עבור לתוכן

איפה קונים Isopropyl 99%?

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לנקות את הפלאפון שלי (גלקסי S2 ) מנזקי מים - קורוזיה וכו'... שמעתי שהרבה אנשים משתמשים בחומר הזה לניקוי כרטיסי אלקטרוניקה..

מישהו יודע איפה משיגים את החומר ??? ? או אם מישהו מכיר חומר שיעשה את העבודה בצורה דומה זה יהיה מצויין...

זה הנוזל באמאזון http://www.amazon.com/Swan-Alcohol-99%25-Isopropyl-Pint/dp/B001B5JT8C/ref=sr_1_1?s=hpc&ie=UTF8&qid=1348425760&sr=1-1&keywords=IPA

פורסם

בבתי מרקחת לא תשיג יותר מ 70% וזה בגלל הגבלות של משרד הבריאות. בכל מקרה, לא הייתי מנקה סלולרי עם חומר כזה. אפילו ספריי חלונות כחול על מטלית ללא סיבים מספיק לחלוטין.

אם אתה מתעקש לנקות עם אלכוהול הייתי מדלל אותו במים מזוקקים קודם.

פורסם
  • מחבר

וואלה ספריי חלונות? ( הכוונה לנקות רכיבים הפנימיים של הפלאפון כשהוא מפורק לגורמים), האם הספריי לא מכיל חומרים מוליכים שעלולים להזיק למעגלים של המכשיר?

בכל מקרה חשבתי שהיתרון של אלכוהול בריכוז גבוה שהוא נדיף ואינו מוליך...

יש מצב אתה מפרט למה כדאי לדלל אלכוהול עם מים מזוקקים? ולאיזה אלכוהול התכוונת ? 70%?

פורסם

ממש לא לנקות רכיבים אלקטרוניים עם ספריי חלונות.

קיימים חומרי ניקוי רבים לרכיבים אלקטרוניים, המתאימים לצרכים שונים. לניקוי סטנדרטי אכן משתמשים באיזופרופיל אלכוהול (IPA, איזופרופנול), כמו גם אתנול ומתנול (רעיל מאוד ונמנעים משימוש בו).

את החומר תוכל למצוא בחברות כימיקלים, לדוגמה: גדות, Sigma Aldrich, חן שמואל כימיקלים.

פורסם

לא להתקרב לספריי חלונות - יעשה רק נזק.

בהחלט IPA 99% עושה עבודה מצויינת וזה מה שעושים גם בשלבי הייצור בחלק מהמקומות (ניקוי Flux אחרי הלחמה).

כתבתי כבר בעבר פה בפורום איפה ניתן למצוא בארץ:

אני קונה את האלכוהול בבקבוקים של ליטר בחנות כימיקלים על דרך מנחם בגין 42 בת"א (קרוב למגדל לוינשטיין).

לטבול מברשת שיניים ישנה באלכוהול ולצחצח טוב טוב את הלוח מספר פעמים (מומלץ לפחות 3 "סיבובים").

לאחר מכן לשטוף במי ברז - להעביר עוד נגלה של IPA ולשטוף שוב במים. לספוג במגבת שלא משאירה סיבים (לא צריך לנגב, אלא רק לעטוף) ואח"כ לשים בשמש כמה שעות לייבוש / כמה עשרות דקות בתנור בחום נמוך (60 מעלות).

פורסם

1. לא הייתי ממליץ לשטוף במי ברז. יונים מהמים עשויים לשקוע על הרכיבים. אם יש צורך בשטיפה במים, אז שיהיו מזוקקים (Distilled) או לפחות נטולי יונים (DI-Deionized). אני לא נתקלתי כמעט בצורך לנקות רכיבים אלקטרוניים עם מים. ברכיבים רגישים הדורשים ניקיון מיוחד משתמשים במוצרים יעודיים (למשל Solkleen 141b).

2. לא להשתמש במברשת שיניים ישנה אלא בחדשה, מחשש לשאריות משחה עליה.

3. לשים בשמש לייבוש - לא. קרינת UV עלולה להרוס פולימרים שמרכיבים את גוף הכרטיס ו/או רכיבים נוספים. בתנור - אפשרי, אבל לבדוק שהכרטיס עמיד בטמפ' שאתה שם.

פותח הדיון - למה בכלל אתה רוצה לבצע את הניקוי הזה? מוצרים אלקטרוניים בדר"כ יוצאים מהמפעל עם הגנה נגד קורוזיה (למשל לכות למיניהן). אלא אם כן יש סיבה מיוחדת, אתה לא צריך להתערב בתהליך הזה. גם במקרה של התפתחות קורוזיה, הניקוי ב-IPA לא יסיר את הקורוזיה, הוא רק ינקה את הכרטיס ממזהמים מסוימים (שאמנם עשויים לעודד התפתחות קורוזיה). בכל אופן, כדאי שתבדוק אילו ציפויים יש על הרכיבים במכשיר לפני שאתה מנקה אותו.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה לכל העונים...

אני מעוניין לבצע את הניקוי מאחר ונשפך לי תה על המסך לא כמות גדולה אבל עדיין רוב המסך נרטב... תחילה הכל היה בסדר ייבשתי וניקיתי את המסך..

אחרי כמה ימים הפלאפון התחיל לעשות בעיות בחיבור הusb כמו - הודעה : "התקן usb לא זוהה" או אייקון בפלא שמראה על חיבור usb למרות שלא היה מחובר.. הסוללה התחילה להטעין את עצמה וכל מיני תקלות כאלו... רציתי לנסות ניקוי לפני שאני לוקח את הפלאפון למעבדה או מחליף לו את הכרטיס usb..

פורסם

אני הבנתי שאתה מדבר על ניקוי חיצוני כלומר של פלסטיק. אם מדובר בניקוי פנימי, אז כן החומרים פה יעזרו יותר. יש גם ספריי שאפשר להשיג בכל חנות אלקטרוניקה.

פורסם

קורוזיה לא ניתן לנקות אלא רק להחליף רכיבים (רכיב בודד אם אתה יודע איזה ויש לך את הכלים, או כל הלוח). את זה רצוי מאוד למנוע ולכן לא לתת למים להישאר בפנים - אם הפלאפון נרטב יש לפרק - לפרק ממש להוציא לוח, מסך, כל החלקיפ הפנימיים החוצה לא סתם להוריד מכסים - ולייבש אותו כשהוא מפורק

מה שיכול לגרום לדברים כאלה חוץ מקורוזיה (שכאמור לא ניתנת לניקוי אלא רק לתיקון על ידיי החלפת חלקים) זה קצר בגלל דברים (כמו תה...) שהתייבשו על המוליכים ומקצרים אותם

את זה ניתן לנקות אם כמה חומרים שונים + מברשת שיניים. החומרים הם :

ספריי מגעים - שניתן למצוא בחנויות אלקטרוניקה

ספריי ניקוי על בסיס אתנול ( = אלכוהול....) + קצף - כמו "מג'יק" של סאסא-טק או דומה (אגב יצא לי לנקות דברים ממש "אבודים" אם המג'יק הזה - מוריד את הלכלוך הכי דביק שיש כמו כלום)

אלכוהול - אפילו וודקה יכולה לנקות לא רע הרבה דברים, מה שכן יש בו מים (אלא אם זה אלכוהול 100% נקי) לכן אם לא מייבשים אותו כמו שצריך הוא יכול גם להוסיף קורוזיה. אגב תבדוק בסופר אם יש בקבוקים של אלכוהול בריכוז גבוה, פעם היה 95% יכול להיות שעדיין יש

ממיס על בסיס פראפין - חומר ניקוי מעגלים יעיל ביותר - יש במקומות שמצתעסקים בצורה מקצועית אם אלקטרוניקה, אם במקרה אתה מכיר מקום כזה תחפש את המיכל שנראה כמו בתמונה - המיכל הזה בדרך כלל משמש לממיס, אבל יש מקומות שמשתמשים איתו לפלאקס (תוסף הלחמה - לא מה שאתה צריך) ולכן תשאל

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

תודה רבה על המידע... :xyxthumbs: בסופו של דבר קניתי IPA 99.5% אצל חברת חן-שמואל כימיקלים, בקבוק של ליטר עולה 39 ש"ח כולל מע"מ..

מקווה שהניקוי יעזור

פורסם

לפני השימוש קרא את גיליון הבטיחות של החומר (MSDS) ושים לב להערות שנכתבו בדיון בנוגע לניקוי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים