פורסם 2012 באוקטובר 213 שנים נכון.. על כך מרבית השפים (מדבר על הארץ) במסעדות שלהם יש מאכלים אירופיים...או מזרח זה בלי קשר לטעם אלא שף ברמה.. לא יפתח בדרך כלל אוכל עממי .ואם יכין אז משהו משודרג.מסעדה בישראל עם אוכל אירופאי ..וכן גורמה טובה נחשבת ל'רמה' גבוה.ככה זה כמעט תמיד ,לא? (שמתם לב שבתחרות שירה כמו 'כוכב-נולד' רק מהמזרחים מבקשים לשיר שירים בסגנונות שונים? אבל לאחרים לא מחליטים תשירו גם מזרחי ,מזרחי תמיד נתפס ירוד יותר.אגב בשירה אני לא חובב מזרחי)ועל כך אין קשר לטעם. הרבה מאכלים מכל מיני סוגים יכולים להיות טעימים . מה שצריך לשים לב ..בכללי שהרבה אנשים אוהבים אוכל מזרחי.. קשה למצוא אדם שממש שונא את המאכלים.. מצד שני קל למצוא מאכלים של עדות אשכנז שאינם רצוים כולל אירופה. אני למשל לא אוהב בכלל דבר נא/מדיום =בשר . אני אוהב צלוי טוב.וכן אלהה.. אבל למצוא שף כזה? קשה ,אם אתה לא כזה וכן לא מכין תשאר בבית.
פורסם 2012 באוקטובר 213 שנים שניצל אתה אוהב ??זה דוגמא למאכל אשכנזי מתוחכם שחצה את הגבולות וחדר לכל העדות
פורסם 2012 באוקטובר 213 שנים שניצל יכול להיות "אשכנזי" = וינאי ויכול להיות שלא....מספיק שאתה מוסיף פפריקה ואתה כבר לא יכול להחשיב אותו כ "אשכנזי".
פורסם 2012 באוקטובר 213 שנים דוגמה נוספת - תפוח אדמה. מיבשת אמריקה הגיע קודם לאירופה ואח"כ אודות מדיניות קולוניאלית בא לאפריקה. באירופה זה הציל אולי מיליוני בני אדם מרעב, ובארצות חמות השפעתו לא היתה כ"כ רבה. אמנם זה לא מנע מלהפוך אותו למאכל כלל עולמי, אפשר להגיד. אותו הדבר עם תירס. אוכל מזרחי מתאפיין בריבוי תבלינים המגרים פקיעות הטעם בלשון ומעוררים תאבון. לעומת זה, במטבח אירופי אפשר לספור על יד אחת תבלינים עיקריים:מלח,פלפל,עלי דפנה ואולי עוד משהו. זהו. עם זאת,אני אישית יכול לבד לחסל כמות רצינית ביותר של צ'ולנט ויישאר עוד מקום לקינוח נ.ב. אגב, גפילטע פיש בכלל לא כולם מכינים עם סוכר. זה נפוץ בפולין ואולי יש עוד מקומות. אמי שתח"י שמה דוקא פלפל..
פורסם 2012 באוקטובר 213 שנים שניצל אתה אוהב ??זה דוגמא למאכל אשכנזי מתוחכם שחצה את הגבולות וחדר לכל העדותשניצל הוא לא מאכל אשכנזי, הוא מאכל גרמני/אוסטרי/וינאי..ודרך אגב, בחיים לא אכלתי שניצלים טעימים כמו השניצלים שאכלתי באוסטריה, מעדן!
פורסם 2012 באוקטובר 213 שנים זה נכון ששניצל הוא לא מאכל נפוץ באפריקה , אבל מדובר פה בסך הכל בחתיכת בשר שאתה יכול לעשות איתה מה שאתה רוצה...אז אם אתה רוצה לקרוא לשניצל "אשכנזי" , אז תקרא לו שניצל וינאי.באוסטריה \ גרמניה מכינים את השניצל מבשר עגל ופה בארץ הבשר העיקרי הוא בכלל עוף...אבל בכל מקרה כשמדובר על אוכל עדיף שתפסיקו להשתמש במונח "אשכנזי" כי זה מונח שמדבר על יהודים , ולא משנה כמה ליהודים יש אגו , אנחנו עדיין לא המצאנו את האוכל.עדיף שתתיחסו למדינת המוצא או ליבשת של המאכל.יש הרבה מאכלים שבמקור הגיעו מהמזרח והומרו למאכלים אירופאים.
פורסם 2012 באוקטובר 213 שנים שניצל אתה אוהב ??זה דוגמא למאכל אשכנזי מתוחכם שחצה את הגבולות וחדר לכל העדותאם שמת לב אני מדבר בכלליות. אדם יכול לאהוב גם מאכלים אשכנזים וגם מזרחיים,פשוט על פי רוב לא תהיה סלידה למאכלים מזרחיים (מסורתיים)מצד שני לאשכנזיים (מסורתיים ) כן .כן אני אוהב שניצל וזה לא דבר מתוחכם.
פורסם 2012 באוקטובר 213 שנים תסכים שצריך לדעת לעשות שניצל טובלדעתי בכלל מרבית המאכלים המזרחיים מקורם בהודולאלה יש תרבות של אלפי שנה בלי שינויים ואפשר לזהות חלק גדול מהמאכלים המזרחיים אצלם.
פורסם 2012 באוקטובר 213 שנים שניצל הוא לא מאכל אשכנזי, הוא מאכל גרמני/אוסטרי/וינאי..ישמעו אזנך מה שפיך מדבר ;D תסתכל נא במילון מה זה אשכנז,בסדר?..כמו כן תבדוק מה ההבדל בין אוסטרי לוינאי..לפי חלק מהמשתתפים בדיון, יוצא שכל מאכל שתקח, ברגע ששופכים עליו חצי טון תבלינים, הופך למזרחי.יופי.
פורסם 2012 באוקטובר 213 שנים תסכים שצריך לדעת לעשות שניצל טובלדעתי בכלל מרבית המאכלים המזרחיים מקורם בהודולאלה יש תרבות של אלפי שנה בלי שינויים ואפשר לזהות חלק גדול מהמאכלים המזרחיים אצלם.בכל דבר צריך לדעת להכין טוב. מה זה משנה, מדברים על הארץ ,איזה מאכלים מסורתיים הביאו עדות המזרח ואשכנז.
פורסם 2012 באוקטובר 213 שנים זה ממש לא מה שאומרים פה...ואני לא אמרתי שמאכל הופך למזרחי , אני התכוונתי שאתה לא יכול לקחת מאכל מסוים שהדימיון בטעם בינו לבין מאכל עם שם דומה הוא רחוק מאד. אם תקרא כלב לחתול הוא לא יתחיל לנבוח.תחשוב על המאכל קדרה הזה -חמין\צ'ולנט , האם הוא בא מאירופה או מאפריקה?וכשאתה משנה סגנון של אוכל אז הוא כבר לא אותו מאכל.פסטה ואטריות שניהם עשויים מקמח , אז האם אתה מעיז לקרוא לפסטה מאכל שמקורו מהמזרח? ואני בכלל נגד הכינוי הזה מזרחים או אשכנזים בכל מה שלא קשור ליהדות .
פורסם 2012 באוקטובר 213 שנים לדעתי הדבר הקולינרי הכי מדהים שהגיע מעדות אשכנז זה הגפילטע פיש השילוב של קציצת הדג עם החזרת היא מתכון מנצח שלא מכביד על הבטן.אמא שלי שאי אפשר לחשוד בה שהיא מהעדה הזו עושה את זה באופן מדהים.
פורסם 2012 באוקטובר 213 שנים תחשוב על המאכל קדרה הזה -חמין\צ'ולנט , האם הוא בא מאירופה או מאפריקה?גם וגם. באפריקה הוא קיבל שם חמין, באירופה-ציולנט. כל מאכל מופץ תחת שם מקור שלו. לכן כולם יודעים מה זה גפילטע פיש, מה זה חריימי, מה זה לאפה.. ואני בכלל נגד הכינוי הזה מזרחים או אשכנזים בכל מה שלא קשור ליהדות .סליחה, אין דבר כזה יהודי בלי יהדות.וזה לא ויכוח עדתי אלא דתי.וכאן זה לא המקום.
פורסם 2012 באוקטובר 213 שנים ישמעו אזנך מה שפיך מדבר ;D צודק, באמת כדאי שתקרא קצת לפני שאתה מביך את עצמך בהתנשאות מגעילה ומיותרת.תסתכל נא במילון מה זה אשכנז,בסדר?..לא כל מאכל מאכל שאכלו באירופה הוא מאכל אשכנזי.זה שאשכנזים הם יהודים מאירופה לא עושה את תרבות אירופה לתרבות אשכנזית.כמו שאתה לא תגיד ששייקספיר הוא תרבות אשכנזית אל תיקח את האוכל האירופאי (אוסטרי/צרפתי/פולני זה לא משנה) ותגיד שזה מטבח אשכנזי. מטבח אשכנזי זה מטבח של יהדות אשכנז.כמו כן תבדוק מה ההבדל בין אוסטרי לוינאי..בשטחיות הנוטפת מההודעה שלך אתה צודק, אבל שוב ברגע שמנסים לדעת טיפה יותר - אתה טועה.נכון שוינה היא עיר באוסטריה, בזה אתה צודק.אבל ההיסטוריה של וינה היא גדולה וארוכה הרבה יותר מההיסטוריה של אוסטריה, וכמו שזה יהיה טעות לדבר על רומא של ימי האימפרייה הרומית כ"איטליה" כך זו תהיה פשוט טעות ושטחיות רבה להגדיר את ההיסטוריה של וינה כ"אוסטריה".
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.