עבור לתוכן

התיעצות לגבי ארגון HDD במחשב

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לפני שבועיים בערך הלך לי הדיסק הראשי והיחיד במחשב.

דיסק של 2TB של סיגייט שהיה מחולק לשתי מחיצות - אחת עם מערכת ההפעלה והתוכנות והשניה עם כל ה-DATA.

בעקבות האסון החלטתי שאני רוצה ליצור mirror במחשב בעזרת הכלי של windows 7 ששמעתי שהוא טוב ואמין.

לצערי אין לי כ"כ כסף להשקיע ואני מחפש לראות איזה קונפיגורציה תהיה הכי כדאית מבחינה כלכלית ומבחינת ביצועים וגיבוי.

אני יכול פשוט לקנות דיסק נוסף של 2TB, שיהיה מחולק באותה צורה ולעשות לו MIRROR לדיסק 2TB הקיים.

אני יכול לקנות דיסק קטן רק בשביל המערכת הפעלה והתוכנות, ובנוסף עוד דיסק רק עבור ה-DATA שאיתו אני אעשה MIRROR לדיסק הקיים של ה-2TB.

אשמח לקבל המלצות לתצורות מומלצות שיעלו לי כמה שפחות כסף (גם המלצות לדגמים ספציפים של דיסקים).

אם כבר, אז מה ההבדל בין ה-BLACK ל-BLUE של WD?

האם כאשר משתמשים ב-MIRROR של Windows 7 שני הדיסקים חייבים להיות בגודל זהה או מספיק שיש עליהם מקום?

תודה מראש וחג שמח לכולם!

פורסם
  • מחבר

הי חברים,

מישהו יכול לעזור בנושא?

תודה

פורסם

אתה לא חייב לעשות מראה אם כל מה שאתה רוצה זה גיבוי.פשוט תגבה מדי פעם.

ההבדל בין השחור לכחול הוא בהצהרת היצרן שהשחור עמיד יותר (כנראה עבר בדיקות איכות מוקפדות יותר).במהירות אין הבדל משמעותי אם בכלל.לטעמי הכחול עדיף בגלל המחיר.אם אתה רוצה דיסק נפרד למערכת הפעלה בלבד אז קח SSD.הוא משאיר אבק מהדיסק הקשיח והנפח מספיק למערכת +תוכנות (עדיף 120 גיגה אך גם 60 עלולים להספיק בדוחק).

פורסם
  • מחבר

יש לי ספריה גדולה וכבדה מאד של סרטים, מוסיקה ואני גם מתעסק עם תמונות בפורמט RAW כך שבסה"כ מדובר בכמויות מאד גדולות של מידע ובין כה אני צריך לגבות את רוב מה שיש לי על הדיסק, אז כבר יותר פשוט לעשות MIRROR, לא?

לגבי SSD, זה עולם חדש לי עדין ואני צריך להכנס אליו, אבל מדובר עדין ברכיבים יקרים יחסית אם אני לא טועה. מה גם שעדין אצטרך דיסק נוסף עבור הגיבויים...

בכל מקרה אם אני צריך SSD למערכת הפעלה+תוכנות (תוכנות גרפיות כבדות) אז כדאי 120GB, לא? כמה פחות או יותר אמור לעלות SSD כזה?

החלום האידיאלי זה אחד ממוצרי SYNOLOGY למשל במערך RAID5. אבל זה כשיהיה לי כסף... :)

פורסם

זה שיקול שלך.לטעמי עדיף לגבות לדיסק חיצוני.כמובן שהMIROR מצריך פחות עבודה.אבל זה לא גיבוי מוחלט.2 הדיסקים יכולים ללכת גם יחד

למרות שהסיכוי לכך לא גבוהה.

לגבי הSSD כן גיגה120 זה נפח אופטימלי.יעלה בסביבות 500-550.

לגבי HD 2 טרה .

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=812613

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=8211

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים