עבור לתוכן

ההרד דיסק נדפק- התייעצות לגבי חדש (SSD או HD) *** נרכש SSD - יש קצת בעיות ***

Featured Replies

פורסם

אהלן,

מפרט המחשב שלי:

Intel C2D e7200

Gigabyte EP35 DS3

4GB 1066MHZ

Nvidia g210

הרד דיסק ראשי WD 250GB YS SATA2 ועוד 2TB X2

בשבוע האחרון המחשב התחיל להיתקע קצת ואז אחרי כמה שניות לחזור לעבודה, חשדתי שהדיסק קשיח נהרס והרצתי לו כמה בדיקות שיראו שהוא תקין (CHKDSK ודרך המאפיינים שלו).

היום אחרי שאני מנסה להפעיל את המחשב, לאחר ה verify pool data dmi , הוא רשם לי שגיאה של קריאה מההרד דיסק (לא כלכך זוכר מה) ועכשיו הוא רושם שחסרה מערכת הפעלה מותקנת.

בקיצור, אני צריך לקנות דיסק קשיח חדש למערכת הפעלה (בלבד) אז השאלה שלי היא אם לקנות דיסק קשיח מכאני או כונן SSD.

אני לא צריך הרבה שטח (64GB יספיק), אך הלוח אם שלי למיטב ידעתי לא תומך בSATA 3, כך שאני לא יודע אם אני יקבל ביצועים מקסימאלים דרך הSSD.

אז מה אתם אומרים?

פורסם

רק למערכת הפעלה אין מקום להתלבטות.רק SSD.גם עם SATA 2 הוא יהיה הרבה יותר מהיר מהארד דיסק מכני.הנפח האופטימלי הוא 120 GB גם בגלל שהוא מהיר יותר וגם בגלל שהוא אמור לשרוד יותר זמן (בתיאוריה כמעט פי 2)

פורסם
  • מחבר

רק למערכת הפעלה אין מקום להתלבטות.רק SSD.גם עם SATA 2 הוא יהיה הרבה יותר מהיר מהארד דיסק מכני.הנפח האופטימלי הוא 120 GB גם בגלל שהוא מהיר יותר וגם בגלל שהוא אמור לשרוד יותר זמן (בתיאוריה כמעט פי 2)

תודה, מכיוון שהמחשב יהיה דלוק במשך 24-7, אם זה ככה, אז יהיה עדיף לקחת 120GB.

עכשיו, איזה SSD יהיה מומלץ לקחת במחיר הכי נמוך עם אורך חיים הכי גדול? (מכיוון שכל אחד יהיהיותר מהיר מHD, אז אין עדיפות ל"מלך הביצועים")

תודה!

פורסם
  • מחבר

טוב אז החלטתי ללכת על crucial 128GB CT128M4SSD2 SSD.

עכשיו יש לי 2 שאלות:

1. כנראה שאני יצטרך סטנד כלשהוא לכונן כדי להושיב אותו במקום של כונן 3. אינץ', כמה עולה כזה דבר?

2. למישהו יש מושג מתי הסניפים של אחת הרשתות כמו ivory, ksp, rsm, tms (שנמצאות באיזור נתניה) נפתחות ?? אני מאתמול מנסה לתפוס אותם ללא הצלחה.

פורסם

1. 40-50 שקל (בארץ).בEBAY ניתן לקנות בגרושים.

2.מחר ב10

פורסם
  • מחבר

1. 40-50 שקל (בארץ).בEBAY ניתן לקנות בגרושים.

2.מחר ב10

זה יהיה בסדר אתה אומר? או שיש משהו יותר מומלץ?

http://www.ebay.com/itm/2-5-to-3-5-SSD-HDD-NOTEBOOK-HARD-DRIVE-MOUNTING-BRACKET-ADAPTER-DOCK-KIT-/320966782747?pt=US_Computer_Case_Accessories_Tool_Kits&hash=item4abb1c6f1b

ובנתיים עד שהמשלוח יגיע, אין בעייה להשאיר את הכונן מונח בתוך המארז, נכון?

פורסם

למה לא?

אם אף אחד לא יזיז את המחשב אז כן.מה גם שSSD פחות רגיש לזעזוים.אם זאת לא מומלץ להפילו.

פורסם
  • מחבר

טוב, רכשתי Crucial m4 128GB (מחובר ל SATA2 לצערי)

איפשרתי בביוס ahci sata (בדקתי שזה עובד אחרכך)

התקנתי וינדאוס 7 (משום מה, לא היה לי את הבעיה עם ה-100MB)

עכשיו יש לי כמה שאלות:

1. כל פעם שאני מפעיל מחדש את המחשב עכשיו, עולה לי בהתחלה מסך שחור של serial ata ahci bios שבו הוא מזהה את כל הכוננים שלי ואז ממשיך בתהליך עליית המערכת, זה בסדר?

2. בנוסף ל SSD, יש לי עוד 2 כונני 2TB, שאת שניהם הוא מזהה (גם בביוס וגם בווינדאוס) אך רק את אחד מהם הוא מראה במחשב שלי (D:), איך אני מחזיר את הכונן "הנעלם"?

3. זמן העלייה למערכת ממש ממש ארוך (!) והוא עומד על 65 שניות, זה בסדר? (היעלתי תמונה של באנצמרק שעשיתי לכונן).

תודה חברים !!

פורסם

תתקין את הדרייברים של הבקר.

והתוצאה שלך מאוד מאוד גבוהה בשביל SATA2 אתה בטוח שיש לך 2 ולא 3?

פורסם
  • מחבר

תתקין את הדרייברים של הבקר.

והתוצאה שלך מאוד מאוד גבוהה בשביל SATA2 אתה בטוח שיש לך 2 ולא 3?

הלוח אם שלי הוא gigabyte ep35 ds3l

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2778#ov

יש לו רק חיבורי SATA 2 3GBPS לפי מה שראיתי.

מה זה הדרייברים של הבקר?

ובגלל שאנחנו ממשיכים פה על שאלה אחת, אני לא רוצה שישכחו את היתר, אז אני מעתיק אותם שוב לפה:

1. כל פעם שאני מפעיל מחדש את המחשב עכשיו, עולה לי בהתחלה מסך שחור של serial ata ahci bios שבו הוא מזהה את כל הכוננים שלי ואז ממשיך בתהליך עליית המערכת, זה בסדר?

2. בנוסף ל SSD, יש לי עוד 2 כונני 2TB, שאת שניהם הוא מזהה (גם בביוס וגם בווינדאוס) אך רק את אחד מהם הוא מראה במחשב שלי (D:), איך אני מחזיר את הכונן "הנעלם"?

3. זמן העלייה למערכת ממש ממש ארוך (!) והוא עומד על 65 שניות, זה בסדר? (היעלתי תמונה של באנצמרק שעשיתי לכונן).

פורסם

נשמע שיש לך בעיה בזיהוי בשלב הPOST.

נסה לשנות מיקום בחיבורי הSATA בלוח אולי זה יסתדר.

פורסם
  • מחבר

טוב, החלפתי בין כל החיבורים של הכבלי SATA וזה עדיין לא עובד.

משהו מוזר, עכשיו אני מקבל עם הכונן SSD ציון של 550 ולא כמעט 800 כמו מקודם (אני ינסה להחזיר את זה למה שהיה מקודם).

דרך אגב, עדכנתי את הBIOS והורדתי את ה Chipset החדש, ועדיין לוקח לו הרבה זמן לעלות ממצב של כיבוי.

אבל הבעייה העיקרית היא הכונן שחסר לי, איך לעזעזל אני מחזיר אותו ?

פורסם

תשים את הSSD על חיבור SATA 0 בלוח.הדיסק החסר לא מופיע בביוס?

פורסם

בביוס יש לך 2 אפשרויות של AHCI. את התחתונה אתה יכול לבטל.

פורסם

חשבת שאולי ה2TB שלא מופיע פשוט נדפק והוא מעכב את הזיהוי וע"י זאת מאריך זמן העלייה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים