עבור לתוכן

המלצה לכרטיס מסך חדש עד 1600-1700

Featured Replies

פורסם

היי,ברשותי כרטיס מסך HD5850(מומהר),עד היום הוא הריץ משחקים בצורה דיי טובה ב1680x1050 והגדרות גבוהות.

המפרט בצד.

רכשתי היום את ההרחבות של BF3 וכמו שזה נראה המשחק מקרטע(גם על הגדרות גבוהות וגם על בינוניות,אני לא מוכן לרדת מיתחת לMEDIUM),בורדרלנדס 2 גם מקרטע,זה קצת פחות מורגש אבל יש קטעים שממש מקרטעים(כשיש כמה אויבים מסביבי)

בכ"מ,ברצוני לשדרג את הכרטיס מסך,ברשותי תקציב של 1700-1600 לשידרוג כרטיס המסך למען הרצת משחקים בצורה טובה יותר על הגדרות גבוהות-מקסימליות.

תודה.

חשבתי על לשדרג ל7850 לעשות לו OC כמה שיותר גבוהה ומשיפור של כ30% להגיע לשיפור של 50-60% או מצד שני לקחת 660 TI ולעשות לו גם OC(עד כמה שאפשר)

• תגובות 44
  • צפיות 4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

GTX660TI.

פורסם

אמליץ שתמתח מעט את התקציב, ב- 1850 ש"ח יש HD7950 שעולה על שאר האלטרנטיבות שהוזכרו בשרשור זה,

ויאפשר לך שדרוג של כמעט 100% בביצועים ביחס למצבך הנוכחי, כמו גם אורך חיים גבוה שמשמעותו אבטחת ההשקעה שלך

לזמן רב יותר ביחס לכרטיסים להם רק 2GB זכרון.

פורסם

אורך חיים גבוה? אפשר סימוכין?

חוץ מזה ה-7950 קרוב מאוד בביצועים ל-660TI וב-BF ספציפית ה-660TI יציג ביצועים עדיפים.

פורסם

אורך חיים הינו כפועל מכך שיש לכרטיס 7950 3GB זכרון בעוד שלשני יש רק 2GB.

פערי הביצועים גם ב- BF3 (טריטוריה ידועה של nvidia) בין 7950 ל 660TI בתדר עבודה בסיס זניח עד לא קיים לטובת 660TI,

ומתבטל לחלוטין לאחר המהרת 7950 לתדרי עבודה להם הוא ראוי, עד כדי כך שהיתרון אפילו עובר אליו.

פורסם

אוי נו תעשה לי טובה

העוד 1GB לא יתנו לו אורך חיים גבוה יותר.

קרוב לוודאי שברגע שהGTX660TI לא יספיק למשחק כלשהו גם ה7950 לא יככב שם.

אתה מדבר עם אנשים על עוד 3 שנים שקרוב לוודאי שהכרטיס כבר לא יהיה אצל רוב האנשים שירכשו אותו כרגע.

רוב האנשים ה"גיימרים" לא נשארים עם הכרטיס מסך שלהם יותר משנה וחצי-שנתיים, ואני יכול להעיד על עצמי שכמו שהחלפתי את הGTX570 אני יחליף גם את הGTX670 בעוד כשנה וחצי.

פורסם

אינך יכול להיות יותר טועה.

בתור דוגמא נקח את הכותר BF3 כיום, מי שרוצה להפעיל את כל היכולות הגראפיות של המשחק מגלה מהר מאד שכרטיס עם

1GB זכרון פשוט לא מספיק לו, ורק כרטיסים שיש להם מעל 1.5GB מסוגלים לנדרש באיכות תנועה חלקה.

הסיבה: הצורך של הכרטיס לשתף את הזכרון הכללי של המחשב (RAM) ולבצע swaping.

ברגע שאפליקציות בשנתיים הקרובות יצרכו יותר מ- 2GB זכרון (היה בטוח שהן אכן יצרכו זאת) יגלה זה שהצטייד בכרטיס שלו רק

2GB זכרון כי המועד להחליפו הגיע, בעוד זה שהשכיל להצטייד בכרטיס עם 3GB זכרון יוכל להמשיך לעבוד ללא מגבלות.

כידוע קצב ההתקדמות הממוצע של צריכת המשאבים הינו הכפלת יכולות/דרישות אחת לשנתיים, ומכאן ש- 4GB יספיקו לשנתיים

יותר מאשר 2GB. לפיכך באופן משוקלל, 3GB יספיקו לבערך עוד שנה אחת על הכביש.

דוגמא מצוינת מהשטח: מי שחסך לפני דור כמה גרושים (30$) ורכש בשעתו HD6950 עם רק 1GB זכרון במקום את הגרסה

המלאה עם 2GB זכרון, לומד היום שהכרטיס פשוט לא מספיק להרצת מלוא הדרישות באפליקציות החדשות בשל חוסר בזכרון,

בעוד שהכרטיס ולו 2GB זכרון עדיין סוחב יפה.

עכשיו נחזור ל 660Ti שלנו: למעשה כבר מעל 1.5GB זכרון וה- 660TI נכנס לבעיה. היות ורוחב הפס שלו אינו מכסה את

חצי GB האחרונים שנאלץ לשתף נתיב תעבורה עם החצי השני.

ל- 660TI למי שאינו בקיא, יש 192 סיביות רוחב פס רק עבור 1.5GB הזכרון הראשונים שלו, כאשר הוא עובד על מלוא ה- 2GB,

מחצית הגיגה האחרונה חולקת נתיב בן 64 ביט בלבד עם מחצית הגיגה הקודמת לה, מה שהופך את הכרטיס לעבוד "בממוצע" של

160 ביט זכרון ואז הוא מאט משמעותית. למעשה, המצב גרוע יותר ואסביר:

מחצית הכרטיס עובדת על מהירות חצי פס זכרון ומעקבת את כל הכרטיס. הGB הראשון עובד ב- 128ביט, ה- GB השני עובד רק ב- 64 ביט!

ההתנהגות הכללית כאשר צורכים את מלוא הזכרון - מתקרבת מאד להתנהגות כוללת של 128ביט זכרון, שכן אי תאימות המהירויות של מחצית

הזכרון הראשונה של הכרטיס עם המחצית השניה, מאיטה את החצי המהיר יותר שממתין ליתרת ביצוע הרינדור.

פתרון א-סימטרי זה הוא קטסטרופלי ומרבית הצרכנים הלא מלומדים בתחום פשוט אינם מבינים את ההשלכות של זה.

מספיק יהיה לקחת bench שמנצל את מלוא 2GB הזכרון, ולהשוות 7950 ל -660TI ולראות מה קורה - הנני ממליץ בחום לעשות זאת.

חבל שאתרי אינטרנט שבוחנים את הנושא אינם מקצועיים דיים להדגים זאת, או לפחות להבין שחובה לבדוק מקרי קיצון אלו בכדי לראות

היכן הפתרון של 660 למעשה נופל. פתרון הא-סימטריקה ש nvidia הטמיעה ב 660 החדשים - הינו חולה רעה שעוד ילמדו עליה רבות בהמשך.

**עדכון, מצאתי סוף סוף כתבה טריה שכן מתייחסת לנושא זה ומציגה אותו מזווית מעניינת:

http://www.tomshardware.com/reviews/geforce-gtx-660-ti-memory-bandwidth-anti-aliasing,3283-10.html

בחירה כיום "בפתרון העקום" של 660 הינה בבחינת נטילת סכון גדול. הנני ממליץ לכולנו לשמור לינק לעמוד זה במועדפים,

ולחזור אליו עוד שנה - שנה וחצי כשכל הפיאסקו הזה יצוף על פני השטח, להזכר שהיו מי שהזהירו על כך כבר עתה.

פורסם

כל זה יפה בתאוריה - בפועל הנתונים שונים.

ניסיון העבר מראה שאתה שוב תאכל את הכובע.

פורסם
  • מחבר

היי,שיחקתי קצת בהגדרות בבורדרלנדס 2 והמשחק עובד טוב יותר(יש דרופים מידי פעם),בזמן משחק בBF3 השימוש בזיכרון הוא 3.8-3.9GB מתוך 4GB שיש לי,יכול להיות שביגלל זה המשחק עובד גרוע יותר מבדרך כלל?בד"כ אני מקבל FPS טוב על HIGH בלי פילטרים,בנתיים אני משחק על MEDIUM ויש קצת דרופים.יכול להיות שיש קשר לשימוש בזיכרון?

בכ"מ,במידה ויש קשר אוסיף עוד 4GB ל4 הקיימים ואמשוך עוד דור עם הכרטיס.

פורסם

זה לא סוד שBF3 עובד טוב יותר עם 8GB מאשר 4GB

אם זה יעזור לך בצורה משמעותית? זה אני לא יכול להבטיח.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה,כניראה לבסוף אקנה 7950 + עוד 4GB זיכרון.

פורסם

אתה מוזמן להתחיל עם 4GB קודם.

פורסם

מצטרף בחום להמלצתו של גיל לגבי שדרוג של הזכרון קודם, ורק אחר כך ובהתאם לצורך את כרטיס המסך.

ולך גיל, לפני שהנך ממליץ לאחרים להכין כובע מקש, אומר במלוא הצניעות כי כדאי גם לך לפקוח את העיניים:

http://www.tomshardware.com/reviews/geforce-gtx-660-ti-memory-bandwidth-anti-aliasing,3283-10.html

בקיצור נמרץ:

מסכת השווק המופלאה של nvidia יודעת לעבוד יפה, לפחות בשלב ראשון על ההמונים (ואודה שגם עלי במידה מסוימת).

אך כאשר אנשי המקצוע מתחילים לחפור קצת יותר לעומק, מתגלה תמונה שונה שאנשי nvidia לא כך כך ישמחו שנראה.

אשמח לשמוע את דעתך על הכתבה בלינק המצורף.

פורסם

מעניין, הם בדקו אך ורק משחק אחד ויחיד בו גם ככה ל-7950 יש יתרון.

פורסם

8GB יהיה מצויין ל BF3 !!

וכמובן 7950 כרטיס חזק מאוד ! גם אחרי OC הכרטיס נותן בראש !

בהצלחה !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים