עבור לתוכן

החלפת כרטיס מסך במקום רכישת מחשב חדש

Featured Replies

פורסם

אני לא מבין מה אתה רוצה.

מי אמר שאין טעם? שדרוג לכרטיס סביר (4870, 5750, 7750, 5670) בהחלט ישדרג את ההנאה שלך ממשחקים.

המעבד שלך הוא לא איזה מעבד על - אבל הוא יכול להתמודד עם משחקים חדשים בצורה סבירה. יחד עם שדרוג כרטיס מסך, המחשב שלך יהיה בסדר גמור.

אם השיקול שלך הוא "כרגע אני רוצה להוציא מינימום כסף - ובעתיד נראה מה יהיה", תשדרג לאיזה כרטיס מסך בינוני משומש. אתה תהנה יותר מהמחשב.

אם השיקול שלך הוא "אני הולך לשדרג עוד שנה ובינתיים אני רוצה חלקים 'זמניים'" - אז או שתדרג פשוט עכשיו וזהו (מה הטעם לחכות - לא ברור) או שתשדרג לחלקים שילוו אותך גם במחשב הבא.

• תגובות 137
  • צפיות 17.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

THE AVATART, אתה עושה פה ניתוח ממש לא הוגן לתושבת LGA775 משתי סיבות עיקריות:

1. PHENOM2 בעצמם נחשבים כיום למיושנים למדי.

2. בעוד שAM3+ עדיין עדכנית, 775 הוחלפה כבר פעמיים מאד שהייתה העדכנית.

מה שכן, להתחיל שדרגת של מערכת מבוססת 775 למערכת גיימינג, זו אכן לא החלטה מבריקה, לא רק בגלל הביצועים שלהם (שעדיין מספקים - בדגמים החזקים יותר) אלא בגלל התמחורים הגבוהים מהם הם סובלים.

פורסם
  • מחבר

האווטאר, שים לב להודעות. בהחלט נטען פה שבעצם לא משתלם לי בכלל לשדרג עם המעבד הזה.

לגבי השיקולים שרשמת, השיקול שלי הוא השיקול השני. הסיבה שאני לא אלך על הפיתרון שהתאמת לו היא שלהשתמש בכרטיס המסך גם במחשב הבא ידרוש ממני להשקיע עכשיו בכרטיס מסך הטוב ביותר שיש - וזה בטח ובטח שלא רלוונטי למערכת מחשב שלי.

כך שאני מניח שהפיתרון שלי הוא הפיתרון לשיקול הראשון, וזה גם מה שכיוונתי אליו מתחילת הדיון. שימוש בכרטיס בינוני ומשומש, כאשר בבינוני הכוונה היא לכרטיס הטוב ביותר אך המספיק חלש שייתאים למחיר סביר ולמערכת מחשב ישנה.

אני יודע שאני קצת חופר לכם פה, אבל יש סיבה. בסופו של דבר ככל שאני שואל יותר שאלות ככה עולים יותר נושאים חשובים לדיון, כמו למשל ספק הכח שנאלצתי להחליף, או שבסוף ויתרתי על כרטיסים שכמעט ורכשתי. עזרתם לי פה מאוד - שלא תחשבו שאני מתלונן או משהו. בעיקר אור שלאורך כל הדיון תורם ואני מודה לו מאוד !

לגבי כרטיס ספציפי, אני מוגבל מאוד למה שאני מוצא ביד 2. כרגע יש את שני הכרטיסים המדוברים (570GTX ב-700 ש"ח ו-560GTX ב-500 ש"ח). האם יש על מה ללכת עליהם, אם כן, איזה מהם ייתן לי תמורה טובה יותר למחיר (בהתאם למערכת הישנה שלי), ואם שניהם טובים מדי ויקרים מדי כאשר לא אהנה מהם מדי, אז תגידו ואתן פה כרטיסים פחות טובים שאני מוצא שם.

תודה !

פורסם

אם אתה אכן מתכנן לשדרג בוודאות בשנה הבאה, תלך על ה 570 ותקח איתו למחשב הבא.

אם לא, קח את ה 560. אם כי אני חושב שכן יש אפשרות מעשית בשוק למצוא 6850\5850 בפחות מזה (פתרון שיהיה עדיף).

פורסם
  • מחבר

האמת היא שאני פשוט לא סגור לגבי המחשב החדש.

האם במחשב הנוכחי אני ארגיש הבדל משמעותי בין שני הכרטיסים? (הבדל ששווה 200 ש"ח..)

פורסם

אני חושב שהמעבד שלך יגביל את הביצועים במשחקים לפני שהעוצמה של ה 570 תבוא לידי ביטוי (אזי - המעבד מהווה צוואר בקבוק). כמובן שהדברים האלו לא מוחלטים. אני חושב שיחד עם ה 560 תהיה לך מערכת מאוזנת למדי. בסה"כ הוא כרטיס דיי חזק אחרי הכל...

אני באותה הסירה כמוך. מאוד מתלבט בין לשדרג את ה"רבוע" (מעבד+לוח+זכרון+כרטיס מסך) לבין רק כרטיס מסך. הבעיה היא שאני במצב קשה יותר. המעבד שלי חלש יותר וכרטיס המסך שלי חזק יותר. המערכת שלי דיי מאוזנת, אבל היא כבר חלשה. כנראה שאאלץ בצער רב להחליף הכל.

בגדול הגישה שלי השתנתה בשנים האחרונות מ"אם כבר אז כבר" (כלומר שיש חובה כלשהי להחליף את כל המחשב ביחד) לגישה של "עדיף כרגע להוציא כמה שפחות כסף ולקנות מה שיאפשר לי להנות כרגע ממשחקים בצורה סבבה". הגישה שלי היא בגלל אילוץ פשוט - אין לי הרבה כסף פנוי, כי אני מוציא הכל על שכירות, והמחשב ירד אצלי בסדר העדיפויות בשנים האחרונות. גם ככה אני משחק באיזה 2 משחקים בשנה בצורה רצינית.

פורסם

זה GTX560TI לא ה-GTX560 הרגיל... יש הבדל גדול מאוד, המעבד יגביל את שניהם, לרוב הוא יגביל גם HD6850/HD7770.

פורסם
  • מחבר

מאיפה אתה יודע? ומה ההבדלים ביניהם?

אוף, חח פשוט תגידו איזה מהם הכי משתלם לקנות בהתאם למחיר ולמפרט.. כשההבדל רק 200 ש"ח כל עוד ארגיש הבדלים אולי עדיף לי ללכת על ה-570. אם לא ארגיש בשום הבדל בשל צוואר הבקבוק מהמעבד אלך על ה-560. או שבכלל יש כרטיסים הרבה יותר זולים ועדיין לא ארגיש הבדל.

פורסם

או שבכלל יש כרטיסים הרבה יותר זולים ועדיין לא ארגיש הבדל.

בדיוק... לך על HD6850 או HD7770 (הזול בין השניים. HD6850 קצת יותר חזק).

פורסם
  • מחבר

סבבה, תודה.

נכון לעכשיו אני מוצא שם רק את ה-7770, אך המחיר הוא כמו של ה-560 (500 ש"ח). אני עוד אנסה להוריד את המוכר, אך בהנחה שלא יהיה הבדל במחיר או שהוא יהיה הבדל של עד 100-50 ש"ח - על איזה עדיף ללכת?

פורסם

נעשה את זה הכי פשוט (יכול להיות שאני לא זוכר מה היה במהלך הת'רד...), הכרטיס הוא GTX560 או GTX560TI?

פורסם
  • מחבר

ביררתי הרגע - 560 הרגיל. וחדשה (עריכה: מלשון חדשות, לא מלשון כרטיס חדש..): ייתכן ואפילו הוא יהיה מוכן לרדת קצת במחיר (נגיד 450).

מה המשמעות? מה ההבדלים בין שני הגרסאות?

פורסם

לא מעט ה-560TI שווה ערך ל-6950, לאומת זאת ה-560 הרגיל קצת יותר חלש מ-6870. ההבדל בינו לבין 570 גדול מאוד.

פורסם
  • מחבר

אז מה אתה אומר? 560 ב-450 ש"ח בערך או 7770 בתג מחיר דומה (אולי טיפה זול יותר) ?

כמובן שיש לקחת בחשבון את כל הסיפור של צוואר הבקבוק אצלי.

פורסם

מן הסתם ה-560 חזק יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים