עבור לתוכן

האם אפשר להתקין Windows XP על מחשב לפטופ או נטבוק שקונים בתקופה זו?

Featured Replies

פורסם

אם באמת ראית את ההרצאה אז אני לא מבין עדיין למה לא נפל לך האסימון...

ההרצאה משעממת רצח. התחלתי לראות ופשוט לא יכולתי לסבול את זה.

multicore ו-Qttp,

אז מה, נתווכח על זה?

אני חושב שאתם טועים בגדול,

אתם חושבים שאני טועה בגדול,

העניין הוא שעל אף שאתה מנסה להציג זאת כך - הטיעונים שלנו לא סימטריים.

אתה אומר: "יש ב7 כמה דברים שלא נוחים לי אישית - מכאן היא מערכת הפעלה פחות טובה". זה טיעון מפגר. אני לא טענתי אף טיעון על 7 לעומת ויסטה לעומת XP או כל דבר אחר. אמרתי רק שהטיעונים שלך מפגרים או לא נכונים (כשניסית לטעון לגבי אי אילו הבדלי ביצועים אובייקטיביים).

אנחנו לא מדברים אפילו באותו מישור לוגי, לכן באמת אין על מה להתווכח. :)

בגלל זה אתם עם Vista (אתם קוראים לה "7", כי מיקרוסופט שינתה לה את השם, והצליחה לעבוד עליכם),

ואני עם XP הטובה.

לפני שאתה מקשקש - תבדוק על איזו מערכת הפעלה אני באמת, ואז תחשוב האם מישהו הצליח לעבוד עליי או לא. ;)

אגב, לי (להבדיל ממך, לפחות אם להאמין לדבריך) יש ניסיון של שנים עם כל אחת ממערכות ההפעלה שהוזכרו פה, ברוב המקרים על יותר ממחשב אחד. ולכן כשאני אומר לך שהטענות שלך על ביצועים של יישומים או זמן עליית המערכת בממוצע הם שטויות - אפשר להאמין לי. לגבי הזכרון והמקום בדיסק - כבר התייחסתי קודם.

בכל מקרה, אתה פשוט נכשל כל פעם מחדש בהפרדה בין עובדות לבין העדפותיך האישיות. מכאן אני מסיק שאו שאתה טרול שעושה זאת בכוונה, או שאתה פשוט לא חכם במיוחד.

• תגובות 108
  • צפיות 10.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

ההרצאה משעממת רצח. התחלתי לראות ופשוט לא יכולתי לסבול את זה.

מסכים.

הבן אדם מדבר לאט מידי.

ואת מי מעניין לראות וידאו של שעה בשביל מערכת הפעלה מגעילה :)

לפני שאתה מקשקש - תבדוק על איזו מערכת הפעלה אני באמת, ואז תחשוב האם מישהו הצליח לעבוד עליי או לא. ;)

חחחח.. גדול :)

בכל מקרה, אתה פשוט נכשל כל פעם מחדש בהפרדה בין עובדות לבין העדפותיך האישיות.

באמת?

גם המאמר ש-obeh הביא כרגע, הוא רק דעה אישית שלי?

מי מבינינו הטרול?

אמרתי, אין טעם להתווכח.

טוב לך עם ויסטה/7? תהנה..

אני בסה"כ חיפשתי דרך להשיג לפטופ עם Windows XP,

לא להתכווח עם אנשים שבטוחים שהם עושים את הדבר הנכון.

אני עדיין חושב שאנשים שהתקינו 7 לא מבינים מהחיים שלהם במחשבים,

ופשוט באופן אוטומטי חושבים שמה שחדש יותר, טוב יותר.

(כמו שאמרתי, ההגיון הזה בהחלט שפוי,

אבל לא במקרה של מיקרוסופט, החל מלפני כמה שנים.)

אז אני אחשוב שמי שמתקין 7 הוא בן אדם נטול שכל - קוף שעושה את מה שכולם עושים,

ואתם, תחשבו שאני מפגר, ו"מקרה קיצוני של קושי עם שינוי" (מעניין אם גם אמרתם את זה למי שנגעל מ-Vista כשהיא יצאה..

שהוא בן אדם שמתקשה עם שינוי)

וסיכמנו מה אנחנו חושבים אחד של השני :)

שנה טובה לכולם.

פורסם

הOP מזכיר לי את האנשים שב2004 עדיין השתמשו בווינדוס 98 כי XP היא מערכת גרועה.

תמיד יהיו את אלה, אין מה לעשות.

פורסם

CARD אתה חתיכת יצור מופלא שכמוך, קראתי 7 עמודים בשביל להבין שבזבזתי כמה דקות מחיי לריק.

יש מצב אתה פולני? כי רק פולנייה שואלת, עונה לעצמה ועוד טוענת שאתה טועה.

בוא אני אתמצת את 7 העמודים להודעה הראשונה שלך ויותר מכך, אני אתמצת את ההודעה הראשונה שלך לסיכום הדיון כולו:

(שואל) מעוניין לקנות מחשב לפטופ או נטבוק

(עונה לעצמך) יצרנים של המחשבים, לא מספקים דרייברים עבור XP

האם יש מה לעשות במקרה כזה?

לא

retard-52587735244.jpeg

פורסם

פותח הדיון, על המחשב הנייד שלי שהוא משנת 2007 (HP 6910P) אני מריץ WIN7 והוא רץ בסדר גמור.

על אחת כמה וכמה על חומרה מודרנית שהיא הרבה יותר חזקה, אין שום סיבה שהמערכת לא תרוץ כמו שצריך.

לגבי ה- Taskbar אני יכול להגיד לך שגם אני לא אהבתי חלק מהשינויים שנעשו ב- win7 אני פשוט הגדרתי אותו כך שהוא יראה ויתנהג באופן דומה ל- XP.

פורסם
  • מחבר

לגבי ה- Taskbar אני יכול להגיד לך שגם אני לא אהבתי חלק מהשינויים שנעשו ב- win7 אני פשוט הגדרתי אותו כך שהוא יראה ויתנהג באופן דומה ל- XP.

בעבודה, באותו חודש שהייתי עם Windows 7,

עשיתי חיפוש קצר בגוגל, ומצאתי דרך להחזיר את ה-Quick Launch

(במקום השיטה של לעשות Pining לתוכנות)

זה פתר חצי מהבעיה.

אבל הבעיה השנייה, הייתה שהייתי פותח תוכנות,

ו-Windows 7 היה משנה את סדר ההופעה שלהן על ה-TaskBar.

זה היה מאדדדדדד לא נוח..

ולא מצאתי דרך לפתור את זה.

פורסם

אז איך העובדה שזה לא היה לך נוח אומר שהמערכת גרועה?

זה אומר שהיא לא מתאימה לך אישית.

- אני אישית אקריב מילישניה מחיי בשביל שתוכנה כזו או אחרת תעלה אצלי על וינדוס7. אבל מצד שני אני אחסוך זמן בפעם הבאה שאני אפעיל אותה, בגלל של-7 יש Superfetch.

- לי אישית נוח ה-taskbar החדש (למרות שדרש מספר ימים ע"מ להתרגל אליו).

- אני אישית אוהב את Aero.

- אני מוצא את התמיכה המובנת ב-SSD ליתרון מאד גדול לעומת XP שבה צריך לשבור את הראש ולהשתמש בכל מני כלים מיוחדים, ואין תמיכה ב-TRIM.

- אני מעדיף שה-ClearType אצלי תמיד יהיה מופעל. בנוסף ל-7 תמיכה טובה יותר ב-Scaling (הגדלת גודל הטקסט על מסכים עם רזולוציה גבוהה).

- ממדידה שאני אישית ביצעתי והשוותי 7 לXP מבחינת זמני עליה, לא שמתי לב להבדל גדול. חוץ מזה שאני אישית מפעיל את המחשב מחדש לעיתים מאד רחוקות ולכן לא היה מפריע לי אפילו אם ההיתי צריך לחכות עוד 5 שניות שהמחשב יעלה פעם ב...

- לגבי צריכת המקום בדיסק, אתה צודק ואין ויכוח. למרות שגם כאן יש פתרונות לבעיה. למשל לבטל Hibernation או לבנות לעצמך Custom ISO של 7 בעזרת vLite. אבל זה משהו שלא מפריע לי אישית ביומיום ולכן אני לא מחשיב את זה לחסרון.

- לגבי שימוש בזכרון, ר"ע Superfetch. חוץ מזה ש-XP 64bit צורכת יותר זכרון מ-XP רגילה. זה לא ממש חסרון, כי ברגע שהמערכת באמת צריכה זכרון למשהו כבד, היא מפנה את ה-Superfetch. כך שאתה לא באמת מפסיד משהו.

כל זה סובייקטיבי. לכן אם אני אעבוד לפי ההגיון שלך, אני אקבע כעובדה ש-XP חרא ו-7 זאת מערכת מעולה.

מה שאני אומר זה ש-7 המערכת שמתאימה לי אישית, נכון להיום, הרבה יותר טוב מ-XP ולכן אני עובד איתה. לא בגלל שאני כבש ואני לא מבין מה אני עושה.

אני אסכם את השרשור כך:

אם אתה רוצה לעבוד עם XP, תהנה.

העובדה שקבעת שהיצרניות לא מספקות דרייברים נכונה, כי XP מבחינתם כבר לא רלוונטית.

העובדה שקבעת ש-XP טובה יותר מ-7 שגויה, כי היא רלוונטית אך ורק אליך. לא כולם דואגים לביצועים, ויהיו מספיק אנשים שיעדיפו לספוג פגיעה בביצועים כדי להרוויח את היתרונות של מערכת הפעלה מודרנית.

אם אתה עדיין רוצה להתעסק בזה, לא קשה למצוא לרוב הרכיבים היום דרייברים ל-XP באתר יצרן של הרכיב עצמו. כך שחוץ מקצת עבודת נמלים וחיפוש דרייבר מתאים לכל רכיב שיש במחשב בצורה "ידנית" לא אמורה להיות לך בעיה מיוחדת.

*אני רק מקווה שלא מדובר פה בטרול שסתם יושב ומבזבז לאנשים את הזמן.

פורסם

מעניין איך ראית את זה,

כי דווקא ממה שאני ראיתי, וממה שאני דיברתי עם אנשים אחרים, ואפילו ממה שקראתי באתרים של reviews,

כל מה שאני ראיתי היה ש-Windows 7:

- מריצה תוכנות בצורה איטית יותר

- צורכת יותר זכרון

- צורכת יותר מקום על הדיסק בצורה מוגזמת (מעצבן מאד כשיוצרים Ghost)

- צריכה יותר זמן כדי לעלות - boot

ועוד ועוד

לכן מוזר מאד לשמוע אותך אומר משפט כמו

"בכל בדיקה שבוצעה עלה כי ווינדוס 7 על סך יתרונותיה וחסרונותיה נותנת את המענה הטוב ביותר מבין שתי המערכות בהבדל ניכר."

יש כ"כ הרבה דברים שבגללת המערכת צורכת יותר משאבים. זה כמו שתרצה להחליף את המרצדס S-CLASS שלך במאזדה 3 בגלל שהמרצדס

כבדה יותר. ולפני שתגיד שזו דמגוגיה, זה מתאר את המצב באופן מדוייק להפליא.

ויש אנשים, שחושבים שזה מטומטם לחלוטין להתקין מערכת הפעלה חדשה יותר,

רק כדי לגלות ש-כל מיני תוכנות ודרייברים לא פועלים טוב בה,

ואז צריך להפעיל מכונה וירטואלית, רק בשביל לחזור למערכת הפעלה ה"ישנה".

אני מהאנשים האלה.

אויש, הפלת את עצמך. הפעם דווקא "המערכת הישנה" היא זאת שכל מיני תוכנות ודרייברים לא פועלים טוב בה :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

- אני מוצא את התמיכה המובנת ב-SSD ליתרון מאד גדול לעומת XP שבה צריך לשבור את הראש ולהשתמש בכל מני כלים מיוחדים, ואין תמיכה ב-TRIM.

כואב להודות, אבל זה נכון.

חבל שב-XP אין תמיכה ב-TRIM.

(למרות שמישהו כתב פעם שאפשר להריץ את זה ידני פעם בכמה זמן).

בכל מקרה, כדי לתרגם את הדיון המאד ארוך הזה למשהו קצת יותר פרקטי, אני אגיד כזה דבר.

שתי הבעיות הקריטיות עבורי עם Windows 7, הן:

1) ההתנהגות של ה-TaskBar בקטע של שינוי סדר התוכנות עליו

(את ה-QuickLaunch אפשר להחזיר בקלות - עשיתי את זה כבר, באותו חודש שעבדתי עם Windows 7 בעבודה)

2) העובדה שגם אחרי שמכבים את ClearType ב-Setting, זה עדיין משאיר את זה פועל במגוון רב של מקומות

שני אלה הם הדברים הכי הכי מציקים.

אני עוד איכשהו יכול לסבול את העובדה שהמערכת תופסת יותר זכרון RAM,

מריצה דברים קצת יותר לאט,

ומנופחת בטירוף ב-HD.

(אומנם הייתי מצפה ממערכת הפעלה חדשה יותר שדווקא תהיה יותר יעילה, אבל לא נורא - נתמקד בלהשיג פתרון לבעיות הקריטיות)

ולכן השאלה:

האם יש דרך לפתור את שתי הבעיות הקריטיות האלה?

אני חושב ש-OR2000 הזכיר קודם שיש תוכנה שפותרת את 2 (ClearType), האם זה נכון?

והאם התוכנה באמת פותרת את הבעיה ואין יותר ClearType ב-Windows 7 באופן כפוי, בכלל?

ובנוסף, האם למישהו יש דרך לפתור את 1 - הסידור של התוכנות ב-TaskBar?

אולי לפחות נמיר את הויכוח הארוך הזה, במשהו שיכול לעזור..

פורסם

אם אתה משנה את נושא הדיון (מ"איך מתקינים XP" ל"איך פותרים את הבעיות הנ"ל) אני מציע שתפתח דיון חדש. הנוכחי גם ככה הזדהם. :)

פורסם

עדיין לא הבנתי.

1) ההתנהגות של ה-TaskBar בקטע של שינוי סדר התוכנות עליו

http://megaswf.com/file/2475254

פורסם

החל משנת 2007 בערך,

כל מוצר חדש של מיקרוסופט, יוצא יותר גרוע מקודמו.

המשפט הזה ענק!

להזכיר לך פנינים מהעבר כמו WIN95 או שלא נדע WIN ME?

או XP64 BIT?

בקיצור, :yelclap: אני חושב שאתה זוכה התואר התראד ההזוי של השנה!

פורסם

מה הקשר של 95 ו-ME ל-XP64?

פורסם

כן, שלושתם שונים למדי בטיבם...

פורסם

לא ציינתם עוד כמה דברים מהותיים:

1) וינדוס 7 מאובטחת יותר. ניתן לקרוא על זה פה:

http://www.techradar.com/news/software/operating-systems/windows-compared-windows-7-vs-vista-vs-xp-615167?artc_pg=3

2) יציבות. מנסיוני, מסכים כחולים (שחורים) הם מאוד מאוד נדירים בוינדוס 7, מה שלא היה נדיר מאוד באקס פי. אפליקציה שנופלת כמעט אף פעם לא תפיל איתה את כל המערכת, אלא פשוט תיסגר בשקט ובמהירות! (באקס פי לפעמים לוקח ממש הרבה זמן לאפליקציה סוררת להיסגר)

3) תגובתיות. התגובתיות של תפריט התחל ושאר התפריטים טובה בהרבה בוינדוס 7 מאשר באקס פי. אין שום לאגים מעצבנים כמו שיש באחרונה. אייקונים נטענים הרבה יותר מהר בעת עליית המחשב ובעבודה שוטפת.

4) חיפוש קבצים ותוכניות. על יתרון המהירות של החיפוש ובר החיפוש בוינדוס 7 בתפריט התחל לעומת החיפוש האיטי בוינדוס אקס פי אין מה להוסיף.

יש עוד רעות חולות של אקס פי שכבר הספקתי לשכוח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים