עבור לתוכן

דיון על הסדרה מפונקים

Featured Replies

פורסם

תשמע, מישהו שההורים משלמים לו על הדירה, מבחינתי לא שונה בהרבה מפרזיט שחי בבית ושואב מההורים.

הרי כל הקטע זה להסתמך כלכלית על עצמך וזהו, חכמה גדולה באמת לשכור דירה בת"א וההורים משלמים עליה.

יש לי זוג חברים שהשכיר דירה לתקפה קצרה בת"א, אז אחת הדיירות שלחה את ההורים לשלם ולחתום על החוזה,

אפילו לא נכחה במקום. מה, זה לא ילד פרזיט רק כי הוא לא חי בנכס של ההורים? מגוחך.

• תגובות 94
  • צפיות 7.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

קשה לי לקחת אותה ברצינות. נראה יותר מדי ממוסחר וכמו המקבילה של "היפה והחנון".

זאת תוכנית בידורית גרידא. לא ממש קונה את ה"התפארות" המוחצנת שלהם... נשמע מבויים. דוקו רציני בנושא היה יותר מעניין.

ביפן ישנה תופעה מוקצנת יותר ונפוצה (כ-3.6 מיליון איש) בשם Hikikomori.

מדובר בצעירים בשנות העשרים והשלושים שמתבודדים בחדרם במשך מס' שנים רב עם קשר חיצוני מינימלי ביותר.

יש בין המקרים מן הבסיס המשותף.

למידע נוסף:

Hikikomori (2004 documentary) [Part 1/2]

Hikikomori (2004 documentary) [Part 2/2]

פורסם
  • מחבר

נסה לקרוא שוב את מה שכתבתי לא הצלחת להבין אותי. לא התכוונתי בכלל לעניין הפרזיטיות.

אני התכוונתי שבשביל העצמאות שלהם "הצעד הראשון" יהיה עדיף להם לגור לבד וההורים יעזרו להם כלכלית רק בהתחלה לתקופת זמן מוגבלת שתקבע על-ידם מראש.

לפחות שיחיו ויתנהגו כעצמאיים. אם עושים בשבילם הכל, אז איזו סיבה תהיה להם לצאת לעבוד ולעזוב את הבית? קודם כל שילמדו להסתדר לבד.

פורסם

גם נכון.

למרות שאני גם הייתי ילד יחסית מפונק(גם לי היו מכבסים, מבשלים ומנקים), אבל יצאתי מהבית ואני מסתדר לבד בלי בעיות מיוחדות.

השילוב הבעייתי שם, שהם גרים בבית של ההורים + הם כושלים + אין להם שום שאיפות.

שאלו את הספר "איפה אתה רואה את עצמך בעוד 10 שנים?" - "שיהיו לי ילדים".

שום דבר לגבי קריירה או שגשוג אישי, פאק, תגיד מצידי שאתה ממלא חיש גד כל יום ואתה תזכה any day now.

מה שאמר הבחור שאמא שלו עושה לו פדיקור, שאנשים מעבירים עליו ביקורת כי הם מקנאים בו,

אני בהחלט מקנא בהם. לא במצב, אלא בשלוות הנפש הזאת, שהוא חי כמו פרזיט חסר שאיפות והוא בסדר עם זה לחלוטין.

פורסם
  • מחבר

אני במצב שלהם (פחות 6 שנים)

ואני בכלל לא מקנא בהם או שואף להשאר במצב הזה בטווח הארוך.

לא לכולם יש שאיפות ארוכות טווח (או שאיפות בכלל) ולדעתי זה בסדר. לדעתך, לכולם צריכה להיות איזו שאיפה עילאית שאם היא לא קיימת אז משהו לא בסדר איתם?

הבעיה טמונה בכך שהם מתעלקים על ההורים שלהם ולא רואים בזה בעיה.

לדעתי, המצב וההתנהגות שלהם יכול להיות נחמד אולי למס' חודשים גג. אח"כ לדעתי, מדובר בחיים חסרי תכלית ומטרה.

פורסם

nat

ההבדל בין המפגרים האלה ליפנים שביפן זה קורה בעקבות לחץ אדיר. הם מנסים להצליח שם וכאשר הלימודים לא מצליחים הם פשוט פורשים מהחברה ומסתגרים בחדר. לפעמים במשך שנים.

פורסם

ראיתי את התוכנית, מה אני אגיד- זוועה!

האנשים שם חיים יותר מדי במשפט הישראלי של- "מגיע לי!".

ההוא שאמא שלו מגישה לו אוכל למיטה והכל, טוב שלא!? אוכל לו ומתפנן לו בסבבה, מגיע מתי שמתחשק לו לעבודה כשקליינטיות מחכות לתור שלהן... בזיון של דבר...

הדבר הכי הגיוני אולי שנאמר זה מה שאורית פוקס אמרה על המחיה לבד, שזה "מפחיד ולא כיף". מעבר לכך לחיים בשותפות יש יתרונות רבים, בעיקר בתחום האוכל, כי לבשל לאדם בודד זה לא משתלם כלכלית, לעומת לבשל לזוג או יותר.

אני מקווה שינערו טוב שם את האנשים ויבינו שהחיים הם לא פלסטיק... :bash:

אגב, שמתם לב שלבחור ההומו שם יש 200 קעקועים של חברות שונות? לגו, פולקסוואגן וכד'? מה נהיה? :kopfpatsch:

פורסם

אני במצב שלהם (פחות 6 שנים)

ואני בכלל לא מקנא בהם או שואף להשאר במצב הזה בטווח הארוך.

לא לכולם יש שאיפות ארוכות טווח (או שאיפות בכלל) ולדעתי זה בסדר. לדעתך, לכולם צריכה להיות איזו שאיפה עילאית שאם היא לא קיימת אז משהו לא בסדר איתם?

הבעיה טמונה בכך שהם מתעלקים על ההורים שלהם ולא רואים בזה בעיה.

לדעתי, המצב וההתנהגות שלהם יכול להיות נחמד אולי למס' חודשים גג. אח"כ לדעתי, מדובר בחיים חסרי תכלית ומטרה.

לא אמרתי שלכולם צריכה להיות שאיפה עילאית ושאיפות באופן כללי + נסיונות לממש שאיפות אלה, אמרתי שאם לי לא היו לי את הנ"ל, הייתי מתחרפן.

לא הייתי יכול לחיות עם זה בשלווה כפי שחיים האנשים האלה ולא הייתי יכול לחיות בשלווה עם זה שאני מנצל את ההורים שלי.

ראיתי את התוכנית, מה אני אגיד- זוועה!

האנשים שם חיים יותר מדי במשפט הישראלי של- "מגיע לי!".

ההוא שאמא שלו מגישה לו אוכל למיטה והכל, טוב שלא!? אוכל לו ומתפנן לו בסבבה, מגיע מתי שמתחשק לו לעבודה כשקליינטיות מחכות לתור שלהן... בזיון של דבר...

הדבר הכי הגיוני אולי שנאמר זה מה שאורית פוקס אמרה על המחיה לבד, שזה "מפחיד ולא כיף". מעבר לכך לחיים בשותפות יש יתרונות רבים, בעיקר בתחום האוכל, כי לבשל לאדם בודד זה לא משתלם כלכלית, לעומת לבשל לזוג או יותר.

אני מקווה שינערו טוב שם את האנשים ויבינו שהחיים הם לא פלסטיק... :bash:

אגב, שמתם לב שלבחור ההומו שם יש 200 קעקועים של חברות שונות? לגו, פולקסוואגן וכד'? מה נהיה? :kopfpatsch:

אני גר לבד ללא שותפים, מעדיף את זה על לגור עם ההורים.

ונכון, זה לא משתלם כלכלית בכלל. אבל כן משתלם לבריאות הנפש :)

והכי חשוב, שאני לא צריך לדאוג בכל העניין הזה של להביא בחורות הביתה

ויש גם את העניין של איך בנות מסתכלות עליך אם אתה עדיין בגיל שמתקרב ל-30 גר עם ההורים שלך.

פורסם

אנשים האלה מסכנים. אין להם ידע וכישורים, אין להם מוסר עבודה, אין להם סיבולת. מבחינת פוטנציאל התפרנסות הם נמצאים ברמה של ילד בן 16. במיוחד הבחור מאשדוד. ידיים שלו בעובי של הרגליים שלי והוא עובד במשרה חלקית במתנ"ס. אחד כזה יכול להרוויח 10K+ בשיפוצים. מדובר באנשים עם בעיה מאוד קשה והתוכנית לא תטפל בהם כי המטרה היחידה שלה זה לבדר.

פורסם
  • מחבר

וחבל שכך... הם מבזבזים את זמנם בתוכנית ריאליטי במקום ללכת לטיפול פסיכולוגי/לנסות לשנות את המצב.

פורסם

ועל התוכנית הזאת הם מרוויחים את מה שאתה ואני עושים בחודש...

פורסם

צריך להרוג את האנשים האלו. חבל על החמצן שהם מבזבזים.

פורסם
  • מחבר

היום שידרו את החלק השני והאחרון. לא היה יותר מדי מעניין.

חלק מהמשתתפים עזבו את הבית.

פורסם

אף אחד לא עזב תבית, והתכנית גם לא תעזור להם באמת...

בעיות לא פותרים מול המצלמה.

יש להם בעיות יותר עמוקות מלקום בצהריים או לגמור תכסף על מסעדות וקממבר.

פורסם

בבקשה שמישהו יכתוב תמצית של מה שקרה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים