עבור לתוכן

שאלה - ראוטר- סוויץ וhub

Featured Replies

פורסם

שלום לכם חברים

תראו ראיתי באינטרנט המון הסברים על סוויץ ראוטר וHUB ועדין דברים קטנים לא מתחברים לי

יש לי כמה שאלות קטנות

אני מבין שתפקידו של סוויץ הוא לחבר כמה רשתות , בבית יש לי רשת למה יש לי ראוטר ולא סוויץ ? או שזה גם סוויץ וגם ראוטר במשולב

אם HUB כל כך ישן וסוויץ יותר חכם ממנו , אז למה משתמשים היום עדין בHUB מה הוא עושה שסוויץ לא יכול לעשות

למה אני בבית צריך ראוטר ובמקום העבודה משתמשים במספר סוויץים , ? לחבר רשת ? אז למה לא להשתמש ברוטאר ?

מה הבבדל בין ראטור לסוויץ הרי

ראוטר מחבר גם בין רשתות וגם סוויץ לא ?

מי שיכול לענות לי על השאלות האלו אני אשמח

נ.ב

חברים אני די חדש בזה בבקשה ממכם תנסו לרדת לרמת הבסיס בציוד הזה , תסבירו לי בצורה פשוטה ועוזרת אל תתנו לי לינקים של אתרים כי ראיתי גם פה המון בפורום נושאים על זה ועדין לא עונה לי על השאלות האלה תודה לעוזרים

פורסם

^ אכן, תקרא זאת. מסביר טוב את ההבדלים. אני רק יענה למה שלא מפורט במילים פשוטות.

אני מבין שתפקידו של סוויץ הוא לחבר כמה רשתות , בבית יש לי רשת למה יש לי ראוטר ולא סוויץ ? או שזה גם סוויץ וגם ראוטר במשולב

אם HUB כל כך ישן וסוויץ יותר חכם ממנו , אז למה משתמשים היום עדין בHUB מה הוא עושה שסוויץ לא יכול לעשות

למה אני בבית צריך ראוטר ובמקום העבודה משתמשים במספר סוויץים , ? לחבר רשת ? אז למה לא להשתמש ברוטאר ?

מה שיש לך בבית כנראה זה ראוטר וסוויץ' במשולב.

סוויץ' מחבר מחשבים על אותה רשת. הוא לא יכול לנתב כתובות אל-ומ- רשת אחרת, כדוגמת האינטרנט. (מה שנקרא NAT)

במקום העבודה משתמשים בסוויצ'ים כדי לחבר בין המחשבים ברשת הפנימית אל חדר השרתים/התקשורת. בקצה יש גם ראוטר שם כדי לחבר החוצה אל האינטרנט.

אם אני לא טועה, כבר לא נמכרים HUBS טיפשים. הזול ביותר שאתה יכול למצור בזאפ כיום זהו סוויץ'.

הסיבה שמלכתחילה מכרו HUB , זה בגלל המחיר הזול. אך כיום זה כבר כל כך שולי למחיר, שלא מיצרים את זה.

פורסם

בגדול NAT לוקח SUBNET אחד ומחבר אותו לSUBNET משני.

SWITCH מחבר כמה CLIENTS ביחד (לרוב מחשבים, אבל לא רק) לאותו SUBNET.

זה יותר מורכב מזה אבל שוב, בגדול.

פורסם
  • מחבר

תראו קודם כל תודה , בגדול לפי מה שאני מבין הפלוס של מתג על רכזת שהוא יכול להעביר מידע בו זמנית בכמה מחשבים כלומר מחשב א יכול להביא מידע למחשב ב וכנ"ל מחשב ג יכול להביא מידע למחשב ד הכל בו זמנית , לפי מה שאני חושב שהבנתי נכון או לא זה שהרכזת ( hub )

ישן" וטיפש " כלומר לא משתמשים בו יותר היום ואם כן אז , ברכזת לא ניתן להעביר מידע במספר מחשבים ביחד .

תתקנו אותי אם אני טועה חברים

אז . - הרכזת זה הטיפש - המתג זה החכם - והראוטר זה הגאון .

ומה זסה לעזעזל NAT? לפי מה שחיפשתי זה "פורטים ? או מה .

אני רואה: כאן : http://he.wikipedia.org/wiki/Network_Address_Translation

וכל כך קשה לי להבין מה זה בבקשה אם מישהו יכול להסביר לי בדוגמית פשוטה אני אשמח המון תודות חברים וחג שמח !!!!!!

פורסם

hub הוא לא טיפש. מדובר על מכשיר עם תפקיד ודרך פעולה שונה לגמרי מ switch.

כן משתמשים בו היום, למרוץ שונות לגמרי מאשר בעבר.

כנ"ל לגבי router.

אגב, אין שום קשר בין NAT לניתוב או מיתוג. מדובר על סטנרט שנוצר כדי להתגבר על מצוקת הכתובות ב IP גרסא 4.

נכנסת לקרוא את המאמר באתר של צ'ף?

פורסם
  • מחבר

כן נכנסתי לפי מה שהוא אומר הHUBמכשיר שיכול לחבר 2 מחשבים באותה ברשת , ושהסוויץ יותר משוכלל ממנו בהרבה עכשיו השאלה שלי מה בדיוק משוכלל בו כל כך ?! מה בגלל שיש לו יותר חיבורים ?

בנוגע לNAT

הבנתי שהוא מחבר כתובות של סאבנט כגון " 255.255.255.0 מחבר אותו 255.255.255.0

השאלה שלי לשם מה צריך חיבור סאבנט ?!

פורסם

hub יכול לחבר גם יותר משני מכשירים. זה בכלל לא קשור לכמות נקודות הקצה.

הבעיה בhub היא שהוא עובד בשכבה הראשונה של מודול OSI ויודע רק לעבוד כמגבר, לכן כל תעבורה שתכנס עליו תשדור ב broadcast מה שיוצר הרבה collisions.

בזמנו, זאת לא היתה ממש בעיה (כנ"ל עם token ring), אבל צרכים ותנאים השתנו ולכן היה צורך גם לשנות גישה בתכנון ציוד.

אתה תראה שגם לא ניתן לקבל קצבים שהם מעל 10 מס"ש עם הציוד הזה.

switch בניגוד ל hub יודע לעבוד בשכבה השנייה ולומד את את כתובות הMAC של נקודות הקצה שלו (ושומר אותן בטלבאת CAM) בדומה לפרוטוקול ARP - מה שמאפשר לו להעביר את המידע בדיוק למבואה הפיסית שעליה מחובר ציוד הקצה.

זה כמובן רק על קצה מהמזלג של מה מיתוג Ethernet והיום זה הפך למדע שלם כאשר כל יתרן ציוד מכניס פטנטים משלו לשיפור וייעילות של ביצועים.

NAT הוא לא יותר מפתרון של חיבור כמות גדולה של ציוד לרשת האינטרנט כאשר לא ניתן לתת כתובת חוקית (ראה RFC 1918) לכל ציוד קצה.

הפרוטוקול לא קשור בשום צורה למיתוג/ניתוב.

העניין הוא שציוד הקצה שהיום יש לכל אחד בבית מכיל בתוכו הרבה תכונות בקופסא אחת. אולי בגלל זה ישנו בלבול בנושא.

פורסם

הHUB עובד בשכבה השניה של המודל הOSI, זה שהוא לא לומד את כתובות הMAC אינה רלוונטית. בסופו של דבר הוא עושה פעולה פשוטה,

שולח הודעת BROADCAST שבה רשום היעד בIP ומקווה שהיעד לא ירמה, איך נוכל לעבור מIP שהוא שכבה שלישית לשכבה ראשונה ללא מתן פתרום לשכבה השניה?.

לפי הטענה שלך כל רכיב פיזי הוא בשכבה הראשונה,ף וזה לא נכון (ראוטר שכבה שלישית וסוויץ שכבה שניה).

ובקשר לHUB לפעמים אין לך ברירה אלא להשתמש בהם,אני מכרימספר מקרים שאילולא הייתי שם סוויצ' הם היו קורסות.

פורסם
  • מחבר

שוב תודה לכם , אז בואי נעשה סדר בדברים :

אף אחד ממכם לא עונה לי על השאלה או שאני לא מבין אותכם : אתה מערבבים פה המון דברים שלא ביקשתי אותם

HUB היתרונות שלו ? והחסרונות לעומת הSWITCH

SWITCH היתרונות שלו ? חסרונות שלו ? לעומת הHUB

אני יגיד לכם בסיכום הדברים מה הבנתי משניכם .

HUB יכול לעוד יותר מ2 מכשירים והבעיה שלו הוא שהוא עובד בשכבה הראשונה OSI ( שכבה הפיזית) מה רע בשכבת הזו מה החסרון של זה בדיוק ?

לעומת זאת multicore טוען שHUB עובד בשכבה השנייה במודל OSI שכבת הקו ( data link ) מה הכוונה יודע לעבדו כ"מגבר "

הבנתי שHUB יוצר המון התנגשויות ( collisions ) ברשת הפנימית

הבנתי שהHUB פחות חכם מהסוויץ מדוע ? זה השאלה שלי

פורסם

hub ו switch הם מכשירים שונה עם תפקידים שונים. אין פה קשר ליתרונות, חסרונות או קדמה טכנולוגית.

הנעיין הוא שכבר הרבה שנים כל הרשתות הן Ethernet וממותגות. שימוש ב hub לא מתאים לתנאים האלו. השימוש היום ב hub הוא רק לצורך אבחון בעיות במקרים שלא ניתן להגדיר port mirror על ה switch - בדומה ל packet sniffing על ממשק בודד.

"מגבר" זה ביטוי מעולם החשמל שבו מקור אחד משדר "לכל הכיוונים".

למה זה רע? תקרא על CSMA/CD. אם החומר מעניין אותך אתה לא צריך לשאול שאלות על כל דבר בפורום, אלא להתחיל לקרוא על הנושא בעצמך.

פורסם
  • מחבר

אוו דברים מתחילים להסתדר לי אחי , שוב ושוב ושוב תודה רבה

פורסם

הHUB עובד בשכבה השניה של המודל הOSI, זה שהוא לא לומד את כתובות הMAC אינה רלוונטית. בסופו של דבר הוא עושה פעולה פשוטה,

שולח הודעת BROADCAST שבה רשום היעד בIP ומקווה שהיעד לא ירמה, איך נוכל לעבור מIP שהוא שכבה שלישית לשכבה ראשונה ללא מתן פתרום לשכבה השניה?.

HUB עובד בשכבה ראשונה. הוא לא שולח שום פאקטות מבחינתו. הוא מעביר חשמל.

הוא בטח ובטח לא שולח הודעת Broadcast - דבר שיחייב אותו לשנות את הdestination mac בפריים - דבר שמן הסתם אין לו שום יכולת לעשות.

זה כמו לקחת את הגידים של הכבל רשת בצד אחד, ולחתוך כל גיד לשני גידים.

קיבלתי כבל רשת שבצד אחד שני קונקטורים. פיצלתי את האות בלי לעבור לשום שכבה שניה.

Hub הוא פשוט מפצל ברמת החשמל, ולא ברמה הלוגית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים