עבור לתוכן

אטימת רעשים

Featured Replies

פורסם

^

רעיון מצוין. אוזניות מגן רגילות + אטמים רגילים, עניין של עד 150 ש"ח והוא בטוח לא ישמע דיבורים

אותו דבר עם אוזניות יעודיות ואטמים יעודיים והוא לא ישמע גראדים שנופלים בחצר האחורית.

יש לי חשק רב לבדוק את העניין

פורסם

אני לא בטוח כמה זה יעיל (שלא נדבר על נוחות)

קול לא חייב לחדור רק דרך החורים באוזניים.

למשל אם אתה פותח את הפה אתה תשמע יותר טוב שיש עליך כזה ציוד של אטמים ואוזניות מגן.

וד"א, אוזניות מגן מגינות רק מתדרים גבוהים? או מכל תדר

פורסם

ככל הידוע לי כל הרגילים מורידים כ-20-40 דציבל, תוסיף לזה אטמים פשוטים שנותנים כ-20 דציבל. לשילוב בינהם ניתן נגיד 45-50 דציבל פחות. תוסיף לזה עשר דציבל כתוצאה מדלת סגורה,קירות ושאר חפצים אנו נקבל 60 דציבל. מה שמוריד שיחה וצעקות לרמות שגבר בשנות ה-20-30 לא אמור לשמוע.

אני יודע שהאוזניות היעודיות פונות לתדרים מסויימים בלבד, בין אם גבוהים או נמוכים אבל אני מאמין שניתן להגיב לשילוב נכון בינהם.

בנוגע לנוחות, לישון עם זה זה לא נוח אך אין סיבה שאדם לא יתרגל להיות עם הדבר הזה, זה בטוח יותר זול ויתן מענה יותר טוב מאשר אקוסטיקה או שירה ברקע

פורסם

60 דציבלים זה שיחה רגילה

צעקות הוא ישמע.

אבל אין 100 אחוז, אם השימוש שלו הוא רק שהוא יוכל ללמוד זה יראה קצת מוגזם להסתובב עם אוזניות מגן...

פורסם

הבעיה פה לא לישון, הוא רוצה ללמוד.

אז אפשר לנסות שילוב של אטמי אזניים + אוזניות, אך מנסיוני בח"א עם המטוסים הוא ישמע דיבורים,אמנם חלש וכאילו מרחוק מאוד, אך זה לא ישתיק את רעש הדיבורים לגמרי. אם יפול סיר-הוא גם ישמע.

לעניות דעתי, אם אין אפשרות להשתיק אחרים-צריך ללמוד בקול רם.

כך זה גם "יחסום" את הרעש הסובב, וזה גם עוזר לזכור יותר טוב מה שקוראים.

פורסם

ככל הידוע לי כל הרגילים מורידים כ-20-40 דציבל, תוסיף לזה אטמים פשוטים שנותנים כ-20 דציבל. לשילוב בינהם ניתן נגיד 45-50 דציבל פחות. תוסיף לזה עשר דציבל כתוצאה מדלת סגורה,קירות ושאר חפצים אנו נקבל 60 דציבל. מה שמוריד שיחה וצעקות לרמות שגבר בשנות ה-20-30 לא אמור לשמוע.

אני יודע שהאוזניות היעודיות פונות לתדרים מסויימים בלבד, בין אם גבוהים או נמוכים אבל אני מאמין שניתן להגיב לשילוב נכון בינהם.

בנוגע לנוחות, לישון עם זה זה לא נוח אך אין סיבה שאדם לא יתרגל להיות עם הדבר הזה, זה בטוח יותר זול ויתן מענה יותר טוב מאשר אקוסטיקה או שירה ברקע

זה לא עובד ככה...אם יש לך הנחתה של 26dB למשל מאטמי אוזניים- במידה ותוסיף גם אטמי כיסוי אוזניים שאמורים להנחית גם 26dB, תהיה לך הנחתה של 10dB נוספים בלבד.

פורסם

^ אתה יכול לתת הסבר?

גם הסבר כללי יהיה טוב.

פורסם

אלפא ברור שלא עשיתי נוסחות אלא זרקתי קירובים. אבל כן אתה צודק לחלוטין שאתה לא פשוט מחבר

אני די בטוח שבשילוב של דלת סוגרה, אוזניות ואטמים הוא יוכל לסננן 50-60 דציבל, מספיק בשביל להשתיק רעשי סביבה.

פורסם

אני לא זוכר במדוייק איך זה הולך כי עברו שנים מאז שנגעתי בלוגריתמים, אבל בעיקרון אתה כביכול אמור להביא שכבה כפולה של בידוד בכדי לתת הנחתה של 3 dB נוספים (לא 10 כמו שכתבתי קודם) אתה צריך בידוד של 10dB נוספים כדי לקבל הבדל שמע של פי 2. כמובן הכל תלוי בהרבה מאוד גורמים, והבידוד וההנחתה שונה מתדר לתדר.

פורסם

שיטה טובה זה להשתמש במאוור שיוצר רעש קבוע.

זה מפחית את הרעש המשתנה מסביב, ואחרי כמה דקות כבר לא תשים לב למאוורר.

אני משתמש בקיץ במאוור דומה לזה

http://www.amperel.co.il/products/206463

עוצמתי מאוד. אם תשים אותו על 2-3, לא משנה לאיזה כיוון, אתה תשמע פחות כל רעש אחר.

פורסם

כנ״ל מזגן, העניין הוא שלפעמים רוצים דממת אלחוט, וזה מובן..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים