עבור לתוכן

עזרה לגבי הוספת כונן SSD למחשב

Featured Replies

פורסם

שלום,

בזמן האחרון התעניינתי להוסיף כונן SSD למחשב שלי, (לא מזמן קניתי מתאם USB 3 שיושב של PCI-E).

אני תוכניתן ודיי מבין בקטע של חומרה, אבל רציתי לשאול אם זה יגרום למחשב שלי להיות מהיר בסדר גודל שאני ארגיש בזה?

או שזה מוסיף רק טיפה מהירות?

והאם זה מחזיק כמה שנים טובות כמו דיסק קשיח? מה יתרונות וחסרונות?

כמובן שאתם צריכים את המפרט של המחשב, אז הנה:

מעבד: AMD Phenom II X4 945 3.0GHz

לוח אם: GA-MA770T-UD3

כרטיס מסך: Geforce 460 GTX 768MB

זיכרון: 4GB DDR3

דיסק קשיח: של כ-500 GB, כונן חיצוני גדול של 1.5TB וגם כונן חיצוני נייד של 320GB.

תודה רבה לעוזרים!

פורסם

להרדיסק מכאני יש חיסרון רציני בגלל תזוזת הראשים ושיטת עבודה לינארית.

זאת אומרת שהוא חייב לעשות מסלול "מאסף" למידע, כמו שאוטובוס אוסף נוסעים.

וכך יוצא שכשיש הרבה נוסעים מפוזרים לאסוף, האוטובוס מטרטר את כולם, וזמן הנסיעה לנוסעים הופך מנסיעה של רבע שעה, לנסיעה של יום שלם.

לSSD אין את הבעיה הזאת כי הוא כמו רשת של רכבות תחתיות מהירות שמאפשרות לכל נוסע להגיע ליעודו תוך רבע שעה, מבלי להיות מושפע כמעט מכמות הנוסעים מיקומם ויעדם.

איך זה ישפיע עליך?

כמות הנפח שSSD יכול להעביר גדולה מהרדיסק, בעוד שהרדיסק מעביר נפחים של בין 50-70MB לשניה(SUSTAINED) עד בערך 160MB לשניה(BURST קצר), SSD יכול להגיע לפי כמה מזה.

מבחינה תגובתיות הכונן והיכולת שלו לספק ביצועים בפעולות מורכבות כדוגמת מולטיטסקינג(שקיים באופן טבעי בכל מערכת הפעלה ללא קשר לאופי השימוש) SSD מציג ביצועים שיכולים להגיע גם עד פי 100 בפעולות עמוסות ומורכבות.

לדוגמה כשהוינדוס עולה יש צורך לקרוא הרבה קבצים קטנים וגדולים חלקם אחד אחרי השני(לינארי) ולחלקם בבת אחת במקביל.

ההבדל יכול להיות בין דקה עד 2 לעליית מערכת הפעלה וסיום טעינות התוכנות(הרגע בו תוכל לפעול באופן חופשי בלי להתעכב) עם הרדיסק, לבין 10-20 שניות עם SSD מודרני.

תופעות שמביאות הרדיסק להאטות משמעותיות ואפילו קריסת ביצועים כמו סריקות אנטיוירוס, חיפוש, קומפילציה, וכו...

לא יורגשו עם SSD.

שורה תחתונה עם SSD עבודה בסביבת מערכת ההפעלה תהיה חלקה ומהירה.

עבודה עם HDD תהיה מקורטעת ואיטית.

אבל צריך לזכור שמדובר רק על פעולות התלויות ומושפעות מהכונן, ולא שום דבר אחר.

יש אנשים שרמת הציפיות שלהם מהSSD לא תואמת את אופי שיפור הביצועים, והם מאוכזבים מהשיפור.

אני באופן אישי, ומספר רב של אנשים אחרים, מאוד מרוצים מהשיפור שSSD נותן, וממליצים על הוספת SSD לכל אחד שעובד הרבה עם המחשב.

פורסם
  • מחבר

וזה יסתדר עם הלוח אם והמפרט?

פורסם

בקר הSATA II המובנה בלוח שלך יגביל קצת את ביצועי הSSD אבל לא במידה שהופכת את הקניה ללא כדאית.

פורסם
  • מחבר

מתוך נגיד 500 MB קריאה /כתיבה כמה זה יגביל?

ו60 GB יכול להספיק? - (זה מתוכנן - http://ksp.co.il/?uin=15532)

או שצריך רק 120GB? (חשבתי על הSSD הזה - http://ksp.co.il/?uin=13112)

פורסם

זה יהיה ביזבוז לקחת את ה64 כש128 עולה רק מעט יותר.

לגודל הכונן יש יתרונות בביצועים ואורך החיים.

ובנוסף ככל שהכונן מתמלא הביצועים שלו יורדים.

אז תיאורטית ההבדל בביצועים בין כונן 64GB עם 50GB תפוסים ל128GB עם 50GB תפוסים יכול להיות פי 3-4.

בקיצור לקנות 64GB במחיר הזה תהיה טעות גדולה.

לגבי הגבלת הביצועים חבל לחפור.

רשת רכבות מהירה שיכולה להסיע 200 נוסעים במקביל בכל רחבי העיר, עדיין תהיה עדיפה בהרבה על אוטובוס איטי יחיד שיכול להסיע 100 נוסעים באותו הקו.

אז עם לוח יותר חדיש הSSD שלך יעבוד יותר מהר.

אתה יודע מה? יש גם דגמים יותר מהירים של SSD.

אתה רוצה לעבור מאוטובוס ישר לחללית?

יש לך את התקציב של NASA? לך על זה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי אני אקח את ה 120, איך הדיסק של corsair הוא טוב ?

פורסם

יש יותר מהירים ממנו כמובן.

אם אתה מחפש לחסוך אז די משתלם לקנות אותו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים