עבור לתוכן

מחשב נייד - לימודים וסרטים עד 5000

Featured Replies

פורסם

חברים שלום,

החלטתי להתחדש במחשב חדש וכרגע אני מתלבט בין היתרונות/חסרונות של נייד/נייח בתקציב 5000.

מטרות המחשב?
לימודים - מסמכים/אקסל. תכנות בסביבות מטלב וVB (בעיקר מטלב). יישומי אינטרנט - גלישה בנפח גבוה. אני אוהב לעבוד עם הרבה לשוניות פתוחות במקביל (20,30 לשוניות), כאשר התוכן בלשוניות מגוון - החל מטקסט פשוט ועד סרטי פלאש באיכות גבוהה. סרטי וידאו באיכות גבוהה (HD 1080p ומעלה) - למטרה הזו אני מתכוון לקנות טלוויזיה או מסך גדול (לא חלק מהתקציב), אבל חשוב לי שהמחשב יוכל להתמודד עם הוצאה של סרטים באיכות הזו.

חשוב לי להדגיש שהנייד הנוכחי שלי נמצא בתהליכי גסיסה מתקדמים, משמע כל ניסיון להפעיל יותר מ5 לשוניות במקביל או שני יישומים במקביל יגרום לקיפאון. הדבר הכי חשוב לי במחשב הזה הוא מהירות תגובה - אני רוצה שלא משנה כמה אני אעמיס אותו הוא יקח הכל בלי להתקע.

גודל המסך?

לפחות 14". מה שכן חשוב לי זה שהמסך עצמו יהיה מט. למעשה, אני אפילו מעדיף מסך עם רזולוציה נמוכה יחסית אם זה יאפשר לי לחסוך במחיר עבור ביצועים.

משקל רצוי?

לא משנה, המחשב יהיה במרביתו נייח.

האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?

לא.

האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו)

USB3, USB2 , HDMI, DisplayPort

בלוטות?
כן. וגם כרטיס רשת אלחוטי בתקן N וכרטיס רשת חוטי עם רוחב פס של 1Gb/s
גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?
אני רוצה כונן SSD שישמש למערכת ההפעלה - גודל מינימלי הכרחי (60 GB זה המינימום שמוכרים, לא?) ואני מתכוון לקנות HDD חיצוני (לא חלק מהתקציב).
CD/DVD? צורב?
צורב DVD
כונן Bluray?
אין צורך
האם נדרשת אחריות בינלאומית ?
לא
האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?
לא
האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?
לא, אבל כן נטייה לכיוון DELL או HP

תודה רבה,

פורסם

קח את זה:

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=20534

תקנה כונן SSD של 128GB.

את הכונן הנוכחי במחשב 500GB 7200 תיקח ותשים בתוך מארז חיצוני קומפקטי שתקנה וזה ישמש לך ככונן חיצוני.

או שיש אפשרות לקחת לדוגמא את ה-3460 Vostro שיעלה כ-3,400 עם אפשרות ל-SDD (בחיבור mSATA) בנוסף לכונן HD רגיל במחשב.

ה"בעיה" היא שהרזולוציה של המחשב סטנדרטית לעומת ב-E5430 שבא עם רזולוציה גבוהה יותר שתאפשר לך עבודה נוחה יותר עם מספר רק של חלונות ובכלל.

כמובן שתשדרג את הזיכרון הפנימי ל-8GB (סטיק של 4GB עולה כ-160 שקל וניתן לעשות את זה לבד).

פורסם
  • מחבר

אפשר להחליף דיסק קשיח בקלות?

אני יכול לבקש מהם שיביאו לי ישר את הSSD? כי אני רוצה דיסק קשיח ממש גדול (2TB) ולא בא לי "להתקע" עם הדיסק הזה או להפסיד כסף אם אני אמכור אותו יד שניה.

אני חושב שאני מעדיף את ה vostro , כי יש לו 16GB מקסימום לRAM.

הרזולוציה פחות מטרידה אותי כי למטרות של עבודה מול המחשב (כמו מסמכים או תכנות) אני לא זקוק לרזולוציה כזו גבוהה...

והרזולוציה שהוא נותן היא 720P, ונראה לי שזה מספיק, לא?

כמו כן, מה עם מפרטים מבוססים i7?

תודה רבה,

פורסם

אפשר להחליף דיסק קשיח בקלות?

כן, זה לא פוגם באחריות.

אני יכול לבקש מהם שיביאו לי ישר את הSSD? כי אני רוצה דיסק קשיח ממש גדול (2TB) ולא בא לי "להתקע" עם הדיסק הזה או להפסיד כסף אם אני אמכור אותו יד שניה.

אני חושב שאני מעדיף את ה vostro , כי יש לו 16GB מקסימום לRAM.

לא כדאי:

- יקר יותר בהרבה !

- הם ישמרו את הדיסק קשיח לעצמם לרוב.

מה שכן אתה יכול לעשות, זה אם אתה לא צריך את הכונן DVD במחשב, לרכוש מתאם שיכנס למחשב במקום הכונן DVD ולשים שם דיסק קשיח SSD.

לגבי הזיכרון, אז אתה לא צריך יותר מ-8GB

בין השאר שסטיק יחיד של 8GB הוא יקר.

גם ה-E5430 יכול ככל הנראה לעבוד עם 16GB, זה תלוי בצ'יפסט וכיום מרביתם תומכים.

אל תסתמך ב-100% על מה שרושמים בחנויות.

הרזולוציה פחות מטרידה אותי כי למטרות של עבודה מול המחשב (כמו מסמכים או תכנות) אני לא זקוק לרזולוציה כזו גבוהה...

והרזולוציה שהוא נותן היא 720P, ונראה לי שזה מספיק, לא?

אז זהו, שזו רזולוציה מאד מגבילה 1366x768 לעומת 1600x900 שמאפשרת לך גלילה נוחה יותר לגובה, חדות תמונה טובה יותר ואפשרות לפתיחת TAB רבים כמו שביקשת.

זה מאד מומלץ.

כמו כן, מה עם מפרטים מבוססים i7?

מיותר.

I5 זה מעל ומעבר לשימושים שציינת.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

ה - Latitude נראה מעולה, והאמת שלא חשבתי בכלל על שדרוג עצמאי...

הבעיה היחידה, כשחקרתי אותו קצת יותר לעומק, גיליתי שבכל הדגמים הוא ניתן עם רזולוציה 1366x768 :nixweiss:

יש לי עוד שאלה, מצאתי את המחשב הזה במבצע. ממבט ראשון נראה שהוא ממלא את כל הצרכים שלי (חוץ מה-SSD) מה דעתך?

תודה רבה,

פורסם

באתר שהבאת אז זה לא עמוד המוצר של המחשב, אלא עמוד מכירה של המחשבים שמאפשרים אח"כ בהזמנה שדרוג לרזולוציה גבוהה יותר.

איכות בנייה פחות טובה כיוון שזה דגם "בידורי" לעומת ה-Latitude שהוא עסקי.

אם המחשב לא מיועד להיות איתך בלימודים ולא חשוב לך המשקל אז כדאי אולי ללכת על ה-Vostro 3560.

http://www.notebookclub.co.il/products/dell%20sell%202012/vostro-3560-ba3612qm.htm

(יש צורך לשדרג את האחריות ל-3 שנים, ללא מע' הפעלה)

במחשב הזה יש גם מקלדת מוארת וכן ניתן להוסיף בנוסף לדיסק הקשיח הקיים כונן SSD בחיבור mSATA.

יש דגם זהה עם דיסק קשיח 500 + דיסק קשיח SSD בגודל 32GB אבל לדעתי ה-32GB זה מגוכח, כך שזה לשיקולך.

גם בקישור שהבאת, המחשב בא עם אחריות לשנה ובמפרט יש צורך להרחיב אחריות כך שהוא יעלה יותר.

פורסם
  • מחבר

איכות בנייה פחות טובה כיוון שזה דגם "בידורי" לעומת ה-Latitude שהוא עסקי.

אתה יכול להסביר את המשפט הזה? נתתי קישור לדגם של ה - Latitude שאתה הצעת לי...

אם המחשב לא מיועד להיות איתך בלימודים ולא חשוב לך המשקל אז כדאי אולי ללכת על ה-Vostro 3560.

http://www.notebookclub.co.il/products/dell%20sell%202012/vostro-3560-ba3612qm.htm

הבנתי משיטוטים בפורומים אחרים שה-Vostro נחשב לסדרה שמיועדת ל-LowEnd. המשקל ממש לא משנה לי, אבל איכות הבניה מאד.

עד כמה חשובה אחריות? הבנתי שיש סיפורי זוועות על מימוש אחריות, האם זה שווה את ההשקעה הנוספת?

אגב, תודה רבה על ההשקעה של הזמן!

פורסם

הרמות הן:

Inspiron

Vostro

Latitude E5XXX

Latitude E6XXX

הבדל בשימוש בפלסטיק במארז וברמות טובות יותר (אלומיניום) בסדרות הגבוהות יותר.

בנוגע לאחריות, מומלץ מהסיבה הפשוטה שעלות תיקון ניידים, הרכיבים וכו' גבוהים ולרוב קורים בעיות מעבר לשנה.

פורסם
  • מחבר

כש

Inspiron הוא הכי טוב?

פורסם

תלוי בדרישות ולשימושים שלך.

מבחינת איכות בנייה ופנייה גדולה יותר לשוק ה"בידורי" שמחפש בעיקר "מפרט טוב" ופחות מעניין אותו מה שקורה מסביב.

זה יתבטא לרוב בפלסטיקים מבריקים, מסך מבריק ועוד שלל אמצעים כדי למשוך את העין.

כאמור, בחירת הדגם תהיה ע"פ דרישות המשתמש והשימושים שלו במחשב.

בנוסף הבדלים יהיו בזמני העבודה של המחשב, אפשרות למגוון של סוללות שונות, איכות בנייה, הכנה לעמדת Docking וכו'...

מבחינת איכות בנייה ה-Inspiron הוא הבסיסי ביותר.

למרות שכיום החברות כיום יחסית שמות פחות משטחים מבריקים במארז עצמו... יש הרבה מאד דגמים וצריך לבחור את מה שהכי מתאים.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

איך אני מוודא שהמחשב יוכל לקבל דיסק קשיח מסוג SSD?

פורסם

כל מחשב נייד יכול לקבל כונן SSD.

יש מחשבים שניתן להכניס בתוכם 2 דיסקים קשיחים.

לפעמים ניתן לקנות תא שלתוכו מכניסים דיסק קשיח במקום הכונן דיסקים של המחשב.

בנוסף יש מחשבים חדשים שיכולים לקלוט גם SSD מסוג mSATA שהוא כונן שקטן יותר פיסית. כך יכול להיות מצב בו יש למחשב כונן קשיח רגיל גדול נניח בגודל 500GB, כונן mSATA SSD (שניתן להגדיר ככונן רגיל או כ-Cache למע' ההפעלה) נניח בגודל 128GB ואם למחשב יש כונן דיסקים אז אפשר להשאיר אותו (או אם ממש בא לך אז גם אותו להחליף ולשים במקומו תא מיוחד לדיסק קשיח = כלומר תיאורטית 3 דיסקים קשיחים במחשב).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים