עבור לתוכן

כמה שאלות לגבי SSD

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

אני מקבל היום מחשב חדש יחד עם הכונן SSD הראשון שלי ושמעתי כמה עובדות\מיתוסים (אין ממש איך לוודא :ם) לגבי מה להתקין וכו'.

חשבתי להתקין את הווינדוס על הSSD יחד עם משחק אחד או שניים ואת כל הדברים הכבדים בכונן נפרד של 2TB (ספריות מוזיקה וסרטים, משחקים וכו')

עכשיו, זה משנה אם אני מתקין את התוכנות הממוצעות (פוטושופ, דפדפן וכו') בPROGRAM FILES או שאני יכול להתקין אותם בכל תיקיה שאני רוצה? (אף פעם לא ממש התעניינתי, פשוט הייתי מתקין בתיקיית הווינדוס)

ושמעתי שהזכרון בSSD הוא מוגבל גם לאחר מחיקה ושלא מומלץ להתקין עליו פיירפוקס למשל כי קבצי הCACHE יאטו אותו, זה נכון? ואם כן זה משנה איפה אני אתקין את FF?

אם זה משנה הSSD הוא 128G מסדרת הMARVELL M4 של CRUCIAL

פורסם

זה לא משנה איפה אתה מתקין את התוכנות. כל עוד אתה מתקין אותך על הSSD ולא על כונן מכני רגיל, תקבל את השיפור במהירות בזכות ה SSD.

לגבי ה cache : זה נכון שזמן החיים של SSD תלוי בכמות המידע שנכתב עליו, ונכון שהרבה מידע נכתב ל cache. אבל בימינו ל SSD יש אורך חיים כה ארוך, שלא יהיה הבדל משמעותי אם תשאיר אותו על ה SSD. יתרה מזאת, אם תשים את ה cache על כונן אחר, אתה בעצם מאבד כאן את הייתרון של ה SSD שזה שיפור במהירות התגובה, במקרה הזה של הדפדפן.

פורסם

מחזק.המגבלה היא על מחזורי כתיבה.עם זאת בשימוש רגיל הSSD אמור להספיק לכמה שנים טובות.את הפוטושופ ואת המשחקים (תוכנות) הכבדים מומלץ להתקין על הSSD כדי להינות משיפור המהירות.לגבי הקאש של הFF אכן הוא כותב הרבה (תלוי בשימוש).אני ויתרתי על הפיתוי להעביר לHD בגלל איבוד היתרון של הSSD.הדבר היחיד שהעברתי לHD זה את תוכנת הטורנט כי היא טוחנת את הכונן.אם אתה בכל זאת מחליט להעביר את הקאש אז כדאי להעביר לRAMDISK (במידה ויש זיכרון פנוי) ולא לHD האיטי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים