עבור לתוכן

איטיות בלתי מוסברת מאז החלפת רכיב חומרה

Featured Replies

פורסם

היי,

אני חווה איטיות בלתי רגילה ומרגיזה ביותר (למשל, לא ניתן לבצע scrolling בצורה נורמלית עם Azureus ברקע וכמה טאבים פתוחים בכרום בלבד). בתחילה חשבתי שהבעיה נוצרה בשל העובדה שלא נותר די מקום להתנהלות הזיכרון הוירטואלי (http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=543026), אולם אז גיליתי שמערכת ההפעלה מוגדרת לאחסן אותו במחיצה אחרת לפי רצונה, היכן שיש מקום די הצורך.

כשאני מנסה לחשוב מתי החלה האיטיות, נדמה לי שאני יכול לקשר אותה עם החלפת רכיב חומרה: התקנתי כרטיס קול אחר ונעזרתי באיזה פתרון צד שלישי על מנת לזהות אותו כהלכה תחת מערכת ההפעלה חלונות 7. לאחר מיכן הסרתי את רכיב החומרה הזה יחד עם כל חבילת התוכנה שלו וה-fix המדובר; חזרתי אל כרטיס הקול הקודם. אלא שאני חושש שאולי פתרון הצד השלישי הזה השאיר איזו דליפת זיכרון אחריו.

איך אני מברר האם יש לי דליפת זיכרון? לחילופין, יש לכם הצעות אחרות לאבחון הבעיה ולפתרונה?

תודה. :)

• תגובות 36
  • צפיות 4.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תנסה קודם לעשות את הפעולות הבסיסיות:

ניקוי דיסק ואיחוי.

אתה יכול לבטל את ווינדוס אירו ולעבור לווינדוס 7 בייסיק.

לשנות רזולוציה , להשתמש בתוכנת טורנט יותר קלה כמו BitTorrent , לבטל אפקטיים חזותיים ועוד.

אתה גם יכול לשנות את הניהול של הזיכרון הוירטואלי ולבחור שהמערכת תשתמש רק בכונן מסוים ולא בכונן שיש בו מחסור במקום.

פורסם
  • מחבר

אני בספק אם ניקוי ואיחוי דיסק, שהן פעולות ברוכות, עשויות לפתור בעיה שברור שיש לה שורשים עמוקים יותר מכך.

המחשב שלי עבד ללא כל בעיות משך שנים עם ארו, עם הרזולוציה הטבעית, עם Azureus ועם האפקטים החזותיים המלאים. אין סיבה שלא ימשיך לעשות זאת. באשר לניהול הזיכרון הוירטואלי, אנסה זאת, אם כי אני לא רואה סיבה לכך שפיצול ה-paging file בין מחיצות לוגיות (ולא פיזיות) יגרום לבעיה מעין זו.

עלי לציין שהאיטיות מלווה באותה פעילות דיסק קשיח אינטנסיבית - משמע שיש תחלופה גבוהה של מידע בין הדיסק הקשיח לזכרון הראשי, כחלק מפעילות ה-swapping. זה מרגיש כאילו הזיכרון הראשי שלי קוצץ בחצי (מה שלא קרה כמובן). תסמין מוכר, אלא שפתרונות שונים לו..

פורסם

תנסה לבטל את ההפעלה של כל מה שמיותר דרך MSCONFIG , יכול להיות שעובדת איזו שהיא תוכנה "עלוקה".

תבדוק גם את המצב במנהל המשימות:

בעמודת ביצועים - מה מצב הצריכה.

ובעמודת תהליכים - תראה אם יש איזו שהיא פעילות שצורכת יותר מדי זיכרון.

פורסם
  • מחבר

ב-msconfig אין משהו מעורר חשד. כ-90% מ-1 ג'יגה של זיכרון פיזי מנוצלים וכ-100MB - כגודל הזיכרון הפיזי הריק - נמצאים על הדיסק הקשיח כ-swap file. למיטב ידיעתי, פעילות קונבנציונלית לחלוטין של מערכת ההפעלה. אין תוכנית כלשהי שצורכת יותר מידי זיכרון.

פורסם

אם יש לך רק 1 גיגה זיכרון ואין לך מקום במחיצה הראשית שמערכת ההפעלה יכולה להשתמש , אז זה לא מפתיע שהמחשב שלך עובד לאט.

בגלל זה תבטל ב MSCONFIG את כל מה שלא נחוץ לך שיפעל על ההתחלה , חשוד או לא.

ויכול להיות שהמערכת לא משתמשת בכונן \ מחיצה נוספת בשביל הזיכרון הוירטואלי , בגלל זה תגדיר את זה ידני.

אני בכל זאת חושב שכדאי לך לעשות ניקוי דיסק ואיחוי.

אני חושב שכשהתקנת את הכרטיס מילאת עוד יותר את המחיצה ובגלל זה המחשב נהיה איטי יותר.

כמו שאתה בטח יודע ,מערכת ווינדוס נהיית איטית יותר עם הזמן וההתקנות \ מחיקות , אז אולי הגיע הזמן לחשוב על פירמוט והתקנה חדשה. והפעם להקצות יותר מקום לווינדוס.

ואני הייתי חושב על להוסיף זיכרון ראם.

פורסם
  • מחבר

1GB זיכרון סיפקו אותי תחת מערכת ההפעלה הזו ובאותה תצורת חומרה במהלך השנים האחרונות. אין שום סיבה להתרחשותה של להתדרדרות כל כך דרמטית בביצועים אלא אם התעוררה בעיה כלשהי המצדיקה אבחון וטיפול.

כמו שאמרתי, אין שום דבר חשוד ב-msconfig. המערכת אכן מוגדרת להשתמש בכונן אחר בהיעדר מקום במחיצה הראשית. ניקוי ואיחוי הם בגדר טלאי בלבד לבעיה ששורשיה כאמור, עמוקים יותר. אני מסכים לכך שמערכת ההפעלה עוברת "בלאי טבעי", אלא שבגרף ההתדרדרות כתלות בזמן יש נפילה פתאומית בזמן האחרון - נפילה שלא ניתן לראות בה המשך טיפוסי לתהליך הבלייה. זיכרון אני כמובן לא אוסיף למחשב מזדקן שכזה, בייחוד בהתחשב בכך שהסתדרתי יפה מאד עם הזיכרון הקיים עבור אותן המטלות בעבר.

מישהו אחר?

פורסם

ירייה באפלה- שינית משהו בדריוור כרטיס המסך? נסה לעדכן אותו.

עוד משהו שאפשר לשקול הוא שחזור המערכת במידה ולא ביטלת את פעולתו. לא יפגע בקבצים שנוספו אך ישחזר את הגדרות הווינדווס. בחר תאריך לפני התקנת ה'בלגן' ובדוק האם המצב השתפר.

פורסם
  • מחבר

לא שיניתי דבר בכל הקשור לכרטיס המסך.

ביצוע פעולת שחזור היה הדבר הראשון שניסיתי לעשות כביקשתי להסיר את כרטיס הקול שהתקנתי על מנת לחזור לקודמו, אלא שכלל לא הייתה נקודת שחזור לחזור אליה. :-\

פורסם
  • מחבר

מאז הודעתי האחרונה נעשו השינויים הבאים:

הוגדל נפח מחיצת מערכת ההפעלה כך שיש די והותר headroom לתמרון ה-swap file.

הוסרה תוכנת האנטי-וירוס והותקנה אחרת תחתיה (Avira Antivir ו-Microsoft Security Essentials בהתאמה).

הדיסק הקשיח כל הזמן עסוק, כאילו אין מישהו קיצץ את הזיכרון הראשי בחצי. איך אפשר לבדוק את תקינות הדיסק הקשיח באמצעות תוכנה? (אולי לבחון מהירות העברת נתונים ולבדוק האם תקין?)

אני כבר מיואש.. :nixweiss:

פורסם

אתה אומר שהדיסק כל הזמן עסוק.

תבדוק מה מעסיק אותו ב-Resource Monitor.

(תחת Task Manager-> Performance)

תמיין את הרשימה לפי הכתיבה ותראה איזה תהליכים לועסים לך את הדיסק.

אני הייתי בודק גם את הגדרות ה-Indexing של ווינדוס. תנסה לכבות את כל האינדקסינג ותראה אם יש השפעה.

פורסם

מציע לנסות גם:

1. בדיקת וירוסים.

2. להוריד ולהעיף מבט ב-process explorer אולי משהו רץ ומתחבא לך.

3. להעיף מבט במנהל ההתקנים ובפרט לבדוק אם יש התנגשויות IRQ

4. בדיקת תקינות דיסק קשיח

פורסם

תבדוק עם התוכנה HD Tune.

התוכנה הזאת מאד מקצועית ואתה יכול לבדוק בקפידה את הדיסק.

פורסם
  • מחבר

בדקתי את הנתונים המופיעים ב-Resource Monitor (וגם את אלו תחת התוכנה Process Explorer) והכל נראה תקין - לא מצאתי הליך כלשהו החשוד בריתוק גדול של משאבי עיבוד או תעבורת מידע. את ה-Windows Indexing אני לא מתכוון לכבות מהסיבה הפשוטה שעד התעוררות הבעיה המחשב עבד מצוין עם השרות הזה במצב פעיל במשך יותר משלוש שנים.

הרצתי בדיקה בתוכנת האנטי-וירוס וגם העפתי מבט במנהל ההתקנים בחיפוש אחר התנגשויות IRQ - הכל תקין.

להלן תוצאות בדיקת HD Tune, שנראות לי גם כן בסדר גמור. הצעות נוספות? :s05:

פורסם

זה שמשהו עבד לך במשך 3 שנים כמו שצריך לא אומר שהוא לא יכול להוות בעיה היום...

אני לא אומר שהאינדקסינג הוא בהכרח הגורם, אבל חלק מאיתור הבעיה הוא לבדוק את ההשלכות של דברים שונים על התפקוד של המחשב.

ובאופן טבעי, אחרי 3 שנים יש הדרדרות של מערכת ההפעלה כך שהגישה צריכה להיות - הכל על השולחן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים