עבור לתוכן

החלפת מודם usb

Featured Replies

פורסם

שלום!

אני מתכוון להחליף את המודם usb שלי ale 130 למודם רשת... בבזקסטור הציעו לי אחד של ESI בתוספת 100 שקל... זה ניראה לכם שווה?

נ.ב- יש לי מהירות 750k

פורסם

ECI, לא ESI. :)

בכל מצב, מודם שמתחבר לכרטיס רשת עדיף על מודם USB בזכות הרבה מאוד גורמים כמו: יותר יציבות, פחות עומס על המחשב, פחות ניתוקים, התקנה קלה יותר, אין צורך בדרייברים, וכמובן העובדה שכל מודם שמתחבר לכרטיס רשת של בזק אפשר לשדרג לנתב.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

לי למשל היה מודם רשת שקיבלתי מבזק ( היה לי מערכת הפעלה xp ) , ומסיבה מסויימת התקנתי win98 במקום xp , אז ניסיתי להתקין מודם הרשת אבל ה 98win לא זיהה אותו , דיברתי עם המחלקה הטכנית של בזק והם אמרו לי שאני צריך להתקין מודם usb(ale 130 fh מכיוון ש win98 לא מזהה את מודם הרשת , דרך אגב אני מאוד סובל ממודם ה usb , אז כדאי מאוד להחליף אותו במודם רשת .

פורסם

זה בכלל לא נשמע הגיוני. במודם שמתחבר דרך כרטיס רשת המחשב לא "מזהה" את המודם אלא פשוט מקבל את הנתונים דרך הרשת.

כך שלא נראה לי שיש הבדל באיזו מערכת הפעלה אתה משתמש

פורסם

זה בכלל לא נשמע הגיוני. במודם שמתחבר דרך כרטיס רשת המחשב לא "מזהה" את המודם אלא פשוט מקבל את הנתונים דרך הרשת.

כך שלא נראה לי שיש הבדל באיזו מערכת הפעלה אתה משתמש

מודם רשת לא סתם "מקבל" את הנתונים דרך הרשת. בניגוד לרשת רגילה, בה עובדים בפרוטוקול IP ישירות על גבי ה- Ethernet, במודם רשת ה- Ethernet הוא מעין "חוט" (כלומר חיבור נקודה לנקודה), והנתונים עוברים בפרוטוקול שנקרא PPPoE. אין לי מושג אם 98 תומכת ב- PPPoE או לא, אבל בטוח זה שהמחשב עובד ברשת לא אומר שהוא יכול לעבוד עם מודם רשת.

ההבדל הנ"ל הוא בדיוק מה שמבדיל בין ראוטר למודם רשת.

פתרון נוסף הוא להפוך את המודם לראוטר ואז הוא חייב לעבוד גם ב- 98 (אם באמת אין PPPoE ב-98 - לא בדקתי!).

ברוב המודלים המוכרים (Samsung, ECI) זה ענין של עדכון Firmware בלבד (זו אותה החומרה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים