עבור לתוכן

האם אפשר להתקין Windows XP על מחשב לפטופ או נטבוק שקונים בתקופה זו?

Featured Replies

פורסם

"

אני עדיין חושב שאנשים שהתקינו 7 לא מבינים מהחיים שלהם במחשבים,

ופשוט באופן אוטומטי חושבים שמה שחדש יותר, טוב יותר.

(כמו שאמרתי, ההגיון הזה בהחלט שפוי,

אבל לא במקרה של מיקרוסופט, החל מלפני כמה שנים.)

"

שמעתה פעם על המושג עלות תועלת ?

ויופי ויסטה מאוד דומה לWIN7 ,אז מה ?

לויסטה היו מחלות ילדות כמו שלXP היו מחלות ילדות ,שתיקנו את רובם הוציאו את WIN7 כי הרבה פחדו מהשם ויטה

בגדול אתה יכול לקחת WIN7 כולל גירסאות ה64 ביט ולשנות את ההגדרות שיראו מאוד קרובות לממשק של XP

אתה יכול גם לסגור תוכנות ברקע שאתה לא צריך

ומה שחשוב הרוב הגדול של התוכנות שפעלו לך בXP יפעלו לך בויטה ,ובנוסף יש דברים שלא רצים בXP אבל רצים בWIN7

דוגמת DX11

וזה בלי לדבר על הפלג אנד פלי שהרבה יותר קל בWIN7

• תגובות 108
  • צפיות 10.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

פותח הדיון אני לא מאמין.

אתה כנראה האדם האחרון עלי אדמות שעוד מחזיק בדעות על וינדוס 7 כאילו זו היתה הVISTA בתחילת דרכה.

וינדוס 7 המערכת הפעלה הכי טובה שיש כיום.

אם אתה לא מתקין אותה על מחשב עם חומרה מודרנית אתה _____(השלם את החסר ברמת חוסר הנימוס הרצויה).

פורסם

"

וינדוס 7 המערכת הפעלה הכי טובה שיש כיום."

אני לא חושב שאפשר לבוא בגישה כזאת נחרצת

אני חושב שזה תלוי בצרכים ובחומרה

בגדול כל המערכות הנפוצות יותר היום הגיעו לבשלות טובה

לינוקס ידידותי דוגמת אבונטו מאוד נוח ויש לו את היתרונות שלו ,הבעיה מחסור במשחקים מה שמצריך מעקף שלא תמיד פועל טוב

OSX גם מאוד טובה אבל גם לה מחסור במשחקים,אבל לא כמו הבצורת של לינוקס

WIN7 מאוד טובה ויש לה תמיכה רישמית בהרבה יותר תוכנות ומשחקים ,אבל גם מיוצרים אליה הרבה יותר ווירוסים

אבל בגדול מאוד חשוב לדעת נה הצרכים ? מחשב רק להורדות\סרטים\תרגום קאפקא ליפנית ?

פורסם

אפשר להגיד בצורה די נחרצת שWin7 היא מערכת הWindows הטובה ביותר שיש היום, ואני בטוח שלזה הוא התכוון.

זה עדיין לא אומר שהיא הכי מתאימה לכל המצבים. יש מחשבים שלהם Win98 יכולה להתאים יותר... אבל למחשבים חדשים, כמעט אין סיבות להתלבטות (למעט דרישות חריגות כמו שהציג פותח הדיון).

פורסם
  • מחבר

האמת,

שהרבה פעמים קראתי את הדעות של Art Tatum לגבי דברים,

והוא מאד ביקורתי ועם "ראש טוב".

ממש לא עז.

אז אם Art אומר כזה דבר על Windows 7

("המערכת הפעלה הכי טובה שיש כיום")

אז אולי באמת הבעיה היא אצלי? :'(

איפה OR2000 שאמר שיש תוכנה שמתקנת את ה-ClearType שמרוח בכל מקום, גם אחרי שמכבים אותו ב-Setting?

אני אנסה לפתור את הבעיות הספציפיות שמפריעות אחת אחת, על מכונה וירטואלית קודם, ורק אחרי זה אראה אם אני מסוגל נפשית לעבור..

(ועדיין אני מרגיש מוזר - אני אומר לעצמי מה חסר לי?

למה לחפש לתקן את הבעיות של 7, כשיש לי את כל מה שאני צריך ב-XP?

הרי אני לא צריך DirectX 10 כי אני לא משחק במשחקים,

ואני לא צריך תמיכה ביותר מ-3GB זכרון,

אבל נו, נראה לי שלעתיד זה יהיה טוב לפחות לפתור את המכשלות שמונעות להתקדם הלאה)

מעניין מה יקרה כשיגיע 8 גאד דאמט, כל פעם משגעים אותנו עם מערכת הפעלה חדשה,

כשזה כבר דיי הגיע לרבייה, אין ממש מה לשפר, ואין צורך לשפר.

למעט התיקוני אבטחה.

(למעט דרישות חריגות כמו שהציג פותח הדיון).

איזה דרישות חריגות הצגתי?

פורסם

WIN8 תגיע בדיפולט עם ממשק מאוד שונה

ובנוסף לזה ידחפו לך את הLIVE לפנים

זה לא הולך להיות טוב

פורסם
  • מחבר

אוי ואבוי :'(

פורסם

אל תיתרגש ,WIN7 תיתמך עוד הרבה זמן

WIN8 מבוססת אליה אבל הממשק דיפול שונה מאוד ועוד רוצים לדחוף הרשמה לשרות רשת שלהם ,שכולל חנויות ווירטואליות

אבל תוכל להמשיך עם WIN7 בשנים הקרובות בלי בעיה

פורסם

מאז שיצא הוינדוס 7 אני זוכר עשרות דיונים ארוכים בעד ונגד XP ו7.

ככל שעבר הזמן הטיעונים התפוגגו.

כבר מזמן שאין שום סיבה לא להשאיר את הXP בהיסטוריה.

היתרונות הם עצומים.

עדכונים, אבטחה, יציבות, כלים שימושיים שאין בXP, אפשרויות שליטה ובקרה.

רק בשביל הווליום קונטרול הנפרד לכל ישום שווה היה להתקין את 7.

The-Windows-Vista-Volume-Mixer-3.png

ואולי לפני כמה שנים היו כמה דברים שאין להם אפשרות לעבוד ב7 ואין להם תחליף.

אבל היום לא נשארה ולו סיבה אחת טובה.

פורסם

אם כבר הזכרתם Windows 8...

אני עובד עם ה-RTM של 8 כבר שבוע, ואני חייב לציין שזאת מערכת הפעלה ממש נהדרת.

לגבי הבעיות שהעליתם:

ממשק חדש: נכון, הממשק השתנה. אבל לוקח בדיוק 5 שניות עד שמגלים שהממשק הישן עדיין שם, במרחק לחיצת עכבר אחת (יש כפתור Desktop שמעלה דסקטופ כמו ב-7). כל התוכנות שלא הותאמו לממשק החדש של 8 יעבדו בדסקטופ הישן בלי בעיה. למעשה, אני נמצא בדסקטופ רוב הזמן ולא מרגיש את הממשק החדש. אגב, אם תתנו לו צ'אנס, אולי תגלו שהממשק החדש אפילו נוח. יש הרבה היגיון בהחלפת כפתור ה-Start במסך Start, ולמעשה זה נהיה די קרוב לאיך ש-Android נראה ועובד (ועובדתית הוא נוח לרוב העולם).

ואם כל זה לא שכנע אתכם, יש גם תוכנות שמחזירות את הממשק הישן לחלוטין.

חשבון Live: בזמן ההתקנה תוכלו להכניס חשבון Live שלכם שיקושר ליוזר במחשב. ראשית, זה לא חובה. תמיד אפשר לעשות skip. שנית, לא חייבים חשבון Live. אפשר כל חשבון מייל שלכם (נגיד, gmail). היתרונות של חשבון Live הם שברגע שעשיתם לוגין, האפליקציות המובנות של מייל וצ'אט וכו' מתחברות ומסתנכרנות אוטומטית. שלישית, שוב חשוב לזכור שיש גם יתרון בקישור חשבון המחשב שלכם ליוזר אונלייני. הרבה מאוד הגדרות פרופיל שלכם מסונכרנות לענן, כך שאחרי פרמוט או החלפת מחשב לא תצטרכו להגדיר הכול מאפס.

חנות אפליקציות: שוב, לא חייבים להשתמש אם לא רוצים. אפשר להתקין תוכנות גם בדרך הישנה והמוכרת של installer-ים. אבל המטרה של הפיכת התקנה לעניין של קליק אחד (כמו שמתקינים אפליקציות בסמארטפון) נשמעת לי די טובה.

עד כאן על למה לא לא לעבור.

למה כן לעבור? יש הרבה שיפורים וחידושים. אפשר לקרוא על רובם פה.

השיפור האהוב עליי הוא boot סופר-מהיר. פשוט צפו בסרטון הזה. זה אמיתי לגמרי. הלפטופ שלי (Core 2 Duo, בן 4 שנים) עולה במהירות הזאת.

אני ממליץ בחום לפחות לנסות את 8. לא תאהבו, תחזרו ל-7. היא גם אחלה. (אל תחזרו ל-XP. היא לא אחלה.)

פורסם

וינדוס 8 עוד לא יצא.

לא הייתי מסתמך עליו.

וגם אחרי שהוא יצא יקח כמה זמן עד שכל מיני עניינים יסודרו.

תאימויות, באגים, תופעות לא צפויות.

לא דבר חכם להחליף את הוינדוס 7 כל כך מהר.

וודאי לא בגירסת BETA.

פורסם

הגרסה הסופית (Final, RTM) נסגרה ב-1 באוגוסט (ויום אחרי זה כבר התחילה לדלוף לרשת).

החל מה-15 באוגוסט היא זמינה למנויי MSDN.

החל מה-22 באוגוסט היא זמינה לסטודנטים דרך DreamSpark Premium (ומשם אני הורדתי אותה).

החל מה-26 באוקטובר היא תהיה זמינה לכל שאר הציבור.

http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_8#Final_version

הגרסה כבר סופית ולא יהיו בה עוד שינויים, עד ה-Service Pack הראשון.

כאמור, אני משתמש בה כבר שבוע, ואין שום בעיות תאימויות, באגים ותופעות לא צפויות. הדברים האלה נפתרו כבר מזמן בתקופות ה-Alpha, Beta, Release Candidate ו-Release Preview.

מה גם שצריך לזכור מלכתחילה שגרסת ה-NT החדשה היא רק minor, אז בהגדרה רוב הדברים שעבדו על 7 (וגם Vista לצורך העניין) אמורים להמשיך לעבוד גם על 8.

פורסם

גירסה סופית או לא, יש באגים ותקלות שמיקרוסופט וחברות התוכנה צריכות עדיין לגהץ.

וגם אם אתה חושב שאלו דברים קטנים ושוליים, לא יותר חכם לתת זמן לסדר את כל העניינים לפני שאנשים מחליפים את הוינדוס 7?

תאר לך מישהו שמתקין וינדוס 8 עכשיו במקום ה7 במחשבה שהכל מושלם.

ואז מגלה שיש לו בעיה עם תוכנה מסוימת או באג מעצבן שאי אפשר עדיין למצוא לו איזכור באינטרנט, כל שכן פיתרון.

תמיד היו עניינים כשמערכת הפעלה רק יצאה.

למה שהפעם זה יהיה אחרת?...

אני מציע לאנשים לא למהר להחליף לגמרי את 7.

כדי שאם יהיו בעיות(ורוב הסיכויים שיהיו) הם לא ישארו תקועים בלי אלטרנטיבה.

פורסם

אני לא מצמיד אקדח לראש של אף אחד. :)

אמרתי שיש ל-8 יתרונות משמעותיים. הסברתי למה חלק מה"חסרונות" הם לא באמת חסרונות.

לי אישית לא הייתה בעיה לעבור כבר עכשיו, ובדיעבד אני לא מתחרט שעברתי (כי כאמור, עדיין לא מצאתי שום בעיית תאימות).

כל אחד יכול לעשות את השיקול שלו אם לעבור עכשיו או לחכות. בסה"כ, 7 זאת באמת מערכת מאוד מוצלחת, ואין בעיה להישאר איתה עוד כמה חודשים.

אני כן ממליץ לעבור מתישהו (כי 7 תתיישן בעוד כמה שנים כמו שכל מערכת הפעלה מתיישנת). ואני אומר שאין מה לחכות לגרסה יותר סופית מעכשיו, כי לא תהיה כזאת. ;)

פורסם

אני משתמש כבר שבועיים בגרסה הסופית של windows 8 (לסטודנטים דרך MSDNAA כבר יש רישיונות מוכנים, גם ליצרניות ה-OEM יש)

והוא לא רע בכלל. דורש התרגלות אבל סה"כ הכל נראה טוב יותר ומוכן למעבר למסכי מגע שזה מבורך. אכן יש מצב desktop רגיל כאשר במקום

כפתור ה-start אפשר ללחוץ על ה-windows button ולהגיע לממשק האריחים, שם אפשר פשוט להקליד מה שרוצים ולהגיע למעוז חפצינו בדומה

לממשק ה-unity שב-ubuntu. בהחלט מוצלח.

הבוט בהחלט מהיר במיוחד, ובמיוחד עם SSD.

הדבר שהכי אהבתי הוא ממשק העברת הקבצים, הרבה יותר איכותי, יציב, אינפורמטיבי ועם אפשרות pause :yelclap:

אגב סיבה טובה לשדרג מערכת הפעלה היא בשל תיקונים ותוספות לקרנל, אבטחה טובה יותר, ניהול משאבים טוב יותר, התייחסות לטכנולוגיות חדשות (למשל כונני SSD)

ועוד ועוד.

אגב, בינתיים אפס באגים, הכל פשוט עובד טוב ומגיב מעולה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים