עבור לתוכן

מחשב גיימינג 5 5.5K תקציב

Featured Replies

פורסם

שלום כולם,לפני קניית המחשב רציתי להתייעץ איתכם פה בפורום

הקניה כנראה תבוצע רק אחרי חודש פברואר 2013 (תערוכת CES הבנתי שמשתחררים תמיד בזמן הזה עוד כרטיסים ומעבדים אז חבל) אבל כבר עכשיו אני רוצה להבין מה אתם ממליצים ולאן נושבת הרוח מבחינת התקציב שלי

אז לשאלון

. מה התקציב המקסימאלי? 5500 שח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אבל רק אם באמת אפשרי-לא מעוניין במערכת חלשה משמעותית ממערכת דומה ב-200 300 שח יותר

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות אם באמת חייבים.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). גיימינג כבד,קריסיס 3 בעתיד סידרת כל אוף דיוטי וכל משחק רציני בשוק

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. סעיף קודם,קרייסיס ודברים בסגנון

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24.5 1920\1200

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא:

מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך בציוק הקפי בכלל,יש לציין שיש למחשב מערכת 7.1 של רמקולים במידה וזה משנה..

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?אין

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?2-3 תלוי כמה הרצון לשקט מעלה את המחיר..אם מחשב שקט יותר יעלה משמעותית את המחיר אני אוותר על התענוג

6. האם מתוכנן

אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? אולי..אשמח לאופציה כזו בעתיד

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. ירושלים KSP אייבורי,למרות שהבנתי שTMS זולים יותר והם אופציה בהחלט,שוב תלוי בכמה הם זולים יותר..

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).לא

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא אני מעדיף שיהיה מבוסס אינטל אלא אם תגידו ש AMD מנצחים מבחינת מחיר וביצועים..

הערות:

מבחינת הארד דיסק אני צריך הרבה מקום איכסון,2 טרה זו הבקשה כרגע ובגלל המחירים בשוק רק אחד כזה ולא שניים למערך של גיבוי

SSD אם אפשר לשלב במחיר הזה גם כן יהיה מעולה

מעבד חשבתי על הI7 3370 של אינטל הוא נהדר במבחני ביצועים

כרטיס מסך יש התלבטות בין HD7850 לאחד דומה 7870 שיקול בבקשה גם של חשמל של הרכיבים האלה.

מערך של שני כרטיסי מסך-אם אתם חושבים שמשתלם אשמח להצעה.

בנוסף אם תוכלו קצת לפרט לי איך אתם בוחרים לוח אם..אין לי שמץ של מושג מה לחפש במחקר של הציוד הזה..

תודה ויום טוב

פורסם

שלום וברוך הבא לפורום,

אני יודע שזה מסקרן אותך לראות איזה מפרט מתאים ניתן לבנות בתקציב, אבל אם אתה קונה שנה הבאה אז המפרט שנבנה לך פה פשוט יהיה חסר ערך (כמעט כל הרכיבים יתחלפו).

הדרישות שלך די נפוצות פה, לכן יש לא מעט מפרטים מתאימים בתקציב הנ"ל בפורום הזה- פשוט בצע חיפוש קטן בעמודים האחרונים של הפורום הזה.

אם אתה רוצה לדעת בכללי מה היה מתאים עבורך עכשיו בתקציב הנ"ל, אז הייתי מכניס מעבד i5-3570K (הפרש הביצועים בין מעבד i5 ל-i7 לא יבוא לידי ביטוי במשחקים כי הם אינם תומכים ב-HT) וקירור משופר בהתאם, לוח אם המבוסס ערכת שבבים Z77 (בשביל תמיכה באוברקלוק) כ-8 ג'יגה זיכרון, 2TB+כונן SSD של 128GB, מארז וספק שקטים ואיכותיים כמובן וכרטיס מסך GTX660TI.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה.

אני בטוח שרוב הרכיבים ישתנו בכל זאת רציתי לראות איזה מפרט יכולים להציע לי פה במסגרת התקציב..

אני קצת בודק בעצמי ובונה מפרטים ואת הדברים שכתבת פה ישמתי במפרט ולא הצלחתי להישאר במסגרת ה5K

בבחירת המעבד רציתי לשאול אם לא שווה להשקיע יותר ולקבל 8 קש במקום 6? בנוסף הליתוגרפיה במעבד שהצעתי היא 22 ננומטר לעומת 32 בהצעה שלך ואני מעוניין במחשב הכי עדכני נכון למה שיש כרגע בשוק.

לגבי חיפוש בפורום-חיפשתי וטרם ראיתי מפרט ב-5 5.5K ללא ציוד הקפי לכן פניתי פה לקבלת תשובה,אבדוק שוב

בנוסף לגבי כרטיס המסך,חיפשתי השוואה בין הכרטיס שהצעת ל HD7850 שגם זול בכמה מאות שקלים

http://www.hwcompare.com/13141/geforce-gtx-660-ti-vs-radeon-hd-7850/

לפי ההשוואה הHD טוב יותר לא?

אז לפי מה בחרת דווקא את הGTX במקרה הזה?

פורסם

אני רואה שיש לך השקפה שגויה לחלוטין.

אתה מסתכל יותר על ה"נתונים על הנייר" מאשר הביצועים בפועל וההשפעה על חומרה אחרת.

לדוגמא, אם נקח את המעבד, לא ממש הבנתי לאיזה דגם אתה מתכוון. 3370 זה גם XEON שבכלל מיועד לשרתים- רד ממנו.

אם אתה מתכוון ל-3770, אז מבחינת הייצור שלו הוא זהה ל-3570 רק עם תוספת HT ומעט זכרון מטמון (שניהם 22mm).

מה זה אומר בפועל? תוספת ביצועים לתוכנות אשר משתמשות בתכונה זו (כמו תוכנות תלת מימד, מכונות וירטואליות וכדומה). היות ואתה רוצה מחשב שייעודו הוא בעיקר גיימינג, תכונה זו לא מנוצלת (והאמת בחלק מהם היא אפילו פוגעת, כמו ב-BF3).

מעבדי אקסטרים אין טעם גם לקחת, שכן לוח-אם מתאים (מבוסס X79) לרוב יהיה יקר מ-1000 ש"ח.

דוגמא שניה- כרטיס המסך. אתה נתת לי פה השוואה טכנית שלהם. בין שתי כרטיסים המיוצרים בטכנולוגיה שונה אתה לא ממש יכול להשוות.

אתה צריך להסתכל על ביקורות ביצועים, כמו זו למשל. אם תדפדף, תוכל לראות ש-GTX660TI מתמקם בין HD7950 ל-HD7970 בממוצע.

לפיכך, הוא חזק הרבה יותר מ-HD7850 (ואכן, גם יקר יותר).

למרות שזה חסר ערך, הנה דוגמא למפרט מתאים עבורך, שאומנם כולל חריגה אבל גם את כל מה שביקשת.

מעבד:

Intel Ivy Bridge Core i5 3570K Socket 1155 6MB 3.4Ghz Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1140

קירור למעבד:

Scythe JAPAN MUGEN 3 1155 + 1366 SUPPORT

כמות: 1 - מחיר: ₪216

לוח אם:

Gigabyte GA-Z77-D3H

כמות: 1 - מחיר: ₪669

מארז:

SilverStone Redline 1 USB 3.0 + Seasonic 520W - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪515

קירור למארז:

Raidmax 120mm Retail Quiet Fan

כמות: 1 - מחיר: ₪22

זיכרון:

Infinity 4GB DDR3 1600

כמות: 2 - מחיר: ₪110

קשיח למחשב שולחני:

Seagate 2TB 3.5" Sata3 Barracuda LP 7200 64MB

כמות: 1 - מחיר: ₪633

קשיח למחשב שולחני:

Crucial 128G SSD Marvell M4

כמות: 1 - מחיר: ₪540

כרטיס מסך:

Gigabyte GTX660TI WindForce 2GB GDDR5 OC RETAIL

כמות: 1 - מחיר: ₪1750

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪99

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪5804

מתחרים בכל הצעה ומפרט בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 5688 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/qu1tf6jb[/url

אגב, אם אתה מחכה רק לתערוכת -CES, זה חסר טעם, שכן מראים לך מוצרים וטכנולוגיות שיצאו במהלך אותה שנה, ולאו דווקא באותה התקופה.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התיקונים אני פה באמת כדי ללמוד

מבחינת מעבד התכוונתי לזה

ntel Core i7 3770K 3.5Ghz s1155 8MB, GPU Core, Tray

ופה שאלתי אם לא שווה לקחת אותו עם 8 קש במקום רק 6 במעבד שאתה מציע.

מבחינת מועד הקניה כרגע אני רוצה לחכות לטכנולוגיה חדשה יותר כיוון שיש לי מחשב שמריץ בצורה סבירה את המשחקים החדשים ובעוד תקופה של כמה חודשים כשיצאו המשחקים הבאים אססינס\קריסיס ועוד הוא כבר לא יוכל להתמודד איתם לדעתי (בן 4 4.5 שנים כבר), מתי אמורות לצאת טכנולוגיות חדשות של אינטל+כרטיסי מסך חדשים ידוע לך במקרה?

פרט לזה באמת תודה על המפרט עזרת לי מאוד,ואתייעץ פה שוב לפני מועד הקניה.

פורסם
קודם כל תודה על התיקונים אני פה באמת כדי ללמוד

מבחינת מעבד התכוונתי לזה

ntel Core i7 3770K 3.5Ghz s1155 8MB, GPU Core, Tray

ופה שאלתי אם לא שווה לקחת אותו עם 8 קש במקום רק 6 במעבד שאתה מציע.

ואכן התייחסתי למעבד הזה, והתשובה היא לא.

אם היה מעבד עם 32 מגה קאש אבל היה מציג את אותם ביצועי גיימינג כמו מעבד עם 6 מגה קאש- היית הולך עליו? אני מניח שלא- אותו עניין גם כאן.

מבחינת טכנולוגיה זה תלוי לאיזה רכיב- כרטיסי יוצאים בתאריך X, סדרת מעבדים כלשהי יוצאת בתאריך Y וכדומה.

אם תחכה, אתה תחכה לעד כי זה לא נגמר.

אם יש לך מחשב שמתקשה לסחוב- אם יש לו בסיס טוב, אולי יהיה אפשר פשוט לשדרג אותו מעט.

פורסם
  • מחבר

אוקיי הבנתי לחלוטין את השיקול בעיניין המעבד

המחשב הנוכחי באמת ישן ומבוסס אינטל ככה שכרגע לשדרג אותו ידרוג גם להחליף לוח אם וכדומה ואני חושב שההשקעה כבר תגיע לסביבות 3K תקציב מפה ועד 5K אין הרבה הפרש לכן חשבתי על הקניה

עקרונית כרגע מה ההמלצה לקנות כרגע מחשב או לחכות?

חשבתי פשוט כמו שאמרתי קודם לחכות לעוד פיסת טכנולוגיה שתשתחרר לקנות אותה ולהשתמש במחשב שוב 4 5 שנים ולהחליף שוב זו הדרך בה אני נוהג כאן בדרך כלל.

אתה ממליץ לבצע משהו אחר?קניה עכשיו לדוגמא?

פורסם

אם אתה צריך מחשב עכשיו, תקנה עכשיו.

דור המעבדים הנוכחי חדש ויקח עוד הרבה זמן עד ליציאת הדור הבא.

פורסם
  • מחבר

האמת שאני דיי מלבט..

כרגע שיחקתי גוסט רקון,עכשיו המחשב גימגם גם בהגדרות הכי נמוכות האפשריות (אבל המסך מצד שני 1920 על 1200) כרטיס המסך הנוכחי הוא GT8800 אם אני לא טועה

ואני בשאיפה לשחק את כל המחשקים החדשים בורדארלאנדס,כל אוף דיוטי,היטמן ועוד שיוצאים בקרוב

לא שווה לחכות לדור חדש של כרטיסי מסך לדוגמא?הכוונה לארכיטקטורה חדשה לגמרי

פורסם

תרשום בבקשה את מפרט המחשב הנוכחי שיש לך.

פורסם

תמיד אפשר לחכות. הארכיטקטורה הנוכחית יחסית חדשה.

זמן מעולה לרכוש מחשב.

פורסם
  • מחבר

בבקשה:

Core 2 Quad Q9300, 1333MHz, s775, 6MB

לוחות אם למעבדי אינטל‏ ASUS - 3 Years Warranty

Asus P5K-E/WIFI-AP

זכרונות‏ DDR II 800Mhz - Life Time Warranty

2x2GB OCZ Reaper HPC Edition

כרטיסי מסך‏ Leadtek - 3 Years Warranty

Leadtek WinFast PX8800 GT ZL

דיסקים קשיחים‏ Seagate - חמש שנות אחריות

Seagate [sT3500320AS] 500GB 7200RPM, 32MB, SATA II[

צורבים‏ LG

LG DVD±RW GH20LS10 DVDX20 DL

[/t]

[table][tr][td]

צורבים‏ Pioneer

Pioneer DVDX20 DL

מאווררים, גופי קירור, שונות‏ Arctic Cooling

Arctic Cooling Freezer 7 Pro (LGA775)

מארזים‏ Thermaltake

Thermaltake Soprano Dx VE7000BWS

ספקי כוח‏ HEC

Zephyr HEC-650DR-AT 650W Silent 12cm & 8cm fan

][/td][/tr][/table]

פורסם

יש לך מעבד לא רע בכלל.

אתה יכול לשדרג רק כרטיס מסך ולקבל ביצועים די טובים במשחקים.

פורסם
  • מחבר

נניח שאני משדרג כרטיס מסך

תוך זמן מסוים הרי המעבד יהווה צוואר בקבוק+הרם גם כן לא יספיק הוא רק 4 ג'יגה

לדעתי זו הסתכנות מיותרת אני לא מוכן שעוד חצי שנה מקניית כרטיס מסך המחשב יעשה לי פה בעיות

פורסם

יש לך לוח-אם טוב (מבוסס P35) ואחלה קירור למעבד. אמליץ לך לעשות אוברקלוק של כמה מאות מגה-הרצים למעבד.

לאחר מכן, קנה כרטיס מסך טוב (HD7850/GTX660TI) והמחשב יהיה כמו חדש.

בנוגע לצוואר בקבוק, לידיעתך עפ"י מספר בדיקות שנעשו כאן, כיום גם מעבדי כפולי ליבה בשווי 300 ש"ח (גמו G630) בקושי מגבילים משחקים, אם בכלל, לכן יש למחשב שלך עוד זמן- כמה וכמה אם תעשה לו אוברקלוק.

לי יש מעבד Q9550 אשר מעט חזק משלך בסטוק, עם אוברקלוק ל3.6GHZ כבר קרוב ל-4 שנים (מפרט בצד). לא ראיתי אפילו פעם אחת שהוא מגביל, גם כשאני שם אותו על סטוק. כנ"ל לגבי זיכרון- עוד לא נשקתי עם הזיכרון לרף ה-4GB בגיימינג.

אם עוד שנה וחצי-שנתיים תרגיש הגבלה- תחליף את החומרה הרלוונטית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים