עבור לתוכן

המלצה למכללת הייטק

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

טוב אז אחרי "מחקרים" החלטתי ללכת על זה ולהתחיל MCITP.

אז הייתי בייעוץ במדיאטק והקורס שם הוא 230 שעות שנמשך 8 חודשים.

בימים האחרונים, עקב דעות מכל מני אנשים שאמרו שMCITP זה לא כלכך שווה ואין בזה עבודה וזה לא עוזר התחלתי לחשוש ו'לחקור' מה לעשות.

אין תשובות חד משמעיות והכל מסתכם בדעות של אנשים אז החלטתי שאני בכל זאת אלך על זה.

התחלתי לבדוק מכללות נוספות וגיליתי שהקורס בכלל לא אותו דבר בכל המקומות ויש מקומות שהקורס נפרס על פני 700 שעות!

הנה הקורס של מדיאטק:

http://www.mediatech.co.il/Pages/Courses/pc_tech.aspx

הנה הקורס של NESS:

http://www.ness-college.co.il/pages/coursedetails.aspx?CourseId=219

ונראה לי הקורס הכי טוב הוא של האקריו - אבל הייתי שמח לקבל חוות דעת מכאלה שעברו את זה ויכולים להגיד לי האם זה באמת ככה:

http://www.hackeru.co.il/course_10_%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%A1_%D7%A0%D7%99%D7%94%D7%95%D7%9C_%D7%A8%D7%A9%D7%AA%D7%95%D7%AA_%D7%95%D7%90%D7%91%D7%98%D7%97%D7%AA_%D7%9E%D7%99%D7%93%D7%A2_%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%A1_MCITP_2008.html

אם מישהו מכיר מוסדות טובים אחרים אשמח לשמוע

תודה רבה מראש!

• תגובות 33
  • צפיות 9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא שאין בזה עבודה - פשוט דורשים המון ניסיון והמשכורות ממש נמוכות בהתחלה.

פורסם

1.בן כמה אתה?

2.למה לא ללכת על הנדסאי/מהנדס כבר?

פורסם
  • מחבר

אני בן 22

הסיבה שאני לא הולך על תואר כי אין לי בגרות מלאה. אני יודע שיש אפשרות להשלים וכו' אבל לא הולך לי עם מקצועות ריאליים כל כך אז אני די מוותר :\ ...

פורסם

חבל על הכסף וחבל על הזמן לא יצא לך כלום מהדבר הזה (מנסיון), אתה צעיר -לך תעשה מכינה באונברסיטה ותשפר בגרויות ותעשה תואר נורמלי

תחשוב שזו השקעה לטווח ארוך שבה אתה תצא מורווח ב1000000%

פורסם

eriK אני עשיתי את הקורס הזה במכללה הזאת ואני גם בגילך , האמת שמהקורס אתה יוצא עם הסמכה אבל בפועל במקומות עבודה מעדיפים שיהיה לך תואר .

סה''כ אתה ''קונה'' פשוט את התעודה אבל בלי פרוטקציה או קומבינה יהיה לך קשה למצוא מקום עבודה בתחום אני כבר החלטתי שאני לא הולך על הנושא הזה .

בכל מקרה אומרים שהמכללה הזאת טובה,לדעתי לא כלכך והם קומבינטורים לא קטנים .

פורסם

להנדסאי אתה לא צריך בגרות מלאה.

מה שאתה כן צריך זה בגרות 3 יח' באנגלית,מתמתיקה ולשון(2).

תחשוב על זה ברצינות,בקיצורי דרך לא תגיע לשום מקום.אלא אם כן אתה טוב בלשדוד בנקים או משו בסגנון....

פורסם

אני לא מבין מה לא היה ברור בהסבר שהבאתי לך בדיון הקודם שפתחת...

פורסם
  • מחבר

eriK אני עשיתי את הקורס הזה במכללה הזאת ואני גם בגילך , האמת שמהקורס אתה יוצא עם הסמכה אבל בפועל במקומות עבודה מעדיפים שיהיה לך תואר .

סה''כ אתה ''קונה'' פשוט את התעודה אבל בלי פרוטקציה או קומבינה יהיה לך קשה למצוא מקום עבודה בתחום אני כבר החלטתי שאני לא הולך על הנושא הזה .

בכל מקרה אומרים שהמכללה הזאת טובה,לדעתי לא כלכך והם קומבינטורים לא קטנים .

על איזו מכללה אתה מדבר? כי ציינתי 3

והאמת שחזרו אליי היום מהאקריו,

הבחורה הסבירה לי שהקורס אצלהם כולל MCITP, CCNA, CCSA, לינקס והאקינג. הבחורה ציינה שמלמדים האקינג בצורה ברוטלית מתוך הנחה שמי שיודע לפרוץ ידע איך להגן מפני פריצות, ככה שיש לי אפשרות להשתלב בשוק גם בתור מאבטח.

האמת שמצויין באתר שלהם שיש גם מלגות למי שעובר את שלב המיונים, והם מתחייבים למצוא מקום עבודה לבוגרי הקורס.

זה נראה די שווה לא?

פורסם

פשוט וואו...

מה רק לא עושים היום בשביל למכור בולשיט... :facepalm:

פורסם

לא היתי סומך על מקום שקורא לעצמו האקר4יו :screwy:

פורסם

על איזו מכללה אתה מדבר? כי ציינתי 3

והאמת שחזרו אליי היום מהאקריו,

הבחורה הסבירה לי שהקורס אצלהם כולל MCITP, CCNA, CCSA, לינקס והאקינג. הבחורה ציינה שמלמדים האקינג בצורה ברוטלית מתוך הנחה שמי שיודע לפרוץ ידע איך להגן מפני פריצות, ככה שיש לי אפשרות להשתלב בשוק גם בתור מאבטח.

האמת שמצויין באתר שלהם שיש גם מלגות למי שעובר את שלב המיונים, והם מתחייבים למצוא מקום עבודה לבוגרי הקורס.

זה נראה די שווה לא?

עברתי איזה קורס מחשבים שהיה מעפן. רק שבהתחלה הבטיחו הרבה.

אל תצפה לקבל כל מה ש"הובטח" לך, לך על פחות מחצי.

גם לנו הבטיחו עזרה במציאת עבודה.

בפועל זה היה שיעור אחד עם איזה אחת ממרכז הערכה שהסבירה איך מציירים עץ ובית ואיך משפרים קורות חיים.

תחשוב לרגע, איך יכולים להבטיח לכל בוגרי הקורס עבודה?

תן לעצמך תשובה ותבין אם שווה לך או לא.

פורסם
  • מחבר

למה אבל כולכם נתפסים על מה גרוע במכללות האלה? כי זה פשוט לא יכול להיות שחלק מהמוסדות האלה קיימים כבר עשרות שנים כשהם כאלה גרועים אם לשפוט ע"פי מה שאתם אומרים. כי אתם שוללים וקוטלים כל מכללה וכל דבר שהם רושמים ואני לא מצליח להבין למה.

כל אחד בא "רק תואר" למרות שאני לא מבין איך זה שונה מהתחום הספציפי שאני מדבר עליו (מנהל רשתות במקרה הזה).

וגם, הנדסאי? אני לא מסתדר עם מקצועות ריאלים בשיט, ממש כאילו. אני מסתכל על מספרים וזה נראה לי סינית ועוד כשזה מגיע לרמה של סינוסים קוסינוסים זה מוציא אותי מדעתי.

ואני גם לא נתפס על זה שהאקריו מתחייבים למצוא לי עבודה,

אם מישהו טרח לקרוא בכלל עד הסוף מה שכתבתי ביקשתי שתמליצו לי את ההכי טובה מבין שלושת המכללות שציינתי

הסיבה שנתפסתי על האקריו כי הם מציעים, לפי מה שכתוב, את הקורס הכי טוב (אמנם הוא גם יקר יותר אבל הוא מקיף יותר)

מישהו מוכן להסביר לי מה ההבדל בכלל בין תואר לבין קורס כשמדובר בספציפית במנהל רשת?

או במה תואר יותר טוב בכלל מקורסים מהסוג הזה שמלמדים תחום מאוד ספציפי?

פורסם

מה שניסיתי להגיד, ואתה בחרת להיתפס על נושא העבודה, זה שתקח בערבון מוגבל את מה שכביכול מציעים לך.

אף אחד לא יחזיר לך תכסף ואת הזמן בסוף הקורס, כשתבקש החזר כי לא קיבלת מה שחשבת שתקבל.

פורסם

או במה תואר יותר טוב בכלל מקורסים מהסוג הזה שמלמדים תחום מאוד ספציפי?

ההבדל הוא די טריוויאלי - תואר אקדמי הוא הרבה יותר קשה, ומהווה מסננת טובה יותר לאנשים איכותיים. זה לא אומר שכל מי שסיים תואר אקדמי הנדסי הוא בהכרח אדם איכותי, וזה לא אומר שכל מי שלא סיים תואר אקדמי הנדסי הוא לא אדם איכותי, אבל בהכללה גסה - רוב בוגרי התארים האקדמיים ההנדסיים בישראל הם אנשים יותר איכותיים מרוב האנשים שאין להם תואר אקדמי.

זאת הסיבה, בעיקר בתחום ההייטק, שמעסיקים מעדיפים אנשים עם תואר אקדמי. כי אלו אנשים שלא חיפשו קיצורי דרך עברו מסלול קשה מאוד של הרבה שנים, וסיימו בהצלחה, לעומת אנשים שהלכו לעשות קורס של חצי שנה במכללות שקר4יו למיניהן כי הם התלהבו ממילים גדולות כמו MCITP או CCNA שלא מעניינות אף אחד בעולם האמיתי.

מעבר לזה כמובן שיש הבדל בנושאים הנלמדים - מי שעשה קורס MCITP בהאקר4יו מן הסתם לא יכול להיות מהנדס חשמל או מהנדס תוכנה. אם הוא יצליח למצוא עבודה, הוא כנראה ישתכר בין 60 ל-70 אחוזים פחות מאותם מהנדסים.

אגב, זה לא שאין ביקוש לאנשי IT. בהחלט יש. אלא שגם ברוב המשרות הללו דרוש תואר אקדמי; בחברה שאני עובד בה, אין אדם אחד בקבוצת ה-IT שאין לו תואר ראשון, ולחלק יש גם תואר שני.

מנסים להסביר לך פה שהמכללות האלו מוכרות לך חרא עטוף בנייר אריזה צבעוני. אתה יכול לקבל את זה, ואתה יכול להמשיך להאמין שקורס של חצי שנה במכללה ימקם אותך בדיוק באותו מקום כמו של בוגר טכניון טרי בהנדסה.

הבחירה היא שלך, אבל כשאתה תשלח את קורות החיים שלך לחברת הייטק שמעסיקה רק מהנדסים (וזה נכון לרובן המוחלט של החברות הללו בישראל, פשוט כי יש המון מהנדסים בשוק), אל תצפה שהם יגיעו לאף מקום מלבד למגרסה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים