עבור לתוכן

משקפי שמש - best bang for the buck

Featured Replies

פורסם

מחפש המלצה על משקפי שמש פרקטיות כשהמטרה היא שהשקפיים יבצעו את ייעודן עם מינימום פגיעה בעיניים, קיימת חייה כזאת?

תקציב לא קיים מהסיבה שפשוט אין לי מושג כמה שוות משקפיים כשלא מדובר במוצר אופנה.

משהו בארץ יכול להיות נחמד, לפי מה שהבנתי מתגייסים מקבלים הנחה די רצינית?

פורסם

אני לא יודע בקשר למחיר/עלות אבל אני כבר מעל 10 שנים עם Rudy Project ונהנה מכל רגע.

משקפיים איכותיות מאוד, קלות בטירוף והיבואן נותן הנחה לכוחות הביטחון (33% נראה לי, זה היה לפני 10 שנים)

מה שאני אוהב בהם זה שהעדשות נתיקות, ואפשר להוציא אותם ולנקות.

בנוסף ניתן לקנות ClipOn שזה בעצם משקפיים קטנות שמתלבשות על המשקפי שמש, וכך אני בעצם נוהג עם המשקפי שמש.

פורסם

משקפי קריאה "פושטיות" אתה מקבל בחינם, לא יודע מה הנוהל לגבי משקפי שמש אבל נשמע לי הגיוני שאפשר לקבל בחינם\הנחה.

אני לא ממש מבין בסוגי משקפיים שונים אבל אני יכול לתת עצות כלליות:

לך על משקפים עם הגנה גם מהצדדים (יש משקפיים ששמות את הדגש על העיצוב ולא על היעילות ובהן העדשה מכסה רק מקדימה אבל קרני שמש יכולות לחדור מהצדדים, אתה צריך משקפים שבהן המסגרת צמודה לארובת העין והכל מכוסה)

אלא אם מישהו יתקן אותי פה, לפי מה שאני מכיר דווקא עדשות בהירות יותר בריאות לעין.

הסיבה היא שהחלק המסוכן בקרני השמש הוא קרינת ה UV שאותה העדשה חוסמת פיזית, ללא קשר לצבע.

אם אתה עם משקפיים בהירות יחסית, יוכלו להכנס יותר קרני שמש ולכן האישון יתכווץ יותר, ולכן גם תכנס פחות קרינה שהצליחה לעבור את העדשה, בעוד שבעדשות כהות האישון מתרחב יותר ולכן ויותר קרינה נכנסת דרכו.

(שוב, שמעתי משהו על הנושא אבל אין לי מקור מוסמך, אם מישהו פה יגיד שהכל גיבוב של שטויות - אני אקבל זאת :) )

זה הרבה יותר יקר אבל אם ההגנה על העין חשובה לך תחפש עדשות שרשום עליהן P - מה שאומר שהוסיפו להן מסנן פולריז שמסנן אור מקוטב.

אם אתה מתגייס וצריך לעבור טירונות וכ"ו תעשה את השיקולים בנוגע לעדשות זכוכית או פלסטיק:

זכוכית כמעט ולא נישרטת אבל היא כן עלולה להשבר ואם זה קורה אתה עלול לקבל רסיסים לעין, פלסטיק יותר בטיחותי אבל ישרט לך יותר מהר (גם מהרבה אבק העדשה יכולה להשרט)

פורסם

אוקלי או ריבן

חשוב מאוד שהעדשה תהיה מסוג polarized.

כמו כן אם אתה מסתובב הרבה בשמש יש מושג שנקרא light transmission

הוא נמדד באחוזים וכמה שהוא יותר נמוך ככה העין נחשפת לפחות אור.

הוא נמוך שראיתי זה 9% של אוקלי.

לי יש oakley flat jacket XLJ

עם עדשת Black Iridium Polarized

תתכונן להוציא לפחות אלפייה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים