עבור לתוכן

בעיה עם אחסון וסוללה מאז שדרוג מ 10.7.4 ל 10.8.2 מקבוק air2011

Featured Replies

פורסם

מאז ששידרגתי את המקבוק שלי (2011 עם 128ג'יגה ו4ג"ב ראם) אני חווה 2 בעיות,

האחת: הסוללה נטענת עד 99% ולא 100% כבעבר. שניה לפני שעברתי ל 10.8.2 עוד היה לי 100% בלי בעיה, מאותו רגע ששדרגתי לא יותר מ 99%. הסוללה אחרי 130מחזורי פריקה ועם בריאות של 92%.

השניה: ההרדיסק לא מתרוקן ממידע. לא משנה מה אני מוחק, הנפח הפנוי נותר על 41~ג"ב. מחקתי 12פרקים של סדרה כלשהי, ששוקלים כ-3.5ג"ב,

מחקתי כמה תוכנות, דפדפן כרום שמשום מה לקח 3ג"ב ואפילו פרללס ואת הקובץ של המ"ה שהותקנה בו (20ג"ב) ועדיין נותר לי 41ג"ב פנויים.

אני די מתחרפן מזה, ניסיתי כמה תוכנות שמציגות מידע בשימוש בדיסק - omnysweeper disk inventory x findspace כולן מראות אותו מידע..צירפתי תמונה מאחת מהן להמחשה.

סוגיה ספציפית בהקשר לנפח הדיסק שמטרידה אותי היא תוכנת המייל. לפי התוכנות שצינתי ניתן לגלות שתוכנת המייל גוזלת 11ג"ב כמעט. מוגזם לכל הדעות לדעתי...מדובר בחשבון imap של גוגל. שיניתי את ההגדרות של התוכנה שלא תשמור attachments וקיוויתי שתמחק אותם מהדיסק. האמת שלאור הבעיה שאני לא רואה שמידע נמחק בכלל, אינני יודע אם היא עשתה זאת או לא. במידה ולא, אשמח לדעת אם יש דרך..אני לא אוהב להדחק ככה לפינה בנושא אחסון :)

ולמען הסר ספק, ריסט וניקוי פח אשפה עשיתי. פח האשפה ריק.

אני כבר די נואש ומוטרד מדי מהבעיה ככה שחשבתי לעשות גיבוי timemachine לדיסק חיצוני שיש לי ולעשות התקנה מחדש של המערכת.

ופה עולה לי שאלה נוספת - האם במצב כזה אני יכול אחרי התקנה נקייה לבצע שיחזור לאפליקציות + מידע שלהן, סיסמאות, הגדרות של המחשב וכדומה?

כלומר לא שיחזור מלא אלא רק פרטני של אפליקציות כאלו ואחרות, או הגדרות שונות ומשונות...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים