עבור לתוכן

SSD איטי עקב בקר בלוח

Featured Replies

פורסם

לאחר התקנת SSD ניתן לראות בתמונה המצורפת כי הbenchmark יצא עם נתונים נמוכים.

ניתן גם לראות כי as-ssd מתריע על בקר שמקונפג כide ולא AHCI.

מדובר בלוח Asus P5KC עם שני בקרי SATA, אחד בsouthbridge (נראה לי של אינטל) ואחד נוסף של J-MICRON.

כונן הSSD חובר לחיבור הSATA הראשון בבקר שיושב בsouthbridge (בקר של JM משמש לpata וחיבור sata חיצוני).

כאשר נכנסים לBIOS ניתן לשנות הגדרה לבקר של JM אולם בבקר של הsouthbridge לא ניתן לשנות הגדרה לAHCI, הוא יושב קבוע על IDE.

מערכת הפעלה 7 64bit , דרייברים לעדכון ביוס באתר של אסוס ללוח הנ"ל יש הכי קרוב לVISTA אולם לא ניתן להתקינם (אסוס מספקים תוכנה לעדכון ביוס דרך מערכת ההפעלה אולם עולה הודעת שגיאה של אי תאימות).

קישור ללוח:

http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5KC/#specifications

תודה

פורסם

אכן תוצאות נמוכות.אם אתה לא מצליח לשנות את מצב הבקר מIDE אז נסה את הSSD על הבקר JMICRON.אמור להיות שיפור.

פורסם
  • מחבר

אכן תוצאות נמוכות.אם אתה לא מצליח לשנות את מצב הבקר מIDE אז נסה את הSSD על הבקר JMICRON.אמור להיות שיפור.

העברתי את הSSD לחיבור SATA של JM, תוצאות מפתיעות (תמונה מצורפת) : SEQ, 4K,וACCESS TIME תוצאות נמוכות יותר. 4K 64THRD הציג תוצאה גבוהה משמעותית מה שהקפיץ את הניקוד הסופי בצורה משמעותית למעלה.

למה 4K 64THRD כ"כ משפיעה למרות שאר התוצאות שיצאו נמוכות יותר?

לא, האופציה היחידה היא IDE למרות שהבקר מוגדר במצב ENHANCED.

פורסם
  • מחבר

מישהו?

as-ssd התוכנה הכי מומלצת כאן ואף אחד לא יודע להסביר את הנתונים?

פורסם

על הקשר בין הניקוד לתוצאות אפשר לקרוא באתר התוכנה. בקשר לבעיה, לפי חוברת הלוח כן אפשר להעביר לAHCI, ניסית לעדכן ביוס?

פורסם

אמור להיות אפשרות להגדיר על AHCI.

אולי אתה לא מבין את האופציות.

אם יש לך מצלמה דיגיטלית תעלה תמונה רלוונטית של הביוס.

פורסם
  • מחבר

לפי הmanual צריכה להיות האפשרות להפוך החיבור לAHCI, בפועל היא לא קיימת.

עדכון ביוס - יש מצב שיעזור למרות שלפי ASUS עידכוני הביוס הם לתמיכה במעבדים חדשים יותר.

אין לי אפשרות לעדכן, כפי שכבר רשמתי התוכנה לעידכון דרך מערכת ההפעלה לא נתמכת WIN7, ואין לי שם כונן דיסקטים (או דיסקטים).

מה שיותר מעניין זה התוצאות שהניב השימוש בבקר של J-Micron (דרייבר מעודכן) שיושב בתצורת AHCI אולם הוריד את חלק מהתוצאות בבנצמארק לעומת השימוש בבקר הראשי שיושב על IDE.

פורסם

מה מפתיע כל כך?

ידוע שבקר של JMICRON בד"כ פחות מוצלח.עם זאת במקרה הספציפי הזה , אתה לא מצליח לגרום לבקר המוצלח שלך (אינטל) לעבוד במצב AHCI (או רייד), מומלץ לעבוד על JMICRON.זה גם ימנע בעיות אפשריות עם הTRIM .

פורסם

אין לי אפשרות לעדכן, כפי שכבר רשמתי התוכנה לעידכון דרך מערכת ההפעלה לא נתמכת WIN7, ואין לי שם כונן דיסקטים (או דיסקטים).

מה שיותר מעניין זה התוצאות שהניב השימוש בבקר של J-Micron (דרייבר מעודכן) שיושב בתצורת AHCI אולם הוריד את חלק מהתוצאות בבנצמארק לעומת השימוש בבקר הראשי שיושב על IDE.

שים את את הROM של הביוס המעודכן על DOK עם FAT32 ותכנס לEZ FLASH דרך הביוס. אני לא זוכר מתי הייתה הפעם האחרונה שבה עדכנתי ביוס דרך הווינדוס או עם דיסק/דיסקט.

אמרתי לך כבר לגבי התוצאה, באתר המפתח יש הסבר איך ועל מה ניתן הניקוד(זה בגרמנית).

פורסם

פתאום יש לי דז'ה וו כאילו שכבר הייתי בדיון הזה עם הלוח הזה ועם הבעיה הזאת.

ושעדכון ביוס באמת פתר את זה בסוף.

פורסם
  • מחבר

הדזה וו שלך שייך אולי לתרד אחר.

בוצע עדכון ביוס לגירסה הכי חדשה. עדיין אין אופציה להעביר לAHCI את הבקר הראשי, האופציה היחידה הקיימת היא IDE. הבקר נמצא במצב ENHANCED מה שכן אמור לפתוח את האופציות AHCI וRAID.

יש למישהו ניסיון עם הלוח הנ"ל, אולי עוד פונקציות בביוס שיש צורך לשנות או סתם עוד רעיונות?

פורסם

נסה לשנות את הENHANCED למה הוא משתנה?

פורסם
  • מחבר

עוד 2 מצבים Compatible ו Disabled , בכולם קיים רק IDE. לפי המנואל של אסוס צריך להיות בENHANCED בכדי לאפשר AHCI.

אבל בוא נלך רגע לכיוון קצת שונה: הפעלת מצב PLUG AND PLAY בביוס יאפשר למערכת ההפעלה לנהל בעצמה התקנים, האם מדובר גם בניהול של הבקר הסורר או שP&P לא קשור לבקר SATA?

פורסם

לא אין קשר.

ממה שהבנתי גרסאות ביוס רשמיות ישנות יותר כן מאפשרות AHCI אבל אז אתה מאבד תמיכה במעבדים חדשים יותר ואולי עוד כמה אופציות.

אם אתה מרגיש אמיץ, יש MODDED ביוס שאמור לפתור את הבעיה.

חובה לוודא שהלוח שלך תואם בדיוק למה שאתה מוריד ומעדכן.

יש בזה סיכון, והאחריות כולה עליך.

http://www.bios-mods.com/forum/Thread-solved-p5kc-bios-need-ahci?page=2

http://www.bios-mods.com/BIOS/?dir=./AMI/ACHI%20mods

בהצלחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים