עבור לתוכן

הכנת מחשב חדש לשימוש

Featured Replies

פורסם

קניתי מחשב חדש להורים, עם כונן SSD 120GB בלבד (במחשב היום הם משתמשים אולי ב60-70 אחרי 5 שנים שהוא אצלם).

אני מתכנן להתקין בו WIN7, office2010 וכמה תוכנות רגילות לפתיחת PDF, סרטים, מוזיקה וכו'

התלבטתי אם בכלל כדאי לי לחלק את הדיסק למחיצות, כי עד היום, כדי שמשהו יגיע למחיצה D, אני הייתי צריך להגיע וכחלק מפעולות ה"שימור" הפשוטות להעביר את התמונות, והמסמכים לשם ולייצר להם קישור. הם לא השתמשו בזה.

נראה לי שעדיף לעשות את זה בעיקר לצורך אפשרות פירמוט עתידית, ומאחר וWIN7 מאפשר להזיז מסמכים בברירת מחדל לכונן אחר.

השאלות הן ככה:

א. כמה מקום כדאי להשאיר למערכת ההפעלה והתוכנות?

ב. אחד השימושים העיקריים בנפח אכסון משתנה זה אאוטלוק עם אין סוף אימיילים מסוג FW.. האם ניתן לומר לתוכנה לשמור את המידע שלה על הכונן השני?

ג. במחשב שלי, נוכחתי אחרי כשנה של שימוש שרבע מהדיסק הקשיח שלי נתפס ע"י כל מיני תוכנות גיבוי של ווינדוס. אז זה היה סיפור מהפטרה להיפטר מזה, ואין לי מושג מה המצב הנוכחי. איך אני מונע מהתופעה לקרות אצלם?

ד. מה עוד הייתם ממליצים לי להגדיר במחשב מתוך הנחה שהוא הולך לעבוד כמו שהוא במשך כמה שנים, ללא ממש תחזוקה (איחוי אוטומטי מתבצע, אבל בלי מחיקת אינסוף קבצים מיותרים, ועם סרגלי כלים שיצרפו את עצמם בלי שהתכווננו וכו')?

תודה רבה

פורסם

לדעתי האישית מיותר לחלק את הכונן למחיצות.

וינדוס יוצר נקודות שיחזור שיכולות לתפוס הרבה מאוד מקום על הכונן. אפשר למחוק אותן (מלבד נקודת השחזור האחרונה) אחת לכמה זמן דרך ניקוי דיסק.

אפשר גם לבטל את זה לחלוטין.

לכונן SSD לא צריך לבצע איחוי דיסק. וינדוס אמור לזהות את ה-SSD ולבטל בעצמו את האיחוי. אני מעדיף לבטל את זה באופן ידני דרך לוח הבקרה (לכוננים מכניים אני בכל מקרה מבצע איחוי בעצמי אחת לכמה זמן).

פורסם
  • מחבר

תודה.

אפשר להגדיר לווינדוס, או דרך תוכנה אחרת להשאיר אוטומטית רק את נקודת השחזור האחרונה?

אם אני לא מחלק למחיצות זה לא יהפוך את הפירמוט מחדש (במקרה שאין ברירה) לסיוט גדול?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים