עבור לתוכן

עצות ללמידה לפסיכומטרי לבד

Featured Replies

פורסם

בקשר לאנגלית, אין לך מה לדאוג. בתור דובר אנגלית עשיתי פשלה במבחן (טעות סימון, הייתה לי שאלה יותר :P ) וקיבלתי איזה 124 באנגלית.

הציון הכללי היה 721 שכמובן הספיק לי ללימודי הנדסה אבל עושים מבחן אמיר \ אמיר"ם ומוציאים פתור ב-20 דקות מבחן.

פורסם

אני עדיין מתעב את המוסד הפסיכומטרי בכל ליבי. יש לבטל אותו ולארגן לכל פקולטה בכל אוניברסיטה מבחן פנימי פרטי- בכדי למנוע את התקיימות התעשייה הזו.

אני לא חושב שזה רעיון נכון או שזה יקרה בשנים הקרובות (היה ניסיון כזה לפני מספר שנים והוא נכשל)

מה שכן נכון לעשות הוא מבחן כניסה לפקולטה בנוסף למבחן הפסיכומטרי.

ככה אפשר לסנן את כל הישובים בהם המורה נותן את התשובות לתלמידים בבגרות, הפסיכומטרי נעשה בחצי השגחה (וההורים לרוב גם בני דודים)

פורסם

...

ואני לא מסכים עם החבר'ה שבכתבו פה "תוציא יותר מ-650" - ציון טוב הוא ציון שמאפשר לך להתקבל בלי בעיות ללימודים שאתה רוצה, במוסד שאתה רוצה - סה טו. יש לי חבר עם ציון גבוה ממני(700 ומשהו) וזה לא מספיק לו כי הבגרויות שלו ככה-ככה. אז בשבילו זה לא ציון טוב - הציון שלי איפשר לי להתקבל בלי בעיות לאן שרציתי ולמה שרציתי, ולכן הוא שווה הרבה יותר.

...

קצת בעייתי מה שאתה אומר. הבחור פה לפני צבא. נתוני הקבלה שנכונים היום יכולים להשתנות משמעותית עוד 3 שנים כשהוא ייצא מהצבא (או 4-5 שנים כולל קצת חופש, דר' אמריקה וכו'). תוך כדי שעשיתי את התואר, הציון המינימלי למסלול שלי עלה ב-50-60 נקודות...

לגבי הנושא עצמו:

אני למדתי לבד במשך חודש תוך כדי הצבא (יומיות כמובן...). אני מניח שלמדתי 2-3 שעות ביום בשבועיים הראשונים, ובשבועיים האחרונים לקחתי קצת חופש ועשיתי שתי סימולציות ביום, כמה שזה לא יוצא.

למדתי מערכה של קידום (כזו שנועדה לקורס של 700+ או לא יודע איך הם קראו לזה אז) סתם כי זה מה שהיה לי בבית. אנגלית זה בדיחה, לא נגעתי בזה לפני הסימולציה הראשונה. כמותי זה גם לא נורא, אם אתה רואה שלוקח לך יותר מדי זמן שווה לעבור על קצת חומר בשביל להכיר איזה טריק או שניים (וגם זה בערבון מוגבל) אבל בעיקר לתרגל כמה שיותר.

לגבי המילולי קצת קשה לי לשפוט כי זה השתנה, וגם כי הייתי ילד חנון (היום אני כבר מבוגר חנון) וקראתי מליון ספרים והאוצר מלים שלי לא כ"כ טיפוסי...

פורסם

זה מאוד מאוד משפר את הציון- אולי אוכל להתקבל למה שרק ארצה, אבל אני עדיין מתעב את המוסד הפסיכומטרי בכל ליבי. יש לבטל אותו ולארגן לכל פקולטה בכל אוניברסיטה מבחן פנימי פרטי- בכדי למנוע את התקיימות התעשייה הזו.

אבל איפה... עכשיו אפילו האוניברסיטאות עושות מזה כסף טוב- זה ישאר איתנו בשנים הקרובות >:(

מבחני קבלה פקולטיים, טובים לאלו שיודעים מה הם רוצים ללמוד ובאיזו אוניברסיטה. כל אלו שלא בטוחים, לא יודעים אם בכלל יתקבלו וכו', יאלצו לגשת למבחנים רבים באוניברסיטאות שונות - ברור לך שזה לא יהיה בחינם.

היתרון במבחני קבלה ספציפיים הוא שככל הנראה תהיה להם לרוב יכולת טובה יותר לנבא הצלחה בתחום הלימודים הרלוונטי.

פורסם

זה באמת בעייתי בכמה מובנים שהפסיכומטרי יבוטל לאלתר- אבל המבחנים יהיו הרבה יותר אובייקטיביים (כי לא יהיה את העניין הדבילי הזה שכולם הולכים לקורס הכנה).

כמו כן, ברור לי שזה לא יקרה בקרוב אם בכלל.

פורסם

^ אתה באמת חושב שיהיו מבחנים, ולא יקומו מכונים/מורים פרטיים שיציעו קורסי/שיעורי הכנה?

אף אחד גם לא מכריח אותך לקחת קורס הכנה - אם יש לך מינימום משמעת עצמית, הקורס מיותר לחלוטין (רמת הקושי של הפסיכומטרי נמוכה, וכמעט כל שנדרש הוא תרגול). אם אין לך מינימום של משמעת כזו, כדאי שתתחיל לעבוד על זה, אחרת פשוט לא תשרוד באוניברסיטה.

פורסם

אני למדתי לבד מהערכה הזאת:

http://psycho.co.il/shop/itemdetails.aspx?itemId=10

כשאני הזמנתי אותה היה רק שני ספרים על כמותי בפנים ולא 4 והמחיר גם היה יותר זול ב 200 שקל אבל אני יכול להגיד שבזכות הערכה הזאת הגעתי ממצב שלא ידעתי בכלל מתמטיקה לציון 134 בכמותי.

פורסם

מלמדים שם כל מיני טכניקות ושטויות מאוד ממוקדות מטרה שמשפרות מאוד ביצועים. זה דווקא קורס שבו לומדים אך ורק באופן עצמאי בבית, כך שאין בעיה מהבחינה הזו.

אם כל פקולטה תעשה את המבחנים שלה מבלי לתת דין וחשבון על תוכן הבחינות לאיש, כמו שהפסיכומטרי נועד להיות במקור- מבחן אובייקטיבי למדידת יכולתו של כל אדם בתחומים המתמטיים והשפתיים (מה שמכוני ההכנה כופרים בו). זה יהיה שיוויוני וצודק הרבה יותר. הפסיכומטרי, מטעם היותו מוסד בקנה מידה לאומי, לא יכול להיות כה דיסקרטי (או יכול, אבל טעמים ביורוקרטיים\ הון-שלטון מונעים זאת), ולכן חרף היתרונות הרבים מאוד של מבחן אחד מרוכז במתכונת קבועה, אני חושב שיש לבטלו.

אבל לאף אחד לא אכפת מדעתו של דוד משה הקט אשר מזין מלל חסר פשר אל המחשב האישי החביב שלו.

ובנימה זו:

3*150=800?

ואלה האנשים שנותנים לך ציון בכמותי...

פורסם

לגבי לימוד המילים:

לעתים מופיעות מילים גבוהות בחלק האנלוגיות שעדיין נמצא בבחינה; כך שלדעתי, ההמלצה לשנן מילים בעברית עדיין עומדת בעינה. כמובן שעל משקל הרבה יותר נמוך מהבחינות הקודמות. אבל לא פעם אתה יכול להתקל במילים כמו אנפילאות או שאר מילים ארכאיות.

באנגלית - לדעתי, שינון המילים חשוב יותר ויכול לעזור לחלק של ה- sentence completion.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

בדיוק דיון מתאים שאני צריך גם כזה, האם הצלחת למצוא תשובות לשאלות?

לשבת 3 שעות ביום, ולעבוד על פסיכומטרי זה עניין של מוטיבציה ומשמעת, אבל איך לעזאלאל אתה יושב ולומד מבלי לקבל ביקורת או פידבקים, אם אתה בכיוון נכון?

יש קטע שאני צריך עזרה בחישוב ציון פסיכומטרי, הוצאתי 460 אך אני רוצה לעשות פסיכומטרי שוב בזמן הקרוב. מישהו יכול להסביר לי?

קראתי פה מאמר על חישוב ציון ממוצע פסיכומטרי, אך לא הבנתי כלום! :kopfpatsch:

אשמח לקבל עזרה!

פורסם

הספרים(לפחות אלה שלי) עבדו כך: מלמדים אותך תחום צר(נניח, בחלק הכמותי - בעיות תנועה) ואז יש כמה שאלות שמתמקדות בתחום הצר הזה ובסוף יש תשובות שאפשר לבדוק אם ענית נכון. כך עד שמלמדים אותך "הכל", ואז יש שאלות מכל התחומים ביחד וגם אז תשובות. ו"בסוף" אתה עושה סימולציה, שהיא בדיוק כמו מבחן פסיכומטרי "אמיתי".

לגבי איך אפשר "לבחון את עצמך" על חיבור, זה אני באמת לא יודע. זו שאלה מצויינת שלא הייתי צריך להטריד את עצמי איתה :)

לגבי חישוב ציון פסיכומטרי:

http://www.psychometry.co.il/psychometry/quick_answers_table.php

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים