עבור לתוכן

קולינריה

מה אתם 996 הצבעות

1. 1. מה אתם

• גפילטע - אוכל אירופאי
    • חריימה- אוכל של עדות המזרח

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

התדמית של הגפילטע בקרשים

יש הרבה מזרחיים שלא ינסו אפילו לטעום בלי שיהיה להם בכלל מושג במה מדובר.

אגב תדמית בקרשים,מי שמביע הכי סלידה מהאוכל אשכנזי באופן תמידי זה האשכנזים עצמם. רוב החברים שלי ממשפחות פולניות אמרו בעצמם שהם מתעבים את הגפילטע, ולא מסוגלים לסבול את זה. ככה שהם יכולים להאשים רק את עצמם בשיווק גרוע של המאכלים העדתיים שלהם,דווקא בקטע הזה כול שאר העדות לא הביעו דעה מסויימת לגבי הגפילטע.

• תגובות 105
  • צפיות 6.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

^אם אתה מכיר כאלה.. משמע שהם לא אוהבים גם את הטעם, אם לא אוהבים, מדוע לשווק.

....

אכן יש שלא ינסו כי המראה לא מושך. עדיין לדעתי אם הטעם הוא כל כך היה מושך -הוא היה מתקבל בהרבה בתים.

הרבה אשכנזים אפילו תימנים מכיר שמבקשים מהאשה שלהם דג מרוקאי לשבת. זה משהו שבא טוב עם סלטים ולחם ,עריכה: חלה לא לחם :hat: .

פורסם

ומתי אלה המתיימרים להציג את עצמם כ"אירופאים" או כאשכנזים יבינו שהאזורים פולין וחלק מגרמניה ורוסיה לא מצטיינים במטבח קולינרי מצויין.

לעומת זאת כול מדינות אירופה שקרובות לים כגון איטליה,צרפת,ספרד,יוון,סציליה=> כול המדינות הללו מצטיינות במטבח קולנרי מצויין וכך גם שאר מדינות אפריקה כגון מרוקו,תוניסיה,מצרים,לבנון=> גם מדינות שקרובות לים ומצטיינות במטבח קולינרי מצויין.

זה הכול תלוי מיקום,תוציאו את הגזענות המטופשת שלכם ש"מזרחים" הצביעו בסקר נגד האשכנזים,אם היה בחירה בין ספגטי איטלקי לחריימה הייתי בוחר בספגטי,אבל הספגטי הוא לא אוכל אשכנזי :silly: .

פורסם

^אם אתה מכיר כאלה.. משמע שהם לא אוהבים גם את הטעם, אם לא אוהבים, מדוע לשווק.

....

אכן יש שלא ינסו כי המראה לא מושך. עדיין לדעתי אם הטעם הוא כל כך היה מושך -הוא היה מתקבל בהרבה בתים.

הרבה אשכנזים אפילו תימנים מכיר שמבקשים מהאשה שלהם דג מרוקאי לשבת. זה משהו שבא טוב עם סלטים ולחם.

אגב תימנים ואשכנזים,בתור חצי תימני,אני רואה המון אשכנזים שאוכלים ג'חנון בכמויות אדירות כול יום,אני כבר מזמן לא יכול לאכול את זה וזה מאוס מבחינתי. זה הכול עניין של טעם בסופו של דבר.

פורסם

עניין של טעם .השאלה כמה מתחברים לאותו טעם.

..............

בשבת מה היית מעדיף ,גם ספגטי?

מי שרגיל לאכול עם המשפחה סעודות שבת מבין שספגטי לא בא טוב :silly: .

אבל בימים רגילים -אין ספק שמתאים דברים קלים יותר.

פורסם

עניין של טעם .השאלה כמה מתחברים לאותו טעם.

..............

בשבת מה היית מעדיף ,גם ספגטי?

מי שרגיל לאכול עם המשפחה סעודות שבת מבין שספגטי לא בא טוב :silly: .

אבל בימים רגילים -אין ספק שמתאים דברים קלים יותר.

בעיקרון בשבת אנחנו אוכלים עוף וליד זה תוספת נוספת. ספגטי אתה יכול להכין לשבת אבל לא הספגטי הפשוט אני מדבר על פסטה או ספגטי ברמות סיבוך יותר גבוהות,ככה שהטעם הרבה יותר מורכב ומעניין.

ארוחות שבת לרוב אצלנו משתנות לעיתים זה עוף,שניצל וינאי,קציצות איטלקיות,פשדיטה,ועוד ועוד ולצד זה אורז/ספגטי/נודלס מוכנים ברמה הביתית על סמך מתכונים שונים ... זה ממש משתנה משבוע לשבוע.

למשל Penne arrabiata: יכול לבוא ברטבים שונים לעיתים עם חמאה לעיתים עם רוטב עגבניות ותצורות שונות.

311505509_5877bd575e.jpg

פורסם

אבל אצלכם ..רק מנה אחת עם תוספת בצד בשבת?

אתה חצי תימני ומהו החצי השני?

כן אני מבין שזה פסטה משוקעת יותר.... בכל זאת אצלי מעדיף ביום רגיל.

פורסם

אבל אצלכם ..רק מנה אחת עם תוספת בצד בשבת?

אתה חצי תימני ומהו החצי השני?

כן אני מבין שזה פסטה משוקעת יותר.... בכל זאת אצלי מעדיף ביום רגיל.

זה לא ככה חצי זה וחצי זה,לעיתים זה בא בתוספת של תפוחי אדמה ועוד מגוון של גרומים שונים.

החצי השני פרסי שגם יש לו מטבח עשיר מאוד,ומדי פעם אנחנו גם מכינים מאכליים פרסיים אבל לא מגבילים את עצמנו למתכון מסויים.

תשמע זה העדפות אישיות,יכול להיות שאתה מורגל לדבר אחד ואני לשני,תמיד טוב ללמוד מן האחר מתכונים או מסגרות שונות של אוכל.

אל תתשכח שצריך לשמור גם על המשקל :hi:

פורסם

בקיצר אתה אומר שווה לבוא ? ;)

שניצל וינאי. אני מבין שזה לא מעוף אלא ממש בשר. אף פעם לא טעמתי ..אבל נשמע/נראה משהו טוב.

פורסם

בקיצר אתה אומר שווה לבוא ? ;)

שניצל וינאי. אני מבין שזה לא מעוף אלא ממש בשר. אף פעם לא טעמתי ..אבל נשמע/נראה משהו טוב.

בהחלט שווה לבוא,אבל אני לא מבטיח לך שתחזור באותו משקל :lol: .

המקורי זה מבשר עגל.אני יכול להמליץ לך לנסות בעצמך,הנה מתכון רק שפה זה chicken ואפשר לבחור איזה בשר שתרצה:

פורסם

מיכאל.

אני אשמח מאוד אם תתן הגדרה לביטוי שלך "מטבח קולינרי מצויין".

תודה.

פורסם

מיכאל.

אני אשמח מאוד אם תתן הגדרה לביטוי שלך "מטבח קולינרי מצויין".

תודה.

נפלתי בלשוני,התכוונתי לומר מטבח קולינרי שופע. זה כמו שתשווה את המטבח המזרח אירופאי של המאה 19 למטבח הסיני במאה ה19-המטבח הסיני לוקח ובגדול!.

פורסם

נפלתי בלשוני,התכוונתי לומר מטבח קולינרי שופע. זה כמו שתשווה את המטבח המזרח אירופאי של המאה 19 למטבח הסיני במאה ה19-המטבח הסיני לוקח ובגדול!.

איני מומחה גדול למטבח סיני, אבל מהגיון ברור שככל שיש מגוון מרכיבים גדול יותר, כך גדל גם מגוון מאכלים.

סינים, שאוכלים כל מה שזז, ברור ימציאו לך מאכלים שיהודי אשכנזי (וגם לא-אשכנזי) אפילו מרכיב אחד לא יקח למנה שלו.

אתה יודע מה? אפילו גוי אירופאי לא יקח. תרבות שונה לגמרי. הגם צריך אולי לקחת בחשבון את כמות סוגי המזון שנמצא באירופה, לצורך העניין, ובחלקיה השונים,לעומת סין. במדינות ים נוספים מאכלי ים, ביערות יש מזון קצת אחר, וכו'..

לא לשכוח גם את העניין של גאופוליטיקה, אבל זה נושא שלם שצריך לדון בו בנפרד.

ומאיפה לך שבאימפריה הרוסית היה מטבח פחות עשיר מסין או ממרוקו? רק בגלל שלא הייתה מטרה להפיץ מרשמים לרחבי תבל?

עכשיו אני יכול לספור לך 3 סוגים של חמיצה כשרה,בלי לחשוב חצי דקה. ויש חוץ מזה מנות ראשונות, ולא מעט..

פורסם

איני מומחה גדול למטבח סיני, אבל מהגיון ברור שככל שיש מגוון מרכיבים גדול יותר, כך גדל גם מגוון מאכלים.

סינים, שאוכלים כל מה שזז, ברור ימציאו לך מאכלים שיהודי אשכנזי (וגם לא-אשכנזי) אפילו מרכיב אחד לא יקח למנה שלו.

אתה יודע מה? אפילו גוי אירופאי לא יקח. תרבות שונה לגמרי. הגם צריך אולי לקחת בחשבון את כמות סוגי המזון שנמצא באירופה, לצורך העניין, ובחלקיה השונים,לעומת סין. במדינות ים נוספים מאכלי ים, ביערות יש מזון קצת אחר, וכו'..

לא לשכוח גם את העניין של גאופוליטיקה, אבל זה נושא שלם שצריך לדון בו בנפרד.

ומאיפה לך שבאימפריה הרוסית היה מטבח פחות עשיר מסין או ממרוקו? רק בגלל שלא הייתה מטרה להפיץ מרשמים לרחבי תבל?

עכשיו אני יכול לספור לך 3 סוגים של חמיצה כשרה,בלי לחשוב חצי דקה. ויש חוץ מזה מנות ראשונות, ולא מעט..

אתה כאילו מחפש סתם להתווכח?

אני לא מכיר את המטבח הרוסי,אבל כנראה שאתה לא מבין לאן אני חותר בכלל. המטבח המרוקאי,התוניסאי,המצרי(קרי פלאפל) ,המטבח האיטלקי והספרדי ועוד ועוד כולם פופולארים בישראל כי כולם מדינות שנושקות לים התיכון ובעלות אקלים פחות או יותר זהה.

אף אחד פה לא טוען לעליונות של מטבח אחד על השני. המטבח הסיני ידוע כעשיר ומורכב הרבה יותר מכול מטבח אירופאי או מזרח תיכוני וזה לא קשור לכשר,מדברים פה על אוכל נטו. כשאני אומר שהמטבח הסיני כמה רמות מעל המטבח האירופאי,אני לא מתכוון מבחינת כמות החיות שהם אוכלים שם אלא מבחינת מבחר הטעמים הרב שיש שם. באותה מידה גם המטבח ההודי עשיר בתבלינים.

המטבח הרוסי בעל יתרונות נכבדים,אל תשכח שמקור ההמבורגר זה מרוסיה,אבל כמו כול שאר המאכלים באזורים כאלה-אלו לרוב מאכלים טיפה יותר פשוטים שנועדו להשביע ולחמם אותך עקב האקלים הקר ולא מאופיין בתיבול רב ובדקויות שמאפיינות את המטבח הסיני.

בסופו של דבר זה עניין של טעם,ואני נהנה מכול סוגי האוכל,אבל לבוא לטעון שהמטבח המזרח אירופאי מתובל ומורכב יותר מן המטבח המזרח תיכוני זה דבר שאין לו בסיס וגם אין כאן עניין של עליונות אלא של שפע שיותר מאפיין את המטבח המזרח התיכוני שמאופיין בטעמים רבים וטובים.

פורסם

לדעתי המטבח ההודי מורכב ומעניין יותר מהמטבח הסיני

במטבח הסיני יותר מדי מאכלים דומים. אתה יכול להגיע לאיזורים שונים ובעקרון האוכל דומה.

המטבח ההודי הרבה יותר מגוון ועשיר כשלכל איזור יש מאפיין יחודי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים