עבור לתוכן

מסלולים מומלצים בשביל ישראל

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אני מעוניין לעשות חלק משביל ישראל באיזור הצפון בחג סוכות כולל לינה במקום. זה נופל על התאריכים 30.9-1.10 או 7-8.10

את המסלול נעשה אני ומספר חברים.

זו תהיה הפעם הראשונה שאני עושה מסלול שכזה ולכן מספר שאלות לי ליותר מנוסים:

1. איזה מסלולים מומלצים?

2. איזה ציוד מומלץ לקחת?

3. המלצות כלליות בתחום הטראקים?

תודה מראש וחג שמח :xyxthumbs:

פורסם

אפשר להתחיל מההתחלה מקיבוץ דן, היום הראשון הוא לא ארוך. לא חייבים לישון שם כדי להתחיל.

כדאי לקחת נעלי הליכה משופשפות טוב. אפשר לגרוב גרב דקה ועליה גרב טיולים עבה. זה נגד יבלות.

אתה יכול לקחת חולצה הודית לבנה קלילה עם שרוולים ארוכים + כובע עם שוליים לעורף

כדאי לקחת לדרמן בשביל לפתוח ברזי מים

שיהיו עליך מספיק מים. יש קטעים בלי מים.

פורסם
  • מחבר

אנחנו די נעולים של קטעים 6+7 מנחל עמוד עד לטבריה עילית.

איך קובעים מקום לינה נכון? בטוח?

פורסם

לפי מה שהבנתי אתה מעוניין לעשות טיול של יומיים + לילה שינה בשטח. קצת הטעת אותנו עם הכותרת של חלק משביל ישראל, בכל זאת יומיים זה ממש כלום אבל עדיין תהנה.

לגבי המסלול מנחל עמוד עד לטבריה - רצוי להתחיל מוקדם בבוקר כדי לא לצעוד בלילה, למרות שעל פניו נראה כמו מסלול קצר, נחל עמוד טומן בחובו עליות וירידות על צוקים שיאטו את הקצב.

אני משער שנקודת הסיום של היום הראשון תיהיה על הכביש הצמוד לכינרת, ככה שמקום לינה אידיאלי יהיה באחד הישובים הקרובים ( מגדל, גינוסר), פשוט לפרוש שקי שינה או אוהל באחד הפארקים שלהם.

יום שני מצפה לכם את העלייה של הארבל ואז הליכה מתונה וקלה היישר לטברייה. אם תחלק את המסלול באופן זה תגיעו לטבריה כבר בצהריים ככה שיהיה זמן פנוי ללכת לכנרת ולסיים את הטיול בשחייה מרעננת.

פורסם

לדעתי, לחכות עם זה ולא לטייל בתקופה הזאת. עדיין מאוד חם, אם אתה בכל זאת מטייל אז תבחר בקטע של נחל/מעין שתוכל להכנס אליו ולהתרענן.

אני לא ממש זוכר את השמות של המקומות, אני אנסה לרענן את הזכרון ואני ארשום לך יותר מאוחר.

מה לקחת? לא יותר מדי רק מה שהכרחי. כדאי שהתיק ישקול כמה שפחות.

אנחנו לקחנו איתנו לפחות 3-4 בקבוקים מלאים של 1.5 ליטר על כל צרה שלא תהיה.

הזכרת לי נשכחות:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=409424.msg3515305#msg3515305

עריכה:

איך קובעים מקום לינה נכון? בטוח?

כדאי שתצטייד במפות סימון שבילים. (הן עולות לא מעט, אבל מקסימום אתה יכול להתחלק עם החבר'ה).

כעקרון - מותר לישון אך ורק בחניוני לילה מסודרים, שהוגדרו ע"י הרשויות למרות שיצא לא פעם שישנו בעומק השטח מאילוצים כאלו ואחרים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים