עבור לתוכן

עזרה בבחירת מקלדת למטרות גיימינג בעיקר, נוחות חשובה.

Featured Replies

פורסם

שלום חברי היקרים, ברשותי מקלדת ישנה של מיקרוסופט (microsoft office keyboard) כבר בת כמעט 7 ולדעתי זה הזמן להחליף. זה לא שאני לא אוהב אותה, פשוט הטבע מכריח אותי: היא מאוד מלוכלכת (צהובה במקום לבנה) המקשים מלוכלכים ולא נדבר על מה שקורה מתחתם - האבולוציה מתחילה מחדש. בלי קשר לאלו, המקלדת נוטה להיתקע, מקשים לא נקלטים לפעמים והרולאובר שלה נוראי (תחשבו על סשן סוער של BF שננעל עליך מטוס אוייב ואתה לא יכול להפעיל נורי הטעייה :-\ ).

מה אני מחפש? מקלדת גיימינג (העדפה למכנית) שתהיה נוחה גם להקלדה אבל גם לגיימינג (בעיקר). כבר עיינתי רבות בריכוז המידע של המקלדות המכניות, זה לא חידש לי הרבה.

התקציב - עד 420 ש"ח אם אפשרות פזילה ל-460. עד 250 אפשר טיפונת יותר.

אני בעיקר מתעניין ב-K60 של קורסאיר, אשמח לחוות דעת עליה. מתלבט בין הרייזר ארקטוסה (?) לבין המייקרוסופט X4. איך הן? האם יש עוד מקלדות בתקציב אשר הינן איכותיות?

לא חייב שתהיה חריטה בעברית, זה יהיה נחמד אם כן.

פורסם

יש לך את ה-Razer BlackWidow ב-399 ש"ח באייבורי כולל חריטה בעברית.

לדעתי זו מקלדת מכנית מצויינת ונוחה מאוד גם להקלדה וגם למשחקים.

עריכה: יש פה באתר ביקורת על ה-Corsair K60.

פורסם
  • מחבר

הבעיה בבלאקווידוו היא הסוויצ'ים הכחולים, אני לא רוצה להעיר את הבית בסשן גיימינג מאוחר והבנתי גם שהסווצ'ים הכחולים לא מתאימים ממש לגיימינג כי הם קליקיים וקשה ללחוץ עליהם מהר כשצריך (כמו QQQ במשחקים מסויימים)

הביקורת על ה-K60 הפחידה אותי קצת, כתוב שהמשענת לא נוחה והמקלדת מרגישה לא איכותית.

יש הצעות, דעות נוספות?

יש מישהו פה המחזיק ברשותו K60 ויכול לספר על חווית השימוש?

פורסם

אני מתקשה לראות הצדקה להוציא סכומים כאלה על מקלדת, אלא אם יש צרכים מיוחדים.

מה הדרישות הספציפיות שלך ממקלדת לטובת המשחקים? מקשי מקרו? לחיצה בו-זמנית על מקשים רבים? אם כן - כמה?

פורסם
  • מחבר

לחיצה בו - זמנית על מקשים רבים.

העמידות היא חשובה, אני לא מחליף מקלדות כמו גרביים.

מדוע אתה חושב שזה מיותר? הצעות זולות יותר יתקבלו בברכה

כמה מקשים? לפחות W עם A או D, שיפט, X, Z E, R וטאב ולפעמים אפילו יותר.

פורסם

אני אף פעם לא השקעתי יותר מ 50-60 ש"ח במקלדת. אם אתה גיימר, אז באמת חובה לקנות עכבר טוב. מקלדת זה מיותר. יש לי TEAC פשוט שעלה לי 35 ש"ח והוא איתי כבר שנתיים ולא מראה שום סימנים גסיסה. אפשר לקנות מקלדת איכותית יותר של LOGITECH או MICROSOFT שיהיו איכותיות ויעבדו כמו שצריך לאורך זמן.

פורסם
  • מחבר

יש לי כבר עכבר טוב, אני צריך מקלדת.

אני צריך מקלדת איכותית (עדיף מכאנית) שתהיה נוחה עם רולאובר סביר ושתהיה נוחה.

זהו.

אפשר גם מהחנות NCIX בקנדה אם ממש יש משהו שאין בארץ או לא משתלם בארץ.

פורסם

כמה מקשים? לפחות W עם A או D, שיפט, X, Z E, R וטאב ולפעמים אפילו יותר.

או שלא הבנתי אותך, או שיש לך הרבה יותר מידי אצבעות ביד שמאל... :P

אני אף פעם לא השקעתי יותר מ 50-60 ש"ח במקלדת. אם אתה גיימר, אז באמת חובה לקנות עכבר טוב. מקלדת זה מיותר.

זה ממש לא נכון שזה מיותר. בעיקר בגלל ריבוי הלחיצות. יש מקלדות כל-כך דפוקות שאפילו shift + קדימה + הצידה לא יעבדו לך ביחד.

השאלה היא כמה בפועל צריך. במשחקי אקשן וFPS שונים מצאתי שגם מקלדות עם rollover מוגבל (נגיד עד 6 מקשים) הן מספקות. אבל נניח שאתה מהמוזרים שרוצה לשחק משחקי מכות במקלדת (ועוד עם שני שחקנים) - אז באמת כל דבר חוץ מNKRO מלא יגביל אותך.

פורסם

אולי גישה מעט שונה?

http://goo.gl/ZtrtI

פורסם
  • מחבר

זה נשמע מוזר, אבל שאני משחק ומעביר את האצבע מהשיפט ל-x אז הוא פשוט לא מגיב!

אני לא מבקש nkro למרות שה-7G של סטילסיריאס מציעה את זה (PS/2) והיא נראית נוחה (משענת עצומה ליד) אך היא מבחינת איכות? היא עולה 120 דולר.

עוד מקלדת שאין בארץ והתעניינתי בה היא המיוניקס זיבל 60, היא נראית נוחה, יש לה תאורה והאב USB והיא מראית מגניבה למדי ועמידה במיוחד. איך היא?

דרך אגב, אם אני אבצע רכישה מחו"ל אפשר להכניס גם את ה-K90 שעולה בערך כמו שה-K60 עולה בארץ. בביקורת של האת היא יצאה טוב יותר ונרה שהמשענת שלה איכותית יותר, יש לה כפתורי מאקרו, ותאורה והיא מגניבה כזאת.

אז מחו"ל (קנדה) יש משהו טוב יותר? אני יודע ש-filco טובים אבל הם כ"כ יקרים ואם כל הכבוד למקלדות שלהם אפילו אין להם משענת ליד או תאורה והן עולות המון.

פורסם

השאלה היא כמה בפועל צריך. במשחקי אקשן וFPS שונים מצאתי שגם מקלדות עם rollover מוגבל (נגיד עד 6 מקשים) הן מספקות. אבל נניח שאתה מהמוזרים שרוצה לשחק משחקי מכות במקלדת (ועוד עם שני שחקנים) - אז באמת כל דבר חוץ מNKRO מלא יגביל אותך.

אני משחק לרוב FPS, לכן אפילו מקלדת פשוטה ועלובה סיפקה אותי. אבל פעם ניסיתי לשחק STREET FIGHTER 4 ופשוט זה היה סיוט, DARKSIDERS גם היה קשה מאוד לשחק. אבל למשחקים כאלה אין צורך לקנות מקלדת שעולה 400 ש"ח. עדיף controller שעולה 200 ש"ח ומתאים אידאלי למשחקים כאלה.

בכל מקרה יש בפורום עכשיו התארגנות לקנייה קבוצתית של מקלדת מכנית. אני ממליץ לפותח הדיון להירשם לשם

פורסם
  • מחבר

הסתכלתי על הדיון הזה, אין שם עדיין הסכמה על דגם אחד, וחוץ מזה אני חושב שאקנה בחו"ל.

הנה האפשרויות:

בארץ:

razer Blackwidow

Corsair K60

בקנדה (NCIX):

razer blackwidow ultimate http://ncix.com/products/?sku=64049&vpn=RZ03-00381700-R3M1&manufacture=Razer&promoid=1360

Mionix Zibal 60 http://ncix.com/products/?sku=60648&vpn=ZIBAL-60-US&manufacture=Mionix&promoid=1265

Corsair Vengence K90: http://ncix.com/products/?sku=64131&vpn=CH-9000003-NA&manufacture=Corsair&promoid=1360

Steelseries 7G: http://ncix.com/products/?sku=27398&vpn=64022&manufacture=Steelseries&promoid=1360

אחר, פה הרשימה של המקלדות המכניות: http://ncix.com/products/index.php?minorcatid=101&subminorcatid=1065

פורסם

אני משחק לרוב FPS, לכן אפילו מקלדת פשוטה ועלובה סיפקה אותי.

תלוי בסיבוכיות של הFPS וברמת המשחק שאתה שואף אליה. מקלדות מתוחכמות מאפשרות לך "לרמות" באמצעות קינפוג של מקשי מקרו. למרות שבעיקר זה שימושי בRTS.

אבל פעם ניסיתי לשחק STREET FIGHTER 4 ופשוט זה היה סיוט, DARKSIDERS גם היה קשה מאוד לשחק. אבל למשחקים כאלה אין צורך לקנות מקלדת שעולה 400 ש"ח. עדיף controller שעולה 200 ש"ח ומתאים אידאלי למשחקים כאלה.

בגדול מסכים איתך. למרות שמקלדת טובה עם rollover סביר, אפילו שאינו NKRO (שעדיין תעלה פחות מ400 שקלים וגם פחות מ200) תהיה מספיקה לחלק גדול מהמשחקים לשחקן בודד. אך גיימפאד יהיה עדיף (גם למשחקי מרוצים אגב, גיימפאד/הגה אנלוגי עדיפים).

פורסם
  • מחבר

האם מישהו התנסה עם ה-K90? מה עם ה-7G? Zibal 60?

אני לא צריך גיימפאד, המקלדת של מתפקדת לא טוב, ואני צריך חדשה.

האם מישהו יכול לענות על שאלותי?

פורסם

אני דיברתי עם חבר אחד בפורום שלקח K60 באייבורי והיה מאוד מרוצה. אבל במקלדות זה מאוד אישי. אני הייתי לוקח BLUE או BROWN SWITCHES עם העדפה לחומים. נראה לי שהן הכי טובים גם למשחק וגם נעימים להקלדה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים