עבור לתוכן

קולינריה

מה אתם 996 הצבעות

  1. 1. מה אתם

    • גפילטע - אוכל אירופאי
    • חריימה- אוכל של עדות המזרח

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

אני לא מבין את המרוקאים (והאמת את כל עדות המזרח)

זה לא שיש לי משהו נגדם, ובלי קשר לצורת התנהגות שלהם, הדיבור, המוזיקה וכל השאר

הכי הורג אותי זה האוכל

למה כל מרוקאי שתשאל יספר לך על נפלאות החריימה והקציצות המרוקאיות של אמא שלו

וכל פעם שהוא יזכר באשכנזים, הוא יזכר בגפילטע פיש (שתכלס זה טעים, תלוי איך מכינים את זה)

ויגיד שבגלל זה האוכל של המזרחים יותר טוב מאוכל אשכנזי

מה שאני לא מבין זה איך בכלל בן אדם מעלה על דעתו להשוות בין שיפודים, קציצות מרוקאיות וחריימה לכל המטבח הצרפתי, האיטלקי וההונגרי גם יחד..

  • תגובות 105
  • צפיות 6.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

סינים ישבעו לך שקיני ציפורים זה האוכל הכי טעים שיש.

פורסם

כי אשכנזים בד״כ אוכלים בחוץ לעומת מזרחים שאוכלים אוכל ביתי, שבד״כ טעים יותר. (אני יודע שזה נורא מכליל, אבל זה דיי נכון)

פורסם

רוב האנשים כנראה , לא רואים את המטבח הצרפתי , איטלקי וכולי כמטבח אשכנזי.

אנשים בדרך כלל מתכוונים למאכלים כמו הגפילטע פיש (הטעם שלו מאד משתנה) , רגל קרושה ועוד.

אנשים מתכוונים למאכלים "יהודיים" מסורתיים.

דרך אגב, הכינוי אשכנזי מתייחס מבחינה מדוייקת יותר לאנשים שהמוצא שלהם הוא מרכז ומזרח אירופה.

הרבה מיהודי ארצות הברית מקורם הוא מאירופה ובגלל זה קוראים להם "אשכנזים" .

הבעיה העיקרית היא שרוב האנשים בורים בהרבה נושאים ולא טורחים ללמוד את ההיסטוריה לפני שהם מכלילים קבוצות גדולות.

צרפתים ואיטלקים הם לא אשכנזים , אבל הונגרים כן.

אני לדוגמא משלב במתכונים שלי מאכלים ממגוון מדינות כמו למשל פסטה עם רוטב עגבניות ורוטב באשמל.

דרך אגב , הרבה אנשים , אפילו הסבתות , לא יודעים את המקור של המאכלים שהם מכינים.

לדוגמא , קוסקוס במקור הגיע מתוניסיה והמרוקאים שינו את הרוטב , ואם תשאל כל מרוקאי הוא יגיד לך שהקוסקוס זה שלהם.

פורסם

אני אשכנזי כמעט לגמרי ולא יכול לסבול גפילטע (אלו שיצא לי לאכול על כל פנים). האוכל של עדות המזרח טעים בהרבה בעיני.

פורסם

אני מחזק. מטבח צרפתי או איטלקי זה לא מה שנקרא "אוכל אשכנזי".

אני חצי הונגרי וחצי פרסי. האמת היא שאני לא הכי אוהב אוכל הונגרי "קלאסי" וגם לא אוכל פרסי "קלאסי". אני אוהב את האוכל של אמא שלי, שמשלבת מכל העולמות ומכינה פשוט אוכל "רגיל".

דוגמאות למה שאני קורא אוכל "רגיל":

  • פסטה עם רוטב עגבניות
  • אורז בתצורות שונות (מג'דרה, לדוגמה). אז נכון, אמא שלי למדה להכין אורז מאמו הפרסיה של אבא שלי, אז היא יודעת להכין אורז מעולה. אורז של "אשכנזים" הוא לרוב מגעיל.
  • תבשילי בשר שונים שאני לא חושב שיש להם ממש "מוצא".
  • כל מני דברים בריאים כגון כוסמת (זה בכלל אוכל רוסי), ממליגה (כנ"ל), אורז מלא וכו'
  • "על האש" (מה המוצא של זה? אין.)

אני חושב שרוב האנשים בימינו כבר לא מכינים אוכל עדתי, אלא משלבים מכל המטבחים שקיימים. אנחנו לא בשנות השישים.

אני לא חושב שכל פולני אוכל כל היום רק גפילטע פיש או רגל קרושה, זה דיי בולשיט. :nixweiss:

לגבי האנשים שמתלהבים מהאוכל של "המזרחים" ויטענו שאוכל של "אשכנזים" זה מגעיל (זה גם אנשים שלרוב יגידו על אנשים שטורחים לא להיות סופר טיפשים כמוהם שהם "משתכנזים"):

אלו הם פשוט אנשים חסרי כל תכונה טובה ולכן זה הדבר היחיד שיש להם להתגאות בו. עדיף לדעתי לזרום איתם, "לטפוח להם על השכם" מעט ולהמשיך הלאה.

פורסם

ישנו פתגם עתיק ונכון "על טעם ועל ריח אין להתווכח".

נכונה גם הטענה שהאוכל של אמא הוא הכי טעים.

מכל מקום, שמות של מאכלים אשכנזיים הידועים הם בד"כ אלא שמכינים לכבוד שבת: גפילטע פיש, צ'ולנט (חמין), רגל קרושה..

אמנם ישנם עוד כהנה וכהנה מאכלים כמו חמיצה ("בורשט") , גולש, הרינג וכו' וכו'..

נקודה נוספת שצריך לציין היא שמאכלים אשכנזיים "קלאסיים" שונים בהרבה בהרכבם משל אלה הבאים ממדינות צפון אפריקה ומזה"ת (שהאקלים בהם די קרוב ובהתאם האוכל). הם מכילים בד"כ הרבה שומן, תפו"ד ויחסית מעט ירקות.

כיום המצב שונה בעיקר אודות החקלאות המודרנית.

כמו כן, בישראל האוכל חווה מה שנקרא "התבוללות"- אשכנזים מכינים אוכל ים תיכוני,כי האקלים מאפשר וזה אפילו רצוי.

פורסם

למצוא אשכנזים שאוהבים לאכול דג מרוקאי וכדו'.. הוא רב ביותר (יכולים גם לאוהב את האכול של המצוא שלהם אך ילקקו את האצבעות על הדג המרוקאי)..ובמצב ההפוך הוא חלש, שספרדים יאהבו אוכל אשכנזי ...

הכל מכוון לאוכל ביתי מסורתי. אוכל מרוקאי ועדות המזרח.. אהוב יותר על האוכלוסיה.

אגב חריימה הוא מאכל יותר של תוניסאים.הדג המרוקאי קצת יותר שונה (לטעמי טעים יותר).

פורסם

שוב: על טעם ועל ריח אין להתווכח.

שהספרדים יטענו שהאוכל שלהם יותר טעים, והאשכנזים -ששלהם, כולם נשארים באותה נקודה.

פורסם

אני רוסי ועדיין חושב שהאוכל המזרחי יותר טעים. הטעמים פשוט עזים יותר, ויותר מעניינים.

פורסם

שוב: על טעם ועל ריח אין להתווכח.

שהספרדים יטענו שהאוכל שלהם יותר טעים, והאשכנזים -ששלהם, כולם נשארים באותה נקודה.

על פי רוב ..מאכלים מזרחיים עדיפים או אף טעימים. בלי קשר למוצא.

איאפשר להתווכח שלך יש עדיפות לטעם מסוים ולי אחרת ..אבל מסתכלים על רוב וכאן אין קשר לדבר.

פורסם

רק שאצל השפים המקצועיים הם מדורגים בתחתית הסולם.

פורסם

אכן.. זה פשוט הפוזה של כל שף -כדי לראות שף ברמה. אבל אם תשים לב שמגיע לידם אוכל מסורתי הם נהנים.רבים מעדיפים כמאכל יומי את האוכל העממי או של אמא משהו מסורתי. כך הרבה פעמים ראיתי שפים שמדברים על כך.אז בשביל להחשב שף ברמה ,לא יתכן לעשות אוכל כזה במסעדה :P .

פורסם

זה תלוי איזה שף.

וזה כנראה בגלל שמאכלים מזרח תיכוניים \ אפריקאים הם יותר המוניים.

חוץ מזה , הרבה מהשפים הטובים בארץ לומדים בחו"ל , בעיקר באירופה.

חוץ מזה , מדינות אפריקה היו קולונאליות של מדינות אירופה כגון צרפת , ספרד ואנגליה ולמדו את התרבויות של המדינות השולטות וחלק מהאוכל.

ובאפריקה לא כל כך הלכו לכיוון של מוצרי חלב והמדינות עניות יותר ולכן הם מבשלים מוצרים זולים יותר ו "עממיים".

אני לא מתלהב משפים כמו אהרוני שמבשלים לך מאכלים עם כל מיני מוצרים שאתה צריך ללכת לחנות מיוחדת בשביל למצוא.

תראה את jamie oliver , שהוא מבשל דברים מכל מיני מקומות בעולם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים