עבור לתוכן

עצות בקניית שולחן

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לקנות שולחן חדש לחדר, שיהיה כמה שיותר פשוט.

חשבתי על הרכבת שולחן עצמאית, לקנות פלטה + 4 רגלים מאיקאה:

http://www.ikea.co.il/default.asp?catid={8F3B410C-C50F-47FA-9266-37C8856ECAB0}&details_type=1&itemid={29BD5E5E-ED26-47D7-93FC-24E1A39250DD}

4 רגליים - http://www.ikea.co.il/default.asp?catid={5499F462-2BC9-4EDF-AF5C-1FD30670DDBE}&details_type=1&itemid={9F9562AE-BD47-4566-97DE-B08FEE43118E}

אמור לצאת 395 ש"ח סה"כ לשולחן גדול יחסית, נשמע לי מאוד משתלם.

למישהו יש נסיון בנושא?

פורסם

קניתי את זה עם הפלטת זכוכית.

שולחן סבבה. איזה עצה אתה רוצה ?

פורסם
  • מחבר

חשבתי ללכת על הרגליות המתכווננות, האם באמת עדיף אותן ולא את הקבועות?

פורסם

אני הלכתי על חמורים כי זה התאים לסגנון.

הרגליות המתכווננות מחוברות למסגרת מתכת, והיא לשולחן. זה דיי חזק ויציב, הרגליות מתכת גם מפושקות מעט, שזה תורם ליציבות.

מה זה "הקבועות" תזכיר לי ?

פורסם

אם כל מה שאתה צריך זה פלטה ורגליים, אני מציע לך ללכת לנגריה ולשאול אם יש להם בטעות \ יכולים לחתוך לך פלטה בגודל הרצוי ולצפות פורמייקה או לצבוע אותה. אם יש להם במלאי זה יעלה לך יותר זול, ותקבל חומר הרבה יותר טוב ממזונית.

רגליים תקנה לפי העיצוב, לאחר שביררת את המשקל אותו הן יכולות לשאת.

במידה והשולחן יהיה צמוד לקיר במקום קבוע, אני אוהב לשים לו רק שתי רגליים בחלק הקידמי, ואת החלק האחורי לקבע לקיר עם שתי זויות מתאימות. חזק יותר, יציב יותר, ואם בוחרים את הזויות נכון גם אסתטי יותר.

פורסם

יש לך מושג כמה יכולה לעלות פלטה כזו מעץ מלא (אני רוצה משהו חזק ויציב)?

(סליחה שאני מנצל את השרשור, אני גם מתעניין בשולחן דומה).

פורסם

עץ מלא לא. פלטה מעץ סנדוויץ' (איכותי מאוד. אפילו חזק מעץ מלא, תלוי איזה עץ) עד כמה שאני זוכר עולה שלמה בטווח ה250-300₪. הן באות בגודל של 2X1.5 מ' (לא מדוייק, לא זוכר בדיוק) ורוב הנגריות מוכרות אותן שלמות וחותכות לפי מידה ללא תשלום נוסף.

יש מצבים שנגריה משתמשת בפלטה למטרה מסוימת ונשאר לה חצי או שלושה-רבעיי פלטה בצד שהיא תשמח למכור כדי להיפתר מזה.

פורסם

הבנתי, תודה.

כבר די הרבה זמן שאני חושב לקנות שולחן חדש והשרשור הזה נתן לי רעיון - לקנות פלטת עץ ולחבר לה רגליים בעצמי.

אני מקווה שיהיה לי זמן להתעסק עם זה בימים הקרובים.

פורסם
  • מחבר

יש סיכוי שאני אלך על הרעיון עם הנגריה, למרות שתכלס זה יוצא יותר זול מאיקאה.

השאלה העיקרית היא כמו ששאלתי קודם לכן, האם ללכת על רגליים מתכווננות או קבועות (לא מתכווננות)?

פורסם

אני לא מכיר, אבל ההגיון אומר לי שהמתכווננות יציבות פחות. צריך לשאול שם מה העמידות שלהם. בכל מקרה אסור לגרור שולחן על הרצפה, אלא להרים מהרצפה ולסחוב באויר, כדי לא לפגוע בחיבור הרגל לשולחן. בטח עם שולחן שעסוי מזונית או סיבית (או הבן דוד הטיפה איכותי יותר שלהם-mdf)

פורסם

בכללי איקאה זה די זבל לדעתי,

שום דבר שקניתי שם לא החזיק יותר משנתיים במצב טוב.

פורסם

שונא את איקיאה, הכל מרגיש סטלירי, לא איכותי ולא יפה במיוחד.

הנגריה הכי חאפרית תעשה עבודה עם יותר נשמה מהם

פורסם

לא בהכרח. רוב הרהיטי עץ מלא שלהם איכותיים

פורסם
  • מחבר

מה כבר יכול להתקלקל בפלטת עץ? ::)

פורסם

תנסה להבריג רגלים כמו שקישרת אליהם לפלטת סיבית. אחר כך תפרק את הרגליים. אתה תראה בעצמך מה יכול 'להתקלקל' שם.

זה פשוט מתפורר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים