בסוף החודש הפער של אינטל לא יהיה קיים!.

אני לא גיימר וכרגע יש לי כרטיס 8500GT ב100% OC ואני לא מאמין שבתוך המעבד הצליחו לידחוף כרטיס חזק פי 5 משלי!

המעבד הבא שלי ללא ספק יהיה ה5800K - מצידי שתמשיכו ליהיות פאנבוי של מעבדי אינטל מסורסים שלא נותנים למשתמש שום אפשרות להרוויח תוספת ביצועים ללא תוספת מחיר!

עוד ביקורת נייטרלית:

http://hexus.net/tech/reviews/cpu/46005-amd-a10-5800k-trinity-apu/

http://hexus.net/tech/reviews/cpu/46073-amd-a10-5800k-trinity-needs-faster-ram/

ותיראו של5800K מיתמודד בהצלחה רבה מול המתחרה מבית אינטל I3-3225.

פורסם

יפה... בתוכנות שאני עובד איתם (פוטושופ, מקס) 5800K נותן ל-I3 מכה בביצים.

לפי המבחנים של תום.

זאת התפתחות מפתיעה לטובה, כי תמיד פוטושופ הייתה נחלתה של אינטל.

פורסם

בלי קשר לאם פותח הת'רד צודק או לא בקשר ליכולות המעבד

ה"מומחה" הזה בהחלט סובל ממקרה חמור של פרנויה (תפוחים מכה שנית? שלישית? רביעית? הפסקתי לספור)

פורסם
  • מחבר

בור ועם הספר, אני חושב שאתה לוקח דברים בצורה דרמתית להחריד, בחיי. ראיתי all out die hard fans בחיי, לויאליסטיות לחברות sucks. לא יודע מה גורם לבנאדם להיות קטגור בשביל חברה כזאת או אחרת, סתם תמוה.

טעות. לא כתבתי נאום קטגוריה נגד חברה כלשהי. זוהי ביקורת על הכתבה החובבנית בחדשות של HWZONE. אני לא נגד מוצר או חברה, אני בעד הגינות. הכתבה הזאת כמו נכתבה ע"י איש PR של אינטל.

בלי קשר לאם פותח הת'רד צודק או לא בקשר ליכולות המעבד

ה"מומחה" הזה בהחלט סובל ממקרה חמור של פרנויה (תפוחים מכה שנית? שלישית? רביעית? הפסקתי לספור)

עומרי אתה מזנב בי. תפסיק בבקשה כי זה לא אישי. אם יש לך משהו חכם להוסיף, תוסיף אבל תתעלה טיפה מעל אווירת הטריבונה שאתה שרוי בה.

גם אני חשבתי בדיוק כמוך, אבל לא ראיתי את זה בצורה כזאת קיצונית, כמו שזה נראה עוד מעט תגיד שהם עדיפים על ה-I7 3960X... מה שנכון זה ש-AMD לא יכולה (נכון לעכשיו) להתחרות באינטל בשווקי האקסטרים, מצד שני בשווקים הנמוכים הם עדיפים על אינטל ובהרבה.

אתה לא ראית אותי כותב זאת כי כי התייחסתי לנישה של APU/i3. במעבדי האקסטרים אתה צודק, לאינטל יש מעבדים חזקים יותר, רק שדעתי שלשוק הביתי זה מיותר ובמחיר שהם עולים יש מקום לפתרונות מרובי מעבדים שיתנו תמורה טובה יותר. אבל זוהי הערת ביניים ולא הנושא כרגע.

אם יש למישהו בעיה באמת, והוא מעדיף להתייחס אליה ברצינות מבלי לעשות פרובוקציות, תתפלאו לדעת שיש כתובת

http://hwzone.co.il/?file=contactus

ההודעה שלי איננה פרובוקציה ואין בה כוונה כזו. אם יתפתח דיון כתוצאה מהביקורת שלי, אם אנשים יביעו את דעתם אז כאן המקום. מאידך אם תתפתח לה מלחמת דת סתמית או הערות אישיות שכבר הספקנו לראות כאן אז אתה צודק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים