עבור לתוכן

התאמה יזומה של אתרים בתחומים ספיציפיים בארץ לא לעבוד על דפדפן שונה מ-IE???

Featured Replies

פורסם

האם זה רק אני, או שלמעט האתר של מיקרוסופט (אתר בינלאומי), כל אתר אקדמאי, חינוכי או אוניברסיטאי בארץ, נבנו באופן מודע כך שהם במכוון לא יעבדו עם אף דפדפן אחר מלבד אינטרנט אקספלורר? (לדוגמה: HighLearn של אוניברסיטת חיפה: http://online.haifa.ac.il/ [מידע התמיכה בדפדפנים אחרים: http://online.haifa.ac.il/messeges/2009_03_HighLearn-Browsers-notice.htm])

פורסם

כי כתבו את האתרים האלה דינוזאורים בני 50 שלא מכירים ולא רוצים להכיר שום דבר אחר ...

אתן לך דוגמא:

אפליקציה של hit שכתב אותה איזה ליאוניד כפרוייקט לפני יציאה לפנסיה, מיליון תלונות, זלילת סוללה, ומה לא ...

כשלאוניד נשאל למה לא מתקן או משנה, ענה ...

״ככה״.

רוב המוסדות האקאדמיים והממשלתיים מנוהלים על ידי דור הפלמח, ומבחינתם חידוק זה נטסקויפ 5 המהפכנית.

צריך לפטר את כולם ולהביא בשר טרי במקום, להוציא את כולם לפנסיה מוקדמת.

מצד שני ... הם צריכים לפנות למחנה המשותף הנמוך ביותר, אין מחשב שאין בו ie, אז למה להתאמץ ולכתוב דברים שיתאימו לדברים אחרים, אם אפשר פשוט להכריח להשתמש בlegacy ...

פורסם

מצד שני ... הם צריכים לפנות למחנה המשותף הנמוך ביותר, אין מחשב שאין בו ie, אז למה להתאמץ ולכתוב דברים שיתאימו לדברים אחרים, אם אפשר פשוט להכריח להשתמש בlegacy ...

אצלי אין ie במחשב֚ ויש עוד רבים שאין להם

פורסם
  • מחבר

למשתמשי לינוקס אין אינטרנט אקספלורר. סטודנטים שמשתמשים בלינוקס, לא יוכלו לגשת לאתרי האוניברסיטאות או המכללות שבהן הם לומדים מהמחשב הפרטי שלהם, אלא רק מהמחשבים של המוסדות הללו, וזו טירחה לא קטנה.

כמו כן, אף שבחלונות 7, יש מסך בחירת דפדפן, אין לי מושג מה קורה כאשר בוחרים בו דפדפן שאיננו IE, בגלל שהסרת אינטרנט אקספלורר מחלונות 7 לפי ההוראות באתר מיקרוסופט, דופקת את מערכת ההפעלה.

אני בכלל תוהה: למעט האתרים של מיקרוסופט (שאי תפקודם על דפדפנים שאינם IE, הוא ברור לכולם), האם התופעה של אתרים חינוכיים, אקדמאיים ואוניברסיטאיים (ובמידה רבה גם אתרים שמופעלים ע"י מוסדות ציבוריים [כדוגמת בתי חולים] או קיבוצים) ייחודית לישראל?

פורסם

זכור לי שפעם היה מצב דומה עם הבנקים. הוא השתנה בגלל שהבנקים צריכים את הלקוחות ומתחרים עליהם, היה להם אינטרס להשקיע בתחום שבימינו הוא בסיסי ברמת שירות וחווית לקוח. היום לא ידוע לי על בנק שלא תומך בכל הדפדפנים, ויותר מזה - לפחות באתר בנק דיסקונט הפסיקו את התמיכה בIE6, שזה אומר המון.

הסיבה לדעתי שהאוניברסיטאות לא עושות כלום בנושא היא שאין להם סיבה דומה להשקיע, מבחינתם יש להם מערכת עובדת והסטודנטים יצטרכו להסתדר עם מה שיש. אגב בנוגע ספציפית לאתר המוזכר, הם לפחות נתנו קישור לתוסף לפיירפוקס שאיתו האתר אמור עקרונית לעבוד, ולפי מהות התוסף (תמיכה בMHT) סביר להניח שכרום יעבוד גם, בהתחשב בזה שנוספה לו תמיכה בMHT.

למעט האתרים של מיקרוסופט (שאי תפקודם על דפדפנים שאינם IE, הוא ברור לכולם)

יש לך דוגמה? עוד לא נתקלתי באתר של מייקרוסופט שלא עבד לי כראוי בפיירפוקס (למעט אולי חלקים מIE Test Drive, אבל זה לא נחשב).
פורסם
  • מחבר

יש בעיות עם אתרים כדוגמת דף ההורדה של אינטרנט אקספלורר 9 באתר של מיקרוסופט, בדף של Windows Live Essentials וכן בפורום מיקרוסופט Answers בפיירפוקס.

פורסם

רוב האתרים האלה נבנו ל ידי אנשים שהידע שלהם ב HTML הגיע משנות ה 90 + קצת עדכונים בנושאי פלאש וכדומה. הם לא יודעים לבנות אתר, יש להם שמץ קלוש מה זה CSS ואיך משתמשים בו נכון, וזה במקרה שבו הם לא צריכים בכלל את ה IE6 בלבד רק בגלל ה ActiveX

וכן, יש אנשים שעוסקים בבניית אתרים שיוצאים מהנחה שלכולם יש את אותו XP SP2 פרוץ אם IE6 כמו שיש להם. כל מי שמבין בזה לא מעסיק אותם, לכן הם (והאתרים שהם בונים) נמצאים איםה שהם נמצאים

חוצמזה יש לא מעט אתרים כאלה שנבנו באיזה 2001 ומאז רק מקבלים פאטצ'ים על גבי פאטצ'ים מאנשים לא מנסים בכלל להבין במלואו את הקוד המקורי והמלוכלך של האתר

פורסם

יש בעיות עם אתרים כדוגמת דף ההורדה של אינטרנט אקספלורר 9 באתר של מיקרוסופט, בדף של Windows Live Essentials וכן בפורום מיקרוסופט Answers בפיירפוקס.

הסתכלתי על דף ההורדה של IE ועל הדף של windows live ולא הצלחתי למצוא את ה'בעיה'. תוכל להאיר את עיני?

בכל אופן, גם אם יש בעיה כלשהי באתר כזה או אחר של מייקרוסופט, מדובר בבאג שדורש תיקון ולא בחוסר אכפתיות בסגנון "תומכים רק בIE", כרגע רשמית ומעשית המדיניות שלהם היא תמיכה בכל הדפדפנים וכתיבה לפי התקן. לכן אני לא יכול להסכים עם הצהרות כמו "שאי תפקודם על דפדפנים שאינם IE, הוא ברור לכולם".

פורסם
  • מחבר

הסתכלתי על דף ההורדה של IE ועל הדף של windows live ולא הצלחתי למצוא את ה'בעיה'. תוכל להאיר את עיני?

בדקתי, נראה שהם כנראה סידרו את האתרים שלהם על מנת שהם יוכלו לעבוד כהלכה עם דפדפנים אחרים. מאחר וכמו שאתר אומר, הם אכן מתפקדים כהלכה בפיירפוקס (נטרלתי את התוסף IE View לפני כן).

ביכולתי להתחבר עכשיו לחשבון הלייב שלי מפיירפוקס, ולהוריד את IE.

בעניין אתרי מיקרוסופט שיכלו לתת לי תמיכה טכנית בכל הנוגע לקריסת מערכת ההפעלה ברגע שהסרתי את IE בעבר: יכול להיות שהבעיות התרחשו כאשר המחשב שלי נדפק בעבר בעקבות הסרת IE מהמחשב שלי, במטרה להוליך אותי שולל. ייתכן גם שהדבר קרה כי גם פיירפוקס חדל מלתפקד באתרים של מיקרוסופט בעקבות הסרת IE, ואת זה לא ידעתי אז (אולי עקב בעיות בתוסף IE View שלא מצא את אינטרנט אקספלורר מותקן, כדי להעביר אותי אליו בעת גישה לאתרים שביקשתי ממנו להפעיל אותם ב-IE).

וכן, יש אנשים שעוסקים בבניית אתרים שיוצאים מהנחה שלכולם יש את אותו XP SP2 פרוץ אם IE6 כמו שיש להם. כל מי שמבין בזה לא מעסיק אותם, לכן הם (והאתרים שהם בונים) נמצאים איםה שהם נמצאים

אני רק בספק האם יש ארגונים או מוסדות ציבוריים שמשתמשים ב-Windows פרוץ (למרות שבמחשבים הדירתיים שיש בהוסטלים של עמותת א.ד.נ.ם, ידוע לי שמותקן Windows פרוץ).

פורסם

לארגונים עצמם יש וינדוס חוקי, זה לא אומר שהם בודקים איזה וינדוס יש לעובד חיצוני שהם מעסיקים. וזה גם לא לעניין. אחד מהדברים שבאמת הדהימו בקטע הזה, הוא שהיו אתרים שנבנו/תוחזקו בהתאמה ל IE6 כשכבר יצא IE7

פורסם

מה אתם רוצים מהם?win חדש עולה להם המון כסף(רישיונות לכל מחשב וכו').ידוע לי על מפעלי היי-טק שעדיין עובדים עם XP ומערכות מלפני 10 שנים.צריך לחשוב גם כלכלית.

פורסם

מי שמכיר אירגונים גדולים, יודע שיש לא מעט אפליקציות WEB ישנות שעובדות רק על IE6.

להחליף אפליקציות לפעמים זו לא אופציה, וגם כשמחליפים, לעיתים קרובות יש צורך באפליקציה הישנה עבור ההיסטוריה.

אצלנו אני מחזיק שרת טרמינל אחד עם IE6, עבור 2 אפליקציות כאלו.

פורסם

באוניברסיטה העברית הכל עובד פרפקט.

במוסדות להשכלה גבוהה אין מחלקה של סטודנטים\בוגרי מדעי המחשב?

פורסם

אחד מהדברים שבאמת הדהימו בקטע הזה, הוא שהיו אתרים שנבנו/תוחזקו בהתאמה ל IE6 כשכבר יצא IE7

לא מדוייק, למעשה רוב האתרים שאתה מדבר עליהם נבנו עבור המצב הלא-תואם-סטנדרטים של IE6 ומעלה שנקרא quirks mode, שזה בעצם מצב תואם IE5.5. כשיצא IE7 היו בו שני מצבים, מצב סטנדרטים (IE7) ומצב קווירקס (IE5.5), לא היתה לו בכלל תאימות למצב האמיתי של IE6, כי כמעט אף אחד לא בנה לזה. גם כל שאר גרסאות IE שיצאו עד היום תומכות בעצם בכל הגרסאות שקודמות להן ועד IE5.5 - לא כולל IE6.
פורסם

^ אתה מתכוון למצב תאימות של ה IE7?

אם כן, אז זה לא מדויק מה שאמרת.

כי ידוע לי על 2 אפליקציות אירגניות שלא עובדות גם במצב תאימות של IE7, ועובדות מצוין ב IE6.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים