עבור לתוכן

מכונה לאייס קפה.

Featured Replies

פורסם

אני לא יודע על מה כל ההמולה פה סביב אייס קפה, אבל רוב המקומות שאני מכיר וגם יצא לי לעבוד בהם בעבר מייצרים את האייסקפה שלהם באופן הבא- יחס אבקה וחלב במידה X, לערבב עם מקציף ידני בקערה ולשפוך למכונת ברד שמקפיאה את הברד כל הזמן ובו זמנית גם מניע אותו ולכן לא באמת נוצר גוש קרח, כי חלקיקי הקרח לא מצליחים להתאחות ונוצר- ברד! :yelclap:

במכונות האלה יש סוויצ'ים של משחק על מידת ההנעה ומידת ההקפאה, ככה שאפשר לקבוע כמה דליל/אייסי, האייס יצא.

בואו ואשתף אתכם במתכון שאני אישית אוהב לעשות בקיץ ויוצא תמיד מצוין ומרענן-

לקחת כוס פלסטיק גדולה/ מיכל ולשים בו חצי ליטר חלב ולהקפיא.

אחריי שסיים לקפוא להוציא מהפריזר ולהתחיל לחתוך חצי מנגו (זה יוצא בגודל של כדור טניס בערך), את המנגו הזה לזרוק לבלנדר, אפשר להוסיף אליו עוד פירות קייציים אקזוטים לפי הטעם, ענבים, אבטיח, מלון, אננס וכד'.

אל המנגו מוסיפים כ-100-200 מ"ל חלב, זה מגיע למצב בו החלב מכסה בערך את קו המנגו. את אלו מערבלים בבלנדר עד שזה נהפך לנוזל סמיך. מוסיפים כעת כפית תמצית וניל שנותנת ריח ובעצם זה "סוד" המתכון. כמובן שמוסיפים סוכר לפי הטעם, 2 כפות מספיק.

עכשיו מגיע "האקשן", מוסיפים את הגוש חלב. לפעמים הוא לא יצא בקלות מהכוס/כלי ולכן יש לשים אותו קצת מתחת לברז במים חמים. אחריי שהוא יצא החוצה זורקים אותו לבלנדר ושמים על המהירות הכי מהירה או קטישת קרח אם יש לכם בבלנדר פונקציה כזו. מריצים את הבלנדר עד שכל האייס נהיה אחיד ובהצלחה, למזוג לכוסות!

אני בדר"כ מכין לי כוס פיינט של הSMOOTHY הזה וזה מרענן את הקיץ בימים החמים.

דגשים:

יש לציין למי שיש לו בלנדר עצבני יכול להכין את הכל במקפיא ולא צריך להכין קודם חלק מהSMOOTHY כנוזל לפני שהוא מכין את הקרח. לזרוק הכל קפוא לבלנדר ובהצלחה! המרקם יהיה יותר אייסי אם זה המרקם שאתם מחפשים.

הדבר השני הוא שחשוב לקלף את הפירות שאתם שמים בפנים. כמובן שענבים אין צורך לקלף... ;) אחרת אם לא מקלפים, נוצרים גרגרים קטנים ומעצבנים שלא נעימים בעת השתיה וגם מכוערים בעין.

תהנו! :xyxthumbs:

נ.ב-

אם יהיה רצון, אני אצרף תמונה בהמשך...

• תגובות 63
  • צפיות 5.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

^

א) הטרחה ניראת רבה מדי

ב) לא הבנתי מה יוצא פרוזןמילקשייק?

פורסם

מדובר על 5 דקות עבודה בכולל, 10 אם לוקח לך הרבה זמן לחתוך מנגו.

יוצא משקה שאני אוהב לכנות בהגייה לועזית- "סמוזי". זה במרקם כמו מילקשייק ואייס יוצא. כמובן שאם הבלדר שלי היה כותש הייתי שם הכל בגוש קפוא והיה יוצא אייס.

התהליך עבודה המדורג פשוט מונע מהבלנדר לטחון על "יבש", כי אחרת הכל בגושים ואין לו בסיס לערבול כל התכולה. לכן קודם הנוזל ואז מוסיפים את הגוש חלב קפוא.

אני מבטיח שזה יוצא מדהים! ;)

היתרון של בלנדר כותש הוא שהלהב שלו היא עולה ויורדת תוך כדי, כך שלא נוצר מצב שהתכולה נתקעת ואתה טוחן על "יבש". אישית אין לי כזה בבית, אבל מנסיון עבר באחת העבודות שעבדתי בהן, זה פשוט מפלצת שמשפרת את העבודה! :) (כמו מעבד I7 בעולם הבלנדרים!)

"החסרון" היחיד של המתכון הזה הוא שצריך להכין את הגוש חלב מבעוד מועד בטווח של בערך 4 שעות (משך הזמן בערך שלוקח לחצי ליטר חלב לקפוא).

פורסם
  • מחבר

אם אנחנו כבר מדברים על בלנדרים.

אני אשמח לקבל המלצה לבלנדר כותש קרח עד 300 ש"ח.

פורסם

מחיפוש מינימלי מצאתי את זה:

http://news.consumerreports.org/appliances/2011/08/video-how-consumer-reports-tests-blenders.html

http://www.consumerreports.org/cro/appliances/kitchen-appliances/blenders/blender-ratings/models/overview/ninja-master-prep-professional-qb1004-99042234.htm

עכשיו שאני קורא את התגובות נראה שיש חלק פלסטיק שנשחק עם הזמן ומחייב החלפה בזבזנית של חלק יקר יותר.

אחד המגיבים טען שעבר ל:

Vitamix

פורסם

אם אנחנו כבר מדברים על בלנדרים.

אני אשמח לקבל המלצה לבלנדר כותש קרח עד 300 ש"ח.

בלנדר כותש קרח לא יעזור לך.

יש לי של קיטשן אייד.

כל הבלנדרים לא כותשים בצורה אחידה - שזה מה שאתה מחפש לאייסקפה שלך.

מה שלמטה נכתש כבר לשלג ולמעלה עוד יש חתיכות.

במקום זה - יש כותש קרח ידני לברים. אמור להיות דיי זול. זה עובד כמו פומפיה סיבובית - לכן המרקם יצא אחיד.

נשמע נחמד הלהקפיא קוביות קפה ולכתוש אותן - אני אנסה מתישהו ואדווח.

אבל זה לא ישים על בסיס קבוע. אולי שטנץ לאירועים...

פורסם

בלנדר עם סכין אחת בתחתית עושה סלט למטה, ודוחפת את החלקים הגדולים למעלה.

כדי לקבל מרקם אחיד צריך להפעיל הרבה זמן ולכתוש עד אבק.

בלנדר עם צילינדר עליו כמה סכינים לאורך המיכל אפשר להשיג תוצאות מהירות ואחידות יותר.

blender_Ninja_Master_Prep_Professional_QB1004.jpg

בקיצור הכל תלוי בסכין.

פורסם

או כזה

פורסם
  • מחבר

^למה יש לי הרגשה שהדבר הזה יתקלקל מהר?

מה לגבי ה-Electric Ice crusher האלה? שווים משהו לדעתכם? או ששכבו יותר מדי זמן בברים של Clint eastwood?

פורסם

בלנדר עם צילינדר עליו כמה סכינים לאורך המיכל אפשר להשיג תוצאות מהירות ואחידות יותר.

blender_Ninja_Master_Prep_Professional_QB1004.jpg

בקיצור הכל תלוי בסכין.

זה יודע לקבל קרח ?

נראה מאוד מאוד שביר. קרח הוא מאוד אברסיבי.

מה לגבי ה-Electric Ice crusher האלה? שווים משהו לדעתכם? או ששכבו יותר מדי זמן בברים של Clint eastwood?

אם זה מגרד קרח, (http://www.ebay.com/itm/PAMPERED-CHEF-ICE-CRUSHER-GREAT-FOR-SNOW-CONES-MARGARITAS-/271056622014?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f1c3bd1be)

אז כן זה מה שאתה צריך.

לא ברור מהתמונות מה המנגנון.

אבל שמע - אם אתה כבר מוכן לשים כסף בשביל זה - למה לא לקנות את הדבר האמיתי ? הרי כל דבר אחר סתם יאכזב.

סע ליפו לשדרת מוצרי החשמל למסעדות, תמצא אחד קטן כזה שעושה ברד באמת. אולי אפילו משומש אם יש בעיית מזומן.

פורסם

או תבנה אחד :smile1:

מודינג של מארז עם מכונת ברד שמקררת את המעבד :yelclap:

פורסם
  • מחבר

^מתקן ממש מדליק...

אני לא רוצה להשקיע יותר מ- 300 ש"ח בשביל זה. כי בסופו של דבר יכול להיות שזה יעמוד במטבח כמו אבן שאין לה הופכין.

אולי עדיף כבר בלנדר כותש קרח אני לא פדנט.

פורסם

זה יודע לקבל קרח ?

נראה מאוד מאוד שביר. קרח הוא מאוד אברסיבי.

לא יודע.

מצאתי את זה בחפוש מהיר.

מוצר זול מפלסטיק שאנשים היו מרוצים מהביצועים שלו.

עד שחלק מסוים התקלקל ולא ניתן היה להחליפו בגלל תכנון לא מודלרי או משהו בסגנון.

אחד מהמגיבים אמר שנמאס לו והוא עבר למוצר יקר של חברה שעושה בלנדרים יקרים חזקים ומקצועיים.

כנראה שמוצר זול יעשה את העבודה לפחות כמה חודשים.

אם אין בו שימוש תדיר אולי גם יחזיק יותר.

הבאתי את התמונה כדי להדגים את הצילינדר מרובה הסכינים שכותש באופן שווה לאורך המיכל.

קרח באמת אחד החומרים הקשים לבלנדר לכתוש.

אחרי הכל מדובר על חומר קשה מאוד שצורתו(קוביה) לא קלה לריסוק.

אני מניח שאפשר להקל על הכתישה עם שימוש בקוביות קרח קטנות ומעוגלות.

מהסוג שיוצא מזה:

Harold-Import-160014-Lekue-Ice-cube-Tray-Round.jpg

פורסם

אני רואה שהמרגריטויל נסגרות ב 72-110 דולר..

כי בסופו של דבר יכול להיות שזה יעמוד במטבח כמו אבן שאין לה הופכין.

סביר להניח שתכין כאלה אחת בחודש ? וגם זה בוא נאמר הגזמה לחיוב ?

כלכלי זה לא. עדיף לך להמשיך לקנות בארומה.

אם אתה קונה "כי בא לך" - שזו סיבה מספיק טובה מבחינתי - עדיף לא להתפתות לקנות זבל שתזרוק יום אחרי.

אז-

בגלל שסביר שלא תכין הרבה, ושאתה לא רוצה להוציא הרבה כסף - אני חוזר להמלצה על גורס ידני.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים