עבור לתוכן

גיבוי ידני vs מערך RAID1 עם שני כוננים זהים

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין לקנות כונן 2TB זהה לזה שיש לי כרגע ע"מ לגבות עליו את המידע מהדיסק השני.

מה עדיף לי מבחינת אמינות ומהירות?

ומה קורה אם בשלב מסוים אני מחליט להפסיק את ה-RAID1 ומעוניין להוציא את אחד הדיסקים? משהו יכול לקרוס וכדו'?

תודה רבה!

פורסם

לא פרטת מספיק לגבי האפשרות השניה בגיבוי ידני - האם הדיק יהיה מחובר תמיד למחשב?

היתרון של רייד1 זה הנוחות- לא צריך להשתמש בתוכנות גיבוי/סינכרון, מהירות קריאה משופרת וניתן להפסיק את המערך בכל זמן ללא איבוד נתונים

אבל הוא פחות בטוח, במקרה של תקלה במחשב (ספק לדוגמא)שני הדיסקים יכולים ללכת..

אני עושה גיבוי ידני לכונן חיצוני 3TB ומחבר את הדיסק רק בעת הגיבוי- אמנם יותר מסורבל, אבל יותר בטוח

פורסם
  • מחבר

ההארד דיסק מחובר למחשב באופן קבוע.

העניין הוא שאני כרגע משתמש באחד של 2TB לגיבוי של שני כונני 500GB.

הגיבוי מתבצע ע"י העתקה ידנית כל כמה זמן (ללא תוכנה).

אני שוקל לקנות דיסק זהה של 2TB ואת שני ה-500GB להעביר למחשב אחר.

אשמח אם תפרט מדוע זה מסוכן לעשות מערך RAID במקרה של תקלה...

אגב, יש לי eSATA, אולי כדאי שאשתמש בו לשם חיבור זמני של הכונן גיבוי? (לא חשבתי על אפשרות כזו קודם)

תודה רבה!

פורסם

ממש לא מסוכן לעשות מערך רייד, הסבירות שדיסק שמחברים אותו למחשב רק בעת הגיבוי לתקלות נמוך יותר

אין כל הבדל בין חיבור SATA ל ESATA (האחרון בד"כ חיצוני)

נ.ב. אני ממליץ על תוכנת גיבוי (סינכרון יותר נכון) שנקראת Allway Sync

פורסם

1. RAID 1 הוא לא גיבוי, מעולם לא היה גיבוי ולעולם לא יהיה גיבוי... RAID זה יתירות של קשיחים שנועד להציל ממקרה קיצוני של כשל פיזי

מערך RAID הוא לצורך יתירות ולא גיבוי.

מערך RAID מדרגה 1 הוא מערך "מראה" כלומר כל מה שנכתב לכונן אחד במערך נכתב גם לאחרים (או לכונן האחר בתצורה הנפוצה ביותר). מחיקת חומר יזומה (שאחר כך תתברר כטעות), מחיקה בשוגג או כל תקלה תוכנתית אחר שתוביל למחיקת חומר תגרום למחיקתו מכל המערך ולכן מדובר ביתירות ולא גיבוי.

לצורך גיבוי מומלץ תמיד לגבות את המידע באופן תדיר ומסודר (בעזרת תוכנה או סקריפט) לכונן אחר שישמש רק לשם אחסון הגיבויים.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

אני מעדיף לעשות גיבוי ידני מאשר להסתבך עם תוכנות.

שאלה נוספת,

האם כדי לחבר את דיסק הגיבוי באופן קבוע למחשב או לחבר אותו רק כשאני מעוניין להעתיק אליו מידע?

פורסם

כמו שAG43 אמר אם אתה רוצה גיבוי אז צריך

לחבר אותו רק כשאני מעוניין להעתיק אליו מידע!

בכל מקרה אחר ("לחבר את דיסק הגיבוי באופן קבוע למחשב ") אתה רק מקטין את הסיכוי לאיבוד נתונים אך זה לא גיבוי ולכן לא מומלץ.
פורסם
  • מחבר

בכל מקרה אחר ("לחבר את דיסק הגיבוי באופן קבוע למחשב ") אתה רק מקטין את הסיכוי לאיבוד נתונים

מה הכוונה "מקטין את הסיכוי" ולמה?

תודה רבה!

יש צורך לקנות מארז מסוים שיגן על דיסק הגיבוי כשהוא לא מחובר?

פורסם

כי הדיסקים מחוברים פיזית לאותו מקום.למשל אם תהיה בעיה ברשת החשמל בבית, בספק (אולי איזה אויב זדוני יפרמט לך את הדיסקים) יש סיכוי לתקלה בשניהם.

אם המחשב יעלה באש :)

או עוד מאות סיבות מפתיעות.

בקיצור גיבוי זה כשהם לא מחוברים יחד.

פורסם

תחשוב על כל הבעיות שיכולות לגרום לך לאבדן מידע ותחשוב איך אתה יכול להימנע מהם בדיסק השני.

פורסם
  • מחבר

הבנתי,

הייתה אי הבנה של המשפט הראשון...

תודה רבה חברים!

פורסם

אם אתה מעוניין, אתמול כתבתי סקריפט בPowerShell שמסנכרן בין שתי תיקיות. יכול להיות גם כוננים אם רוצים.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, :)

בינתיים אין לי צורך.

:xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים