עבור לתוכן

GTX 660TI VS HD6970

Featured Replies

פורסם

גם אני הייתי בהתלבטות הזאת לפני כמה ימים.

לקחתי את ה7950 בסוף.

קודם כל amd הוציאו עדכון ביוס שמעלה את המהירות של הcore ל925mhz.

אפשר גם להמהיר אותו בקלות ל1ghz בלי להתעסק עם שינוי מתח.

פורסם

אוי כמה שאתה מראה חוסר ידע אדון NEC

400W ? מי מסתכל על הספק כולל?

מתסכלים על הספק\זרם במסילת ה12 - 300W בPEAK זה אומר בערך 250W במאמץ של משחק כבד במיוחד.

זה אומר שמהספק המדורג 450 שנותן 30A (כלומר רק 360W שמהם יכול לקחת המעבד והכרטיס) כבר איבדת 20-21 אמפרים. נניח שיש לך גם מעבד בOC או מעבד צרכן כמו פנום או מדור הX58

והמשחק גם טוחן את המעבד שהTDP שלו הוא 125W ככה שכבר הגעת לגבול של הספק.

עוד נושא שיש לגעת בו הוא רמת הרעש - ספק שמתקרב לגבול היכולת שלו מתחמם ומרעיש.

בשורה התחתונה - אם יש לך ספק חזק ו\או לא אכפת לך מרעש לך על 7950

אם יש לך ספק סביר ו\או אתה רוצה שקט לך על ה660TI

ולא, לא אכפת לי מה"קביעה" שלך שרוחב פס לזיכרון זה הדבר היחיד שמשנה וגם לא אכפת לי מה"קביעה" שלך שיש מקרה ש660TI יחנק בעוד שה7950 ייתן FPS שחיק .

כל משתמש והדרישות שלו וכמה משוואות שתיתן לא ישנו את העובדות הללו.

פורסם

אוי כמה שאתה מראה חוסר ידע אדון NEC

ולא, לא אכפת לי מה"קביעה" שלך שרוחב פס לזיכרון זה הדבר היחיד שמשנה וגם לא אכפת לי מה"קביעה" שלך שיש מקרה ש660TI יחנק בעוד שה7950 ייתן FPS שחיק .

כל משתמש והדרישות שלו וכמה משוואות שתיתן לא ישנו את העובדות הללו.

אזי באם הנני מראה חוסר ידע,

כנראה שמעל 6000 ההודעות שהצלחת לדחוף לפורום (כידוע לא הכמות קובעת אלא האיכות), כמו גם הכותרת החגיגית

של genius שנתנה לך (ואולי ניתנה בהלצה?), עדיין אינם מסוגלים לכפר על פזיזותך על המקלדת כמו גם על בורותך המקצועית הכה הגדולה בתחום:

http://www.tomshardware.com/reviews/geforce-gtx-660-ti-memory-bandwidth-anti-aliasing,3283-10.html

פורסם

לא מר.NEC

אני לא פזיז ולא בור בתחום.

אתה הבור כשיצאת ואמרת לפני ההשקה של ה680 שהוא יפול מה7970.

בעוד שאני מסתמך על עובדות אתה מסתמך על משוואות והשערות תיאורטיות. כל תגובה שלך בפורום מביעה שחצנות ורצון להרשים את המשתמשים. אך מי שקורא היטב את את תגובותיך מגלה חוסר ידע והתכחשות למציאות.

חבל שאתה יורד לעלבונות אישיים על הכותרת והאוואטר שלי , כנראה שפגעתי בעצב :)

פורסם

גילומן, הנך צעיר פזיז ובהחלט בור מוחלט בתחום ברמה ההנדסית וברמה האלגוריתמית (לא ברמה החובבנית).

ככל הנראה מעולם לא ישבת באקדמיה בתחום הנדון ומעולם לא למדת את הדיסיפלינות הרלוונטיות - הבנתך "המקצועית"

בתחום לפי התרשמותי למעשה לא קיימת, בהתאם לא פלא שכאשר נדרשים להסברים מקצועיים עם הסברים ברורים שהקורא

צריך ויכול ללמוד מהם משהו, לא במפתיע פיך מתרוקן מתוכן.

שגורה בפיך מנטרה רדודה וילדותית בסגנון "עזוב אותי מחישובים נוסחאות ונתונים מדעיים אני מסתכל על עובדות", שהיתה

(אולי) עוד מעניינת באם לפחות היתה מסתכל על העובדות הנכונות או יודע לקרוא את הנתונים כנדרש, כמו גם מקפיד לבדוק

מי פרסם אותם והאם הם תקפים או רלוונטים לעניין.

פיך אינו רק מתמלא מים בשל חוסר ידע והבנה "מקצועיים" (לא חובבניים) כמתואר מעלה, אלא בעיקר בשל חוסר ברמת ניסוח ושפה

מתאימים, שמרמזים במידה לא מועטה על גילך הצעיר ו/או על היעדר השכלתך .

כל "הידע" שלך מבוסס בעצם על רמה של צרכן חובב (שזה לא מקום רע להתחיל בו אך לבטח אינו מספק) וזאת מקריאת כתבות

ממגזינים אינטרנטיים. מרביתם של אלו ולצערנו הרב אינו נחשב תוכן מקצועי, אלא תוכן ברמה ירודה אשר נכתב בלא מעט מהמקרים,

על ידי חברס צעירים חובבים שהם עצמם חסרי כלים לטעון ולכתוב בנושא ברמה רצינית.

היות והנושא שלפננו הוא דווקא מאד מקצועי ומורכב, שמכיל ידע מולטידיסיפלינרי מתורות הכלכלה, הפיסיקה, החשמל, המתמטיקה,

והאלגוריתמיקה... אך בשל נגיעתו גם לתחום "המשחקים" - מרבית החומר הנגיש בשפע בקלות ובחינם מגיע מגורמים תואמים.

ואם על כך מבוסס מרבית הידע שלך (כמו גם של מרבית החובבנים), איך אנו כקוראים יכולים לבנות על זה ?

למיטב זכרוני הנך נער בגיל העשרה או צעיר בשנות העשרים המוקדמות לחייו (ותתקנני באם הנני חלילה טועה),

בשעה שהכותב מולך סיים אוניברסיטה בתחום מתמטיקה ומדעי המחשב לפני שנים רבות, בן 37, מנהל פיתוח בתעשיה

האוירית שנטל חלק בין השאר בפרויקטים המשלבים דסיפלינות ישירות בתחום: למשל בתחום צילום לוויני או צילום אוירי,

למשל בתחום סימולטורים (טיסה, כלי רכב וכדומה...) ועוד כמה שהשתיקה יפה להם.

הכותב מולך צבר מעבר לידע הדיספילנרי בתחום גם נסיון יחודי רלוונטי בתחום מאיצים גראפיים ברמה הנדסית ואלגוריתמית,

ואף עמד בהתאם לצורך זה מול חברות פיתוח.

את חלקו הקטן מהידע בזמני החופשי המועט השקעתי בכתיבה מעל גבי אתר HWZONE במשך השנה האחרונה,

חומר שזכה בלא מעט מקרים לתגובות אישיות אלי עם הוקרת הערכה. גם בעוד תחומים כתבתי מעבר למאיצים גראפיים - תראה

בסקשן מעבדים - ברמה מעמיקה עד כדי כך שהתבקשתי ממנהל הפורום להיות כותב קבוע שם - אך בצער זמני איננו מאפשר לי.

אז כן, בהשוואה למהנדס מדופלם עם כ- 13 שנות נסיון (לפחות) בתחום הרלוונטי, ההבנה המקצועית שלך את התחום

לא נעים לומר היא בערך כלום אחד בריבוע. אני יכול לזרוק לעברך שאלה ואתה פשוט לא תדע מאיפה לבלוע את הלשון,

בעוד שאתה לא מסוגל לשאול שאלה מקצועית אותי שלי אין ידע איך להשיב עליה.

כך "שבעצב" כזה או אחר (כלשונך) ברור לכל בר דעת, אין ברשותך כל יכולת לגעת אצלי (היה רגוע) ועל כן חסוך מאיתנו את הירידה לרמה

ילדותית כדרך להתבטא מעל גבי האתר. כמו גם את ההעלבות האישיות שאם תשים לב, אתה יזמת. מה שאתה מכנה "העלבות"

שבאות ממני, אינן העלבות כלל וסרק, אלא ציון בצער רק את עובדת היותך חסר כל "ידע מקצועי" בתחום מה שהוא עובדתית נכון.

קבל עוד הערה אחת שתלמד ממנה: "ילד" בא וטוען כלפי עמיתו לשיחה, שהוא "בור" רק משום שלפני השקת מוצר מסוים הוא שיער

שהמוצר יהיה בר ביצועים כאלה וכאלה, אך לאחר ההשקה הסתבר שההימור שלו היה שגוי.

תראה, אני לפחות באתי והימרתי מתוקף החזקת איזושהי תשתית רלוונטית לביצוע הימור שכזה - על סמך ההדלפות שיצאו כמה ימים לפני

ההשקה, משהו שאתה ורבים טובים אחרים אפילו לא העלו על הדעת לנסות (בשל חוסר בכלים לבצע הערכה דומה).

מה רוצה לומר: שטענתך להימור כושל "כבורות" המתדיין מולך, מעידים על חוסר כלים בבנית טיעונים ומעידים גם על חוסר

ידע בשפה העברית, שכן "בורות" הינה חוסר הבנה או ידע בתחום, ולא הימור שיצא שגוי. ומכאן שאי הבנתך את המקומות הנכונים להשתמש

במושג "בורות", מסגירה את שליטתך "הלא מי יודע מה" בשפה העברית ומכאן מרמזת גם לגילך הצעיר וגם לחוסר הנסיון.

ומה הלקח וודאי תשאל: שראשית כדאי ללמוד להשתמש במושגים היטב בטרם עורכים בהם שימוש יעיל.

-------------------------------------------------------------------------------------

ובחזרה לעניינו, התבונן בבקשה בכתבה בלינק שצרפתי, קרא אותה עד תומה לרבות את הטוקבקים שבסופה שכן

יש בחלקם חומר נוסף מעניין.

(עזוב לרגע אותי) האם לאחר קריאת האמור בלינק הנך עדיין מצדד ב 660TI לעומת 7950 - זאת בשעה שכל הגורמים

ברשת (לפחות אלו שקראתי בשבוע האחרון) ללא יוצא מן הכלל וללא סייגים אומרים ההפך ?

פורסם

האמת שאחרי עדכון ביוס, ה-7950 מנצח.

תפסיקו לרדת לרמה ילדותית זה לא המקום בשביל זה, תפנו אחד לשני בפרטי.

פורסם

עדכון הביוס מרים את תדר העבודה לסביבות 925MHZ באם זכרוני אינו כושל, משהו שבעצם ניתן לעשות לבד באמצעות הדרייבר ו/או אפליקציה צד שלישי.

לבד ניתן להרים את התדר לאזור 1100MHZ ואף מעבר במרבית הכרטיסים מדגם זה, כך שעדכון הביוס למעשה מתייתר במובן מה.

להערתך לגבי "התנגחות" ילדותית בדיון, כמדומני תמצא כי שפתי הולמת בהחלט ואינה אישית או פוגענית, אלא מבוססת על

תשתית עובדתית. תשאל למה צריך את זה ?

לעיתים צריכים ללמד את "החברס הצעירים" קצת דרך ארץ לכשהם מתדיינים עם אנשים שנמצאים כמה דרגות וכמה שנים טובות מעל הרמה

האינטלקטואלית שלהם. זו אולי הדרך לבגר אותם על הדרך בבחינת לזרוק את הנער למים - ככה הוא יתחיל ללמוד לשחות הכי טוב.

כצעיר עשו לי אותו הדבר ואין ספק שזה עזר. כך אני נוהג עם ילדי וכך נאלץ אחת לזמן מה, לעשות קצת סדר אצל הצעירים הנמהרים של ימנו.

יודגש כי כל הנאמר ממני לחברנו לפורום מר גילומן שיהיה ברור, ברוח ספורטיבית וטובה ולא חלילה אחרת, גם אם המילים מעט קשות.

הנני מקווה שהוא מקבל זאת בהבנה. ואם לא, אין ספק בליבי שעוד 10 שנים הוא בהחלט יזכר אחורה ויאמר לעצמו: "הבנתי" :)

כאשר יטול על עצמו את האחריות של העברת החינוך והידע לדור הבא.

פורסם

המחשבה על הזמן שהשקעת לכתוב את זה מצחיקה אותי

חחחחחחח - ערכת את ההודעה כי צחקתי על האורך שלה :jump:

1106514-cool_story_bro_super.jpg?1279885294

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים