עבור לתוכן

שאלה לגבי כרטיסי המסך של EVGA GTX670

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

בגלל שיטת "מצא פראייר" ששולטת בשוק יד שנייה, מציע לך להתייעץ בפורום על המחיר הראלי לכרטיס מסך כזה. חבל עם תשלם יותר מדי.

לשמחתי את לא חושב שאני פראייר - ורכשתי אותו במחיר של 800 שח,

יכול להיות שאם הייתי ממש מתאמץ הייתי מוצא גם בפחות, וגם טובים יותר,

אבל לפחות מבחינתי ומבחינת השיקולים האישיים שלי, המחיר סבבה.

תקן אותי אם אני טועה.

פורסם

אני לא יודע כמה הוא אמור לעלות יד שנייה. זה תלוי בגיל שלו, תקופת אחריות שנשארה, על איזה ספק כוח הוא עבר.

כמו כן, אם אתה כבר קנית, אז אין על מה לדבר בכלל.

תתחדש ;)

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע כמה הוא אמור לעלות יד שנייה. זה תלוי בגיל שלו, תקופת אחריות שנשארה, על איזה ספק כוח הוא עבר.

כמו כן, אם אתה כבר קנית, אז אין על מה לדבר בכלל.

תתחדש ;)

נכון, אבל עדיין טוב לדעת שלא יצאת פרייאר..

האחריות תקפה לשנה וחצי.

פורסם

איך מבצעים בדיקה טובה:

הרצה מלאה של 3Dmark2011 כ- 3 פעמים, פעם בכל אחת מהמדרגות שהוא מציע.

הרצת Unigin Heaven Bench כ- 3 פעמים ברציפות תחת הגדרות מקסימליות.

הרצת Furmark במשך 20 דקות ברציפות.

הרצת כמה דקות סרטי וידאו, לפחות פעם אחת בדחיסה שבפורמט H264.

בכל ההרצות להתבונן היטב בתמונה ולנסות ולמצוא ארטיפקטים שמעידים על פגם בכרטיס.

*רצוי מאד לבצע כל על האמור לעיל תחת OC קליל של 5% - שבכך יבטיח, שאם הכרטיס עמד בהכל ולא קרס - הוא ככל הנראה תקין.

כמו כן להתבונן בתוצאות של מבחני הבנץ שתוארו לעיל ולוודא שהם סבירים ונעים סביב הממוצע המקובל לאותו כרטיס.

סטייה חריגה כלפי מטה עשויה לרמוז (למשל) על זכרונות פגומים (אם כי זה נדיר למדי). בכרטיסים טרום עידן זכרונות GDDR5,

עשויים להתקל בארטיפקטים מסוג פיקסלים ירוקים כאשר ישנו כשל בזכרונות (או כאשר ממהירים את הזכרון יותר מדי).

כמו כן לעבור על הלוח החשמלי של הכרטיס היטב בעיינים ולנסות ולמצוא רמזים לביצועי תיקונים/הלחמות שהוא עבר, רמזים לרכיבי

אלקט' שרופים, לנסות ולהריח את הכרטיס - בדר"כ כרטיס שנשרף בו רכיב אלק' יראה סימנים די ברורים (בליווי ריח הולם).

בעת הבדיקות לנטר טמפ' ולוודא שהיא טיפוסית לכרטיס ואינה חורגת למשל מעל 85 מעלות צלסיוס בכל מקרה.

הרצת סט הבדיקות לעיל יקח כשעה וחצי מזמנך, ורצוי אם לא ממש חובה, להריצם כאשר הכרטיס במערכת המחשב שלך,

הכל על מנת להוריד ספקות בנושאי תאימות (שלא תיפול אחר כך חלילה בין הכסאות, הרי אין למי להחזיר את הכרטיס - זו לא חנות).

סביבת הבדיקות ותהליך הרכישה:

האידאל הוא להשאיל את הכרטיס מהמוכר ולבדוק בביתך בניחותה ובזמנך (כך אני תמיד נוהג ולא אחרת).

במידה ותקין לסור אליו בשנית לשלם (בדר"כ באותו היום או למחרת), במידה ותקול - להחזיר הכרטיס אליו.

במידה והמוכר מתעקש שלא להשאיל את הכרטיס, אז לסור אליו עם מחשבך ולבצע את הבדיקות אצלו.

טיפ: מוכר שאינו מוכן להשאיל הכרטיס או לחלופין, אינו מוכן לתת לך לבדוק אותו כנדרש על המערכת שלך

ומתעקש בעצם שכל הבדיקות יבוצעו במערכת שלו, לא לרכוש ממנו ולחסוך את הטירחה. מי שרוצה למכור והוא באמת

מגיע לשולחן עם כפיים נקיות, אין לו מה להסתיר. נסיונות התחמקות מרמזות בדר"כ שמשהו לא קשורה.

עוד טיפ: את המחיר לסגור מראש, שבמידה ולאחר הבדיקות הכל תקין, לא מתווכחים על המחיר שסוכם מבעוד מועד.

למה זה טוב ? על מנת לחסוך מעצמך את הזמן המיותר והנסיעות במידה ואין הסכמה על מחיר. יש להוריד הנושא הזה

מהשולחן בטרם משקיעים דקה אחת בעניין.

תמחור:

בכדי לדעת מהוא המחיר הראלי לשלם על כרטיס משומש, בנינו מחירון בנושא זה ואשר נמצא באתר HWZONE.

ככלל אצבע: על כרטיס מסדרות חדשות, 7000 של AMD או 600 של NV, עד 60% ממחיר חדש הינו מחיר סביר.

סדרות 5000/6000 של AMD או 400/500 של NV - עד 50% ממחיר כרטיס חדש שווה ביצועים הינו מחיר סביר.

סדרות ישנות יותר כגון 4000 של AMD או 200 של NV, עד 40% גג שבגג עבור כרטיס שווה ביצועים ורצוי אפילו פחות,

שכן סדרות אלו כבר אינן תומכות DX11 וככלל, לא נותר להם עוד קילומטרז' רב על הכביש.

**אישית לא הייתי רוכש היום כרטיס משומש פחות מסדרות 5000 של AMD או 400 של NV.

מקווה שעזרתי.

עריכה:

ראיתי כי כבר רכשת את הכרטיס ושלמת בעבורו 800 ש"ח, לצערך שלמת יותר מדי.

שווה הערך מבחינת ביצועים לכרטיס GTX570 הינו כרטיס HD7850 או GTX660.

למעשה שני אלו אף עוברים אותו בביצועיהם במיוחד לאחר המהרה.

היות וגם- GTX660 וגם HD7850 נמכרים כיום חדשים באזור 1200 ש"ח, המחיר הסביר לשלם עבור GTX570 עומד

איפה על 600 ש"ח לכל היותר.

בקיצור: המוכר סחט אותך ב- 200 ש"ח (כ- 33%) מעבר למחיר הסביר.

פורסם
  • מחבר

עזרת המון,

אני באמת אוהב את התשובות המפורטות והמדוייקות שלך.

תודה !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים