עבור לתוכן

בקשה למפרט חלקי למחשב gaming + OC ב- 3.5-4K

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

כמה שה-OC של ה-7950 נשמע טוב, אני באמת לא התכוונתי למשהו קיצוני ואני צריך לחשוב אם הכסף שווה את זה.

אם אני אחליט ללכת על ה- 660, הלוח אם תומך ב-SLI, נכון (לשימוש עתידי)? כי מצד אחד בספציפיקציות כתוב "N/A" - שזה יכול להיות לא או אולי, ומצד שני ב-manual כתוב שיש תמיכה וגם יש את הלוגו על הלוח עצמו.

בתודה מראש,

מיקי

פורסם

בהחלט מוזר. אני חושב שכדאי להחליף לוח רק כדי להיות על הצד הבטוח עם הSLI

לך על הלוח הזה

http://www.tms.co.il/product/11330

קצת יקר יותר אך מכיל SLI ובעל יכולות OC עדיפות

SLI זו אופציה טובה לעתיד , בעתיד תחליט אם אתה רוצה או שלא

פורסם

אתה לא מצפה שמישהו יעשה ביקורת CL11 מול CL9

כי אף אחד לא עושה את זה לזכרונות VALUE

אם אין השוואה כזו אז על סמך מה הקביעה שלך?

בקשר למתח אתה פשוט טועה וסתם פוסל זכרונות מעולים.

כשאתה אומר שאני טועה אתה בעצם אומר שאינטל טועה, הם עשו את הבדיקות שלהם והגיעו למסקנה ש1.5V הוא מהמתח המומלץ לבקרי הזכרונות.

האם זכרונות על 1.65V יעבדו? יעבדו, האם זה יכול לגרום לנזק? כן, אחרת ההמלצה הייתה שונה

ולראיה, כמו שכבר אמרתי, כל היצרניות התיישורו על פי ההמלצות החדשות.

SLI זו אופציה טובה לעתיד , בעתיד תחליט אם אתה רוצה או שלא

אם הכוונה לעשות מערך בטווח של חודשים ספורים אז כן, אחרת כל העניין הופך ללא משתלם ומיותר.

פורסם
  • מחבר

אם הכוונה לעשות מערך בטווח של חודשים ספורים אז כן, אחרת כל העניין הופך ללא משתלם ומיותר.

למה? בעוד שנה-שנה וחצי יהיה יותר שווה לקנות כרטיס חדש על פני זהה ולחבר ב-SLI?

פורסם

הכל תלוי במצב השוק בעוד שנה כשתרצה לעשות SLI

אולי זה יהיה משתלם (כמו שהיה מבצע של GTX460 ב400 ש''ח בTMS) ואולי לא.

בקשר לזיכרון אני עדיין מאמין בXMP

כל המידע לפניך , תחליט לאיזה כיוון אתה הולך

פורסם

בעוד שנה-שנה וחצי יהיה יותר שווה לקנות כרטיס חדש על פני זהה ולחבר ב-SLI?

בדיוק, כרטיסים חדשים תמיד יהיו חזקים וחסכוניים יותר.

הכל תלוי במצב השוק בעוד שנה כשתרצה לעשות SLI

אולי זה יהיה משתלם (כמו שהיה מבצע של GTX460 ב400 ש''ח בTMS) ואולי לא.

המצב תמיד אותו הדבר, אחרי שנה וחצי הדור הקודם נעלם וקשה למצוא משהו חדש

המקרה יוצא הדופן עם ה 460 ו TMS יותר התאים למי שחיפש כרטיס חזק בתקציב לחוץ

מאשר לעשות מערך רותח ובזבזני של 440W עם אופציה לבעיות מיקרוסטאטר

כאשר כמה חודשים אחרי יצא 7850 שהציג ביצועים דומים ,צרך רק 100W והיה נטול בעיות אלה

מערך עושים מעכשיו לעכשיו ולא שום קונפיגורציה אחרת.

בקשר לזיכרון אני עדיין מאמין בXMP

אתה חוזר על הביטוי XMP כאילו הוא אומר משהו, במקרה הנ"ל עבודה בפרופיל XMP אינה עומדת בקנה אחד עם ההמלצות של אינטל.

פורסם
  • מחבר

טוב, תודה רבה :xyxthumbs:

עוד לא החלטתי סופית. שניצקי, אשמח אם תרכיב את מפרט המחשב שלפי דעתך כדאי לי לקחת (אין בעיה, ואפילו עדיף, אם יהיה מתחת לתקציב הנ"ל), וכך תהיה לי השוואה מלאה.

אגב, לא ראיתי ב-MSI רשימת זכרונות ספציפיים שהם בדקו ואישרו ללוח האם (פעם אחרונה שקניתי לוח אם הייתה כזו רשימה), לא עלולה להיות בעיה של תאימות?

פורסם

שניצקי, האם אתה חושב שכל יצרני הזכרונות כולם עושים טעות בכך שהם משיקים סטים חדשים של זכרונות ל-Z77 בעלי מתח עבודה 1.65V ומגבים אותם באחריות לכל החיים? אני לא מאמין שכולם עד כדיי כך מטומטמים. לפלטפורמת Z77 אפשרות לעובד עם זכרונות עד 1.65V וזאת גם הסרטיפיקציה שמקבלות היצרניות (אין אם זאת קינגסטון, ג'י-סקיל, גייל, קורסייר ואחרות), אף אחד לא מוכר לך כאן פצצת זמן. חנויות מתחייבות לתאימות ולגיבוי התאימות לאורך כל תקופת האחריות.

פורסם

עוד לא החלטתי סופית. שניצקי, אשמח אם תרכיב את מפרט המחשב שלפי דעתך כדאי לי לקחת (אין בעיה, ואפילו עדיף, אם יהיה מתחת לתקציב הנ"ל), וכך תהיה לי השוואה מלאה.

3470+GTX660+לוח B75 של גיגבייט+בנדל מארז וספק סיסוניק 430W

אגב, לא ראיתי ב-MSI רשימת זכרונות ספציפיים שהם בדקו ואישרו ללוח האם (פעם אחרונה שקניתי לוח אם הייתה כזו רשימה), לא עלולה להיות בעיה של תאימות?

לא

שניצקי, האם אתה חושב שכל יצרני הזכרונות כולם עושים טעות בכך שהם משיקים סטים חדשים של זכרונות ל-Z77 בעלי מתח עבודה 1.65V ומגבים אותם באחריות לכל החיים? אני לא מאמין שכולם עד כדיי כך מטומטמים.

יוצא מדבריך כאילו מישהו טען כי אם תפעיל את הזכרונות בהתאם לתנאי יצרן הזכרונות הם יפגעו, טענה שכמובן שמעולם לא עלתה כי הדיון עסק ועוסק בנזק אפשרי ללוח ולא לזכרונות. מה גם שאין סיבה שהם יפגעו הרי תוכננו לעבוד במתח גבוה והאחריות שתקבל היא עליהם בלבד ולא על הלוח, כך שטענה זו אינה קשורה לעניין.

לפלטפורמת Z77 אפשרות לעובד עם זכרונות עד 1.65V וזאת גם הסרטיפיקציה שמקבלות היצרניות (אין אם זאת קינגסטון, ג'י-סקיל, גייל, קורסייר ואחרות), אף אחד לא מוכר לך כאן פצצת זמן.

הספסיפיקציות של אינטל מדברות על 1.5V, כל מה שמעל זה OC וכמו בכל סוג של OC מדובר בקיצור חיי הרכיב לטובת ביצועים, מי שמחפש ביצועים על חשבון אמינות ואריכות ימים ת'פדל (עד כמה שידוע לי זה יכול לעשות צרות עם האחריות במקרה של כשל בלוח).

בנוסף ניתן היה להבין מדבריך כאילו כל הזכרונות המיועדים לZ77 עובדים על 1.65V ולא כך הם פני הדברים אלא ההפך הגמור - רוב הדגמים של רוב היצרניות עד 1600MHZ הם 1.5V

מי לא? לרוב זכרונות מעל 1600MHZ וזאת למה, כי הדרך הזולה ביותר להגיע לתדר זה היא להרים את המתח כלומר להסתכן, אבל מי שלא רוצה להסתכן ומגרד לו האקסטרה ביצועים ומוכן לשלם ימצא זכרונות 2133MHZ על 1.5V, כלומר יצרניות הזכרונות מודעות למגבלת המתח ופתרו אותה בעזרת טכנולוגיה יקרה יותר.

יש גם זכרונות 1600MHZ במתח גבוהה (שבעטיים החל הדיון) ומאותה סיבה, יותר זול ליצרנית להרים מתח מאשר להשקיע בטכנולוגיה וגם כאן הן מודעות לסיכון ולכן זכרונות אלה מגיעים עם שני פרופילים 1.5V 1333MHZ ו 1.65V 1600MHZ

זכרונות היום מאוד זולים ולא חסרים סוגים מסוגים שונים העומדים הן בדרישות של אינטל והן במהירות הרצויה כך שאין שום סיבה להכניס ראש בריא לאולי מיטה חולה.

חנויות מתחייבות לתאימות ולגיבוי התאימות לאורך כל תקופת האחריות.

כידוע בחנויות עובדים רק אנשים מקצועיים והן גם לעולם לא מתנערות מאחריות.

פורסם

יש סיכוי שאתה מתכוון למתח SPD ולא למתח זכרון?

פורסם

למה אתה מתכוון במתח זכרון?

פורסם

אני מניח כי ההמלצה של אינטל מתייחסת למתח זכרונות, אלא אם פספסתי משהו.

פורסם
  • מחבר

נראה לי שאני אלך על חסכון, וכנראה אוותר על OC בינתיים, אני מנסה לבחור מפרט ובינתיים מתלבט בקשר ללוח האם (ל-B75 יש רק SATA3 אחד, וסביר שארצה להוסיף עוד SSD בעתיד).

חיפשתי ומצאתי את הלוחות הבאים, נראה לי שהם עומדים בכל הדרישות (USB3, SATA3*2, ואפשרות להוסיף עוד זכרון בהמשך). המחיר כתוב, אבל אני לא יודע אם פספתי משהו וכן באיזה יצרן כדאי לבחור.

MSI H77MA-G43 - מחיר: 460 ש"ח.

MSI Z77A-G41 - מחיר: 530 ש"ח.

Gigabyte GA-H77M-D3H - מחיר: 490 ש"ח.

Gigabyte GA-H77-DS3H - מחיר: 500 ש"ח.

Intel DH77EB - מחיר: 500 ש"ח.

בתודה מראש,

מיקי

פורסם

אם אתה לא עושה OC אתה יכול גם לרדת ממעבד K ולקחת I5 3470

במקרה הזה לדעתי הכי כדאי את הH77-DS3H

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים