עבור לתוכן

מתלבט מה לקנות Dell U2711 או Dell U2713HM

Featured Replies

פורסם

שלום,

לאחר שקראתי הרבה מאמרים וביקורות על שני המסכים עדיין קשה לי להגיע להחלטה איזה מסך יותר טוב ואיזה מהם כדאי לקנות.

ה - Dell U2711 הוא מסך מדהים ואם לא היה את ה - Dell U2713HM בשוק הייתי רץ לקנות אותו אבל יש לי התלבטות בעיקר בגלל ש - U2713HM הוא LED ויש לו כמה שיפורים קטנים, אבל אני לא יודע עד כמה הם משמעותיים.

ממבט ראשון וויזואלית בלבד נראה שאיכות הבניה של ה - U2711 יותר טובה, ה - U2713HM נראה דק ודי שברירי.

המחיר של שניהם זהה ומכאן באה עיקר ההתלבטות. האם ללכת על ה - U2711 הטוב והמוכח או על ה - U2713HM החדש שאולי עדיין לא הוכיח את עצמו כמחליף ראוי ל - U2711.

אפילו אחרי הסקירה המורחבת על שני המסכים קשה לי להחליט, בסוף הסקירה יש אפילו השוואה בין שני המסכים:

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2713hm.htm

כרגע יש לי את Dell 2007WFP הישן והטוב, שהוא מסך מדהים ורואים בו מצויין גם אחרי 5 שנים של עבודה, אבל בא לי על מסך יותר גדול.

תודה מראש על העזרה.

פורסם

אם לא דחוף לך, בהחלט שווה לחכות מספר חודשים עד שתצטברנה מספר ביקורות ודעות משתמשים על המסך החדש.

על פניו נראה שיש לחדש יותר יתרונות מחסרונות לפי הביקורת שקישרת אליה. רכזת USB3 מובנית זה משהו חביב שאין בהרבה מסכים. כמו כן מדווחים על ניגודיות גבוהה יותר וציפוי מאט פחות מחוספס (מפריע לאנשים מסוימים).

פורסם
  • מחבר

בסוף קניתי את ה- U2713HM, אחרי קריאה של עוד כמה ביקורות באינטרנט ראיתי שיש לו בהחלט יותר יתרונות מחסרונות.

הצבעים מדהימים והרזולוציה הגבוהה זה עולם אחר ממה שחוויתי עם ה 20 אינץ' של ה 2007WFP . ישר שמתי לב שהצבעים במסך הישן קצת דהויים ורואים קצת כהה. העלתי את הבהירות וזה השתווה פחות או יותר עם U2713HM, אם כי הצבעים טיפה פחות חיים, אולי הזמן עושה את שלו, עדיין 5 שנים של שימוש.

מה שטיפה מציק לי זה שזויות הצפיה של U2713HM פחות טובות מ 2007WFP. עדיין רואים מצויין אבל אחרי שהתרגלתי כבר לזויות הצפיה של 2007WFP (שהן כמעט מושלמות) אז זה מציק לי קצת כשאני מסתכל על ה U2713HM מלמעלה.

כל הסיפור הזה קצת מוזר, כי 2007WFP עם פנל S-IPS ו U2713HM עם פנל AH-IPS. הפנל הישן יותר טוב מהחדש? בכל מה שקשור לזויות הצפיה אז כן, לגבי צבעים נטו החדש לוקח בגדול.

פורסם

ראשית, תתחדש. :)

באילו בעיות אתה מבחין כשאתה מביט במסך החדש מלמעלה שלא קיימות במסך הישן?

פורסם
  • מחבר

תודה!

הצבעים נהיים טיפה יותר כהים. זה טיפה מפריע לי כי התרגלתי למסך הישן, שם כמעט לא היה שום שינוי בצפיה מלמעלה (כמעט מושלם). זה לא כזה נורא כי אני גם ככה יושב מול המסך, אבל זה משהו ששמתי לב אליו די מהר.

את המסך הישן שמתי במצב Portrait (בעזרת Pivot) והוא עומד מימין לחדש, כך שהוא משמש אותי לעוד חלון ותמונות במצב Portrait

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים