עבור לתוכן

עצות ללמידה לפסיכומטרי לבד

Featured Replies

פורסם

אהלן,

מאחר והצבא הנחמד שלנו החליט לדחות לי את הגיוס למרץ, ויש לי כמה חודשים טובים עד לגיוס, החלטתי לנסות להוציא ציון נורמלי בפסיכומטרי לבד, בתקווה שאולי זה יוריד קצת כאב ראש אחרי צבא

אשמח לטיפים למי שיש, בעיקר איך ללמוד, כמה ללמוד, איך אני אמור לעשות לעצמי סימולציות ולהעריך את הציון שלי, ומאיפה כדאי לי לקנות ספרים?

באופן כללי אני חושב שבקטע של האנגלית אין לי הרבה מה לעשות חוץ מתלרגל כמה שיותר, מרפרוף בספרי פסיכומטרי ישנים של אחותי זה לא נראה נורא כל כך..

בחשיבה הכמותית יש דברים קשים יותר וקשים פחות, אבל גם שם אני מאמין שאני אסתדר.

הפחד העיקרי שלי זה החשיבה המילולית, כל המילים הקשות האלה בעברית, החיבור הזה שהוסיפו לאחרונה, איך אני אמור ללמוד את כל זה??זה נראה די מטורף

תודה לעוזרים!

פורסם

אני למדתי לבד(בזמן הצבא), הקדשתי לזה 3 שעות בכל יום מלבד ה' ו' ש' במשך חודשיים וחצי, ואז שבועיים של סימולציות בלבד לפני הבחינה עצמה.

למדתי עם הערכה של ניב רווח(http://www.psychometry.co.il/), היא עלתה לי קצת יותר מ800 אם אני זוכר נכון. זול בהרבה מכל הקורסים שתוכל למצוא אבל דורש כאמור הרבה משמעת עצמית(לא כולם יודעים להושיב את עצמם 3 שעות ביום לפחות בלי שאומרים להם).

אני אישית אהבתי את הערכה של ניב רווח, אבל עשיתי פסיכומטרי לפני עניין החיבור אז אני לא יודע איך הערכה שלו בקטע הזה. היה לי בבית גם ערכה של יואל גבע אבל היא הייתה תרגול בלבד ובלי שום הסברים - בזו של ניב רווח יש הסברים וגם יש "מערכת" מסודרת שצריך לעקוב אחריה(נגיד: יום א' 12 תרגילי כמותית, 12 תרגילי מילולית, לעבור על האות ד' במילון וכד')

בתור דובר אנגלית, אחרי שבוע בערך הבנתי שאין לי שום צורך "ללמוד" את האנגלית או/ו ללמוד את המילים במילון(הן ברמת קושי מגוחכת) ופשוט פתרתי את הפרקים בסימולציות המלאות.

בהצלחה!

פורסם

^^ כמה הוצאת אם אפשר לשאול?

פורסם

690

פורסם

הייתי בסיטואציה דומה לזו של פותח הדיון, והלכתי לעשות פסיכומטרי עם קורס במכון (קידום).

הגעתי איתם להסכמה על מחיר יחסית סביר (מחיר של תלמיד תיכון) וזה יצא כדאי במבט לאחור.

אני לא חושב שנכון ללמוד לבד אלא אם אתה עילוי (ציונים של 90-100 בכל הבגרויות) ובעל משמעת חזקה. קורס מכניס אותך למסגרת וזה הדבר הכי חשוב.

פורסם

ממש לא צריך להיות עילוי כדי ללמוד לבד לפסיכומטרי.

רק לשבת קצת על התחת

3 שעות ביום חודשיים וחצי זה מטורף

פורסם

אם אתה יכול להושיב את עצמך כמה שעות כל יום הספרים שתשתמש בהם לא ממש ישנו, אם לא אז עדיין הספרים לא ממש ישנו.

לדעתי תחפש בפורומים של האתרים של הקורסים השונים אנשים שכבר עשו פסיכומטרי ותקנה מהם את הספרים שלהם.

פורסם

הגזמות פראיות.

המתמטיקה בפסיכומטרי בסיסית, מילים בארמית כבר אין, הלכו, כל מה שצריך לעשות לדעתי זה לשבת לפתור מבחנים, ומי שצריך- שיעשה חזרה על מתמטיקה.

שעה וחצי-שעתיים ביום במשך חודש זה די והותר, מספיק כדי ללמוד את כל חוקי הלשון והתחביר שצריך+חזרה למתמטיקה, האנגלית ברמה מגוחכת ואין טעם ללמוד אלא רק לעשות את החלק הנדרש בבחינות תרגול.

פורסם
  • מחבר

הייתי בסיטואציה דומה לזו של פותח הדיון, והלכתי לעשות פסיכומטרי עם קורס במכון (קידום).

הגעתי איתם להסכמה על מחיר יחסית סביר (מחיר של תלמיד תיכון) וזה יצא כדאי במבט לאחור.

אני לא חושב שנכון ללמוד לבד אלא אם אתה עילוי (ציונים של 90-100 בכל הבגרויות) ובעל משמעת חזקה. קורס מכניס אותך למסגרת וזה הדבר הכי חשוב.

אני ממש לא חושב שאני עילוי, אבל כן כל הציונים שלי נעים בין 90 ל100 בבגרויות(חוץ ממתמטיקה 87 ב5 יח"ל)

אני כן חושב שאני יכול להוציא ציון שיספיק לי למה שאני רוצה ללמוד בעתיד(הנדסה), כי יש לי יחסית הרבה זמן ללמוד, וכי משמעת לשבת על התחת וללמוד יש לי, ובגלל זה גם הציונים בבגרויות, גאון אני ממש לא

לפי מה שאתם אומרים אני מבין שהשד לא נורא כל כך, בסך הכל הבנתי שהרבה מהמילים ירדו בתוכנית החדשה, מתמטיקה החומר יושב לי טוב בראש, כנ"ל אנגלית, מה שנשאר זה לשבת ולתרגל

אני אבדוק לגבי הספרים של ניב רווח / יד שנייה, יש לי גם כמה ישנים של אחותי שיכולים להיות מועילים..

ד"א מישהו יודע בערך כמה טעויות באנגלית "מותר" לעשות בכל פרק ועדין לקבל פטור?וכמה קשה להגיע לסביבות ה650 בהנחה שהחשיבה המילולית וכל הקטע של העברית יהיו סביב הממוצע ולא יותר?

פורסם

מכיוון שהציון הוא לא לינארי (זה לא שציון המינימום הוא 200 והמרחק משם ל 800 מחולק לניקוד שווה עבור כל שאלה) מספר הטעויות עד לציון 135 באנגלית לא קבוע.

אם החומר במתמטיקה יושב לך טוב בראש ואתה טוב באנגלית- תלמד קצת ידיעות העברית, תתחיל לקרוא כמה שיותר מאמרים אקדמאיים בכל נושא שאתה רק יכול לחשוב עליו, להרחבת אוצר מילים ומניעת היתכנות לשגיאות כתיב, ותתחיל סימולציות.

ממש לא קשה להגיע ל 650.

תעשה מבחני תרגול שבוע לפני שאתה מתחיל לשבת ללמוד רציף ותראה במה אתה חלש יותר, ככה תוכל להתרכז בעיקר בזה.

וכמובן, אל תסתפק ב 650, אין סיבה שלא תוציא ציון גבוה יותר שיסדר לך סכם כניסה לכל מקצוע הנדסה שרק תרצה.

פורסם

כמו שאמרו פה, ללמוד לבד זה בעיקר משמעת

אני אישית למדתי לבד בסוף הצבא שלי עם ספרים משומשים שקניתי ב100 שקל וכרטיסיות שקיבלתי בחינם

בסוף לא באמת משנה עם מה תלמד, ה"שיטות" שמלמדים אותך בכל המכונים הם לא יותר מדרכים הגיונית לפתור שאלות

אם את חושב שאתה יכול ללמוד לבד, אז בהחלט חודש של למידה טובה אמור להספיק

והכי חשוב כמו שאמרו לך פה לעשות מבחן שנייםפ לפני שאתה מתחיל לללמוד, לראות בערך איפה אתה ומה אתה צריך ללמוד, יכול להיות שתפתיע את עצמך

פורסם

אני לא ממש מעודכן לגבי הפסיכו, מה קרה למילים ואיזה חיבור?

פורסם

למרות שאני אחד המתנגדים הנחרצים ביותר שאני מכיר למסחטת הכספים הזו שנקראת קורס הכנה לפסיכומטרי (והיום כבר יש הכנה גם לצו ראשון וכל מיני שטויות :facepalm:)... אני נשברתי והלכתי לקורס בהיי קיו. המחיר גבוה- אבל הוגן יחסית (1900 שקלים. מסתבר שהמחירים לחיילים משוחררים- בסביבות 9000 שקלים- גבוהים כל כך בגלל שלחלק הצבא מממן, והשאר פשוט לא יודעים מה לעשות עם הפקדון...).

ומסתבר שזה מאוד מחדד אותך וממקד אותך (ביחוד אם אתה עוד תיכוניסט כמוני). זה הולך עם אתר (הנקודה החלשה של הקורס. מבוסס פלאש ועובד רק עם איכספלורר. כמו גם מערכת תפריטים מגושמת שלוקח זמן ללמוד) שדרכו ורק דרכו לומדים מהבית, מנחה אישי (שלך ושל עוד 50 תלמידים :lol:) שבודק חיבורים ועוזר וכו' (שלי אחד הגברים, לא קוטר או מניאק) ופעם בשבוע באים אם רוצים לשיעור תגבור\חיבור (פשוט לשאול שאלות) ולקחת סימולציות הביתה. רוב השיעורים (בווידאו) די מיותרים למי שזוכר מתמטיקה מהתיכון ומטה, אבל יש כמה שמאוד עוזרים.

זה מאוד מאוד משפר את הציון- אולי אוכל להתקבל למה שרק ארצה, אבל אני עדיין מתעב את המוסד הפסיכומטרי בכל ליבי. יש לבטל אותו ולארגן לכל פקולטה בכל אוניברסיטה מבחן פנימי פרטי- בכדי למנוע את התקיימות התעשייה הזו.

אבל איפה... עכשיו אפילו האוניברסיטאות עושות מזה כסף טוב- זה ישאר איתנו בשנים הקרובות >:(

פורסם

אני לא ממש מעודכן לגבי הפסיכו, מה קרה למילים ואיזה חיבור?

רשימת המילים הזוועתית שהייתה מורכבת מ 20% עברית ו 80% ארמית+מילים שהאקדמיה ללשון המציאה ונשכחו בשלהי שנות ה 80 הוסרה לחלוטין, וגם זוועות ההטיה של פ.ט.ל אם אתה זוכר

במקום שני הדברים הנוראיים האלו יש כתיבת חיבור קצר. אני בעד לחלוטין, ומתכנן לעשות שוב פסיכומטרי למרות שיש לי אחלה ציון, פשוט כי בפעם הקודמת הפרק של העברית הוא מה שקיבל אצלי את הציון הנמוך ביותר.

פורסם

ממש לא צריך להיות עילוי כדי ללמוד לבד לפסיכומטרי.

רק לשבת קצת על התחת

3 שעות ביום חודשיים וחצי זה מטורף

זה לא נורא כ"כ, שמים קצת מוזיקה ברקע והכל עובר מהר.

צריך גם לזכור שזה סה"כ 12 שעות שבועיות שכן זה היה 3 שעות בימים א'-ד', בסופ"ש לא למדתי אלא בשבועיים האחרונים.

ואני לא מסכים עם החבר'ה שבכתבו פה "תוציא יותר מ-650" - ציון טוב הוא ציון שמאפשר לך להתקבל בלי בעיות ללימודים שאתה רוצה, במוסד שאתה רוצה - סה טו. יש לי חבר עם ציון גבוה ממני(700 ומשהו) וזה לא מספיק לו כי הבגרויות שלו ככה-ככה. אז בשבילו זה לא ציון טוב - הציון שלי איפשר לי להתקבל בלי בעיות לאן שרציתי ולמה שרציתי, ולכן הוא שווה הרבה יותר.

כמובן שאם אתה *חייב* מינימום 650 כדאי לקבל קצת יותר בשביל שתתקבל ללא המתנה וכד', אבל אם אתה יודע בדיוק מה אתה רוצה ללמוד ואיפה(נשמע מוזר, אבל זה חלק מרכזי במידת הרצינות שתשקיע בלימודי פסיכומטרי) אז מבחינתך 690 ו730 זה הינו הך.

אם תהיה מעוניין אגב, אני מוכר את הערכה של ניב רווח יד שנייה ב-200 ש"ח, אבל אני חוזר ו"מזהיר": אין בה את העניין של החיבור, כדאי לך אולי לקנות את הערכה ממני ואז לקנות מניב רווח רק את הספרים של המילולי והסימולציות - אם זה ייצא לך עלות של "כמו חדש" אז קנה כבר חדש כמובן.

אם אתה מעוניין בערכה/עוד פרטים, פנה אליי בפרטי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים