פורסם 2012 בספטמבר 1913 שנים שלוםיש לי מחשב עם הארד דיסק שמחובר עם חיבור SATA2.השאלה היא דווקא לא לגביו, אלא לגבי ההארדיסק השני:מהמחשב הישן שלי, העברתי את ה-HD שהיה משם אל המחשב החדש, כדי שישמש HD לגיבויים.הדיסק הישן הוא Western Digital, 300GB, עם חיבור IDE.כיוון שה-HD הזה אמור לשמש לגיבויים, אני לא רוצה שהוא יהיה מחובר ופעיל כל הזמן,אלא ש-רק פעם בחודש, כשאני רוצה לגבות אליו קבצים, אז אחבר אותו, אגבה אליו, ואז אנתק.כרגע אני עושה את זה ידנית:פותח את המחשב,מחבר את כבל ה-Power וכבל ה-Data,מגבה אליו,ואז מנתק את שני הכבלים וסוגר את המחשב.מאד הייתי רוצה פשוט איזה מתג שיהיה מחוץ למחשב, ואוכל בעזרת לחבר ולנתק את ה-HD.האם יש דרך לעשות את זה?אני זוכר פעם, ניסיתי לנתק את ה-HD, ע"י כך שניתקתי רק את כבל ה-Power.כבל ה-Data נשאר מחובר, ואז כשעשיתי Restart, המחשב לא אהב את זה.הוא אמר שיש בעיה.רק כשניתקתי גם את כבל ה-Data, אז המחשב עשה Restart טוב.זה אומר שלא מספיק לקנות מתג שני ערוצים, שינתק את ה-12v ואת ה-5v של כבל ה-Power,צריך עוד משהו מעבר.מישהו עשה כזה דבר פעם?(או אולי מוכרים "מתאם" כזה שנכנס בין ה-HD ובין שני החיבורים של המחשב, ושכולל מתג?)תודהcard
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.